Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#10626 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 28 May 2014 - 19:10

4s : Witam, wczoraj się zagalopowałem i zaktualizowałem swojego iphone do iOS 7.1.1 teraz mam problem, bo nie mogę go aktywować:

W skrócie
telefon z simlockiem, posiadam kartę gevey sim

Problem: nie mogę aktywować ponieważ wyskakuje problem, że zła karta sim... da się to jakoś ominąć? dodam, że jeżeli wkładam zwykłą kartę Play z podkładką gevey w ciągu minuty znajduje mi zasięg oraz sieć, jedynym problemem jest teraz aktywacja

Na jaką sieć masz simlocka?

- - - Połączono posty - - -

Siemka, mam problem z nowym r-sim air 2 siec sprint iphone 5.Gdy wkladam r-sima z karta sim i wybieram sprint usa, po resecie, pojawia sie ''szukam'' i przechodzi do aktywacji telefonu.Probowalem resetowac ustawienia sieciowe, wylaczalem dane pakietowe,3g, roaming i nic.Ciagle leci do menu aktywacyjnego, raz mi wogole nie wyskoczylo to menu tylko '' Czekam na aktywacje moze troche potrwac'' potem '' iphone zostal aktywowany'' i na koncu znowu ''czekam na aktywacje moze troche potrwac''.Nie mam pojecia co jest? Ktos cos moze wie?

Dla iPhone 5 potrzebujesz R-SIM Mini+ lub firmware na karcie v9.8 :)

Czyli jak? Bo nie mogę nigdzie znaleźć. :P

Od gevey? Bo myślałem, że to jest tylko 5, 5s i 5c

Gevey jest do 4s, 5, 5c i 5s

#10627 Pietrufa

Pietrufa
  • 16 posts

Posted 28 May 2014 - 19:10

@up : bell/virgin kanada

#10628 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 28 May 2014 - 19:12

dla zainteresowanych:
Iphone 5s siec sprint ios 7.1.1 karta air2
połączenia wychodzące-ok
połączenia przychodzące-ok
sms wychodzące-brak
sms przychodzące-ok
internet-brak
facetime-brak
imessage-brak
mój numer-brak
może ktoś napisać swoje pomysły jak rozwiązać problemy ?
czekam i pozdrawiam

Nie da się rozwiązać twoich problemów na dzień dzisiejszy.

@up : bell/virgin kanada

Jakie imsi wpisałeś?

#10629 Pietrufa

Pietrufa
  • 16 posts

Posted 28 May 2014 - 19:13

Jakie imsi? nie mam pojęcia o czym teraz mówisz :) nic nie wpisywałem, nie wiem nawet gdzie. Jestem laikiem dodam, ze mam gevey 2 letnią 1.62, jezeli kupię nowszą gevey na 7.1.1 4s to będzie się dało aktywować telefon?

#10630 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 28 May 2014 - 19:14

Włóż podkładkę z inną kartą SIM wybierz input imsi i wpisz imsi : 3026102 i przejdzie aktywację.

#10631 Pietrufa

Pietrufa
  • 16 posts

Posted 28 May 2014 - 19:15

gdzie wpisać input imsi? w telefonie? możę być gevey np z kartą plus?

#10632 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 28 May 2014 - 19:16

Jakie imsi? nie mam pojęcia o czym teraz mówisz :) nic nie wpisywałem, nie wiem nawet gdzie. Jestem laikiem

dodam, ze mam gevey 2 letnią 1.62, jezeli kupię nowszą gevey na 7.1.1 4s to będzie się dało aktywować telefon?

Tak na Mini+ normalnie da się aktywować telefon. :) Zapraszamy

Tak na Mini+ normalnie da się aktywować telefon. :) Zapraszamy

Nie wiem dokładnie jaką masz kartę, proponuję wymianę R-SIMa.

#10633 Tosteer

Tosteer
  • 8 posts

Posted 28 May 2014 - 20:03

Gevey jest do 4s, 5, 5c i 5s

Ale mi chodzi o r-sim od gevey, a na stronie ma napisane, że tylko dla 5, 5s i 5c.

Swoją drogą, wie ktoś jak właśnie "hactivation" zrobić? :D

#10634 Paulina24a

Paulina24a
  • 5 posts

Posted 29 May 2014 - 08:50

Witam potrzebuje pilnej porady. Mam możliwość kupić Iphon 5s w atrakcyjnej cenie z UK zakupiony w vodafon telefon nigdy nie był włączony, nóweczka. Czy ten telefon ma simlocka? Bo gdzieś wyczytałam że jak nie był używany to mogę wsadzić kartę np Play i on będzie działał bez zdejmowania simlocka i zablokuje się na tą właśnie sieć której włożę kartę. Z góry dziękuje za odpowiedz Pewnie bylo juz takie pytanie ale przejrzenie ponad tyś stron ciężka sprawa więc z góry przepraszam

#10635 Szejkk

Szejkk
  • 9 posts

Posted 29 May 2014 - 10:18

Witam. Piszę ten post dla osób które mają sieć PLAY i r-sim mini+. Otóż na zagranicznym forum znalazłem sposób na 3G pod iOS'em 7.1.1 na iPhone 4s z sieci Vodafone UK (nie wiem czy działa na innych bo nie mam jak sprawdzić, ale jest duża szansa, że tak) Wchodzimy w Ustawienia, Telefon i wybieramy opcję Programy SIM. Następnie wchodzimy w carrier select i zamiast opcji na iOS 7, wybieramy opcję iOS 6 i szukamy tam swojej sieci macierzystej. Po tym zabiegu uruchamiamy ponownie telefon (z początku telefon powinien wyszukiwać sieć) następnie uruchamiamy iR0se Tool i wybieramy Force 2G, czekamy chwilę i wybieramy Force 3G (nie przejmować się napisem Patch Closed) Uruchamiamy ponownie telefon i w opcjach sieci komórkowej powinniśmy mieć opcję Włącz 3G. Pozdrawiam, mam nadzieje, że komuś się to przyda ;) EDIT: Działają nawet kody USSD :)

#10636 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 29 May 2014 - 14:36

To zależy gdzie był kupiony, jak w Carphone to zablokuje się na operatora którego włożysz kartę oczywiście UK. Jeśli podasz IMEI sprawdzę to dla Ciebie.

Witam potrzebuje pilnej porady. Mam możliwość kupić Iphon 5s w atrakcyjnej cenie z UK zakupiony w vodafon telefon nigdy nie był włączony, nóweczka. Czy ten telefon ma simlocka? Bo gdzieś wyczytałam że jak nie był używany to mogę wsadzić kartę np Play i on będzie działał bez zdejmowania simlocka i zablokuje się na tą właśnie sieć której włożę kartę. Z góry dziękuje za odpowiedz

Pewnie bylo juz takie pytanie ale przejrzenie ponad tyś stron ciężka sprawa więc z góry przepraszam

Witam. Piszę ten post dla osób które mają sieć PLAY i r-sim mini+. Otóż na zagranicznym forum znalazłem sposób na 3G pod iOS'em 7.1.1 na iPhone 4s z sieci Vodafone UK (nie wiem czy działa na innych bo nie mam jak sprawdzić, ale jest duża szansa, że tak)
Wchodzimy w Ustawienia, Telefon i wybieramy opcję Programy SIM. Następnie wchodzimy w carrier select i zamiast opcji na iOS 7, wybieramy opcję iOS 6 i szukamy tam swojej sieci macierzystej. Po tym zabiegu uruchamiamy ponownie telefon (z początku telefon powinien wyszukiwać sieć) następnie uruchamiamy iR0se Tool i wybieramy Force 2G, czekamy chwilę i wybieramy Force 3G (nie przejmować się napisem Patch Closed) Uruchamiamy ponownie telefon i w opcjach sieci komórkowej powinniśmy mieć opcję Włącz 3G. Pozdrawiam, mam nadzieje, że komuś się to przyda ;)

EDIT:
Działają nawet kody USSD :)

W większości przypadków 3G działa na 4S :P Problem jest tylko z PLAY a winne są karty SIM :)

#10637 Szejkk

Szejkk
  • 9 posts

Posted 29 May 2014 - 15:11

W większości przypadków 3G działa na 4S :P Problem jest tylko z PLAY a winne są karty SIM :)

Widzisz - mój błąd :D Tak czy siak mam nadzieje, że użytkownikom PLAY'a ten post pomoże w uzyskaniu 3G :D

#10638 Pietrufa

Pietrufa
  • 16 posts

Posted 29 May 2014 - 15:41

Czyli w play również da się zrobić 3g?

#10639 Szejkk

Szejkk
  • 9 posts

Posted 29 May 2014 - 16:00

Czyli w play również da się zrobić 3g?

Patrz pare postów wyżej (jest instrukcja)
Osobiście mi się udało i wszystko działa (smsy, dzwonienie, kody ussd, internet 3g) jedyne czego nie próbowałem to mmsy

#10640 Paulina24a

Paulina24a
  • 5 posts

Posted 29 May 2014 - 17:23

Proszę 351989063815558

#10641 JaCo3s

JaCo3s
  • 1 posts

Posted 30 May 2014 - 16:39

Witam. Piszę ten post dla osób które mają sieć PLAY i r-sim mini+. Otóż na zagranicznym forum znalazłem sposób na 3G pod iOS'em 7.1.1 na iPhone 4s z sieci Vodafone UK (nie wiem czy działa na innych bo nie mam jak sprawdzić, ale jest duża szansa, że tak)
Wchodzimy w Ustawienia, Telefon i wybieramy opcję Programy SIM. Następnie wchodzimy w carrier select i zamiast opcji na iOS 7, wybieramy opcję iOS 6 i szukamy tam swojej sieci macierzystej. Po tym zabiegu uruchamiamy ponownie telefon (z początku telefon powinien wyszukiwać sieć) następnie uruchamiamy iR0se Tool i wybieramy Force 2G, czekamy chwilę i wybieramy Force 3G (nie przejmować się napisem Patch Closed) Uruchamiamy ponownie telefon i w opcjach sieci komórkowej powinniśmy mieć opcję Włącz 3G. Pozdrawiam, mam nadzieje, że komuś się to przyda ;)

EDIT:
Działają nawet kody USSD :)

Czesc, zalozylem wlasnie konto aby Ci podziekowac...Zrobiles mi chlopie dzien, juz poddalem sie myslac ze nie bede mial na swoim 4s internetu 3g z Play. Sposob o ktorym pisales dziala takze na sofcie 7.0.4 oraz z karta r-sim 9 pro a simlocka mam ciezkiego bo z sieci US Verizon. Jeszcze raz wielkie dzieki, zdrowko.

#10642 Pietrufa

Pietrufa
  • 16 posts

Posted 30 May 2014 - 17:10

Czesc, zalozylem wlasnie konto aby Ci podziekowac...Zrobiles mi chlopie dzien, juz poddalem sie myslac ze nie bede mial na swoim 4s internetu 3g z Play. Sposob o ktorym pisales dziala takze na sofcie 7.0.4 oraz z karta r-sim 9 pro a simlocka mam ciezkiego bo z sieci US Verizon. Jeszcze raz wielkie dzieki, zdrowko.

nastepnej osobie działa, mi na rsim mini + nie... mógłby ktoś jeszcze raz wytlumaczyc jak to zrobic?

#10643 Szejkk

Szejkk
  • 9 posts

Posted 30 May 2014 - 17:59

Hehe super! Cieszę się, że mogłem pomóc. Pozdrawiam!!

nastepnej osobie działa, mi na rsim mini + nie... mógłby ktoś jeszcze raz wytlumaczyc jak to zrobic?

Późnym wieczorem jak będę miał trochę wolnego czasu to zrobię poradnik razem z ss'ami bo aktualnie nie ma mnie w domu :)

#10644 Paulina24a

Paulina24a
  • 5 posts

Posted 30 May 2014 - 19:50

Proszę 351989063815558

I jak z moją pomocą? Pozdrawiam

#10645 CraYeks

CraYeks
  • 7 posts

Posted 31 May 2014 - 08:34

Potwierdzam info, wszystko działa pięknie kody ussd i mozna wyłączyć i włączyć 3G w końcu !!!! Pozdrawiam ide cieszyć sie szybkim internetem ;)

#10646 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 31 May 2014 - 09:00

Proszę 351989063815558

Tak jak mówiłem telefon zablokuje się na operatora z UK, włóż kartę z O2 UK i wtedy ściągnięcie simlocka 100 :)

Tutaj wycinek z raportu :

Initial Activation Policy Description: UK Reseller Flex Policy
Applied Activation Policy Description:
Next Tether Policy Details Description: UK Reseller Flex Policy

#10647 Paulina24a

Paulina24a
  • 5 posts

Posted 31 May 2014 - 13:17

Dziękuje ślicznie za odpowiedz

#10648 Pietrufa

Pietrufa
  • 16 posts

Posted 31 May 2014 - 14:15

Działa 3g, wszystko pieknie dziekuje!!!

#10649 Szejkk

Szejkk
  • 9 posts

Posted 31 May 2014 - 14:48

Troche mi się czas popierniczył i mi się już nie udało w nocy nic napisać, ale jak już działa to super! :) Obejdzie sie nawet bez robienia lepszego poradnika, hehe :D

#10650 marcin2024

marcin2024
  • 11 posts

Posted 01 June 2014 - 01:41

Witam! Czy rsim mini + działa na sofcie 7.1.1 w Iphone 4s? Problem polega na tym że miałem soft bodajże 7.1, sprzedałem Iphone, obecny właściciel zaktualizował soft do 7.1.1 i ponoć karta rsim nie działa.

44 user(s) are reading this topic

0 members, 44 guests, 0 anonymous users