Nike+ GPS z iPod
Posted 07 April 2009 - 19:59
Posted 07 April 2009 - 20:07
Gdy sensor jest w spoczynku - tzn. nie wykrywa, żadnego ruchu - nie wysyła sygnałów do odbiornika. Jednym słowem, w momencie gdy nie używamy sensora, jest on w stanie uśpienia i tym sposobem pobiera bardzo mało mocy z baterii.Ten czujnik w butach jest ciągle aktywny,chyba że wciśniesz na nim przycisk (na białej stronie jest takie kółeczko) wówczas czujnik jest wyłączony(...)
@biolly: Ja bym się nie bawił w wyłączanie i włączanie sensora po każdym biegu. Prędzej go uszkodzisz niż zaoszczędzisz baterii, a jej bez wyłączania sensora spokojnie starczy na ponad rok. Koszt ok 80zł co półtora roku, to nie jest jakiś specjalny wydatek, a sensor radziłbym wyłączać, w momencie, gdy czeka go dłuższa przerwa w użytkowaniu.
Posted 07 April 2009 - 21:08
Posted 08 April 2009 - 08:17
Posted 08 April 2009 - 13:12
Działa to na tej zasadzie, że w momencie podłączenia iPod'a do iTunes, sprawdzane jest czy dla ustawionego języka menu w iPodzie, jest odpowiedni głos dla oprogramowania Nike+. Jeżeli jest, to iTunes pyta nas czy zmienić głos, a następnie go pobiera i zastępuje wtedy angielski głos. Natomiast na pewno, na chwilę obecną nie ma dostępnego języka polskiego. Mi osobiście język angielski odpowiada;]Nie ma chyba możliwości zmiany języka komunikatów.
Mam jeszcze takie pytań. Czy ktoś z was może posiada lub testował Nike+ iPod Armband V5 do iPod'a Nano 4G? Cały czas zastanawiam się nad zakupem tej opaski, ale na amerykańskich stronach spotkałem się z komentarzami, że niestety opaska jest za krótka i nadaje się tylko na drobne osoby, a ja do takich nie należę;]
Posted 10 April 2009 - 13:57
Posted 10 April 2009 - 14:08
Posted 10 April 2009 - 15:10

Posted 10 April 2009 - 23:16
jestem nowa na forum i w desperacji poszukuje ratunku, czy moglibyście cos poradzić na mój problem, który poruszyłam w tym wątku:
[url]http://www.myapple.pl/dyskusje-na-temat-sprzetu/90225-nike-plus-problem-z-synchtonizacja-wynikow.html[/url]
z góry Wam dziękuję
Posted 11 April 2009 - 14:17
Posted 11 April 2009 - 21:46
Posted 11 April 2009 - 23:59
Co do słuchawek to mi nigdy nie wypadają. iPod'a trzymam w tylnej kieszeni spodenek(typowo biegowe, stąd kieszeń tylko z tyłu, a nie po bokach), kabel mam przeciągnięty pod koszulką na plecach i nic mi nie przeszkadza. Wręcz zapomniałbym o tym, że coś mam, gdyby nie grająca muzykaSzczerze mówiąc to nie wiem o co chodzi z tymi słuchawkami. Są dni, że wypadają mi co 5 metrów, czasami wypada tylko jedna, a zdarzyło się z raz, że nie wypadły ani razu?!
Opasek jeszcze nie testowałem, ale zamierzam niedługo zaopatrzyć się w takie udogodnienie. Wydaje mi się że mają one dość duży zakres regulacji. Poza tym są chyba wykonane z rozciągliwego materiału i nie powinno być problemu z dopasowaniem ich "pod siebie". Widziałem, że ludzie różnie je noszą przedramię, ramię, udo ... No chyba, że masz łapę porównywalną do Pudziana

A co do opaski, to nie mam ręki jak Pudzian(po moim trupie:]), ale na oficjalnej stronie nike store, praktycznie każda osoba wspomina o tym, że opaska jest za mała, a materiał z którego jest wykonana nie jest rozciągliwy. Chodzi mi o konkretną opaskę Nike Armband V5, zrobioną specjalnie pod iPod'a Nano 4G.
Posted 12 April 2009 - 07:38

Posted 12 April 2009 - 08:43
Posted 12 April 2009 - 09:34
Witam, właśnie sprawdzałem ceny sensora w Warszawie (Złote Tarasy). iSpot: 120pln, Saturn (10 metrów dalej): 109pln.
Sensora do butów? Ja w Krakowie w tym samym dniu widziałem w InterSporcie cały komplecik - czyli do buta i do iPoda za 109 zł a krok dalej w Saturnie ten sam komplet za 189 zł

Posted 12 April 2009 - 09:51
Posted 12 April 2009 - 11:15
Jeśli chodzi o słuchawki to najlepiej "puścić" je pod koszulką na plecach wtedy nam kabel nie lata. Zresztą ja wcześniej miałem z przodu pociągnięty kabel to wypadały a jak mam na plecach to nie wypadają
Ja tak właśnie biegam i jest to według mnie najlepsze rozwiązanie. Ipoda mam na ramieniu i kabelek puszczony przez rękaw na plecy i potam tyłem do uszu. Wtedy nie wypadają w ogóle. Jak jest zimniej i biegam w dresie do zrobiłem sobie małe dziurki dziurkaczem w dresie na kabelek i to rozwiązanie też jest fajne bo kabelek jest wtedy bardzo stabilnie umieszczony i njic nie lata i wypada.
Posted 12 April 2009 - 21:01
Posted 16 April 2009 - 14:13
Posted 16 April 2009 - 15:03
ostatnio kupiłem zestaw nike+ :buty, sensor i ipoda nano 4g
po pierwszym treningu spróbowałem zgrać dane biegu na strone nike+ po przez iTunes ale mi się nie udało.
We wszystkich poradnikach pisze że przy pierwszym podłączeniu iPoda po treningu wyskakuje komunikatt do stworzenia konta lub zalogowania się na juz istniejące konto nike+. Mi nic takiego nie wyskoczyło i nie mogę znaleźć sposobu aby zalogować się na nike+ na iTunes. w zakładce ,,Nike + iPod " mam taki komunikat:
[url=http://zapodaj.net/82811587.bmp.html]Zapodaj.Net - Darmowy Hosting zdjęć bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym![/url]
wie ktoś jak się zalogować??
Baaaardzo proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuję i pozdraiwam...
Posted 16 April 2009 - 15:25
Prosta rada. Załóż konto bezpośrednio na stronie nike+(http://nikeplus.nike.../?locale=pl_pl), zaloguj się na konto i spróbuj ponownie zsynchronizować iPod'a w iTunes, gdy jesteś zalogowany na koncie Nike+. Więcej: Zestaw Nike + iPod: Rozwiązywanie problemów z przekazywaniem historii ćwiczeń na stronę nikeplus.commam problem i baardzo proszę o pomoc
ostatnio kupiłem zestaw nike+ :buty, sensor i ipoda nano 4g
po pierwszym treningu spróbowałem zgrać dane biegu na strone nike+ po przez iTunes ale mi się nie udało.
We wszystkich poradnikach pisze że przy pierwszym podłączeniu iPoda po treningu wyskakuje komunikatt do stworzenia konta lub zalogowania się na juz istniejące konto nike+. Mi nic takiego nie wyskoczyło i nie mogę znaleźć sposobu aby zalogować się na nike+ na iTunes. w zakładce ,,Nike + iPod " mam taki komunikat:
Zapodaj.Net - Darmowy Hosting zdjęć bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!
wie ktoś jak się zalogować??
Baaaardzo proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuję i pozdraiwam...
PS Jeżeli masz konto w iTunes Store, to prawdopodobnie pomocne będzie, zarejestrowanie konta Nike+ na tego samego mail'a, na którego zarejestrowałeś iTunes Store.
Nie będziesz musiał zmieniać zestawu. Sensor ze starego zestawu bez problemu połączy się z iPod'em Touch. Pamiętaj tylko, że jedynie iPod Touch drugiej generacji działa z Nike+.Mam pytanie czy nike+ipod sport kit są identyczne to ipoda nano jak i toucha ?? bo mam nano a chciałbym kupić toucha wiec pytanie brzmi czy będę musiał zmieniać cały zestaw ??
Posted 16 April 2009 - 15:47
[url]http://km.support.apple.com/library/APPLE/APPLECARE_ALLGEOS/HT2865/nikeplusuncheck.png[/url]
Posted 16 April 2009 - 16:02
Może to głupie pytanie, ale czy trening ma przynajmniej 0,5 km? Spróbuj wykonać drugi bieg na chociaż 1km i ponownie przetestuj synchronizację. No chyba, że zarejestrowałeś już kilka biegów.nie mam konta na iTunes store. Już dawno zrobiłem konto na nike+. Jestem zalogowany w 3 przeglądarkach i non stop go synchronizuję i nic. wszędzie pisze że pod tym takstam który dałem na skrinie powinno byc jeśczę nazwa kąta której jak widać nie mam i nie wiem co z tym zrobić :-(
http://km.support.ap...plusuncheck.png
Posted 16 April 2009 - 16:11
Posted 16 April 2009 - 16:23
U mnie ten login ID pojawił się dopiero po pierwszej udanej synchronizacji z kontem nike+. Wiem tylko, że pierwszego dnia, gdy chwilę się bawiłem sprzętem w domu, to mając tam 11metrów w ipodzie, nic mi nie synchronizowało. Dopiero po normalnym treningu udało się bez problemu załadować dane.hehe, ma 2.5km... hmm... to wieczorem się przebiegne tylko nie wiem czy się uda zrzuciś je na stronke jeśli nie ma tego login ID podanego w iTunes... :-(
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users