Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nike+ GPS z iPod

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
587 odpowiedzi w tym temacie

#501 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 12 czerwca 2010 - 19:15

Znowu to samo, pobieram 4.0 GM. Zobaczymy czy coś da, konta nowego nie chcę zakładać.

#502 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 12 czerwca 2010 - 19:27

Nie wiem, czy to zrobiles, ale upewnijmy sie (bo to jest najczestszy blad): Gdy dostaniesz komunikat, ze dane treningowe zostaly wrzucone na strone, kliknij na przycisk Odwiedź Nikeplus.com i na tej stronie, co sie otworzy, zaloguj sie swoimi danymi. Mi pomoglo kiedys.

#503 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 12 czerwca 2010 - 19:38

O to chodzi, że nie mam żadnego komunikatu. Może napiszcie krok po kroku jak to zrobić i zobaczę, może robię jakiś błąd.

#504 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 12 czerwca 2010 - 21:43

Po upade softu do 4.0 GM, nie mam w ogóle zakładki nike + ipod.

#505 kugi

kugi
  • 315 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 00:04

bo musisz wykonac jakikolwiek bieg, zeby ta zakladka sie pokazala. nie wiem czemu nie chcesz zalozyc nowego konta uzytkownika??? to jest 5 sekund roboty, a skasowanie go to 2 sekundy roboty. to nie jest windows, to nie tworzy potem jakiegos syfu ;]

#506 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:04

Tylko co to mi da? Jak założę nowe konto na tym samym koncie pocztowym z tą samą nazwą i hasłem.

---------- Wpis dodano o 10:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:43 ----------

Teraz czujnik nie liczy mi dystansu, np. wczoraj przez pierwsze 1,5 km się zawiesił i liczył tylko ipod czas. Potem już było normalnie jak zresetowałem ipoda kilka razy itd.

A napiszcie proszę jak to wysyłać krok po kroku, może coś źle robię.

---------- Wpis dodano o 11:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:50 ----------

Dołączona grafika
W tym momencie czekam a potem mam Connection Error (błąd 504).

#507 kugi

kugi
  • 315 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:15

nowe konto na komputerze. nie na nike+. Krok po kroku: Biegam, podłączam iP do komputera, klikam na synchronizuj, dostaje komunikat, ze moje wyniki zostale przeslane do nike+ i czy chce odwiedzic witryne.

#508 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 13 czerwca 2010 - 11:20

Po dwóch restore, zainstalowaniu nowego itunes'a w końcu działa. Zobaczymy czy już na stałe czy będą jeszcze problemy.

#509 tirtek

tirtek
  • 2 postów
  • SkądWawa PL

Napisano 13 czerwca 2010 - 15:04

Już rozwiązałem jeden problem ale mam nadal drugi. Czy ma ktoś link do piosenki po polsku my first 10k ?

#510 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 17:28

stworzylem wakacyjne wyzwanie myapple :) bo biegac razem razniej (i fajniej, i lepiej) tylko nie wiem, gdzie moge znalesc link do tego wyzwania no nic, mozecie go sobie wyszukac ^^ MyApple.pl - wyzwanie :D

#511 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 17:48

Może do was dołączę, lecz na razie poluje na jakąś okazje (odbiornik za 40 zł). :)

#512 aerialsky

aerialsky
  • 5 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 15:00

Witam, Piszę ponieważ mam dosyć denerwujący problem z Ipodem + Nike. Zakupiłem Ipoda Nano 5G, a kilka dni temu zestaw Nike+ (odbiornik i nadajnik). Problem zaczął się dzisiaj kiedy chciałem pierwszy raz podłączyć czujnik do Ipoda. Po wejściu do zakładki Nike+Ipod przeniosło mnie do zakładki Fitness, gdzie po raz drugi wybrałem Nike+IPod. Po ustawieniu wstępnych informacji treningowych, nastał czas na połączenie z czujnikiem, ale Ipod go niestety nie wykrywa. Sprawdziłem czy czujnik, nie jest w "stanie uśpienia", ale na pewno w nim nie jest. Próbowałem też przywrócić Ipoda do oryginalnych ustawień oraz resetowałem go poprzez Menu+Środkowy - bez efektu. Jeżeli masz jakikolwiek pomysł co może być tego przyczyną, proszę daj znać. Pozdrawiam, aerialsky

#513 JagodaW

JagodaW
  • 71 postów
  • SkądZ krainy fantazji...

Napisano 17 czerwca 2010 - 13:46

A ja odkryłam taką małą ciekawostkę dla oszczędnych... Przypadkiem wygrzebałam mój stary armbrand griffina do ipoda video(tak, da się z tym biegać w cale nie jest tak źle jak niektórzy mówią, pewnie nie biegali nigdy z video) i... Okazało się, że pasuje idealnie do iphona ^^ Biegałam już w tym i wszystko okej, no i zawsze parę złotych do przodu :3

#514 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 17 czerwca 2010 - 16:14

Cytat

A ja odkryłam taką małą ciekawostkę dla oszczędnych...

Przypadkiem wygrzebałam mój stary armbrand griffina do ipoda video(tak, da się z tym biegać w cale nie jest tak źle jak niektórzy mówią, pewnie nie biegali nigdy z video) i... Okazało się, że pasuje idealnie do iphona ^^ Biegałam już w tym i wszystko okej, no i zawsze parę złotych do przodu :3

Jakbyś nie wiedziała, sporo ludzi stosuje armbanda od iPoda Video do iPhone, bo się lepiej trzyma.

---------- Wpis dodano o 17:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:13 ----------

Dajcie jakieś linki do wyzwań, chętnie się z kimś zmierzę.

Moje konto: http://my.nike.com/Mateusz_Elk

#515 karlina00

karlina00
  • 1 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 15:42

Hej! Wie ktoś może jak pobrać trenin My first 10K z [url=http://www.lastfm.pl/group/Nike+Sport+Music+Polska]Nike Sport Music Polska [/url] ?
Nie wiem jak to zrobić bo gdy wybieram pobierz to przekierowywuje mnie na inna strone a tam nic nie ma o tym treningu.
Dopiero zaczynam swoja przygode z Nike Ipod.

#516 aerialsky

aerialsky
  • 5 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:45

Re Program treningowy ustalasz już bezpośrednio na stronie nike+

#517 Marutseru

Marutseru
  • 83 postów
  • SkądKatowice

Napisano 26 lipca 2010 - 10:05

Niebawem wyjeżdżam na wakacje, ale nie chciałbym robić sobie przerwy od biegania dlatego zabieram ze sobą buty i ipoda. I tutaj pytanie - czy jeżeli nie będę zrzucać wyników na stronę na bieżąco to czy ipod mi je wszystkie zapamięta i zrzuci hurtowo kiedy będę miał dostęp do neta? Jeżeli tak to czy ta pamięć jest ograniczona do ilości treningów/dni?

#518 oley_20

oley_20
  • 616 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 września 2010 - 08:54

Rewolucyjna zmiana w aplikacji Nike+
nike+ gps, w koncu koniec z sensorem w bucie. 1,59 eur - testowal juz ktos?

#519 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 września 2010 - 08:59

Niestety nie dziala z iPhonem 3G :( moze w koncu koniec z niedokladnymi pomiarami.

#520 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 września 2010 - 09:02

Cytat

moze w koncu koniec z niedokladnymi pomiarami.

Właśnie z tego powodu sprzedałem nano z czujnikiem. Poza tym koniec z oszustwami w wyzwaniach.

Jak ktoś będzie testował to niech sprawdzi pogłoski o niezbędnym połączeniu z internetem.

#521 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 07 września 2010 - 09:14

Pewnie ściąga mapę, tak jak Google maps i dlatego potrzebuje neta... Mnie bardziej marwti bateria, na dłuższe wycieczki bedzie trzeba zaplanować punkty na doladowanie itelefonu :-)

#522 kabat kubol

kabat kubol
  • 24 postów

Napisano 14 września 2010 - 20:57

Czy ipod touch 1g z softem 3.1.3 jest kompatybilny z nike+ ? Mam tego itoucha i mysle o nike+, ale nie wiem czy to mozliwe z pierwsza generacja. Wie ktos?

#523 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 14 września 2010 - 21:15

Cytat

Czy ipod touch 1g z softem 3.1.3 jest kompatybilny z nike+ ?

Nie.

#524 tabalugajan

tabalugajan
  • 2 postów

Napisano 16 września 2010 - 08:50

Witam Wszystkich,

Wybaccie ze pierwszy post i od razu z pytaniem, ale jako nowy uzytkownik poki co sam nic nikomu pewnie nie pomoge.

Mam prosbe od doswiadczonych uzytkownikow iPoda i Nike+ o wyjasnienie idei treningów z tym zestawem bo probuje znalezc informacje na interesuujacy mnie temat i niestety nic z tego nie wychodzi. Byc moze oczekuje czegos, czego funkcje tego zestawu nie oferuja (mam iPod nano 5 gen + sensor)

Chciałem rozpoczac program 5K - zalogowalem sie na stronie nike+, wybrałem program 5k z posrod kilku dostepnych i moge zobaczyc swoj harmonogram itp.
Czy teraz da sie jakos ten program załadowac do iPoda tak, aby automatycznie ipod wyswietlal mi zadanie tyreningowe na dany dzien?
Czy ja musze sam sobie w iPod rozpoczynajac trening wpisac dystans podawany na mojej stronie nike+?

Spodziewałem sie, ze jak załaduje sobie taki program na www nike+, to on jakos zostanie wyeksportowany do ipoda i rozpoczynajac trening bede mogl sobie wybrac w ipod w danym dniu to co sugeruje trener z nike+, a dodatkowo ze bede slyszal jakies wskazowki np. aby przyspieszyc, zwolnic itp. (a nie tylko, ze przebieglem 25, 50% dystansu i ze mi zostalo ilestam). O muzyce juz nie wspominam - to moge sobie sam wybrac.

Bo jesli to samemu trzeba sobie te dystanmse na ipodzie wklpeywac to jakas kiszka jest:(. Czyzby strona www nike+ sluzyla tylko do rejestrowania odbytych treningow i ogladania statystyk, a zadanie na konkretny dzien trzeba wpisywac manualnie?

Ponaddto znalazlem np tu:
[url=http://www.lastfm.pl/user/nikesportmusic/journal/2009/01/26/2fl8e0_trening_nike%252B%253A_moje_pierwsze_10k]Dziennik nikesportmusic – Trening Nike+: Moje Pierwsze 10K – Last.fm[/url]
jakis trening do pobrania za darmo (z muzyka nawet, co byloby super) ale za nic nie chce sie dac pobrac.

Pomozcie bo zaczynam byc rozczarowany.

pozdrowienia
janek

#525 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 16 września 2010 - 08:58

Jak miałem Nike+ to skorzystałem z opcji treningu tylko raz, ponieważ ipod służył tylko jako rejestrator - czyli musiałbym pamiętać kiedy biec szybciej, kiedy wolniej, itd. Niestety Nike+ to jest tylko zabawka, fajna ale tylko zabawka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych