iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II
Napisano 25 września 2011 - 15:19

Napisano 25 września 2011 - 15:29
Android to padaka, jedyną sensowną alternatywą dla iPhonów jest Nokia N9.Ja mam pytanie trochę z innej beczki, otóż stoję właśnie przed wyborem smartfon'a, ale za bardzo nie wiem którym. Generalnie do wyboru mam każdego, a te które najbardziej wpadły mi w oko to EVO 3D/Sensation/Galaxy S2 i właśnie iPhone 4. Mój brat dostał ode mnie mojego touch'a 4G i teraz pytanie czy mając w domu jedno urządzenie z iOS na pokładzie opłaca się wziąć kolejny sprzęt od apple, oczywiście wiem, ze ipod to nie telefon, ale system jest identyczny i to co najbardziej mi się podoba w iphone to dedykowane programy/gry głównie na ten sprzęt, a nie jak jest w przypadku android'a. Więc np. w gry będę mógł pograć sobie na iPodzie. Pytam tutaj bardziej o funkcje takie jak sms/muzyka/zdjęcia/ekran itd. Czy do tych spraw opłaca się kupować iphone 4 ? Czy lepszym pomysłem będzie zakup telefonu z androidem i granie czy też używanie różnych programów na ipodzie ? Jakie jest wasze zdanie, będę wdzięczny : )
Taa i niech drugi raz kupuje programy, dobre sobie.@swiatek94 skoro masz w domu ipoda to lepiej weź Samsung Galaxy SII lub HTC Sensastion.
ja mam Galaxy SII , bajka
No nie bardzo, wystarczy poczytać opinie o nim.
Pomimo początkowo pozytywnych recenzji, telefon z czasem spotkał się z wieloma negatywnymi opiniami.
Szczególnie dużo dotyczy samoistnego wyłączania się telefonu spowodowanego zwarciem na stykach portu USB, tandetnej plastikowej obudowy, a także przegrzewania się telefonu, co prowadzi do powstawania plam na wyświetlaczu i skutkuje bardzo krótkim czasem pracy na baterii.
Pojawił się także problem kompatybiloności gier z procesorem Exynos oraz brak aktualizacji do Androida 4.0 Ice Cream Sandwich, który jest dedykowany procesorom TI OMAP.
Krytykowany jest również ekran typu Super AMOLED Plus, który ma nienaturalnie nasycone odwzorowanie kolorów.
Samsung I9100 Galaxy S II – Krytyka
Napisano 25 września 2011 - 16:29
No nie bardzo, wystarczy poczytać opinie o nim.
Samsung I9100 Galaxy S II – Krytyka
To była wypowiedź w stylu "GS2 jest fajny bo JA go mam".
Napisano 25 września 2011 - 19:05
Napisano 25 września 2011 - 19:30

Napisano 25 września 2011 - 19:44

Napisano 25 września 2011 - 20:05
Napisano 25 września 2011 - 21:04
Poza kwestiami sprzętowymi i znacznie większą możliwością dostosowania systemu pod swoje upodobania widzicie w ogóle jakieś zalety Androida w porównaniu z iOS? Otwartość pomijam, bo jest zarówno wadą jak i zaletą.
Ta otwartość jest czysto teoretyczna, bo Google nie udostępnia źródeł Androida 3.0 ani 4.0.Nie chodziło mi w sumie o same możliwości customizacji tylko związane z teoretyczną otwartością systemu możliwości instalowania różnych wersji softu, firmware itd.
Co z tego, że są różne custom romy, kiedy wychodzą pół roku po premierze oficjalnych wersji.
Napisano 25 września 2011 - 21:23
Ta otwartość jest czysto teoretyczna, bo Google nie udostępnia źródeł Androida 3.0 ani 4.0.
No to jeszcze ciekawiej... Zresztą już w tej chwili jest tragedia z upgradem do nowszej wersji systemu w przypadku wielu modeli, a niektórzy krzyczeli jakie to Apple jest złe i niedobre bo nie wypuściło od razu iOS 4.0 dla iPhone 3G. Pewnie najlepiej byłoby jakby jeszcze wymieniali za darmo na 3GS.
Z pozycji właściciela danego telefonu nie ma to żadnego znaczenia czy system jest otwarty czy zamkniety.
W zasadzie to też jestem tego zdania. Mając do dyspozycji AppStore nic mnie nie obchodzi kwestia otwartości, bylebym miał możliwość znalezienia softu który mnie interesuje. Na ten moment mam tylko problem z OpenVPN (jest coś takiego w AppStore czy będę musiał w pracy uruchomić IPsec?) A że Android Market jeszcze długo będzie daleko za AppStore wybór platformy jest dla mnie oczywisty. Co mi po mocarnym hardware'owo sprzęcie jeśli nie ma na niego za wiele fajnego softu?

Napisano 25 września 2011 - 22:18
Napisano 25 września 2011 - 22:27
Napisano 25 września 2011 - 22:28
iPhone 5 z iOS 5 i po sprawie.Tutaj mnie trochę przekonałeś co do iphone 4, w sumie podoba mi się iphone jak on sam, dobry telefon, dużo softu i w ogóle, ale denerwuje mnie w nim 3.5 cala jak i brak widżetów, jednak niektóre widżety są bardzo przydatne. No chyba, że są jakieś aplikacje czy też locki które emitują takie coś, ale wątpię w to.
http://www.apple.com/pl/ios/ios5/
Niby w czym jest lepszy od HTC Runnymede?Jeśli 3,5 cala to dla Ciebie za mało to nawet najlepszy soft Ci tego nie wynagrodzi, więc zostaje Galaxy S2.
Napisano 25 września 2011 - 22:36
Pewnie w tym, że Galaxy można kupić.Niby w czym jest lepszy od HTC Runnymede?
Napisano 25 września 2011 - 22:50
Napisano 26 września 2011 - 12:09
HTC Sensation XE i Runnymede są chociażby w Euro RTV AGD.Pewnie w tym, że Galaxy można kupić.
Napisane jest, że dodano 200 nowych funkcji, można zobaczyć wszystkie na jakiejś stronce ?
To hasło reklamowe, może ze 20 interesujących się znajdzie.
http://www.apple.com...5/features.html
http://developer.app...os/index.action
Napisano 26 września 2011 - 12:15
---------- Wpis dodano o 13:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:13 ----------
Bym zapomniał... Motorola Atrix, lub nawet jej następczyni zapowiedziana.
Napisano 26 września 2011 - 17:34
A jednak! 4,65" stało sie rzeczywistością... patrząc po tej specyfikacji wnioskuję, że tak właśnie będzie wyglądał Nexus Prime.
Co ciekawe Samsungowi udało sie nie zwiększyć drastycznie wymiarów telefonu wzgledem SGS2 natomiast sama bateria urosła o 200Mah... good job

125.3 x 66.1 x 8.5 mm vs 129.8 x 68.8 x 9.5 mm
Dla amatorów tabletotelefonów z pewnością gratka - ja podziekuje mam już iPad.
Gość_blues55_*
Napisano 26 września 2011 - 17:53
Napisano 26 września 2011 - 18:16
Napisano 26 września 2011 - 18:42
czytajac niektore posty zastanawiam sie co by bylo gdyby:
-iphone bez mozliwosci JB
-Samsung bez mozliwosci Root Custom Room itd
Nieznaczy to odrazu, iz kazdy uzytkownik ma JB, oraz kazdy Root itd.
Osobiscie obydwa telefony u mnie maja oryginalne oprogramowanie bez zadnych "dopalaczy".
Co byscie wtedy kupili?.
Osobiscie mam oba telefony z tymi platformami bez wyzej wymienionych "zmian" i powiem tak...
-Hardwarowo sa oba telefony do siebie zblizone
-Wykonanie, tutaj Samsung musi popracowac kapke...
-Ilosc aplikacji, tutaj takze brakuje jeszcze sporo w Androit Market.
Czytajac rozne fora odnosze wrazenie, iz userzy ktorzy zdecyduja sie na zakup telefonu z systemem Android
biora go tylko dlatego iz system jest otwarty i mozna czasam wgrac to czy tamto.
Pod warunkiem, iz wie sie co sie robi, poniewaz nie kazdy posiada wiedze jak wgrac inny Room, Root itd.
Pozdrawiam wszystkich z systemem iOS, oraz Android.
GAMA007
Napisano 26 września 2011 - 20:18
Napisano 26 września 2011 - 21:44
sorry, ale o czym ty wogole napisales ?ja byn iphone na pewno nie kupil brak menadzera plikow , spotkan na zablokowanym ekranie , doreczen sms i innych udoskonalen by mnie zmeczyl ale jest i nie musialem zastanawiac sie nad wyborem
Napisano 26 września 2011 - 21:53
Napisano 26 września 2011 - 22:36
Android jest zamknięty, bo Google nie udostępnia kodu źródłowego Honeycomba ani Ice Cream Sandwich.Czytajac rozne fora odnosze wrazenie, iz userzy ktorzy zdecyduja sie na zakup telefonu z systemem Android
biora go tylko dlatego iz system jest otwarty i mozna czasam wgrac to czy tamto.
Galaxy III ma mieć czterordzeniowy 2 Ghz procesor, 1.5 GB RAM i baterię 2250 mAhSamsung Galaxy S II HD LTE - Full phone specifications
A jednak! 4,65" stało sie rzeczywistością... patrząc po tej specyfikacji wnioskuję, że tak właśnie będzie wyglądał Nexus Prime.
Co ciekawe Samsungowi udało sie nie zwiększyć drastycznie wymiarów telefonu wzgledem SGS2 natomiast sama bateria urosła o 200Mah... good job
125.3 x 66.1 x 8.5 mm vs 129.8 x 68.8 x 9.5 mm

Purported Samsung Galaxy S III specs revealed - GSMArena.com news
Samsung Galaxy S III zmiażdży konkurencję? – Komórkomania.pl
Napisano 27 września 2011 - 07:12
@Łukasz,
pisząc "otwarty" miałem na myśli zmianę "rooma" lub zrootowania telefonu w celu wgrania np,
/co jest dla mnie niezrozumiałe/ płatnej aplikacji z Android Market.
Ale to już inny temat i nie to forum:)
Pozdrawiam
GAMA007
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych