Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1323 odpowiedzi w tym temacie

#826 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 września 2011 - 18:37

Wiesz czemu nie kupilem ipad 2, pomimo ze jest "up to pierdylion times faster" ? Bo poza kilkoma grami nic nie wykorzystuje jego mocy, nawet ekran jest taki sam jak w jedynce. Dlatego z jego zmianą zaczekam, az bedzie czym obciązyc te gigaherce za ktore zaplace. Czy dwa rdzenie w SGS2 robią coś poza czerpaniem energii, bo android nawet nie obsluguje wielowątkowosci?

#827 iUsername

iUsername
  • 113 postów
  • SkądPL

Napisano 18 września 2011 - 19:37

@Iro cóż więc tak fenomenalnego ma SII,czego iP4 brakuje.? Co aż tak przekonało Cb do wybrania szaj..Samsunga.? Pytam z ciekawości ;) @Homer zgadzam się,ale pamiętaj,że za jakieś pół roku będzie All New iPad 3 i wtedy nagle okaże się,iż jeden rdzeń iPada dostaje zadyszki z iOS 6 ;)

#828 cysio528

cysio528
  • 186 postów

Napisano 18 września 2011 - 20:24

4.65"? to ja podziekuje, tablet w kieszeni nosic... wg mnie androidy zmierzaja w bardzo zlym kierunku, sa robione dla mlodziezy (jakos nie wyobrazam sobie takiego 30-latka z patelnia przy uchu. ja kupilem sobie ip 4 m. in. dlatego, ze ma ekran 3.5". 3,7" to jest juz absolutne maximum, a 3.5" to najlepszy rozmiar jaki moze byc, telefon pozostaje telefonem, da sie go normalnie do kieszeni schowac, nie trzeba brac plecaka na telefon i zapasowe baterie do niego.

#829 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 18 września 2011 - 20:44

Wątpię, by ta specyfikacja była prawdziwa. Chociaż kto wie, Samsung może jedynie cyferkami konkurować. Tak czy siak, jest to typowy przykład maskowania sprzętem niedomagań softu.

#830 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 września 2011 - 20:57

@Homer zgadzam się,ale pamiętaj,że za jakieś pół roku będzie All New iPad 3 i wtedy nagle okaże się,iż jeden rdzeń iPada dostaje zadyszki z iOS 6 ;)

Dlatego planuję dopiero zakup iPad 3, ale to też zależy czy będzie miał tą Retine i potem jeszcze poczekam z pół roku aż poprzerabiają soft pod nową rozdziałke, przy okazji szaleństwo cenowe minie ;) i kij mnie będzie obchodzić czy konkurencja w tym czasie będzie już ładować elektrownie atomowe pod maski swoich wynalazków :D

#831 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 września 2011 - 22:13

Fajny ten tablecik, jak wyjdzie taki SGS3 to sobie kupię :-)

#832 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 18 września 2011 - 22:48

@Iro cóż więc tak fenomenalnego ma SII,czego iP4 brakuje.? Co aż tak przekonało Cb do wybrania szaj..Samsunga.? Pytam z ciekawości ;)

Długo czekałem, aż pojawi się dobry, szybki smartfon, który nie potrzebuje do życia iCiulsa.
Wkładasz kartę, włączasz i możesz używać.
Często jestem u klienta, który w studio nie ma internetu. Ściągam to co trzeba na S2, podłączam po usb i przekazuje do komputera.
Internet działa o wiele szybciej niż na iP4.
Komunikuję się z Nokią córci przez bluetooth.
Jeśli wyczerpie się bateria, zmieniam na pełną.
Powiększam sobie pamięć o karty flash.
Po za tym pomimo, że jest większy od iP4 jest od niego o 20g lżejszy i nie obciąża tak kieszeni.

#833 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 września 2011 - 23:06

1. Też tak moge 2. To mu go udostępnij po wi-fi, bedzie szybciej i wygodniej niż noszenie ze sobą wszędzie kabla USB 3. Nie slyszalem, żeby operatorzy specjalnie spowalniali połączenie internetowe dla iPhone'ów 4. Wysyłasz jej na nokię filmy w 1080p, zdjęcia 8mpx czy może pdf'y po 50MB ? 5. No tak, to pewnie musisz robić bardzo często 6. Mogę mieć tyle pamięci ile chce dzięki iCloud i nie odpada mi tylna klapka 7. Te 20g wiecej przydaje się gdy telefon leci na ziemię i w kieszeni kiedy sie schylam

#834 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 18 września 2011 - 23:29

ad 1. ciekawe od kiedy? chyba, że masz iOS5. Ale standardowo, to jeszcze tego nie ma ad 2. to są komputery stacjonarne nie mające WiFi. ad 3. nikt niczego nie spowalnia. Po prostu iPhone o wiele wolniej ładuje strony niż S2. ad 4. wysyłam choćby dzwonek w postaci mp3, czy kontakt. (jej Nokia nie ma WiFi) ad 5. właśnie pisałem, że nie często, ale dobrze mieć taką możliwość której w iPhone próżno szukać. ad 6. mnie też nie odpada tylna klapka. I nie muszę płacić za przesyłanie filmów HD przez internet, tylko przechowuję je na własnych kartach. ad 7. tak wiem, widziałem kilka popękanych szybek w iP4 ;). Pewnie te 20g zaważyło.

#835 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 września 2011 - 00:10

1. Nie mam iOS5, ale gdybysmy rozmawiali ze 2-3 tygodnie pózniej juz bym mial (pomijając fakt, ze obecnie w ogole nie mam iPhone) 2. No ale USB mają, wiec jesli juz nosisz ten kabel to udostepniasz po nim, troche wiecej z tym ambarasu ale wygodniej na kompie coś sciągnąc niz telefonem a potem jeszcze czekac az sie skopiuje. 3. To zalezy, iPhone nie sciaga reklam we flashu wiec niektore strony potrafi szybciej wyswietlic 4. Nokia chyba ma OviStore, nie ma tam dzwonkow? Kontakt mozna wyslac mms'em. 5. Jedni lubią dlugo trzymającą baterię a drudzy duzo baterii ;) 6. Za wi-fi sie chyba nie placi, nie musisz od razu umiejscawiac danych w chmurze jesli nie chcesz placic za 3G 7. Zapewne wiecej bo wiecej iPhone zostalo sprzedanych. Ja rowniez widzialem duzo rozbitych golf'ów 2 ;)

#836 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 19 września 2011 - 00:59

Każdy dobiera sprzęt wg własnych potrzeb. Jeżeli ktoś nie potrafi żyć bez wymiany plików przez bluetootha, to nigdy nie kupi iPhone'a. Apple nie wspiera starszych technologii, jeżeli to samo można mieć w szybszy, łatwiejszy, prostszy, bardziej przyjazny sposób. Zgodnie z zasadą 'less is more' odrzucanie zbędnego balastu i odchudzanie urządzeń z archaicznych rozwiązań wpływa bezpośrednio na łatwość obsługi, lżejszy interfejs i lepsze doświadczenie użytkownika. Popularność iPhone'a świadczy, że klientom takie podjeście odpowiada.

#837 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2011 - 01:59

Ta dyskusja nie ma w ogole sensu kazdy ma swoj gust i swoje spostrzezenia , a o tym sie nie dyskutuje Gdyby polaczyc SGS2 i iPhone 4 byłaby to mieszanka wybuchowa !! Tyle w tym macie :]

#838 Miy

Miy
  • 126 postów

Napisano 19 września 2011 - 05:47

Sry że tak dobijam do rozmowy ale jeden pisze że nie ma iphone a na dole pod wypowiedzią...pisze że ma.To jest bez sensu jak coś masz to napisz co masz a nie kity wciskać.

#839 cysio528

cysio528
  • 186 postów

Napisano 19 września 2011 - 18:29

mial, ale sprzedal i teraz uzywa nexusa one

#840 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 września 2011 - 20:02

mial, ale sprzedal i teraz uzywa nexusa one

Mial 4'rke, utopił w morzu, kupil nexus one poczym szybko zmienil na S
:)

#841 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 19 września 2011 - 22:05

Mozna pogodzic i wzajemnie uzupelnic SGS i iPhona. Na MBP takze mam 7-ke. Jestem pelen podziwu dla MS, ze potrafili stworzyc system dzialajacy na x kombinacji pecetow. Uzywam 7 przede wszystkim z uwagi na kilka programow, ktore odnoszac sie do portow nie chodza dobrze na wirtualnych maszynach czy wine. Jednego produktu Apple nie zamienie na inny>iPad'a. Nie jesten fanboyem, zawsze uwazalem iP za idealna koncowke do sklepu, wiele rzeczy w sposobie dzialania tej firmy nie do konca mi sie podoba ale OSX, iOS im sie udal.

---------- Wpis dodano o 23:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:43 ----------

Btw. Wyszla saga Gwiezdnych Wojen na bluray. Czekalem na to baaardzo dlugo. Jestem zadowolony, bardzo :)

#842 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 19 września 2011 - 22:42

co do internetu na obu iP4 vs GSII lepiej wypada iPhone strony szybciej się ładują i nie występuje sytuacja że wyskakuje reklama i nie można nacelować na x. Mając dwa telefony stwierdzam że jeden jest super i drugi jednak iPhone 4 lepszy jak dla mnie. :)

---------- Wpis dodano o 23:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:25 ----------

do tego chce przegrać zdjęcia z Galaxy na iMac'a nie mogę nie wykrywa go...

#843 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 19 września 2011 - 23:14

Nie wykrywa Galaxy ? Wlacz debbug USB, sciagnij ekran i klik w robocika. Dalej robocik zrobi tak, ze zamontuja sie dyski ;)

#844 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 19 września 2011 - 23:17

Podlaczam kabel USB włącza się jakaś aplikacja i nic. Nie wykrywa system pion 10.7.1

#845 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 19 września 2011 - 23:27

Podlaczam kabel USB włącza się jakaś aplikacja i nic. Nie wykrywa system pion 10.7.1

Ustawienia>aplikacje>uslugi dewelop. Zaznacz debug USB. Wlacz kabel, sciagnij ekran, uruchom montowanie USB. Prosta metoda jest wygooglowanie beta wersji Kies chodzacej na Lion. Do dyspozycji masz takze syncmac.

#846 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 25 września 2011 - 01:42

Ja mam pytanie trochę z innej beczki, otóż stoję właśnie przed wyborem smartfon'a, ale za bardzo nie wiem którym. Generalnie do wyboru mam każdego, a te które najbardziej wpadły mi w oko to EVO 3D/Sensation/Galaxy S2 i właśnie iPhone 4. Mój brat dostał ode mnie mojego touch'a 4G i teraz pytanie czy mając w domu jedno urządzenie z iOS na pokładzie opłaca się wziąć kolejny sprzęt od apple, oczywiście wiem, ze ipod to nie telefon, ale system jest identyczny i to co najbardziej mi się podoba w iphone to dedykowane programy/gry głównie na ten sprzęt, a nie jak jest w przypadku android'a. Więc np. w gry będę mógł pograć sobie na iPodzie. Pytam tutaj bardziej o funkcje takie jak sms/muzyka/zdjęcia/ekran itd. Czy do tych spraw opłaca się kupować iphone 4 ? Czy lepszym pomysłem będzie zakup telefonu z androidem i granie czy też używanie różnych programów na ipodzie ? Jakie jest wasze zdanie, będę wdzięczny : )

#847 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 25 września 2011 - 03:32

Bierz iPhone 4. Przecież iPoda dałeś bratu.

#848 Pekus12

Pekus12
  • 369 postów
  • SkądM-ka

Napisano 25 września 2011 - 10:37

Nie wiem po co zadawać takie pytanie na forum Apple, bo każdy odpowie to samo. Bierz iPhonea.
Samsung to shit, którego w dodatku już nie można produkować i to za sprawą Apple

---------- Wpis dodano o 11:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:36 ----------

Nie wiem po co zadawać takie pytanie na forum Apple, bo każdy odpowie to samo. Bierz iPhonea.
Samsung to shit, którego w dodatku już nie można produkować i to za sprawą Apple

#849 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 25 września 2011 - 14:00

Pekus12, mozesz czyms poprzec swoje przemyslenia ?

#850 savar

savar
  • 89 postów

Napisano 25 września 2011 - 15:05

@swiatek94 skoro masz w domu ipoda to lepiej weź Samsung Galaxy SII lub HTC Sensastion.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych