Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nike+ GPS z iPod

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
587 odpowiedzi w tym temacie

#226 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 27 marca 2009 - 19:11

Niedawno pisał o czymś takim Norbi:

Blog - iPod, iPhone, iPhone 3G - informacje …

#227 tropiciel

tropiciel
  • 2 postów

Napisano 02 kwietnia 2009 - 18:07

Witam posiadam Ipoda 1G 1GB kupiłem zestaw nike+ i zaczeły się małe schody. Zaraz po podlaczeniu sensora było ok wykrył nike+ w menu, ale gdy zmieniłem firmware na 1.3.1 to nie chce mi się komunikować nie ma już w liście. Być może miał już ktoś taki problem i pomoże ;)

#228 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 02 kwietnia 2009 - 18:26

Ja bym chętnie kupił, ale są podobno kłopoty z działaniem na iPhone'ie 2G... :/ Szkoda Ewentualnie mogliby zrobić wersję dla współpracy z szufelką :D

#229 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 02 kwietnia 2009 - 19:13

tropiciel
Może masz wyłączone "nike+ ipod" w menu odtwarzacza?

bushman.editing
Nie tyle kłopoty z działaniem co fakt, że iP nie współpracuje z większością urządzeń podpinanymi pod złącze dock'a (przynajmniej na razie).

Szczególnie nowa szufla mogłaby mieć wbudowany sensor nike+.

#230 Benfredo

Benfredo
  • 34 postów

Napisano 03 kwietnia 2009 - 15:14

Czytałem cały temat (trochę mi zajęło ale szczegół) i mam pytanie jak jest z opaską na ramie Nike + Ambramd (czy jakoś tak)czy jak się ją kupi to wystarczy kupić potem sam sensor dokupić bez tej "wpinki" do ipoda bo widziałem że ta opaska ma coś do wpięcia do tego ipoda. jeśli napisałem nie jasno to piszcie spróbuje to jeszcze jakoś bardziej zobrazować Pozdrawiam!!

#231 tobiasz0

tobiasz0
  • 10 postów
  • Skądpoznan

Napisano 03 kwietnia 2009 - 15:37

ipod classic dziala z nike+ czy nie?

#232 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 03 kwietnia 2009 - 15:47

Czytałem cały temat (trochę mi zajęło ale szczegół) i mam pytanie jak jest z opaską na ramie Nike + Ambramd (czy jakoś tak)czy jak się ją kupi to wystarczy kupić potem sam sensor dokupić bez tej "wpinki" do ipoda bo widziałem że ta opaska ma coś do wpięcia do tego ipoda. jeśli napisałem nie jasno to piszcie spróbuje to jeszcze jakoś bardziej zobrazować
Pozdrawiam!!

Polecam przyłożyć się do wpisywania postów, jak szanujesz ludzi i pytasz rzeczowo, to oni w zamian także Cię szanują i odpowiadają z chęcią na Twoje pytania. Co do Nike+ Armband to jest to tylko pokrowiec na iPoda, który zakłada się na ramię. Pokrowiec nie posiada odbiornika, a jedynie miejsce na odbiornik(czy jak to nazwałeś "wpinkę"), który kupuje się osobno. Tak więc, aby mieć cały zestaw nadal będziesz musiał kupić Nike+ iPod Sport Kit, który zawiera odbiornik i sensor. Ewentualnie istnieje też rozwiązanie bez iPod'a, nazywa się Nike+ SportBand. W zestawie znajdziesz opaskę na rękę z wbudowanym odbiornikiem i wyświetlaczem informującym o szczegółach biegu oraz sensor do buta.

ipod classic dziala z nike+ czy nie?

czytaj wcześniejsze posty, zanim zadasz pytanie(niedługo ten temat będzie przypominał temat Pokaż swoje biurko, ktoś pamiętam mrugające "CoverSutra do ciężkiej cholery!"?). NIE DZIAŁA!

#233 Daniolol

Daniolol
  • 22 postów

Napisano 03 kwietnia 2009 - 16:08

Czytałem że bateria w sensorze starcza na około rok. Czy po tym czasie trzeba kupić nowy sensor czy też wymieniają od ręki ?

#234 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 03 kwietnia 2009 - 16:12

Czytałem że bateria w sensorze starcza na około rok. Czy po tym czasie trzeba kupić nowy sensor czy też wymieniają od ręki ?

Trzeba kupić nowy sensor. Sam sensor, to koszt około 80zł w iSpocie.

#235 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 03 kwietnia 2009 - 20:21

Panowie - a mam pytanie - gdzieś czytałem, że nadajnik do Nike + iPod można "doczepić" do buta. Czy trzeba do tego kupić specjalne buty czy jak to? :P

#236 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 kwietnia 2009 - 21:09

Panowie - a mam pytanie - gdzieś czytałem, że nadajnik do Nike + iPod można "doczepić" do buta. Czy trzeba do tego kupić specjalne buty czy jak to? :P

OMG :shock:
Na prawdę*tak trudno poświęcić kilka minut i poszukać*samemu rozwiązania? Przeczytać trochę czyichś wypowiedzi?

TAK, są specjalne buty NIKE z miejscem na chip. TAK, są sposoby, żeby umieścić ten chip w butach innych marek.

#237 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 03 kwietnia 2009 - 21:31

OMG :shock:
Na prawdę*tak trudno poświęcić kilka minut i poszukać*samemu rozwiązania? Przeczytać trochę czyichś wypowiedzi?

TAK, są specjalne buty NIKE z miejscem na chip. TAK, są sposoby, żeby umieścić ten chip w butach innych marek.

Dzięki. Już znalazłem :P

Tak trudno poświęcić kilka minut bo kolega siedzi koło mnie i raczej nie wypada mi przy nim grzebać po postach w wątku i szukać tego, więc zapytałem. Teraz już wie że warto to zakupić. Proszę o wyrozumiałość :)

#238 tropiciel

tropiciel
  • 2 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 17:28

Tak BlackBox mialem właczone w menu ipoda funkcję nike +Ipod jutro wysyłam sensor na gwarancję sprawdzałem na innym ipodzie i też nie działał. Chyba że jest problem w komunikacji z firmware 1.3.1 jak mi przyślą nowy sensor napisze czy to była wina sensora czy Ipoda. Pozdrawiam

#239 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:35

Przed chwilą podpiąłem się pod ipod'a brata (nano 1 generacji, soft 1.3.1) i wszystko bangla. Wydaje mi się że, albo wcisnęli Ci stary sensor z padniętą baterią, albo trafiłeś na felerną partię.

#240 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 20:57

Jakie są wasze utwory Power Song? Czy warto kupować składanki na itunes nike+? Jak tak to które?

#241 Shalatar PL

Shalatar PL
  • 67 postów
  • SkądOśw

Napisano 06 kwietnia 2009 - 15:25

OMG, słuchaj takiej muzy która ci się podoba. Rozumiem że kupiłbyś płytę Dody, gdyby tylko miała napis "Perfect for Power Song" i logo Nike+.

#242 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 17:36

Czasami są utwory o których nie wiemy a są godne polecenia i posłuchania. Więc nawet jeśli by Doda miała coś konkretnego i fajnego to dlaczego miałbym nie ściągnąć i przesłuchać?

#243 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 06 kwietnia 2009 - 18:47

Czasami są utwory o których nie wiemy a są godne polecenia i posłuchania. Więc nawet jeśli by Doda miała coś konkretnego i fajnego to dlaczego miałbym nie ściągnąć i przesłuchać?

Utwory przeznaczone do Nike+ i biegania są naprawdę godne polecenia.W moim przypadku znacząco przyśpieszyły tempo biegu. Mają tylko jedną wade,gdy wciśniemy powersong to po jej odsłuchaniu musimy zaczynać słuchać piosenkę od początku (jest ona w wersji ścieżki dźwiękowej a nie pojedyńczych utworów)

#244 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 20:51

Muszę przyznać że na początku myślałem że każdy rodzaj muzyki nadaje się do biegania ale właśnie się myliłem jak ściągnąłem z itunes utwory Nike+ i wrzuciłem na ipoda i zacząłem biegać to miałem dziwne przeczucie że lżej się biega może to było też skutkiem innych czynników ale sądzę że muzyka też się do tego przyczyniła.

#245 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 20:58

chodzi wam o muza z dzialu Nike Sport Music ?

#246 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 06 kwietnia 2009 - 21:55

Tak dokładnie,tam są chyba na chwilę obecną 3 albumy po 45 minut każdy.

#247 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 kwietnia 2009 - 10:13

Dla mnie ścieżki dźwiękowe, o których mówicie są mocno ciężko strawne (mimo, że słucham podobnej muzyki). Jakiś czas temu wpadłem na bardzo fajną zagraniczną stronę klik. Mamy tam kilka fajnie ułożonych playlist np. "top picks" i "top 10". Do tego soundtrack z Rock'yego i można śmigać :D

#248 wspeed

wspeed
  • 52 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 kwietnia 2009 - 10:59

Ja kupiłem z itunes muzę do biegania A-trak'a. Polecam wszystkim!!! Daje powera podczas biegania!!

#249 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 07 kwietnia 2009 - 17:04

Mam pytanie jeśli nie mam włożonego czujnika do ipoda to ten w butach nie jest aktywny? Bo nie wiem czy non stop go wyjmować z butów?

#250 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 07 kwietnia 2009 - 19:46

Ten czujnik w butach jest ciągle aktywny,chyba że wciśniesz na nim przycisk (na białej stronie jest takie kółeczko) wówczas czujnik jest wyłączony.Mimo wszystko jego czas ciągłej pracy to 10000 godzin,więc to naprawdę sporo czasu. Ja mojego nie wyłączam i działa już dobry rok. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych