Macbook Pro, warto? Potrzebuję ciekawych argumentów ZA i PRZECIW :)
Napisano 29 listopada 2010 - 12:19
Napisano 29 listopada 2010 - 14:08
Napisano 29 listopada 2010 - 14:10
Napisano 29 listopada 2010 - 15:03

Napisano 25 grudnia 2010 - 02:09
Napisano 27 grudnia 2010 - 23:22
Napisano 27 grudnia 2010 - 23:29
Powiem tyle, że sam windows byłby ok ale np. taki touchpad z multitouchem to porażka*.
*w tych laptopach którymi się bawiłem
Napisano 28 grudnia 2010 - 19:06

Napisano 29 grudnia 2010 - 01:00

Napisano 29 grudnia 2010 - 14:30
Gość_szuwarek_*
Napisano 06 stycznia 2011 - 01:24
czytam posty Szanownego Pana imielskiego i jako uzytkownik obydwu systemów z naciskiem na OS X zauwaze, ze klapeczki mamy az za mocno na oczach załozone i zbyt wyraznie zasłoniły swiat.
Nie chce wywoływac po raz "enty" wojny , ale pisanie,ze MS jest systemem pana B.G. a nie ogólnie przyjetym standardem to zenada wypowiedzi.
Argumenty wysuniete tez nie dotycza tego, z czym przyjdzie pytajacemu sie zmierzyc / 1000 userów, potem pada...- o czym wogole jest ten temat, o zarzadzaniu w sieci???/
przeczytałem wypowiedź Szanownego Pana ArrasB i dochodzę do wniosku że kolega, po politechnice z 23 letnim stażem, ujmując sprawę kolokwialnie, nie czai za bardzo bazy, o czym pisze Pan imielski (który notabene wpadł w nadmierny zapał ale wnioski, w ogólności, słuszne rysuje). Niech no kolega podzieli się informacją czego te 23 letnie doświadczenia dotyczą bo może kolega, na ten przykład, niebywałym wprost programistą jest czy też grafikiem wziętym o guście onieśmielającym przeciętnego śmiertelnika. Jeśli tak, to niestety nijak Kolegi ,w tej akurat dyskusji ofcourse, nie nobilituje - tym samym wagi kolegi argumentom nie dodając. Doświadczenie kolegi imielskiego zaś w świetle tematu już tak. Miłościwie zmilczę tu uwagę o klapeczkach przysłaniających świat bo u kolegi dostrzegam takie same tylko kolor inny. Tuszę, że ta nie licująca z godnością informatyka po Politechnice(że o 23 letnim doświadczeniu nie wspomnę) uwaga w emocji, w ferworze dyskusji nieopatrznie się wyrwała.
Udowodniłbym w pracy, przy codziennym uzytkowaniu, ze sa to w wiekszosci kwestie gustu i przyzwyczajen , a nie to ,ze jeden lub drugi system jest lepszy lub gorszy az tak wyraznie.
Bez odwołania się do pana 23 letniego doświadczenia nic szanowny Pan by nie udowodnił. Zdanie szanownego Pana jest jak błąd statystyczny. Zdanie kolegi Imielskiego zaś opiera się, jak chcę wierzyć, na doświadczeniu wyciągniętym przy administracji złożonym systemem komputerowym. I teraz uwaga : tadadadam mam podobne doświadczenia i doszedłem do podobnych wniosków. Jeśli chodzi o system operacyjny to nie ma w tej chwili na rynku podobnie elastycznej, wszechstronnej platformy dla zaawansowanego użytkownika. Dla ludka szarego, tłukącego swój kodzik, czy tworzącego wielkopomne dzieła sztuki gdzieś w odmętach sieci zresztą też. Ale podkreślam - W swojej MASIE - w szczególnych przypadkach na które się Pan tak ochoczo powołuje rzeczywiście standard narzucony nam przez złego Billa(tego od ogólnie przyjętego standardu) jest jak najbardziej wskazany.
Bo jesli tak, to Dell lub HP ze swoim stacjami powinno juz dawno zamykac sie , a nie odnotowywac dalsza sprzedaz / wszystko oparte na systemie Windows/.
pochopny wniosek niegodny tak doświadczonej persony. Parafrazując koniec kolegi wypowiedzi: totalna bzdura - co ma piernik do wiatraka?
Jeżeli kolega nie widzi do czego doprowadził nas ogólnie przyjęty standard, jeśli nie pracował Pan na tylu systemach operacyjnych co kolega imielski, jeśli nie projektował Pan, wdrażał i później nie odpowiadał za eksploatację dużych heterogenicznych systemów informatycznych to powtórzę z całą odpowiedzialnością: Pana opinie wyrażone w poście, nie poparte konkretami, o żenującej formie zmilczę, są eufemistycznie rzecz ujmując mało miarodajne i przekonujące.
A na co dzień więcej uśmiechu życzę i dystansu oraz polecam książek więcej czytać tak aby język giętki powiedział wszystko co pomyśli głowa.
Napisano 06 stycznia 2011 - 15:54
Napisano 07 stycznia 2011 - 14:58

Gość_szuwarek_*
Napisano 08 stycznia 2011 - 01:53
Ja również tak myślałem ale ArrasB tak mnie ujął swoją wypowiedzią, że nie zdzierżyłem.No patrzaj.. ja w swej naiwności myślałem, że to wątek dotyczący małej szarej skrzyneczki z logiem w kształcie Jabłuszka, a nie o tym, że ten ma 23 centyme... lat doświadczenia, a tamten tylko 15.
Inna sprawa, że nie potrafię znaleźć zależności pomiędzy zagadnieniami "czy ten laptop jest dla mnie", a "czy tą maszyną dobrze się administruje w rozległej sieci".
No to chyba masz problem, alboś zmęczony bo to elementarne drogi Watsonie

pzdr
Napisano 08 stycznia 2011 - 01:55
Gość_szuwarek_*
Napisano 08 stycznia 2011 - 02:07
A znasz obu że tak mędrkujesz?
A czemu pytasz? To ważne? Znać ich muszę żeby na podstawie ich postów wyrazić swoją opinię?
Czy raczej coś cię drażni, z czymś się nie zgadzasz?
Napisano 08 stycznia 2011 - 10:20
No to chyba masz problem, alboś zmęczony bo to elementarne drogi Watsonie
2 godziny snu, 16 godzin w pracy. norma innymi słowy.

Trochę się nie zrozumieliśmy kolego. Wyobraźmy sobie podobną dyskusję na forum motoryzacyjnym, w której ktoś zastanawia się nad kupnem auta (dajmy na to Poloneza) i prosi o podanie jego plusów i minusów.
Osobnik 1, użytkownik Poloneza pisze, że jest dużo miejsca na nogi, uchwyt na napoje jest zamontowany w wygodnym miejscu, ale jest słaba widoczność przy cofaniu.
Osobnik 2, zarządca floty w firmie taksówkarskiej, pisze, że Polonezy są o wiele lepsze od Dużych Fiatów, bo nie ma takich problemów z instalacją i użytkowaniem w nich taksometrów.
Osobnik 3, sanitariusz korzystający z Poloneza-karetki pisze, że te samochody są do niczego, bo jadąc z tyłu z pacjentem jest mało miejsca i ciągle zahacza się głową o sufit.
To, czy osobnik 2 jest bardziej kompetentny od osobnika 3, lub dłużej pracuje w zawodzie niewiele zmienia, bo ich uwagi są w równym stopniu przydatne dla zwykłego kierowcy. I tylko o to mi chodziło.

Napisano 14 stycznia 2011 - 11:21
Napisano 14 stycznia 2011 - 12:50

Napisano 22 stycznia 2011 - 14:05
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych