No więc właśnie. Dowiedziałem się o tym stosunkowo niedawno, właśnie trochę poczytałem, ale nie wiem wszystkiego. Zaczynając od początku. Wiem, że do iPod Video nie jest kompatybilny z sensorem Nike+, a "niestety" właśnie ten model iPoda posiadam i z nim na dzień dzisiejszy biegam. Jaki jest koszt iPoda Nano? A może lepiej kupić Nike+ SPORTSBAND ? Jakie różnice są między używaniem tej opaski, a iPoda+sensor?
Szczerze mówiąc swojego iPoda Video w 100% nie wykorzystuje, ale z drugiej strony, jakby dało się tak wykombinować, żebym mógł korzystać z Nike+ bez sprzedawanie tego i kupowania Nano, to byłoby całkiem nieźle.
Pozdrawiam. Wszystkie informacje mi się przydzadzą!
Masz kilka opcji żeby zacząć biegać z nike+. Jedną z nich jest Sportband i chyba ta opcja jest dla Ciebie dobra bo masz ipod'a video z którym biegasz. Chciaż ja raczej wybrałbym inną opcję bo ipod video trochę waży i jest stosunkowo duży. Wybór jednak zależy od Ciebie, tym bardziej że już chyba przyzwyczaiłeś się do biegania z video.
Jeśli chodzi o różnice pomiędzy bieganie ze Sportband a ipod nano z nike+, to główną z nich jest to że o swoich wynikach w czasie biegu słyszych od speakera w słychawkach a używając sportband nie masz takiej możliwości. Efekt końcowy chyba jest jednak ten sam- dane Twojego biegu są wysyłane do serwisu nike+.