Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#1801 Zakharum

Zakharum
  • 40 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 13:34

ja w ogole nie mam jailbreaka. czysty system. Jakiej instalacji podkladki ?

#1802 juanito26

juanito26
  • 45 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 13:43

no chyba musisz ja zainstallować przecież cały proces pokazany na yoy tube to własnie proces instalacji.

---------- Wpis dodano o 14:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:37 ----------

napewno po samym włożeniu podkładki pod sim nie będzie działało trzeba zainicjowac połaczenie alarmowe 112 wtedy podkładka wykorzysta lukę iccid które dla połaczen alarmowych jest odblokowane zostaje to w jakiś sposób zakodowane przez podkładkę i uwalnia następne połaczenia tylko porzez ten odblokowany skrypt

#1803 czupur01

czupur01
  • 3 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 kwietnia 2011 - 14:53

Mam iphone 3gs 8gb soft 4.1 i baseband 05.14.02 i chciałem ściągnąć simlocka, wiem że muszę podbić do 06.15 i tak właśnie chcę zrobić tylko że przeczytałem o jakichś trybach tetered i untetered i że za każdym włączeniem telefonu trzeba podpinać telefon do kompa, czy da się to zrobić tak żeby nie było konieczności robić tego za każdym razem? Wogóle bardzo proszę o podpowiedź krok po kroku jak mam to zrobić bo jestem totalnie zielony w temacie, a nie chcę niczego pokręcić i zrobić źle. Jaki soft dokładnie mam wgrać i który redsnow użyć?

#1804 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:52

Na allegro są już podkładki GEVEY sim za 225zl z wysyłką, zastanawiam się nad zakupem... tylko że według opisu działaja tylko z 4.1 i 4.2.1... Co o tym myślicie? Może to tylko chodzi o bb? Cena trochę podejrzana ale rozmawiałem z gościem i uwzględniają zwroty...

#1805 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 20:25

Na allegro są już podkładki GEVEY sim za 225zl z wysyłką, zastanawiam się nad zakupem... tylko że według opisu działaja tylko z 4.1 i 4.2.1... Co o tym myślicie? Może to tylko chodzi o bb? Cena trochę podejrzana ale rozmawiałem z gościem i uwzględniają zwroty...

cena jest normalana patrzac na to ze on pewnie placil za jenda karte u producenta jakies 150 zl (lub mniej...) . Karta dziala na wszystkich softach i bb LECZ na 4.3.1 , 4.3 (bb 4.10.....) moga ale nie musza wystepowac bledy ! a na 4.1 i 4.2.1 smiga dobrze (patrz ostatnie dwie strony tego watku ) pozdrawiam

#1806 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 20:56

Tak czy siak zamówiłem ją przed chwilą bo na applenberry wychodzi drożej. I tu nie mam problemu ze zwrotem w razie problemów. Zdam relację jak tylko dojdzie a powinno być w czwartek.

#1807 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 05 kwietnia 2011 - 21:29

cena jest normalana patrzac na to ze on pewnie placil za jenda karte u producenta jakies 150 zl (lub mniej...) . Karta dziala na wszystkich softach i bb LECZ na 4.3.1 , 4.3 (bb 4.10.....) moga ale nie musza wystepowac bledy ! a na 4.1 i 4.2.1 smiga dobrze (patrz ostatnie dwie strony tego watku ) pozdrawiam

A czemu płacił mniej?!

Czy iPhone 4 trzeba będzie aktywować kartą AT&T?
Bo prawdopodobnie będę posiadał nówkę z USA i się zastanawiam.
Jeśli będzie potrzebna i ktoś ma zbędną, to chętnie odkupię :)

#1808 Fabik

Fabik
  • 32 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 21:40

Tak musisz mieć kartę z At&T żeby aktywować niestety;p A za kartę zapłacił mniej ponieważ jeśli kupujesz jakikolwiek produkt gdziekolwiek hurtowo to zniżkę Ci dają, żadna nowość to chyba nie jest

#1809 Slasheer

Slasheer
  • 150 postów
  • SkądStorrs, CT

Napisano 05 kwietnia 2011 - 23:47

A czemu płacił mniej?!

Czy iPhone 4 trzeba będzie aktywować kartą AT&T?
Bo prawdopodobnie będę posiadał nówkę z USA i się zastanawiam.
Jeśli będzie potrzebna i ktoś ma zbędną, to chętnie odkupię :)

Jesli nowka z pudeleczka to w srodku bedzie juz karta AT&T

#1810 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 06 kwietnia 2011 - 06:49

Jeżeli chodzi o tą aukcje _HIT__GEVEY TURBO SIM odblokuj swojego iPhone 4G 4 (1542060054) - Aukcje internetowe Allegro
To na części zdjęć widoczna jest podróbka karty gevey, a na części prawdziwa karta, nie wiadomo czy koleś nie zamówił podróbek z ChRL.

Jak rozpoznać podróbkę: Counterfeit

#1811 blootorun

blootorun
  • 43 postów
  • SkądToruń

Napisano 06 kwietnia 2011 - 09:11

co sądzicie o tej aukcji? jakoś dziwnie tanio

UNLOCK IPHONE 4 4G GEVEY SIMTRAY SIM ADAPTER 4.1 4.2.1 (aukcja 280652791401) - aukcje eBay.pl | Zakupy bez granic!

---------- Wpis dodano o 10:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:04 ----------

Jeżeli chodzi o tą aukcje _HIT__GEVEY TURBO SIM odblokuj swojego iPhone 4G 4 (1542060054) - Aukcje internetowe Allegro
To na części zdjęć widoczna jest podróbka karty gevey, a na części prawdziwa karta, nie wiadomo czy koleś nie zamówił podróbek z ChRL.

To na pewno jest podróbka. Wystarczy spojrzeć na nazwę: zamiast GEVEY jest SmartSim

#1812 didiw16

didiw16
  • 16 postów
  • SkądLeszno, PL

Napisano 06 kwietnia 2011 - 10:30

Dzisiaj dostałem karte Gevey i mam problem. Po włożeniu karty wraz z sim do telefonu nic się nie dzieje. Jest tylko komunikat brak karty sim. Mam soft 4.1, BB 2.10.04. Telefon jest po JB. Miał ktoś taki problem lub zna rozwiązanie? EDIT. Po kilku próbach zadziałało :) Gevey smiga bardzo dobrze. Mam pełny zasięg. Internet 3G działa bez problemu :)

#1813 juanito26

juanito26
  • 45 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 11:51

pisałem w posie strone wcześniej

#1814 Pexon

Pexon
  • 38 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 06 kwietnia 2011 - 12:28

Kurde mi wysłali kartę 30.03 i do tej pory nie mam. Inni też mieli wysłane 30 i już mają. Zaczynam się denerwować czy doleci

#1815 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 06 kwietnia 2011 - 12:54

do polski to one dochodza w takim samym czasie,problem tkwi w dostarczaniu ich po polsce

#1816 Pexon

Pexon
  • 38 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 06 kwietnia 2011 - 13:19

Mam pytanie do tych co już otrzymali to przynosi listonosz czy ci z pocztex ? Oczywiście chodzi mi o kartę Gevey

#1817 juanito26

juanito26
  • 45 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 14:02

ja dostałem normalnym listem do skrzynki pocztowej

---------- Wpis dodano o 15:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:01 ----------

tak na dobra sprawe to jest tak małe ze jak by koles przykleił do pocztówki to tez pewnie by doszło

#1818 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 14:32

A czemu płacił mniej?

jezeli koles kupil 600 kart u producenta.....

#1819 picos00

picos00
  • 2 postów
  • SkądPiwniczna

Napisano 06 kwietnia 2011 - 14:55

witam.mam pytaniemam soft 4,3 i telefon nie aktywowany bo nie mam orginalnej karty it&i,czy ta karta z aktywuje mi telefon i czy na tym sofcie ta karta działa.I w ogóle czy jest jakiś sposób na aktywację telefonu bez orginalnej karty?

#1820 juanito26

juanito26
  • 45 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 15:29

to mu wyslą zapewne jakims wiekszym operatorem a nie pocztexem np dhl i bedzie szło max 3-5 dni z chin z niemiec 600 kat to raczej idiątą musiał by być zeby przepłacać

---------- Wpis dodano o 16:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:10 ----------

to jest link do aktywacji ip4 bez kart sim
Aktywacja iPhone bez oryginalnej karty SIM | AppleiPhones.pl

---------- Wpis dodano o 16:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:16 ----------

A koledzy z dev team cały czas siedzą cicho i nic się nie odzywają myślę ze sporo na tym tracą ludzie któży na nich liczą chcą wiedzieć co się dzieje z unlock nck taki stan olewania tematu nie wpływa dobrze na wizerunek całej ekipy chociaż mam gevey i ip działa jak trzeba to i tak czekam na odblokowanie bo podobno ma być permanętne usuniecie sim locka a to byłby strzał w dziesiątkę.
W sumie sledzę posty i wiadomości na ten temat już chyba z 5 miesiecy i nic innego tylko sciemnianie ze coś bedzie jakieś daty premiery na okrągło a wynika z tego tyle że unlocka nie ma ciekawi mnie z kolei temat rozpracowywania unloka na ip4 w Polsce czy ktoś się tym zajmuje może stworzy się nowa grupa do łamania ios albo w Rosji przecież mają kotów od oprogramowania niesamowitych.

#1821 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 15:44

to mu wyslą zapewne jakims wiekszym operatorem a nie pocztexem np dhl i bedzie szło max 3-5 dni z chin z niemiec 600 kat to raczej idiątą musiał by być zeby przepłacać

---------- Wpis dodano o 16:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:10 ----------

to jest link do aktywacji ip4 bez kart sim
Aktywacja iPhone bez oryginalnej karty SIM | AppleiPhones.pl

---------- Wpis dodano o 16:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:16 ----------

A koledzy z dev team cały czas siedzą cicho i nic się nie odzywają myślę ze sporo na tym tracą ludzie któży na nich liczą chcą wiedzieć co się dzieje z unlock nck taki stan olewania tematu nie wpływa dobrze na wizerunek całej ekipy chociaż mam gevey i ip działa jak trzeba to i tak czekam na odblokowanie bo podobno ma być permanętne usuniecie sim locka a to byłby strzał w dziesiątkę.
W sumie sledzę posty i wiadomości na ten temat już chyba z 5 miesiecy i nic innego tylko sciemnianie ze coś bedzie jakieś daty premiery na okrągło a wynika z tego tyle że unlocka nie ma ciekawi mnie z kolei temat rozpracowywania unloka na ip4 w Polsce czy ktoś się tym zajmuje może stworzy się nowa grupa do łamania ios albo w Rosji przecież mają kotów od oprogramowania niesamowitych.

ta, ta gdzies ty takie cuda slyszal z "pernamętnym" usunieciem sim locka??^^

#1822 juanito26

juanito26
  • 45 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 15:59

---------- Wpis dodano o 16:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:51 ----------

no jak gdzie przecież metoda cnk to nic innego jak permanetne usuniecie simlocka kod blokady sie nie zmieni nawet po aktualizacji urządzenia bo sam klucz blokady nigdy nie jest aktualizowany wiec jak nie jest aktualizowany klucz blokady to znaczy ze cały czas jest taki sam

---------- Wpis dodano o 16:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:57 ----------

o jakieś nowości
na temat unlocka
http://iphoneblogr.com/

#1823 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 kwietnia 2011 - 16:41

[/COLOR]to jest link do aktywacji ip4 bez kart sim
Aktywacja iPhone bez oryginalnej karty SIM | AppleiPhones.pl[COLOR="Silver"]

A o sposobie SAM nie slyszałes? to co podałes jest stare jak swiat i na dodatek trza miec tez karte tylko nie SIM wiec o kant dupy rozbic ten "tutorial" bo i tak w domu sobie na poczekaniu nie zrobisz, moze to: Activate iPhone 4/3GS on iOS 4.3 & iOS 4.3.1 Using SAM [How To] bedzie bardziej przydatne?

#1824 Zakharum

Zakharum
  • 40 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 17:23

Powiedzcie mi prosze cos na temat rebel sim , poniewaz moja karta geve sim nie dziala i staram sie ja sprzedac i zamienic na to cudo od rebel. This product will be available on 04/08/2011 - taki widnieje napis na stronie rebel team i nie wiem w sumie czy jest ona w koncu dostepna czy bedzie dopiero od tej daty ?;o Co polecacie? Moj bb to 4.10.01 i ios 4.31 .... mam czekac na to nck od devey ktore ma sciagac unlocka z kazdego bb czy kupic rebel ? waro ryzykowac skoro gevey mi nie dzialal?

#1825 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 kwietnia 2011 - 17:46

Czemu Ci nie dziala? musi dzialac! napisz do mnie na gg to cos pomyslimy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych