Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 25 listopada 2010 - 23:35
Napisano 25 listopada 2010 - 23:41
Napisano 26 listopada 2010 - 00:34
imielski - a pokaż mi gdzie to ja napisałem że jesteś głupek. Nigdzie nic takiego nie pisałem.
Lubisz OSX? Ok, ja też bardzo lubię, ale najechałeś na windows jakby to był system kompletnie do kitu. Ja mam inne odczucia, oba mi działają perfekcyjnie. Poza tym jakoś nie znoszę psioczenia na jeden albo na drugi system, bo tak naprawdę wszystkich problemów są winni użytkownicy. Jak Ci czegoś Windows nie daje co potrzebujesz to ok, ale czy przez to jest on słaby, bo tobie pasuje OSX bardziej? No coś nie tak, nie sądzisz? Pokazujesz jakieś screeny, po co to, co chcesz tym niby udowodnić, sorry, ale nie łapię.
Napisano 26 listopada 2010 - 00:57
Widze ze ostra dyskusja na forum
napisze z wlasnych odczuć . kupilem macbook pro 15 i jestem srednio zadowolony . Faktycznie jakos wykonania jest swietna . materialy urzyte sa wysokiej jakosci . rewelacyjny wyswietlacz ( nie spotaklem lepszego w laptopach nawet w hp envy gdzie mial byc taki swietny) super klawiatura (szkoda ze w polsce juz nie ma klawisza enter poziomego US :/ bylo by idealnie
no i podswietlenie klawiszy ! rewelacja. bardzo cicha praca przy podstawowych i srednio za awansowanych pracach( nawet jak wiatraki zaczna glosno buczec to po kilku minutach juz ich nie slychac. porownujac to do hp paviliona czy envy tow macu jest bardzo cicho
kolejny plus to czas pracy na baterii bardzo dlugi jak na 15 calowego laptopa z prockiem i5 ! przycisk do sprawdzania stau bateri bez wlaczania macbooka swietna sprawa. kolejny plus gladzik! odkad mam macbooka nie uzywam myszki:) czego mi barkuje! przynajmniej jeszcze jednego usb . hdmi (wiem ze moge po przejsciowce tylko po co? ) jak dla mnie kalwiatura zabardzo cofnieta pod wyswietlacz do tego ostre krawedzie z przodu obudowy rowna sie pociete nadgarstki ;/ gwarancja przynajmniej powinna wynosci 2 lata biorac pod uwage cene jaka trzeba wydac na laptopa Apple! szkoda ze nie ma modemu 3G choćby w opcji! a juz brak go w nowych air to zupelne nie porozumienie az dziwni mnie fakt ze taki modem 3g dali w ipadzie!!?? a w air 11 juz nie??? totalny bezsens ! Co do systemu to fak dziala sprawnie szybko. jest prosty i przyjemny dla uzytkownika. ale jest ograniczony malo kompatybilny z windowsem a jak wiadomo w polsce gdzie mac to zadkosc moze to przeszkadzac. w brew pozorom czesto pojawia mi sie pileczka plazowa! mam go 4 miesiace i czuc ze wyraznie zwolnil , wszystko wlacza sie dluzej . rozwiazanie z przelaczaniem grafik totalna klapa ! rosadna cena za najtanszego MBP 15 to cena 4000zl tyle jest wart moim zdaniem. powiem szczerze ze czekam na laptopa ktory bedzie tak wykonany jak Apple aluminiowy z dobrym wyswietlaczem i podswietlana klawiatura z dobra bateria, i cicha praca! moze sony cos wymysli? hp bylo blisko jakos wykonania Envy jest tak samo swietna. podswietlana klawiatura . mozliwos dokupienia wbudowanego modemu 3g przynajmniej w sklepie HP w USA. jednak gorszy wyswietlacz, czas pracy na baterii , glosna praca no i niedopracowany gladzik ! gdyby nie to to envy bylo by idealne:) a wtedy bez zajekniecia przeniose sie na windows 7 i za mac os tesknic nie bede! jak mi sie cos przypomni jeszcze to napisze
Napisano 26 listopada 2010 - 01:11
Napisano 26 listopada 2010 - 03:40
Napisano 26 listopada 2010 - 05:40
Napisano 26 listopada 2010 - 08:18
patnet - wachasz sie miedzy MBP 13 a Envy? ale ktorym? envy 13 (tego mialem) laptop super wykonanie naprawde dobre caly aluminium spod z magnezu malutki leciutki . jedyny minus jak dla mnie to brak podswietlanej klawiatury w modelu 13 cali :/ w envy 14 ,15 i 17 juz jest podswietlana. wyswietlacz swieci mocno i ladnie ale gorzej od Apple co nie znaczy ze jest zle wrecz przeciwnie w zadnym innym laptopie z windowsem nie widzialem tak dobrej matrycy jak w envy. pamietaj ze w envy 13 i 15 nie ma napedu cd . jest zewnetrzny ( ja mialem wersje ta mocniejsza z prockiem C2D 2.13 i zewnetrzny naped bluray na usb . plus druga bateria plaska . Kupilem go nowego za 2500zl improt UK
jezeli mialby podswietlana klawiature i bardziej dopracowany gladzik to bym sobie go zostawil . jezeli mowisz o wiekszej wersji envy 15 z prockiem i7 tam jest podswietlana klawiatura
i zastanawiasz sie miedzy envy 15 a MBP 13 to bierz envy 15!! bez zastanowienia!
Napisano 27 listopada 2010 - 21:14
Napisano 27 listopada 2010 - 23:26
Napisano 27 listopada 2010 - 23:36
no i co ????a na koniec Kolego imielski mam dla Ciebie ciekawostke z tymi rdzeniami i ich wykorzystaniem:
Apple Motion / i nie tylko Motion / w pewnych sytuacjach konczy swoja prace w systemach opartych na wiecej niż 8 rdzeniach.
Ot, taki mały "błąd" oprogramowania / za 5K/ tej samej firmy co komputer z komputerem za jakies 20 K.
Nic dodac, nic ujać.Aby "meczyc" konkurencje trzeba byc nieskazitelnie czystym , ale ze jest to nie do osiagniecia to moze skupmy sie na zaletach sprzetu w granicach rozsadku i w granicach zadawanych pytan.
Na dowód tego link do strony Apple : [url=http://discussions.apple.com/forum.jspa?forumID=656]Apple - Support - Discussions - Motion[/url]
Napisano 27 listopada 2010 - 23:40
Napisano 27 listopada 2010 - 23:49
Napisano 27 listopada 2010 - 23:52
Napisano 27 listopada 2010 - 23:56
Napisano 28 listopada 2010 - 00:21
a na koniec Kolego imielski mam dla Ciebie ciekawostke z tymi rdzeniami i ich wykorzystaniem:
Apple Motion / i nie tylko Motion / w pewnych sytuacjach konczy swoja prace w systemach opartych na wiecej niż 8 rdzeniach.
Ot, taki mały "błąd" oprogramowania / za 5K/ tej samej firmy co komputer z komputerem za jakies 20 K.
Nic dodac, nic ujać.Aby "meczyc" konkurencje trzeba byc nieskazitelnie czystym , ale ze jest to nie do osiagniecia to moze skupmy sie na zaletach sprzetu w granicach rozsadku i w granicach zadawanych pytan.
Na dowód tego link do strony Apple : [url=http://discussions.apple.com/forum.jspa?forumID=656]Apple - Support - Discussions - Motion[/url]
Napisano 28 listopada 2010 - 00:25
Napisano 28 listopada 2010 - 00:34
Napisano 28 listopada 2010 - 11:48
Napisano 28 listopada 2010 - 23:08
Napisano 29 listopada 2010 - 00:04
Napisano 29 listopada 2010 - 01:00
Napisano 29 listopada 2010 - 01:43
Napisano 29 listopada 2010 - 02:10
Napisano 29 listopada 2010 - 05:17
tak naprawde komputer to głównie oprogramowanie (nawet chociażby z tego powodu, że soft przewyższa ceną nawet kilkaktrotnie sam sprzet)
Zwolennicy PC ględzą coś o gigaherzach, zapominając własnie o tym co napisałem zdanie wyżej
Apple wraz z jego oprogramowaniem bardziej wspiera kreatynw tworzenie,
można szybko zrobić coś na macu, co stawrza duże poczucie zadowolenia, filmy, pokay slajdów, fotoksiązka, kalendarz, muzyka, fotografia, całe multimedia - to siła maca
(...)
windows na początku swojej histori coś tam z unixa czerpał, ale do dziś zatrzymał się na poziomie ms dosa pod tym względem
W dobie istnienia różnych produktów, które są w dużej mierze równoważne wybór pada na produkt estetyczniejszy, lepiej zaprojektowany, wygodniejszy.
i tu Apple wygrywa.
Klient w wypadku towarów równoważnych zwraca wtedy uwagę na estetykę i wygodę (...)
MBP - profesjonalna maszyna dla zawodowców. Komputer dla ceniących wygodę, estetykę, precyzję wykonania oraz prestiż. Mam go od roku i nigdy mnie nie zawiódł. Polecam.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych