@juanito26 a mam pytanko bo ja tez od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem GEVEY Sim i caly czas mam jedną kreske zasiegu ale da sie dzwonic jest 3G itd tylko nigdy nie pokazuje mi powyzej tej jednej kreski i to obojetnie czy jestem w domu czy na zewnatrz mam iPhone 4 iOS 4.3.1 BB 2.10.04 z JB + hactywowany poprzez najnowszy redsn0w, sieć PLAY.
Wiesz co w sumie to nie jestem expertem w tym temacie ale spróbował bym na innej karcie sim tzn innego operatora, z drugiej strony ten sposób ominiecia sim jest dosyć świerzy więc może występuje jakieś przekłamanie związane z ingerencją w bb spróbuj zainstalować jeszce raz cały soft potraktuj redsn0w i zainstaluj gevej jeszce raz. tylko zapisz shsh na wszelki wypadek.:cool:
---------- Wpis dodano o 12:51 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:50 ----------
Zamówiłem Geveya i naszło mnie pytanie: czy działa roaming?
jeszcze nie miałem przyjemności korzystać poza granicami polski lecz niebawem będę miał jak wrócę napewno coś skrobnę
---------- Wpis dodano o 12:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:51 ----------
Mi niestety gevey sim nie dziala, po wszystkich krokach nadal pokazuje ze karta sim jest nieprawidlowa i wyswietla sie komunikat AWARIA KARTY SIM.
też miałem problem w sumie cały proces powtórzyłem 3 razy i po pewnym czasie w szczycie całkowitego załmania ip wyświetlił "twoi ip został aktywowany " a dalejj pokazał się zasięg a po pewnym czasie nazwa operatora jeszcze miałem taką sytuację, że po pierwszym wykonanym połaczeniu testowym osoba do której dzwoniłem nie słyszała mnie a ja ją tak ale po kolejnym nie ma żadnych problemów myślę, że musisz powalczyć wykonaj całą proceduę jeszcze raz jak pojawi się komunikat w j angielskim i porosi cię o zaakceptowanie regulaminu gevey zaakceptuj oczywiście i cierpliwie poczekaj około 20 min jak nic się nie pojawi to jeszce raz tryb samolotowy włacz i wyłącz.
Daj znać jak ci poszło.
Powodzenia
---------- Wpis dodano o 12:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:56 ----------

;)
Mi niestety gevey sim nie dziala, po wszystkich krokach nadal pokazuje ze karta sim jest nieprawidlowa i wyswietla sie komunikat AWARIA KARTY SIM.
też miałem problem w sumie cały proces powtórzyłem 3 razy i po pewnym czasie w szczycie całkowitego załmania ip wyświetlił "twoi ip został aktywowany " a dalejj pokazał się zasięg a po pewnym czasie nazwa operatora jeszcze miałem taką sytuację, że po pierwszym wykonanym połaczeniu testowym osoba do której dzwoniłem nie słyszała mnie a ja ją tak ale po kolejnym nie ma żadnych problemów myślę, że musisz powalczyć wykonaj całą proceduę jeszcze raz jak pojawi się komunikat w j angielskim i porosi cię o zaakceptowanie regulaminu gevey zaakceptuj oczywiście i cierpliwie poczekaj około 20 min jak nic się nie pojawi to jeszce raz tryb samolotowy włacz i wyłącz.
Daj znać jak ci poszło.

:idea:
Powodzenia