Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#10526 suchyw2

suchyw2
  • 3 postów

Napisano 10 maja 2014 - 20:11

No tak ale na stronie glównej jest napisane

Note: The promotion of offering free codes while purchasing R-SIM air2/Mini2 and R-SIM 9Gold etc has ended. Customers who want to update the products, please buy R-SIM upgrading dongles and upgrading codes.

Więc już nie wiem.

#10527 Szymon640

Szymon640
  • 15 postów
  • SkądCzaplinek, PL

Napisano 10 maja 2014 - 20:13

"please buy R-SIM upgrading dongles" Prosimy kupić urządzenia aktualizacji R-SIM. Napisali w liczbie mnogiej, czyli chodzi o to, że dla każdej karty dongle musi być osobno.

#10528 Baniadmx

Baniadmx
  • 91 postów
  • SkądTarnów

Napisano 10 maja 2014 - 20:26

Czy ipad air i nowy mini maja simlocki , bo na ebay.uk podają czasem EE , 3 itp. , a kiedyś czytałem ze wszystkie ipady sa bez simlocka zmieniło sie cos ??

#10529 edwarda_acka

edwarda_acka
  • 2 postów

Napisano 10 maja 2014 - 22:26

[url]http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/239873-bez-zadawania-pytan-kompendium-wiedzy-na-temat-simlockow-i-sposobu-ich-ominiecia_-2.html[/url]
A na resztę pytań odp. masz w dziale poradniki i wyszukiwarce forumowej.

Nie uzyskałam odpowiedzi na żadne z pytań. Można bardziej łopatologicznie? Nie jestem znawcą.

#10530 enter

enter
  • 29 postów

Napisano 10 maja 2014 - 23:10

Karta R-SIM Air 2 dla iPhone 4S/5/5S/5C Sprint USA (4217270706) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

czy ktoś testował na iphone 5s sprint działanie tej karty ? z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi,pozdrawiam

#10531 artixzet

artixzet
  • 2 postów

Napisano 11 maja 2014 - 10:05

Chcę kupić Iphone 4 z systemem 7.1.1 i simlockiem na nieznaną sieć. Czy mógłbym ominąć blokady przez karty gevey lub czy jest jakiś inny sposób na to oprogramowanie?

#10532 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 11 maja 2014 - 11:01

Chcę kupić Iphone 4 z systemem 7.1.1 i simlockiem na nieznaną sieć. Czy mógłbym ominąć blokady przez karty gevey lub czy jest jakiś inny sposób na to oprogramowanie?

Nie.

#10533 artixzet

artixzet
  • 2 postów

Napisano 11 maja 2014 - 12:25

No tak a co sądzicie o tym? Czy po tym zabiegu będę mógł zdjąć blokadę?

#10534 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 11 maja 2014 - 13:01

Czy po tym zabiegu będę mógł zdjąć blokadę?

Również nie. Simlock zależy od wersji basebandu, a tej w iPhonie 4 nie obniżysz.

#10535 Dirolas

Dirolas
  • 16 postów

Napisano 11 maja 2014 - 13:08

Czy istnieje mozliwosc ominiecia simlocka iphone 5s sprint soft 7.0.4? Jesli tak to jaka karta?

#10536 Baniadmx

Baniadmx
  • 91 postów
  • SkądTarnów

Napisano 11 maja 2014 - 16:05

Czy ipad air i nowy mini maja simlocki , bo na ebay.uk podają czasem EE , 3 itp. , a kiedyś czytałem ze wszystkie ipady sa bez simlocka zmieniło sie cos ??

#10537 slimlife

slimlife
  • 95 postów

Napisano 12 maja 2014 - 11:50

Witam, Proszę o pomoc w instalacji R-Sim Air 2 mam iPhone 5S (model A1453) z fabrycznym simlockiem Sprint USA, a karta, z ktorej chcę korzystać z R-SIM pochodzi z PLAY. Kiedy wkladam karty SIM R wyskakuje okno i wybieram z listy dostępnych sieci Sprint USA, a następnie dostaje informacje o zresetowanie telefonu. Po tej operacji, po włączeniu natychmiast mój telefon wyrzuca okienko aktywacji i pojawi się komunikat "Nieprawidłowa karta SIM". Próbowałem "iRose Tool" włączyć opcję "force 2g" Niestety, nic nie pomogło. Próbowałem też włączyć opcję "force 3g", ale otrzymuję komunikat "patch Close". Może powinienem zainstalować rPatch? Czy to pomoże w moich problemach z aktywacją? Proszę o pomoc i jakieś wyjaśnieniu krok po kroku, co należy zrobić. Z góry dzięki za pomoc!

#10538 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2014 - 17:01

Slimlife mam dokładnie ten sam problem. Posiadam Iphona 5s soft 7.0.4 z simlockiem Sprint Usa , tak samo jak u ciebie cały czas wymaga aktywacji po włożeniu karty. Raz nie wiem jakim cudem po włożeniu karty na chwile telefon złapał sieć play(t-mobile) po czym spowrotem wyskoczyło ze telefon trzeba aktywować. Kompletnie nie mam pomysłu , chyba dobrze że nie kupiłem tej karty tylko porzyczyłem żeby przetestować. Jeśli ktoś coś będzie wiedział proszę o kontakt:)

#10539 enter

enter
  • 29 postów

Napisano 12 maja 2014 - 17:15

Slimlife mam dokładnie ten sam problem. Posiadam Iphona 5s soft 7.0.4 z simlockiem Sprint Usa , tak samo jak u ciebie cały czas wymaga aktywacji po włożeniu karty. Raz nie wiem jakim cudem po włożeniu karty na chwile telefon złapał sieć play(t-mobile) po czym spowrotem wyskoczyło ze telefon trzeba aktywować. Kompletnie nie mam pomysłu , chyba dobrze że nie kupiłem tej karty tylko porzyczyłem żeby przetestować.
Jeśli ktoś coś będzie wiedział proszę o kontakt:)

ja też mam 5s sprint i też miałem kupić tą kartę ale jak czytam tu i na innych forach to chyba narazie nie do końca to działa,więc czekam na informacje od innych użytkowników,chyba że ktoś może pożyczyć do testowania lub odsprzedać nieco taniej,pozdrawiam

#10540 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2014 - 17:22

Ja osobiście cieszę się, że sam nie kupiłem tylko pożyczyłem. cały dzień testowania , szufladka wysunięta z tysiąc razy. Nic to nie dało telefon ciągle woła o aktywacje. Patche również ściągałem, nic nie pomogło. A z drugiej strony czy na waszej R-Sim air2 z tylu jest napis r-sim mini2. Wydaje mi się że, są to w jakiś sposób przeprogramowane mini2, bo w menu r-sima widnieje napis air 2:)

#10541 killyou

killyou
  • 22 postów

Napisano 12 maja 2014 - 18:08

iOS 7.1 i wyżej w sieci PLAY nie działają stabilnie rozmowy przychodzące i smsy. Sprawdzone na kartach docinanych i nano na r sim mini +, r sim mini 2 i r sim 9 gold. Testowałem przez kilka dni i za każdym razem po aktywacji karty pierwsze kilka-kilkanascie polaczen przychodzących działa po kilku godzinach nie idzie się dodzwonić

rozumiem że na r-sim nie działa iPhone 5 w PLAY, 3G itp
a gdyby tak ściągnąć simlocka za ~500zł to nadal muszę go aktywować i może mieć jakąś niemiłą niespodziankę tam dla mnie?

#10542 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2014 - 18:11

Czyli twój iphone jest nieaktywowany i ma simlocka hmm i obawiasz się ze może mieć blokadę icloud tak?

#10543 slimlife

slimlife
  • 95 postów

Napisano 12 maja 2014 - 18:19

mozesz podac linki do innych stron/forum gdzie mozna poczytac wiecej na temat tych kart i problemow ktore mamy ?

#10544 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2014 - 18:30

Jako takich stron forów nie ma. Ja sam próbowałem się uwikłać z tym problemem, głównie korzystałem z instrukcji podanych na rsim5.com . Pozostaje tylko próbować. Lucasmaster testował karty na 5s/5c ze sprinta i karta podobno działa, tylko trzeba prawidłowo przeprowadzić procedura, a ta podana z rsim5.com nie działa na polskich kartach.

#10545 slimlife

slimlife
  • 95 postów

Napisano 12 maja 2014 - 18:45

hmm to skad dowiemy sie jaka jest poprawna procedura dla naszych kart by nie wyskakiwala aktywacja ? :)

#10546 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2014 - 18:53

Może ktoś zna i się podzieli tymi informacjami.. Póki co musimy cierpliwie czekać, ja cały czas działam próbuje temu zaradzić. Jak mi się uda na pewno opiszę tutaj w jaki sposób to zrobiłem. A tak z ciekawości gdzie kupiłeś R-sim Air 2?. Jutro bedę dzwonił do konsolowo.pl może ich serwis jest w stanie powiedzieć coś o tych procedurach

#10547 slimlife

slimlife
  • 95 postów

Napisano 12 maja 2014 - 19:04

w konsolowo.pl wlasnie i slyszalem niestety na ich temat wiesci ze raczej nie wiedza jak sie obsluguje te karty tylko je rozprowadzaja. pisalem dzis do nich na ten temat to mowili zebym sprobowal z innymi kodami imsi

- - - Połączono posty - - -

w konsolowo.pl wlasnie i slyszalem niestety na ich temat wiesci ze raczej nie wiedza jak sie obsluguje te karty tylko je rozprowadzaja. pisalem dzis do nich na ten temat to mowili zebym sprobowal z innymi kodami imsi

#10548 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2014 - 19:15

Ja próbowałem chyba ze wszystkimi imsi chodź czasami nawet nie było czasu go wpisać bo wyskakiwała nagle aktywacja:( a jak u ciebie to wyglądało.

- - - Połączono posty - - -

Z tego co piszą nasi zagraniczny koledzy, wynika że aby udało nam się korzystać z telefonu , w ustawieniach > ogólne > to urządzenie W miejscu gdzie jest operator powinna znajdować się nazwa Sprint, co niestety możliwe jest tylko wtedy gdy włożymy macierzysta kartę tej owo sieci.. dopiero wtedy możemy próbować omijać simlocka naszym air 2. ile w tym prawdy ? nie wiem , nie mam też jak tego sprawdzić ponieważ u mnie operator jest play bo wkładałem taką kartę, a karty sprinta niestety nie mam..

#10549 slimlife

slimlife
  • 95 postów

Napisano 12 maja 2014 - 19:27

imsi nie pomaga. karte od sprinta mam i mam sprint w tych ustawieniach bo przeciez ze aktywowac iphone musialem te karte wlozyc, natomiast po wlozeniu pozniej r-sim air 2 z playem po wyborze sprint po chwili wyskakuje okno z aktywacja i juz nie chce zniknac

#10550 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2014 - 19:29

Próbowałeś według tej instrukcji: Hello my friend, try these steps: 1 turn off cellular data and 3g and everything in cellular.. 2 insert sim and rsim and select carrier and accept message then restart.. 3 quickly go to settings when phone turns on and make sure that cellular is turned off.. 4 if you have sprint then you dont need rpatch but if you have any other carrier you need a rpatch installed. But the twist here is that only activation code in rpatch must be inserted and the toggle to enable the patch must be turned off (This must have been the first step) 5 now your phone must return you with a activation required screen . This is normal. 6 Quickly restart and when your phone boots up quickly go to irose and click on force 3g ( clicking on force 3g can also be done before inserting the rsim in step one) 7 Now you must have signals . 8 Now go to cellular data and turn on everything ( required for incoming calls and sms) 9 If this doesn't work for you then you can try all this in force 2g mode If found with rsim air 2 sprint is almost giving 99% stable signals but with other carriers its giving like only 60%

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych