Czy warto kupić iPad
Napisano 02 grudnia 2010 - 11:46
Napisano 02 grudnia 2010 - 15:02
Ugh, to ssie - jedyny znany mi jak na razie telefon z tymi kartami to iPhone 4, czyli dosyć droga zabawka. Tak czy siak, nie ma iPad'a 64G bez 3G, więc biorę 32 3G na przyszłość.Niestety nie ma możliwości wysyłania kodów z iPada. Aby to zrobić musisz przełożyć kartę do normalnego telefonu...
Może uśmiechnę się do Play, mają jakiś tam internet mobilny, może to będę mógł ładować przez internet.
Napisano 02 grudnia 2010 - 16:58
Napisano 02 grudnia 2010 - 19:49

Napisano 02 grudnia 2010 - 22:55
Ugh, to ssie - jedyny znany mi jak na razie telefon z tymi kartami to iPhone 4, czyli dosyć droga zabawka. Tak czy siak, nie ma iPad'a 64G bez 3G, więc biorę 32 3G na przyszłość.
Możesz kupić na Allegro adapter microSim->Sim i wówczas taką kartę wkładasz do dowolnego aparatu.
Napisano 03 grudnia 2010 - 00:17
Napisano 03 grudnia 2010 - 00:22
Napisano 03 grudnia 2010 - 01:43
1) Czy ktoś pisał długo na klawiaturze dotykowej? Jak wypada np. pisanie ok 35 min bez przerwy? Czy jest to bardzo uciążliwe, męczące??
Nie mierzyłem ile czasu pisałem bez przerwy. Sporo piszę - używając zarówno typowych klawiatur, jak też ekranowych - w tym przypadku iPada. Na pewno zdarzały się dłuższe sesje pisania - czy 35 minut - nie wiem.
Próbowałem prowadzić polemikę na temat "co by było, gdyby polskie znaki można było uzyskiwać za pomocą ALTa". Obecnie, kiedy już jest pełna polska klawiatura, a możliwość wpisywania polskich znaków jest uproszczona / wygodniejsza, niż uprzednio. Przytrzymujemy daną literę (np. A), dość krótko i zdecydowanym ruchem ciągniemy w górę - mamy wtedy literę Ą.
Potrzeba chwili by do tego przywyknąć... jednak, idzie to całkiem sprawnie po pewnym czasie.
Napisano 03 grudnia 2010 - 09:51

Jeśli masz JB na iPadzie możesz przenosić pliki poprzez SSH.
Nawigujesz do: root/var/mobile/Applications/XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX (Numbers.app)/Documents
i tam znajdziesz pliki w formacie .xls
Napisano 03 grudnia 2010 - 11:05
Napisano 03 grudnia 2010 - 11:49
Napisano 03 grudnia 2010 - 15:36
Nie jest to zbyt wygodne, zwazywszy na ta kretynska szufladke na sim, ale fakt - to chyba jedyny prosty i prsktyczny sposob. Bede sie musial podpytac w playu - maja internet na karte za male pieniadze i o duzej szybkosci.
---------- Wpis dodano o 15:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:23 ----------
[QUOTE=CeBeeR;1432924]Nie mierzyłem ile czasu pisałem bez przerwy. Sporo piszę - używając zarówno typowych klawiatur, jak też ekranowych - w tym przypadku iPada. Na pewno zdarzały się dłuższe sesje pisania - czy 35 minut - nie wiem.
Próbowałem prowadzić polemikę na temat "co by było, gdyby polskie znaki można było uzyskiwać za pomocą ALTa". Obecnie, kiedy już jest pełna polska klawiatura, a możliwość wpisywania polskich znaków jest uproszczona / wygodniejsza, niż uprzednio. Przytrzymujemy daną literę (np. A), dość krótko i zdecydowanym ruchem ciągniemy w górę - mamy wtedy literę Ą.[quote/]
Nie zgodze sie, wkurza mnie w tej klawiaturze to, ze dziala jak w iphone - bez altow, etc. Tak samo bezsensem jest to ze po sparowaniu z apple keyboard po wklepaniu alt+czekogolwiek wyskakuja umlauty.
Niemniej jednak nie zaluje ani jednej z szalonej ilosci zlotowek wydanych na ta zabawke, czekam na wyplate zeby kupic sobie keynote, przejsciowke do vga i camera connection kit i w wiekszosci przypadkow nie bede musial taskac macbooka ze soba. Szkoda ze nie ma zadnej rozsadnej aplikacji do edycji zdjec. Jakby przetransportowali Camera Raw na to to bylby ideal. W sumie jakos EOS utility przetransportowali

Ogolnie urzadzenie jest fajne, pare rzeczy zwalili, jak to zwykle jest u japca, ale da sie zyc. Ogolnie macbooka uzywam do ogladania filmow i czasem obrobki fot na szybkiego, imaciek jest katowany pare razy w miesiacu po sesjach i mniej wiecej tyle samo w illustratorze. iPad jest wrecz genialny do sufrowania po internecie, ale tutaj nie moge ni cholery pojac dlaczego belka sie nie chowa tak, jak w ipadzie. Ja to chowam na 15", a oni mi wciskaja ze ten ekranik ipada jest na tyle duzy zeby jej nie chowac.
Napisano 03 grudnia 2010 - 16:40
Nie zgodze sie, wkurza mnie w tej klawiaturze to, ze dziala jak w iphone - bez altow, etc. Tak samo bezsensem jest to ze po sparowaniu z apple keyboard po wklepaniu alt+czekogolwiek wyskakuja umlauty.
Nie mogę zgodzić się, ze działa tak samo jak w iPhone. Przez lata przywykłem również do klawisza ALT i uważam to za całkiem dobre rozwiązanie (jeżeli muszę pisać po polsku).
Jednak, jezeli korzystamy z typowego sposobu pisania - czyli wciśniecie danego klawisza i czekanie aż pojawi się "karuzela" - to jest uciążliwe, przyznam i wpływa znacząco na spadek wydajności pisania.
Jednak, jeżeli wciśniemy klawisz i szybko przesuniemy palec w gore, pojawi się polska litera, nie żaden umlaut nawet - ale polska litera, gdzie jedynym wyjątkiem jest "Ź".
Napisano 03 grudnia 2010 - 22:11
Nie mogę zgodzić się, ze działa tak samo jak w iPhone. Przez lata przywykłem również do klawisza ALT i uważam to za całkiem dobre rozwiązanie (jeżeli muszę pisać po polsku).
Jednak, jezeli korzystamy z typowego sposobu pisania - czyli wciśniecie danego klawisza i czekanie aż pojawi się "karuzela" - to jest uciążliwe, przyznam i wpływa znacząco na spadek wydajności pisania.
Jednak, jeżeli wciśniemy klawisz i szybko przesuniemy palec w gore, pojawi się polska litera, nie żaden umlaut nawet - ale polska litera, gdzie jedynym wyjątkiem jest "Ź".
Zgadza się, też nie od razu to zauważyłem, ale działa całkiem ok!
Napisano 03 grudnia 2010 - 23:27
Napisano 04 grudnia 2010 - 11:38

Napisano 04 grudnia 2010 - 13:42

Napisano 04 grudnia 2010 - 13:51
Napisano 05 grudnia 2010 - 17:52
Napisano 05 grudnia 2010 - 18:14
Napisano 05 grudnia 2010 - 18:40

Napisano 05 grudnia 2010 - 18:47

Napisano 05 grudnia 2010 - 18:53
Napisano 05 grudnia 2010 - 19:03
Napisano 05 grudnia 2010 - 21:27
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1