Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy warto kupić iPad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
420 odpowiedzi w tym temacie

#126 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:20

Cena iPada w najniższej konfiguracji na ebay'u kosztuje/waha się w cenie 1600 zł a w iSpot, czy Cortland 2099 zł więc różnica tych 499 zł jest.

Nie trzeba nawet ebaya szukać. Podobne ceny lub nieznacznie wyższe są na allegro, gdzie w dalszym ciągu jest sporo taniej niż iSpot.

#127 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:24

To może jednak używkę kupić, taniej, a i tak pewnie bym sprzedał. Teraz po 24.12 pewnie parę ofert się pojawi.

#128 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:27

A tak wogóle to po co Ci ten iPad 1gen. skoro go za miesiąc sprzedasz ?? Jak chcesz się z nim zapoznać to idź do iSpot'a czy Cortland'a i " szalej " :)

#129 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:31

Tak cokolwiek napiszę zaraz się zjawisz zanegować i święto jest jak się tak nie stanie :) Ciągle masz pretensje o jakieś bzdety i chwytasz za słówka, pomijając meritum, a następnie oczekujesz dowodów na coś co nimi być nie może - moje subiektywne postrzeganie. Żeby było jeszcze śmieszniej sam "dowodami" nie rzucasz. Standard...

Nie ma pretensji tylko zwracam uwage jak ktos często mija sie z rzeczywistością, kazdy ma prawo do własnych opinie jak najbardziej, jednak gdy widzę jawna manipulacje (często tak zestawiasz pewne fakty aby popieramy Twoje tezy), diabeł tkwi w szczegolach nie w meritum.

#130 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:50

Pod choinką znalazłem iPada z podpisu :P. Mimo, że za kilka tygodni pojawi się kolejna wersja jestem bardzo zadowolony :D. Jeśli spodoba mi się następny sprzedam obecny i tak będą pieniążki na następny :) a ja nie będę stratny.

#131 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:52

Stratny nie stratny to takie pieprz****, ktos ma potrzebe kupuje, ktos nie czeka, moze nowa wersja go przekona a moze zawsze bedzie mówić, ze to przerosniety iPod i nigdy nie zakupi. @pio11: nie widać Twojego podpisu.

#132 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:01

Nie ma pretensji tylko zwracam uwage jak ktos często mija sie z rzeczywistością, kazdy ma prawo do własnych opinie jak najbardziej, jednak gdy widzę jawna manipulacje (często tak zestawiasz pewne fakty aby popieramy Twoje tezy), diabeł tkwi w szczegolach nie w meritum.

Przykro mi, ale moje uważanie (i napisałem to tak po prostu bez zacietrzewiania się), że iPad z US jest częściej u nas nabywany nie jest gorsze od twojego zdania, gdzie uważasz przeciwnie. "Manipulacja" to oczywista przesada w twojej ocenie, ale niestety strzelasz sobie sam gola w tym przypadku.

---------- Wpis dodano o 20:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:54 ----------

Stratny nie stratny to takie pieprz****, ktos ma potrzebe kupuje, ktos nie czeka, moze nowa wersja go przekona a moze zawsze bedzie mówić, ze to przerosniety iPod i nigdy nie zakupi.

I właśnie zważywszy na bliski termin prezentacji iPada2 warto poczekać, zobaczyć i zadecydować niż teraz kupować i za 2 tyg żałować, że się nie poczekało.

#133 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:04

@goodboy25: osobiscie uwazam, ze jak ktos na to zbiera niech czeka a jezeli dla kogoś nie jest to duży wydatek, to kupuje nie czeka. Umiemy sie to sprawa indywidualna, mój brat jutro kupuje w ispot.

#134 radek96

radek96
  • 758 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:04

Zgadzam się z Tobą goodboy, też nie chciałem iPada skoro w niedługim czasie będzie 2, wiem jaki jestem i obecny iPad nie wystarczyłby dla mnie.

#135 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:08

Jest tylko jedna mi znana kompromisowa odpowiedź. Śpieszno Ci? - kup teraz, Nie ? - kup potem. Ja czekam do lutego. Jak nie wyjdzie w lutym to kupuję teraźniejszą wersję.

#136 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:12

Jest tylko jedna mi znana kompromisowa odpowiedź. Śpieszno Ci? - kup teraz, Nie ? - kup potem.
Ja czekam do lutego. Jak nie wyjdzie w lutym to kupuję teraźniejszą wersję.

Nie bedzie w lutym w sprzedazy, nie bedzie wcześniej niz kwiecień (12 miesięcy w obiegu obecna wersja), zaklad o whisky ;)
Zapowiedz moze byc wcześniej, zgodze sie z goodboyem, ze prawdopodobnie w styczniu na keynote.

#137 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:14

A tak wogóle to po co Ci ten iPad 1gen. skoro go za miesiąc sprzedasz ?? Jak chcesz się z nim zapoznać to idź do iSpot'a czy Cortland'a i " szalej " :)

Chodzi o to, żeby zobaczyć jak się sprawdzi w praniu. Ale jak ma wyjść nowy, to przeczekam.

#138 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:16

Źle mnie zrozumiałeś Arturze, ale to po części przez moje niedopowiedzenie. Chodzi mi o to, że jak do lutego nie Zapowiedzą iPada 2 to kupuję wersję teraźniejszą.

---------- Wpis dodano o 20:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:14 ----------

A nie wiadomo kiedy keynote ? ( Dokładna data ) ?

#139 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:16

Do lutego zapewne juz bedzie zapowiedz. Ja liczę, ze na zajączka juz bede miał w rękach. Choc nie wiem dokladniemkiedy wypada Wielkanoc w tym roku.

#140 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:17

Ja czekam bo to ja ;) hyhy. Zamiast nad tym rozmyślać czy kupić teraz czy nie to byście trochę pośpiewali, wesołych ;)

#141 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:23

Do lutego zapewne juz bedzie zapowiedz. Ja liczę, ze na zajączka juz bede miał w rękach. Choc nie wiem dokladniemkiedy wypada Wielkanoc w tym roku.

HA ! Mi też zajączek przyniesie iPada :)

#142 Ratty

Ratty
  • 69 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 21:39

A skąd wogóle wiadomo, że będzie następca iPada teraz, w styczniu? Obecna wersja sprzedaje się na tyle dobrze, że chyba nie ma sensu już drugiej prezentować. To tak jakby teraz pokazać światu iPhone 5.

#143 TrustHappy

TrustHappy
  • 66 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 23:24

A skąd wogóle wiadomo, że będzie następca iPada teraz, w styczniu? Obecna wersja sprzedaje się na tyle dobrze, że chyba nie ma sensu już drugiej prezentować. To tak jakby teraz pokazać światu iPhone 5.

Twoj sposob myslenia jest bledny, a na cala sytuacje sklada sie wiele czynnikow. Krotko i zwiezle to bedzie tak: to oczywiste, ze bedzie w styczniu, albo I kwartale 2011 roku, poniewaz w przeciwnym wypadku powstanie zbyt duza dziura na rynku. Produkt, ktory nie ma odpowiedniego wsparcia umiera (patrz windows mobile).

#144 Ratty

Ratty
  • 69 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 02:00

W takim razie co z iPodem Classic? Skazany na wymarcie?

#145 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 10:51

Nie... Lepszy jest Blackberry PlayBook pomimo ze ma mniejszy ekran to jest poreczniejszy i bateria dluzej 3ma oraz procesor 2 rdzeniowy a to juz samow za Siebie mowi...

#146 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 grudnia 2010 - 10:56

Nie...
Lepszy jest Blackberry PlayBook pomimo ze ma mniejszy ekran to jest poreczniejszy i bateria dluzej 3ma oraz procesor 2 rdzeniowy a to juz samow za Siebie mowi...

A skad wiesz z zapowiedzi? Widziales go, dotykales?

#147 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 11:06

Tak czy inaczej, Blacbberry Playbook jest z pewnego punktu widzenia rywalem dla iPada i wątpie, żeby nowy iPad miał takie funkcjie, specyfikacjie co Blacbberry Playbook jak 2-rdzeniowy procesor, czy nagrywanie w fHD, ale nie chodzi, żeby się już podniecać cyferkami, bo możliwe, że będzie miał dużo mniej fajnych " gadżetów " co iPad.

#148 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 27 grudnia 2010 - 11:36

Sam jestem otwarty na inne produkty niz Apple i naprawde chcialem dac szanse dla "konkurencji"... ale na chwile obecna nic mnie nie potrafilo zauroczyc. 1. Dell Streak - pojawil sie na rynku jeszcze przed iPadem, dostepny od reki... niby nie taki zly... jednak, nie przekonal mnie. 2. Galaxy Tab - mialem okazje pobawic sie nim w sklepie. Podkreslam slowo POBAWIC, nie ma tego nikt z moich znajomych ale juz na samym starcie nie bardzo spodobala mi sie czulosc ekranu, co dosc negatywnie nastawilo mnie do tego sprzetu. Nie moge wykluczyc, ze byla to wina egzemplarza - ale znow iPad wygral. Posiadam HTC Desire, wiec Android nie jest mi obcy i nie skreslam tabletow za to, ze sa na tym systemie. Co przyniesie Blackberry Playbook? Zobaczymy. Przyznam, ze jestem do Blackberry ostatnimi czasy dosc ostroznie nastawiony odkad produkcja zostala przeniesiona na Wegry.

#149 TrustHappy

TrustHappy
  • 66 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 16:13

W takim razie co z iPodem Classic? Skazany na wymarcie?

ipod classic byl przeciez wspierany b. dlugo, az osiagnieto pewien poziom satysfakcji klienta (nie nalezy ulepszac produktu na sile - patrz ipod shuffle). nowy ipod classic sie nie pojawil w tym roku, ale nie powstala przez to tez dziura na rynku. ipod classic jest juz urzadzeniem powszechnym. tablety dopiero podbijaja rynek :)

#150 Ratty

Ratty
  • 69 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 16:39

Dobrze, z tym iPodem Classic jestem w stanie się zgodzić. Co do BlackBerry, te urządzenia zawsze były tworzone z myślą o biznesie. PlayBook napewno będzie miał takie funkcje, aby zastąpić laptopa i spokojnie na nim pracować. iPad jest tylko dodatkiem wg mnie do MacBooka. Natomiast jego funkcje sprawiają, że doskonale sprawdza się i do zabawy i do jako takiej pracy. Tak więc i iPad, i PlayBook mają inny charakter (choć funkcjami i możliwościami są do siebie zbliżone) i są przeznaczone raczej do innego odbiorcy. Być może nowy iPad zbliży się do niego pod względem możliwości technicznych, ale tak naprawdę to tworzy go iOS, który napewno na starego już wtedy iPada będzie dostępny w takiej samej formie. Nie ma co mówić, że po premierze nowego iPada ten obecny będzie złom, bo z iPhone'a 3GS, a nawet 3G nadal korzysta masa ludzi i nadal jest to użyteczne urządzenie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych