Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nike+ GPS z iPod

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
587 odpowiedzi w tym temacie

#526 tabalugajan

tabalugajan
  • 2 postów

Napisano 16 września 2010 - 11:34

Jak miałem Nike+ to skorzystałem z opcji treningu tylko raz, ponieważ ipod służył tylko jako rejestrator - czyli musiałbym pamiętać kiedy biec szybciej, kiedy wolniej, itd. Niestety Nike+ to jest tylko zabawka, fajna ale tylko zabawka.

Kurcze, cały czas mam nadzieje, ze jednak jakoś mozna ładowac plan treningu do iPoda - tak mi przynajmniej wynika z kilku wypowiedzi na forach.
Dzieki za odzew.

#527 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 września 2010 - 13:10

Kurde a chciałem własnie zacząć jeden z oferowanych treningów... ale jak ma nie mówić, że teraz biegnij szybciej albo wolniej albo coś to lekko do bani. Ja używam Nike+ GPS.

#528 ppawcio

ppawcio
  • 47 postów

Napisano 18 września 2010 - 21:44

mam Ipoda Nano 5G, sensor i mam taki problem - rekordy osobiste. Ipod wyświetla mi rekord na 1km i 1 milę tylko z pierwszego biegu i nic więcej. Nawet jak zresetuje rekordy to przy pierwszym biegu zapamięta 1km, 1 milę i nigdy tego nie zmieni :) pozostałe puste. Da się coś z tym zrobić? :) PS. Co by nie było wątpliwości: przebiegam te kolejne dystanse jak 3 czy 5km... :)

#529 kolegaPrzem

kolegaPrzem
  • 9 postów

Napisano 18 października 2010 - 20:23

Witam Mam problem z czujnikiem Nike plus. Dzisiaj rozpakowalem nowo zakupiony za granica czujnik. Wlaczylem w ustawieniach Nike+, pojawila sie ikonka programu. Probuje kalibracji i niestety czujnik nie dziala. Probowalem potrzasac czujnikiem, bez efektu. Przeszedlem w domu jakies 20 m z czujnikiem w skarpecie ;) i rowniez bez zadnego efektu. Sek w tym, ze nie probowalem jeszcze na otwartej przestrzeni z przymocowanym czujnikiem do butow. Jutro rano mam nadzieje to sprawdzic. Czy to prawda ze czujnik zadziala dopiero po ok 400 m marszu lub biegu? Czy (o zgrozo) moj czujnik jest wadliwy? Pozdrawiam i bylbym wdzieczny za odpowiedz. Aha, posiadam toucha 4G ale to nie powinno miec znaczenia, bo odbiornik do Nike+ jest w nim wbudowany?

#530 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 października 2010 - 20:57

A wlaczyles go?

#531 kolegaPrzem

kolegaPrzem
  • 9 postów

Napisano 18 października 2010 - 21:04

Tak, wcisnalem ten maly guziczek na czujniku, jesli o to chodzi... Jakies pomysly?

#532 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 października 2010 - 21:28

Niestety brak. A próbowałeś łączyć z innym czujnikiem, np. kolegi?

#533 kolegaPrzem

kolegaPrzem
  • 9 postów

Napisano 18 października 2010 - 21:35

Niestety nie znam nikogo z czujnikiem :/ Może trzeba spróbować w butach i przejść te kilkaset metrów?

#534 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 października 2010 - 21:39

Mi złapał po dosłownie pięciu krokach, więc nie wiem jak Tobie pomóc :(

#535 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 października 2010 - 22:05

Tak, wcisnalem ten maly guziczek na czujniku, jesli o to chodzi...

Jakies pomysly?

A wcisnąłeś drugi raz (może był włączony). Nie wiem jak to w touchu wygląda, ale powinna być opcja parowania (w nano tak było). Bateria musiałaby być całkowicie padnięta, a to raczej rzadko się zdarza.

#536 Marutseru

Marutseru
  • 83 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 października 2010 - 09:48

Witam

Mam problem z czujnikiem Nike plus.

Dzisiaj rozpakowalem nowo zakupiony za granica czujnik. Wlaczylem w ustawieniach Nike+, pojawila sie ikonka programu.

Probuje kalibracji i niestety czujnik nie dziala. Probowalem potrzasac czujnikiem, bez efektu. Przeszedlem w domu jakies 20 m z czujnikiem w skarpecie ;) i rowniez bez zadnego efektu.

Sek w tym, ze nie probowalem jeszcze na otwartej przestrzeni z przymocowanym czujnikiem do butow. Jutro rano mam nadzieje to sprawdzic.

Czy to prawda ze czujnik zadziala dopiero po ok 400 m marszu lub biegu? Czy (o zgrozo) moj czujnik jest wadliwy?

Pozdrawiam i bylbym wdzieczny za odpowiedz.

Aha, posiadam toucha 4G ale to nie powinno miec znaczenia, bo odbiornik do Nike+ jest w nim wbudowany?

Nie wiem dlaczego, ale z kalibracją są jakieś problemy*. Włącz trening i przejdź kilka kroków i nie powinno być problemów.

*mój pierwszy trening na iTouchu odbył się bez kalibracji bo nie umiałem jej uruchomić. Zaliczyłem trening, zrzuciłem go na nikerunning i z ciekawości wszedłem w opcję kalibracji. I o dziwo iTouch skalibrował się wykorzystując wcześniejszy bieg.

#537 kolegaPrzem

kolegaPrzem
  • 9 postów

Napisano 19 października 2010 - 10:07

@ BlackBox Tak, wciskalem niejednokrotnie. Co rozumiesz pod pojeciem "parowanie"? @ Marutseru Czyli dokladam do butow, przechodze te kilkaset metrow nawet jesli informuje mnie o braku kalibracji a potem podlaczam do iTunes? Przeciez wtedy nie bedzie zadnych wynikow... Miales taki sam problem, ze nie chcial skalibrowac sie po kilku "domowych" krokach?

#538 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 19 października 2010 - 15:55

Parowanie, czyli połączenie między czujnikiem a nadajnikiem. Miałem kilka nano i jak przełączałem się między jednym a drugim to czujnik parował się od nowa z nadajnikiem (tak jak z telefonem i połączeniem BT) i jeżeli dobrze pamiętam to w menu była taka pozycja w razie jakby z automatu nie chciały się połączyć.

#539 kolegaPrzem

kolegaPrzem
  • 9 postów

Napisano 20 października 2010 - 16:42

Witam ponownie Sprawa zakonczyla sie w ten sposob, ze moj dostawca zwrocil mi pieniadze za sensor oraz... podarowal ten rzekomo wadliwy. Zaraz potem zakupilem nowy w polskim sklepie i oczekuje jego przesylki. Dlatego tez, jesli ktos bylby chetny na przetestowanie sensora - a noz cos zle robie - i bedzie on dzialal na innym sprzecie, to zapraszam do kontaktu. Moge odstapic po 3/4 ceny sklepowej :), jesli zadziala to jak nowy.

#540 SeBeK90

SeBeK90
  • 5 postów

Napisano 10 lutego 2011 - 11:19

Witam. Ja z kolei mam dziwny przypadek z moim nike+ipod 2g touch.Czujnik jest wykrywany przez ipoda,lecz gdy przystępuje do treningu wyświetla tempo biegu lecz nie wyświetla odległości jaką przebyłem.O co chodzi? Nie mogę przez to skalibrować urządzonka. Próbowałem odłączyć i wykryć na nowo sprzęt w ipodzie ale nic nie skutkuje.Jakieś sugestie?

#541 Wojtek7777

Wojtek7777
  • 69 postów
  • SkądPleszew

Napisano 13 lutego 2011 - 21:16

Może mi ktoś powiedzieć gdzie mogę zaopatrzyć się w owe buty i czujnik. Mam iPoda Touch 4G nie wiem dokładnie ale on chyba nie wymaga tego odbiornika. Prosiłbym o linki do jakiś sklepów i o to czy są jakieś zestawy z samym czujnikiem bez odbiornika skoro go nie potrzebuje. Czy jak szukam butów to wszystkie buty Nike z dopiskiem + są kompatybilne i mają to miejsce na czujnik czy to muszą być jakieś wybrane modele?

#542 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 lutego 2011 - 21:21

Run4Fun.pl - Sklep Lekkoatletyczny

#543 Optymizm

Optymizm
  • 7 postów

Napisano 20 marca 2011 - 18:02

a ja mam takie pytanko: iPod Nano 4G wersja 1.0.4, chcę skalibrować dystans po ukończeniu biegu, w.g. teorii: Zakończ Trening > na ekranie podsumowującym bieg przytrzymać środkowy przycisk > Kalibruj, niestety nic się nie pokazuje. czy coś nie tak czy może iPod 4-tej generacji nie posiada tej opcji?

#544 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 30 marca 2011 - 17:42

Nike + czujnik a bez czunika..? Siemka, Mam IP4, standardowo jest w nim aplikacja Nike + dzisiaj biegałem włączyłem apke ale ciągle miałem komunikat "Przejdz kilka kroków, aby aktywować czujnik." i migający znaczek nike z jabłkiem (takie pulsowanie, wiadomo o co chodzi) Moje pytanie.. czy ta apka potrzebuje dodatkowo czujnika, który był forsowany przez Nike czyli zakup dodatkowych pierdół i czy żeby działała mi aplikacja nike + bez dodatkowych pierdół (czujnika) musze kupić wersję która jest w AS i ta z AS będzie korzystala z akcelerometru i wbudowanego GPS'a..? Bo biegałem pół godziny a w tej 'wbudowanej' apce nike + poza tym komunikatem o przejsciu kilku kroków nic sie nie dzialo.. pzdr!!

#545 akarul

akarul
  • 62 postów

Napisano 30 marca 2011 - 18:52

tak, potrzeba czujnika oraz butów Nike +, aby gdzieś ten czujnik wsadzić :wink:

#546 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 30 marca 2011 - 19:13

Wystarczą zwykłe trampki i trochę wyobraźni W AppStore jest też płatna wersja Nike+ wykorzystująca GPS ale nie wiem czy jest tak samo dokładna.

#547 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 30 marca 2011 - 19:20

a jak taki czujnik wmontować w buty inne niż przystosowane do Nike+ ? Jeśli się da oczywiście. Tak by działało.

#548 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 30 marca 2011 - 19:42

Okey to z innej beczki, jaka apke sciagnac to biegania. Zeby liczyla dystans, czas, kcal najlepiej i pozniej mozliwosc wyeksportowania na facebooka lub google maps.. ?

#549 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 marca 2011 - 19:44

Runkeeper

#550 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 30 marca 2011 - 20:07

Nike+GPS z App Store też się nadaje. Działa bez czujnika, bardzo dokładnie określa trasę i prędkość. Warto wydać 2$.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych