Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#1826 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 kwietnia 2011 - 19:15

YouTube - GEVEY Sim - iPhone 4 [How-To Guide] tutajm macie moj filmik o GEVEY Sim 2 pierwsze proby nie zalapaly tej karty i dlatego taki długi :P trza probowac do skutku jak sie pojakwi ten kounikat na początku.

#1827 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 06 kwietnia 2011 - 20:00

YouTube - GEVEY Sim - iPhone 4 [How-To Guide] tutajm macie moj filmik o GEVEY Sim 2 pierwsze proby nie zalapaly tej karty i dlatego taki długi :P trza probowac do skutku jak sie pojakwi ten kounikat na początku.

Widzę kolego że soft masz 4.3.1 ale baseband masz zainstalowany z 4.2.1. Do jailbreku używałeś sn0wbreeze który nie podbija baseband. Widzę też że masz jedną kreskę zasięgu. Czy tak masz zawsze? Ja na sofcie 4.3.1 po użyciu sn0wbreeze tez mam jedna kreskę zasięgu. Jednak cały telefon w raz z siecią 3G śmiga bardzo dobrze. Jak to jest u Ciebie?

#1828 TheAdi_3GS

TheAdi_3GS
  • 60 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 20:03

Kolego, wyzeruj ustawienia sieciowe i zrób wszystko od nowa! Powinno pomóc

#1829 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 06 kwietnia 2011 - 20:06

Jak się aktualizuje iOS to baseband się podbija? Bo będę może miał iP 4 z USA i nie wiem, czy aktualizować soft do najnowszego.

#1830 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 kwietnia 2011 - 20:27

Widzę kolego że soft masz 4.3.1 ale baseband masz zainstalowany z 4.2.1. Do jailbreku używałeś sn0wbreeze który nie podbija baseband. Widzę też że masz jedną kreskę zasięgu. Czy tak masz zawsze? Ja na sofcie 4.3.1 po użyciu sn0wbreeze tez mam jedna kreskę zasięgu. Jednak cały telefon w raz z siecią 3G śmiga bardzo dobrze. Jak to jest u Ciebie?

A więc tak: przy uzyciu tej GEVEY mam caly czas jedną kreskę zasięgu w innych komórkach mam "normalny" zasięg... do JB użyłem redsn0w a zachowałem BB za pomocą tinyumbrella, ale wracając do tej jednej kreski to nie zauwazyłem zeby jakos "słabiej" wyłapywało sieć.. ani razu mnie nie rozłączylo z rozmówcą a nawet jak straci zasięg w jakim tunelu czy cos to sie za chwile pojawia :) 3G śmiga mmsy wszystko działa tak jak powinno, a w jakiej masz sieci (ja PLAY) moze od tego zalezy ze sie ma jedną kreske zasiegu po uzyciu GEVEY.. niestety nie mam mozliwosci sprawdzic na innej SIM (nie pozawlają mi pociąć ;P )

#1831 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 20:52

Kupiłem wczoraj tą kartę GEVEY na allegro za 225zł ale jeszcze nie wysłali i nie wiem co robić bo niby mogę odesłać jeśli coś będzie nie tak, poza tym dostałem takiego maila jakieś 30min temu:

Witaj,

Masz problem z używaniem swojego iPhona 4?
Masz iPhone 4 z AT&T albo innej sieci z której nie jest możliwe trwałe odblokowanie ?
Twój iPhone działa jako ipod lub zalega w szufladzie ?

MAMY DLA CIEBIE ROZWIĄZANIE !

Już jutro na naszej stronie pojawi się rozwiązanie Twojego problemu...

Sprawdź koniecznie: Simlock.pl - Uwolnij swój telefon od blokady simlock

Pozdrawiamy Ekipa Simlock.pl

I tu:
http://www.simlock.p...kie-inne-sieci/

Ciekawe ile to będzie kosztowało i czy to też przez GEVEY SIM.

#1832 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 kwietnia 2011 - 21:00

hmmm no ciekawe, ciekawe... akurat wszystko teraz inne sie pojawia jak juz kupilem te GEVEY :/ REBEL Sim teraz to :D jakby nie mogli wcześniej :P ale dobrze lda wszystkich "zablokowanych" zobaczymy co wymyslili z tego simlock.pl i jak cena bo drugi raz 200 czy tam 300 ponad zlotych juz mi sie nie uśmiecha :D

#1833 iMuck

iMuck
  • 510 postów
  • Skądstolyca

Napisano 06 kwietnia 2011 - 21:06

A koledzy z dev team cały czas siedzą cicho i nic się nie odzywają myślę ze sporo na tym tracą ludzie któży na nich liczą chcą wiedzieć co się dzieje z unlock nck taki stan olewania tematu nie wpływa dobrze na wizerunek całej ekipy chociaż mam gevey i ip działa jak trzeba to i tak czekam na odblokowanie bo podobno ma być permanętne usuniecie sim locka a to byłby strzał w dziesiątkę.
W sumie sledzę posty i wiadomości na ten temat już chyba z 5 miesiecy i nic innego tylko sciemnianie ze coś bedzie jakieś daty premiery na okrągło a wynika z tego tyle że unlocka nie ma ciekawi mnie z kolei temat rozpracowywania unloka na ip4 w Polsce czy ktoś się tym zajmuje może stworzy się nowa grupa do łamania ios albo w Rosji przecież mają kotów od oprogramowania niesamowitych.

---------- Wpis dodano o 16:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:51 ----------

no jak gdzie przecież metoda cnk to nic innego jak permanetne usuniecie simlocka kod blokady sie nie zmieni nawet po aktualizacji urządzenia bo sam klucz blokady nigdy nie jest aktualizowany wiec jak nie jest aktualizowany klucz blokady to znaczy ze cały czas jest taki sam

---------- Wpis dodano o 16:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:57 ----------

o jakieś nowości
na temat unlocka
iPhoneBlogr.com | Everything you need to know about iDevice jailbreaking and unlocking

Dev team siedzi cicho? Ależ skądże. Po prostu nie wiesz gdzie szukać. Lider team'u, MuscleNerd, jest jednym z najbardziej gadatliwych hackerów w branży. Legendarny Geohot go nawet z tego powodu krytykował, bo w przeciwieństwie do MuscleNerda nie ma takiego parcia na...tweety. MuscleNerd odziennie puszcza po kilka, czasem kilkanaście tweetów, w których opisuje postęp prac, dzieli się informacjami z innymi hackerami i odpowiada na pytania zainteresowanych. Jeśli chcesz mieć inormacje z pierwszej ręki, to śledź MuscleNerda na Tweeterze. A jeśłi MuscleNerd Ci nie wystarczy, to możesz też sobie "zaprenumerować" Sherif'a Hashim'a.

A co się tyczy software'owego unlocka iP4, to najprawdopodobniej nigdy nie nastąpi. Jeśli już, to dopiero po premierze iP5. Metoda NCK to strzał w stopę. Problemem nie jest złamanie kodu brute forcem, tylko to, że po podłączeniu odblokowanego tą metodą telefonu do iTunes'a, Apple zdalnie zablokuje Ci telefon - kod NCK jest pierwszą informacją przesyłaną do serwerów Apple. Apple dysponuje informacją o stanie zablokowania każdego wyprodukowanego przez siebie egzemplarza telefonu. Jeśli twój będzie odblokowany wbrew informacji, którą posiada Apple, zablokują Ci zdalnie iPhone'a w ułamku sekundy. A wtedy - kaplica.

#1834 Fixx

Fixx
  • 194 postów
  • Skąd84200

Napisano 06 kwietnia 2011 - 21:39

a co do nowej opcji na simlock.pl to na 101 % KARTA TURBO Cytat z ich strony Co z simlockiem z sieci nie będących na liście ? Na chwilę obecną nie jest możliwe trwałe odblokowanie takich telefonów. Są metody "programowe" ale niestety nie działają na wszystkie wersje i wszystkie modele. Za kilka dni w naszej ofercie pojawią się również karty pozwalające obejść simlock z wszystkich wersji i sieci.

#1835 nitroprusydek

nitroprusydek
  • 28 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 23:02

iMuck a Ty na bierząco sledzisz jego tweeter? Mowil cos o odblokowaniu 3gs z bb 05.14.02? czy tylko pracuja nad ip4?

#1836 maciek_xxx

maciek_xxx
  • 137 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 kwietnia 2011 - 00:33

Jak ktoś jest zainteresowany trawałym sciagnieciem simlocka z UK Vodafone to chetnie to zrobie dla Was za 250zł to AŻ 130zł taniej niż na simlock.pl Sciagniecie simlocka trwa okolo 5 dni! takze jak coś to piszcie na PW!

#1837 iMuck

iMuck
  • 510 postów
  • Skądstolyca

Napisano 07 kwietnia 2011 - 00:37

iMuck a Ty na bierząco sledzisz jego tweeter? Mowil cos o odblokowaniu 3gs z bb 05.14.02? czy tylko pracuja nad ip4?

Przestałem.

#1838 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 05:47

RebelSIM to z tej strony? Rebel Micro Sim Card Unlocks iPhone 4 basebands 1.59.00 / 03:10.01 / 02.10.04 / 04.10.01 running iOS 4, iOS 4.1, 4.2, 4.2.1 and iOS 4.3 without requiring you to jailbreak your device

#1839 juanito26

juanito26
  • 45 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 09:08

ok to jeszcze jak wiesz więcej niż ja na ten temat to powiedz prosze co z polską i rosyjską scena hackerów ktoś coś działa?

---------- Wpis dodano o 10:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:01 ----------

ok to napisze jeszcze kilaka słów na temat gevey po korzystaniu przez kilka dni: działa bez zarzutów, nie zrywa połaczeń, nie wiesza się, sms/mms również działają edge i 3G również wysmielicie nie ma zauważalnego wyczerpywania się batreji narazie brak konsekwencji związanych z korzystaniem z podkladki gevey :-) problem tylko wtedy gdy nam się ip rozładuje bądz go wyłaczymy manualnie trzeba proces instalacji karty przeprowadzić ponownie wszystkie inne restary po instalacji z cydia nie maja wpływu na działanie ip 4 z podkładką Gevey

#1840 kamil3344

kamil3344
  • 58 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 09:59

co do gevey to na ebayu mozna kupic juz od ok 100zl z przesylka free, wystarczy poszukac...

#1841 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 kwietnia 2011 - 10:03

tak podróbke kupisz za 100zl ale pytanie czy to działa?

#1842 kamil3344

kamil3344
  • 58 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 11:05

tak podróbke kupisz za 100zl ale pytanie czy to działa?

nie nie ja kupilem podobno org gdyz bylo to zaznaczone na aukcji i byly tez pokazane zdjecia org i podrobki z zaznaczonymi roznicami...

tak czy inaczej moim zdaniem jesli by to mialo dzialac poprawnie to mnie by to az tak nie przeszkadzalo ze podrobka...

no nic zobaczymy co przyjdzie, na tamtej aukji oferowali tez przesylke szybka ems za free jesli bralo sie wiecej niz 10 kart.. moze by tak zrobic zrzutke i kupic na forum, zeby szybciej prszyszly... (3-5 dni), ja bym sie pisal i wtedy te swoja ktora juz kupilem sprzedalbym kumplowi

#1843 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 kwietnia 2011 - 11:20

nie no owszem jak dziala wszystko jak oryginał to moze nawet pochodzic z kazachstanu :P ja juz "niestety" kupilem za 230zł :D

#1844 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 12:55

doszla do mnie dzis karta wszystko dziala do momentu kiedy wlaczam tryb samoltowy i czekam na brak karty ! I to sie nie pojawia :/ jakis pomys ?

#1845 juanito26

juanito26
  • 45 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 13:11

poczekaj 10 min

#1846 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 13:18

ok zaraz to sprawdze . Na orange odrazu dziala pozdrawiam

#1847 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 kwietnia 2011 - 13:25

a ma ktos w PLAY i te karte GEVEY? bo ja mam caly czas jedną kreske zasiegu... czy tez ktos cos takiego ma?

#1848 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 14:43

@up za chiny gevey nie chce z playem dzialac czekamlem 2 razy po 10 min i komunikat brak karty sim nie chce sie pojawic :/

---------- Wpis dodano o 15:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:49 ----------

noo pomozcie nie dalem na darmo 70 dolarow zeby teraz nie dzialalo :///
Wiec tak wkladam orange wyswietla mi sie komunikat i akceptuje lacze sie 112 wlaczam airplane mode pokazuje sie brak karty sim wylaczam czekam chwile i dziala.
Wylaczam telefon wkladam karte play wlaczam pokazuje sie komunikat akceptuje , lacze sie 112 wlaczam airplane mode i czekam i czekam i nic sie nie pojawia zadne brak karty sim ani nic tylko jak wylacze airplane mode to pojawia sie awaria karty sim i to wszystko i nie szuka sieci ani nic :/ bylbym wdzieczny za jakies pomysly pozdrawiam

#1849 Damian2210

Damian2210
  • 59 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 14:53

Mam pytanie,czy dostał już ktoś z forumowiczów nakładkę zakupioną na allegro od użytkownika: Hubert_m_35? Zamówiłem w piątek,do dzisiaj nie dostałem-telefonów nie odbiera...

#1850 Pexon

Pexon
  • 38 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 07 kwietnia 2011 - 17:22

Na pocieszenie kolego powiem ci że ja zamówiłem na stronie producenta tydzień temu i do tej pory nie mam, a ci którym wysłali też 30.03 już mają i się cieszą iPhonem a nie iPodem. Dzwoń do skutku albo spróbuj z innego nr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych