Dzięki za to wyjaśnienie z rozdzielczością, faktycznie mogłoby tak być gdyby iPadowe aplikacje odpalać na iPhonie z jego rozdzielczością. Owszem, zadowolonych klientów jest dużo więcej niż w przypadku innych producentów, ale rok temu iPhone 4 zmiażdżył wszystko co istniało, teraz iPhone 5 ze swoim 3,5'' moim zdaniem nie da rady, dlatego musi mieć więcej.
Jest jeszcze taka jedna ciekawostka, że robienie telefonu z ekranem np 4,5 cala zabija sprzedaż tabletów. Zauważ, że na androidzie sporo jest telefonów z ogromnymi wyświetlaczami a sprzedaż tabletów idzie mizernie. Apple raczej nie bedzie robic wewnętrznej konkurencji między swoimi produktami, do tej pory reklamowało je jako jedyne w swoim rodzaju i niezastąpione

Nie to co np. Samsung, ktory najpierw robi telefon, potem robi tablet a potem tabletotelefon (Note) i gdzie tu sens i gdzie tu logika? -,-
Zresztą, w iPhonie 4 nie spotkałem aplikacji, który by nie działała z idealną prędkością, zatem lepszy procesor czy lepszy układ graficzny nic nie zmienią, tak samo lepszy aparat, obudowa nawet jeśli ją zmienią pozostanie rzeczą gustu. Apple musi zrobić coś co będzie przekonywać do zmiany na wyższy model, właśnie wielkość wyświetlacza i rozdzielczość pasowałyby do tego idealnie.
Oj są aplikacje, ktore przycinają nie oszukujmy się. Sam mam kilka takich jak RR2, Fifa 11 czy Google Earth. Ten ostatni na mocniejszym Nexus S działa wyśmienicie. Poza tym mocniejsze podzespoły to nie tylko gry czy aplikacje, ale róznież nowa funkcjonalność. Czy na iPhone 4 możesz robić mirroring 1080p lub AirPlay po 720p?

Ja osobiście baaaardzo czekam na taką funkcję w iPhone żeby mieć w końcu pretekst do zakupu Apple TV. Btw nie jest wykluczone, że rozmiar wyświetlacza sie zwiększy, ale jedyna realna opcja to na dzień dzisiejszy to jak już wcześniej wspomniałem 3,7".
Gdyby zeszłoroczny iPhone miał 480x320, to sądzę, że ludzie dalej używaliby 3GS'ów, bo nie mieliby powodów do zmiany na 4, więc w tym roku Apple też musi dać powody do zmiany 4 na 5.
Mówię Ci, mnóstwo osób zmienia telefon co 2 lata

Jeśli rok temu kupili 4'rke to za rok otrzymają telefon o możliwościach promu kosmicznego w porównaniu do obecnego modelu

Kalendarz zmian mówi, że właśnie teraz możemy spodziewać się tylko i wyłącznie podniesienia parametrów jak to było w 3G/3GS. Za rok powinien wyjść konkretnie odświeżony model... o ile im sie pomysły nie skończą