Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#10551 slimlife

slimlife
  • 95 postów

Napisano 12 maja 2014 - 19:36

tak probowalem i tez nic z tego. w ogole w irose jak wlaczam force 3g to dostaje komunikat "patch close" poza tym po resecie nic nie moge wlaczyc bo od razu mam okno aktywacji

#10552 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2014 - 19:41

musisz wysunać tacke dwa razy home i wlaczyc wszystko i spowrotem wsunac karte. u mnie to nie dziala tak czy siak

#10553 slimlife

slimlife
  • 95 postów

Napisano 12 maja 2014 - 19:42

ale kiedy musze wysunac tacke? mozesz opisac mi co mam zrobic po kolei zrozumialym jezykiem to sprobuje jeszcze raz to zrobic i zobaczymy. a ty rozumiem tez masz taki sam problem tak?

#10554 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2014 - 19:45

po resecie wysuń tylko lekko tacke, i wtedy jak klikniesz dwa razy home to jak wczensiej uruchamiales opcje sieci komorkowe to powinienes miec w ostatnio otwartych wchodzisz w to i jak wczesniej wszystko wylaczyles tak teraz musisz wszystko uruchomic i domknać tacke

#10555 slimlife

slimlife
  • 95 postów

Napisano 12 maja 2014 - 19:48

czyli wkladam karte rsim z karta z playa, wyskakuje okienko wyboru sieci, wybieram sprint, klikam akcept, i robie reseta. po resecie wyjac tacke w trakcie tak? wlaczyc te opcje w ustawieniach i dopiero wlozyc spowrotem rsim z karta playa? czy jakies irose do tego ? jesli tak to jak i w ktorym momencie

#10556 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2014 - 19:53

Cały dzień próbóje ale nic to nie daje, zagraniczni koledzy też nic mądrego nie radzą. Jedynie Lucasmaster może nas uratować bo zna on procedurę.

#10557 slimlife

slimlife
  • 95 postów

Napisano 12 maja 2014 - 19:55

kto to jest lucasmaster? i co z tym irose?

#10558 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 12 maja 2014 - 20:12

kto to jest lucasmaster? i co z tym irose?

Nie łaska poczytać paru ostatnich stron ?-,-

#10559 slimlife

slimlife
  • 95 postów

Napisano 12 maja 2014 - 20:18

przeczytalem wszystkie i widocznie nadal nie wiem o co chodzi z tym irose. jestes taki do przodu moze mi pomozesz i opiszesz co zrobic po kolei zeby air 2 dzialalo ? :)

#10560 kusak1997

kusak1997
  • 32 postów

Napisano 12 maja 2014 - 20:55

Kupiłem iPhona 4 z simlockiem na jakąś sieć z UK(nie wiem jaką).Wcześniej był tam iOS 6.1.3 ale został aktualizowany do iOS 7.1.1 i teraz trzeba go aktywować.Mam kilka pytań: -Czy da się go jakoś aktywować bez karty sim z sieci macierzystej? -Jeśli nie to można w jakiś sposób za darmo sprawdzić np po IMEI'u na jaką sieć jest simlock? -Czy jeśli np nie będę miał tej karty sim z macierzystej sieci ani nie zdejmę simlocka to da radę aktywować go jeśli włożę tą kartę gevey? -Czy jeśli już aktywuje jakoś ten telefon to da radę ściągnąć simlocka programowo chociaż z iOS 7.1.1? Szukałem już wszędzie i raz piszą tak,raz tak i już sam nie wiem jak to jest a tutaj myślę,że znajdzie się ktoś kto będzie się na tym znał

#10561 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 12 maja 2014 - 21:03

To słabo szuakałeś. 1. Nie 2. Nie ale 1zł za sprawdzenie to chyba nie fortuna. 3. Nie 4. Nie

#10562 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 12 maja 2014 - 21:47

Cały dzień próbóje ale nic to nie daje, zagraniczni koledzy też nic mądrego nie radzą. Jedynie Lucasmaster może nas uratować bo zna on procedurę.

Panowie podratowałbym was, ale nie będę pomagał konkurencji :) Powiem tak straciłem na to całe dwa dni i niestety nikt mi ich nie odda… Jak ktoś mieszka blisko mnie Świdnica (Dolnośląskie) zapraszam...

- - - Połączono posty - - -

A aktywacja wyskakuje wam dla tego, że telefon łapie loopa (przełącza operatorów z wybranego przez was na operatora waszej karty SIM) Zasięg znika i pojawia się… Łatwo to sprawdzić wystarczy wejść w Ustawienia -> To urządzenie i w miejscu Operator telefon będzie widział operatora waszej karty SIM a powinien widzieć wybranego przez was.

#10563 kusak1997

kusak1997
  • 32 postów

Napisano 12 maja 2014 - 22:24

To słabo szuakałeś.
1. Nie
2. Nie ale 1zł za sprawdzenie to chyba nie fortuna.
3. Nie
4. Nie

Mógłbyś podać jakiś link do tego sprawdzania za 1zł?
Bo znalazłem na simlock24 ale jest za 8zł

- - - Połączono posty - - -

A słyszałem,że na te darmowe szkoda zachodu...

#10564 stanislawj

stanislawj
  • 14 postów

Napisano 12 maja 2014 - 22:45

Kupiłem iPhona 4 z simlockiem na jakąś sieć z UK(nie wiem jaką).Wcześniej był tam iOS 6.1.3 ale został aktualizowany do iOS 7.1.1 i teraz trzeba go aktywować.Mam kilka pytań:
-Czy da się go jakoś aktywować bez karty sim z sieci macierzystej?
-Jeśli nie to można w jakiś sposób za darmo sprawdzić np po IMEI'u na jaką sieć jest simlock?
-Czy jeśli np nie będę miał tej karty sim z macierzystej sieci ani nie zdejmę simlocka to da radę aktywować go jeśli włożę tą kartę gevey?
-Czy jeśli już aktywuje jakoś ten telefon to da radę ściągnąć simlocka programowo chociaż z iOS 7.1.1?
Szukałem już wszędzie i raz piszą tak,raz tak i już sam nie wiem jak to jest a tutaj myślę,że znajdzie się ktoś kto będzie się na tym znał

napisz gdzie wyczytałeś, że w IPhone 4 możesz ominąć sim-locka ? I jaką kartą R-SIM ?

#10565 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2014 - 22:50

Kusak1997 , więc tak telefonu nie aktywujesz bez macierzystej karty sim, darmowego sposobu raczej nie ma, na allegro są usługi sprawdzania sieci koszt to 2-5zł, Karta gevey nie aktywujesz telefonu, ponieważ te karty nie obsługują niestety iphona 4, 4s owszem. Nawet jeśli telefon będzie aktywowany nie ma możliwości ominięcia w żaden sposób simlocka programowo. Jedyną możliwością ściągnięcia simlocka na tym sofcie jest sciągniecie go na stałe , no ale w tym przypadku trzeba już liczyć się z dość wysokimi kosztami co bywa nieopłacalne. Programowo tzw. jailbreakiem dało się ominać na bodajże sofcie 4.0.3 (nie jestem dokładnie pewien) oraz z basebandem 1.59.00. Ale w tych czasach telefon z takim softem jest i tak mało użyteczny :(

#10566 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 maja 2014 - 00:04

slimlife obejrzyj to : [url=http://www.youtube.com/watch?v=h6SNo6dwdNg&feature=youtu.be]HOW TO UNLOCK IPHONE 5S/5C ON IOS 7.1.1/7.1 WITH RSIM AIR 2 ON ALL CARRIERS INCLUDING SPRINT - YouTube[/url] spróbuj i powiedz jak to u ciebie wygląda.
U mnie po restarcie odrazu wyrzuca aktywacje telefonu:(

#10567 slimlife

slimlife
  • 95 postów

Napisano 13 maja 2014 - 01:07

u mnie tez. kazdy mozliwy sposob ktory dostepny byl w necie do tego momentu u mnie nie przechodzi, zmienilem karte play na orange i troche dluzej moge polatac po telefonie miedzy wyskakiwaniem aktywacji ale finalnie i tak konczy sie na niej. zobaczymy co przyniesie nowy dzien w tym temacie :)

#10568 heretyk

heretyk
  • 1 postów

Napisano 13 maja 2014 - 08:08

Cześć, Ja mam inny problem. Mam iPhone 5S 16GB z softem 7.1.1. Używam karty Rsim 9 GOLD. telefon działa i się aktywuje. Musiałem zainstalować patch irose (2G) ponieważ, nie można się było do mnie dodzwonić. telefon działał, internet tragicznie wolno ale tez był. Zrobiłem recovery telefonu i chce powtórzyć trick ale niestety internet przestał działać zupełnie. tzn. recovery , aktywacja, następnie patch a na końcu pobieranie ustawień operatora ze strony unlockit.co.nz. Telefon pochodzi z t-mobile Austria a chciałbym go używać w t-mobile polska. zna ktoś jakiś trick? moze jakiś inny patch? Najdziwniejsze jest to ze od początku w telefonie w informacja: "To urządzenie" widnieje siec: t-mogile.pl linia: t-mobile.pl. nie powinno tam byc tmobile.at ?

#10569 gramex1

gramex1
  • 50 postów

Napisano 13 maja 2014 - 08:09

Panowie dajcie sobie spokój z tymi wszystkimi GEVEY`ami i R-SIM`ami. Ja walczyłem z tym ponad miesiąc na moim IP 5S EE UK w sieci PLAY (r-sim mini +, r sim mini 2, r-sim 9 gold + dongle updater i aktualizacja R - SIM + i R- SIM 2 mini + RPATCH do wszystkich wymienionych całość kosztowała mnie ponad 200 zł) i nic to nie daje. Pomijając problemy z aktywacją (szufladka otwierana i zamykana 100 razy) owszem locka omija ale nie działają połączenia przychodzące i smsy internet tylko 2G, brak możliwości wysyłania mms i wiele innych problemów o których długo by pisać. Podsumowując używanie IPHONA z kartą GEVEY strasznie kuleje. To jak używanie nokii 3310 w obudowie IP

#10570 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 13 maja 2014 - 08:43

Od 2 tygodni używam 4s z kartą rsim mini. Jako że szukałem sprzętu z IOS 6.1.3 było ciężko coś znaleźć więc kupiłem z simlockiem na o2. Simlock 180zł a karta rsim 50zł.Byłem mega przeciwnikiem gevey czy innych wynalazków ale zaryzykowałem i wszystko działa łacznie z 3G w Play, które miało nie działać.

#10571 gramex1

gramex1
  • 50 postów

Napisano 13 maja 2014 - 08:50

U mnie niestety nie działają poł. przychodzące ale to też dlatego iż mam najnowszy IOS... Co za tym idzie brak możliwości aktualizacji IOS

#10572 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 13 maja 2014 - 08:52

Ale ja nie mam zamiaru aktualizować IOS w tym momencie 4s na 6.1.3 chodzi mi szybciej niż 5s na 7.1.1.

#10573 gramex1

gramex1
  • 50 postów

Napisano 13 maja 2014 - 09:14

Ale ja nie mam zamiaru aktualizować IOS w tym momencie 4s na 6.1.3 chodzi mi szybciej niż 5s na 7.1.1.

Jescze inni powiedzą, że nie mają zamiaru wysyłać mms, odbierać połączeń itd.. Możemy się tak licytować w nieskończoność. Ja po prostu chcę uświadomić innych przed problemami jakie niesie omijanie locka przez geveya. Ja nie byłem tego świadomy przed zakupem i teraz słono za to zapłaciłem

#10574 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 13 maja 2014 - 09:38

Ja kupiłem telefon w takiej cenie że po zapłaceniu za unlock i tak wyjdzie mnie mniej niż średnia z allegro, tak więc jeśli zajdzie potrzeba zaktualizowania i coś nie będzie działać zapłacę za unlock 180zł i po problemie.

#10575 kusak1997

kusak1997
  • 32 postów

Napisano 13 maja 2014 - 16:15

Kusak1997 , więc tak telefonu nie aktywujesz bez macierzystej karty sim, darmowego sposobu raczej nie ma, na allegro są usługi sprawdzania sieci koszt to 2-5zł, Karta gevey nie aktywujesz telefonu, ponieważ te karty nie obsługują niestety iphona 4, 4s owszem.
Nawet jeśli telefon będzie aktywowany nie ma możliwości ominięcia w żaden sposób simlocka programowo.
Jedyną możliwością ściągnięcia simlocka na tym sofcie jest sciągniecie go na stałe , no ale w tym przypadku trzeba już liczyć się z dość wysokimi kosztami co bywa nieopłacalne. Programowo tzw. jailbreakiem dało się ominać na bodajże sofcie 4.0.3 (nie jestem dokładnie pewien) oraz z basebandem 1.59.00.
Ale w tych czasach telefon z takim softem jest i tak mało użyteczny :(

Ok,sprawdziłem na allegro i okazało się,że telefon ma simlocka na UK TMobile...ściągnięcie jest nie opłacalne także mam takie pytanie:
Czy jeśli cofnę iOS do jakiejś wcześniejszej wersji to będę mógł zrobić Jailbreaka?
Jeśli tak to jaki iOS wybrać i jak to cofnąć wgl?
Jest to mój pierwszy produkt apple także nie orientuje się za bardzo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych