Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#10601 gsn

gsn
  • 180 posts

Posted 19 May 2014 - 16:06

R-SIM MINI działa na iP 5 iOS 7.1 bez problemu działają smsy, internet 3G. Tylko, że ja docinałem SIM-a ze starej 6-letniej karty... Najlepsze info dostać od sprzedawcy, u którego chcesz kupić kartę.

#10602 DefterBark

DefterBark
  • 193 posts

Posted 19 May 2014 - 20:36

Chodzi mi o r sim air 2.Masz sieć Sprint?

- - - Połączono posty - - -

Chodzi mi o r sim air 2.Masz sieć Sprint?

#10603 Baniadmx

Baniadmx
  • 91 posts
  • SkądTarnów

Posted 20 May 2014 - 09:30

A co z r- sim chodzą na Ipadach mini R.

#10604 hdtv

hdtv
  • 10 posts

Posted 20 May 2014 - 11:42

czy ktos z forum jest w stanie po imei mi podac w jakiej sieci tel ma sima czy niema takiej mozliwosci ?

#10605 Duris

Duris
  • 31 posts

Posted 20 May 2014 - 19:37

1. Czy może mnie ktoś oświecić jak na sofcie 7.1 odpalić tego nano patcha (ir0setool), bo wywala błąd certyfikatu więc standardowo BRAK SIECI :( 2. A co to za "nowy" USIM LTE 4G Patch do ktorego kupuje się kod. Co on odpala ?

#10606 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 21 May 2014 - 10:37

czy ktos z forum jest w stanie po imei mi podac w jakiej sieci tel ma sima czy niema takiej mozliwosci ?

Podeślij IMEI

- - - Połączono posty - - -

1. Czy może mnie ktoś oświecić jak na sofcie 7.1 odpalić tego nano patcha (ir0setool), bo wywala błąd certyfikatu więc standardowo BRAK SIECI :(
2. A co to za "nowy" USIM LTE 4G Patch do ktorego kupuje się kod. Co on odpala ?

1. Kupiłeś u nas R-SIMA? Napisz
2. To samo co darmowy patch :)

#10607 Kacepi

Kacepi
  • 3 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 22 May 2014 - 20:56

Czy wie ktoś jak wygląda aktywacja i używanie Iphone 5s z simlockiem na T-Mobile USA? Jestem zainsteresuwany kupnem owego telefonu. Wszystko co wiem to, to że "TELEFON ZUPEŁNIE NOWY CAŁY KOMPLET JAKI DAJE PRODUCENT DYSTRYBUCJA USA TELEFON OBJĘTY JEST 12 MIESIĘCZNĄ GWARANCJĄ PRODUCENTA". Aktualnie jestem w polskiej sieci T-mobile. - Jestem ciekawy czy jest w ogóle taka możliwość, aby telefon działał bez zdejmowania simlocka? - Jeśli trzeba będzie go zdjąć to czy zwykłe podłączenie telefonu do komputera i itunes (instrukcja po niżej) zadziała? Odblokowanie z użyciem iTunes: 1. Zainstalować kartę SIM innego operatora, która nie prosi o PIN po włączeniu telefonu. 2. Włączyć urządzenie. 3. Uruchomić aplikację iTunes na komputerze z dostępem do Internetu. 4. Podłączyć iPhona do komputera. 5. Aplikacja iTunes automatycznie wykryje urządzenie i rozpocznie proces odblokowania. 6. Proces odblokowania może potrwać od kilku sekund do kilku minut w zależności od prędkości transmisji łączy internetowych. 7. Zakończenie procesu odblokowania będzie potwierdzone komunikatem: "Congratulations, your iPhone has been unlocked". (Dokładna treść komunikatu i wersja językowa może się różnić w zależności od wersji aplikacji iTunes)

#10608 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 22 May 2014 - 21:03

Zapewne chodzi o aukcje z 3miasta za 1400zł nowy - jeśli telefon jest nowy to pewnie soft 7.04 lub 7.06 wtedy będzie działać na rsim mini jeśli 7.1.1 to nie będzie działać poprawnie. Jeśli chodzi o simlocka to zadziała twój sposób ale dopiero po opłaceniu usłuigi jego zdjęcia (500zł).

#10609 Kacepi

Kacepi
  • 3 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 22 May 2014 - 21:11

Skąd mogę wiedzieć jaki ma soft? Tzn. sprzedawca powinien to wiedzieć?

#10610 enter

enter
  • 29 posts

Posted 22 May 2014 - 21:53

ja mam 5s sprint ios 7.1.1 i wlasnie testuje z air2 polaczenia dzialaja i sms reszta w trakcie sprawdzania

#10611 Kacepi

Kacepi
  • 3 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 22 May 2014 - 22:18

Czy ktoś mógłby mnie oświecić jak to jest z tymi r-sim? Czy jak kupie sobie iphone 5s z simlockiem na tmobile usa, a ja sam jestem w tmobile pl i włożę tę kartę r-sim to wszystko będzie śmigać jak należy? + jak jest wtedy z aktualizacjami?

#10612 Baniadmx

Baniadmx
  • 91 posts
  • SkądTarnów

Posted 24 May 2014 - 20:16

Kolega dał sie naciągnąć kupił Iphone 4 32 okazało sie ze ma simlocka sieć uk-EE , odblokowanie nie opłacalne koszt telefonu , jest jakaś mozliwosc odblokowania go , bardzo prosi o pomoc

#10613 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 24 May 2014 - 20:19

Nie.

#10614 Tosteer

Tosteer
  • 8 posts

Posted 25 May 2014 - 23:06

Mam pytanie odnośnie kart Gevey'a. (trudno przeszukać cały temat, szczególnie, że nie każdy napisze to dobrze) Mam zamiar zamówić jedną z ich strony ale mam pytanie. Czy ma ktoś jakiekolwiek pojęcia czy będą one działać w Play? I czy będą działać po hard resecie telefonu? Simlock jest na "3" z Irlandii, niestety nie posiadam już poprzedniej karty (brat wysłał mi ten telefon do polski) i nie wiem jak to ma się do siebie. Jestem zielony w tym temacie ale liczę na jakąkolwiek pomoc lub radę. Dziękuję. :)

#10615 gramex1

gramex1
  • 50 posts

Posted 26 May 2014 - 11:33

Mam pytanie odnośnie kart Gevey'a. (trudno przeszukać cały temat, szczególnie, że nie każdy napisze to dobrze) Mam zamiar zamówić jedną z ich strony ale mam pytanie. Czy ma ktoś jakiekolwiek pojęcia czy będą one działać w Play? I czy będą działać po hard resecie telefonu? Simlock jest na "3" z Irlandii, niestety nie posiadam już poprzedniej karty (brat wysłał mi ten telefon do polski) i nie wiem jak to ma się do siebie. Jestem zielony w tym temacie ale liczę na jakąkolwiek pomoc lub radę. Dziękuję. :)

Zazwyczaj w praktyce wygląda to tak, że nie dowiesz się dopóki dopóty sam nie przetestujesz

#10616 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 26 May 2014 - 13:42

Jaki model iPhone, jaka wersja oprogramowania?

#10617 Tosteer

Tosteer
  • 8 posts

Posted 26 May 2014 - 14:14

Oczywiście zapomniałem napisać najważniejszego.. Iphone 4s 7.1 :)

#10618 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 26 May 2014 - 15:47

Rsim mini od lucasmaster i mi wszystko działąło 2g 3g net połączenia itp w play i 4s 7.1.1 więc powinno być ok. Niestety bez JB nie dało się uruchomić hotspota więc się pozbyłem sprzętu.

#10619 Tosteer

Tosteer
  • 8 posts

Posted 26 May 2014 - 15:58

Ok. dzięki. Interesuje mnie jeszcze ten gevey bo dużo ludzi o nim pisze. A czy np jeśli hard reset telefonu był już zrobiony i iphone prosi o włożenie karty (której nie mam..) żeby skonfigurować to ma szanse to zadziałać w jakikolwiek sposób?

#10620 enter

enter
  • 29 posts

Posted 27 May 2014 - 16:11

dla zainteresowanych: Iphone 5s siec sprint ios 7.1.1 karta air2 połączenia wychodzące-ok połączenia przychodzące-ok sms wychodzące-brak sms przychodzące-ok internet-brak facetime-brak imessage-brak mój numer-brak może ktoś napisać swoje pomysły jak rozwiązać problemy ? czekam i pozdrawiam

#10621 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 27 May 2014 - 19:59

Oczywiście zapomniałem napisać najważniejszego.. Iphone 4s 7.1 :)

Będzie działało OK na R-SIM Mini :)

#10622 adek2795

adek2795
  • 132 posts

Posted 28 May 2014 - 13:01

Ok. dzięki. Interesuje mnie jeszcze ten gevey bo dużo ludzi o nim pisze. A czy np jeśli hard reset telefonu był już zrobiony i iphone prosi o włożenie karty (której nie mam..) żeby skonfigurować to ma szanse to zadziałać w jakikolwiek sposób?

tak, poprzez haktywację ;)

#10623 Tosteer

Tosteer
  • 8 posts

Posted 28 May 2014 - 15:16

tak, poprzez haktywację ;)

Czyli jak? Bo nie mogę nigdzie znaleźć. :P

Będzie działało OK na R-SIM Mini :)

Od gevey? Bo myślałem, że to jest tylko 5, 5s i 5c

#10624 DefterBark

DefterBark
  • 193 posts

Posted 28 May 2014 - 17:20

Siemka, mam problem z nowym r-sim air 2 siec sprint iphone 5.Gdy wkladam r-sima z karta sim i wybieram sprint usa, po resecie, pojawia sie ''szukam'' i przechodzi do aktywacji telefonu.Probowalem resetowac ustawienia sieciowe, wylaczalem dane pakietowe,3g, roaming i nic.Ciagle leci do menu aktywacyjnego, raz mi wogole nie wyskoczylo to menu tylko '' Czekam na aktywacje moze troche potrwac'' potem '' iphone zostal aktywowany'' i na koncu znowu ''czekam na aktywacje moze troche potrwac''.Nie mam pojecia co jest? Ktos cos moze wie?

#10625 Pietrufa

Pietrufa
  • 16 posts

Posted 28 May 2014 - 19:07

4s : Witam, wczoraj się zagalopowałem i zaktualizowałem swojego iphone do iOS 7.1.1 teraz mam problem, bo nie mogę go aktywować: W skrócie telefon z simlockiem, posiadam kartę gevey sim Problem: nie mogę aktywować ponieważ wyskakuje problem, że zła karta sim... da się to jakoś ominąć? dodam, że jeżeli wkładam zwykłą kartę Play z podkładką gevey w ciągu minuty znajduje mi zasięg oraz sieć, jedynym problemem jest teraz aktywacja

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users