Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Napisano 23 grudnia 2013 - 09:34
Otóż zakupiłem sobie iPhone 5, który ma SIM locka na jakąś zagraniczną sieć. W zestawie dostałem do niego kartę R-SIM. Wkładam do niego kartę z PLAY i wszystko działa bez zarzutów. Gdy z kolei wkładam kartę z Plusa to nie moge wykonywać żadnych połączeń ani wpisać żadnego krótkiego kodu (np. *100#), bo odzywa sie głos w słuchawce "wybrany numer jest niedostępny". Nie wiem co mam juz zrobic. Byłem z tym w salonie Plusa ale nawet oni nie potrafili zaradzić. Help meeeee!
- - - Połączono posty - - -
Dodam jeszcze że gdy ktoś chce sie do mnie dodzwonić to nie ma z tym żadnego problemu.
Napisano 23 grudnia 2013 - 12:30
Napisano 23 grudnia 2013 - 13:58
Nie jestem pewny ale to chyba dobry wątek na rozwiazanie mojego problemu.
Otóż zakupiłem sobie iPhone 5, który ma SIM locka na jakąś zagraniczną sieć. W zestawie dostałem do niego kartę R-SIM. Wkładam do niego kartę z PLAY i wszystko działa bez zarzutów. Gdy z kolei wkładam kartę z Plusa to nie moge wykonywać żadnych połączeń ani wpisać żadnego krótkiego kodu (np. *100#), bo odzywa sie głos w słuchawce "wybrany numer jest niedostępny". Nie wiem co mam juz zrobic. Byłem z tym w salonie Plusa ale nawet oni nie potrafili zaradzić. Help meeeee!
Dodam jeszcze że gdy ktoś chce sie do mnie dodzwonić to nie ma z tym żadnego problemu.
Jesli problemy sa gdy uzywasz karte r-sim to jest jej wina. Nie dziala gladko ze wszystkimi operatorami, choc to z Play zwykle miewala problemy.
Witam,
Czy na chwile obecną jest możliwe zdjęcie simlocka z 5s z sieci Sprint? Na stronach dot. zdjęcia simlocka usługa jest niedostępna. Czy ktoś może już zdejmował simlocka z tej sieci?
Od dluzszego czasu nikt nie sciaga simlockow z iPhone z sieci Sprint. W ich przypadku pozostaje tylko r-sim.
Napisano 23 grudnia 2013 - 14:14
Napisano 23 grudnia 2013 - 16:23
Napisano 23 grudnia 2013 - 19:55
Jaką kartę byś mi proponował?
Bodajze r-sima 8 i nowsze. Niektorym podobno dziala r-sim 7 z iPhone 5 i najnowszym softem 7.x, ale dla pewnosci warto wziac wyzszy model.
Napisano 26 grudnia 2013 - 20:29

Mianowicie:
- przed Świętami kumpel przysłał mi z USA iPhona 5 (model A1428). Jego siostra zmienił na 5S, więc ten jej był już zbędny no i podesłał go mi za free. A, że myślał inaczej a wyszło inaczej okazało się, że ten fon ma simlocka T-mobile USA. No i pozostanie albo mp3 albo coś go ruszy.
Fon ma iOS 7.0.4 (11B554a) oraz firmware modemu 5.02.00. Ściągnięcie simlocka zdalnie odpada.
- naturalną rzeczą jest, że włożenie przyciętej karty sim (Orange i T-mobile) wywala, że fon wymaga aktywacji i automatycznie pojawia się info, że zła karta sim. Z telefonem przyszła mi też karta sim z T-mobile USA (oczywiście już nie aktywna), ale na niej telefon startuje "normalnie" (tzn. nie wyszukuje sieci co jest logiczne) ale nie ma tego komunikatu jak po wsadzeniu polskiej sim, że karta jest zła. Jako, że znalem "dane" do iCloud to w Ustawieniach dałem Wymaż zawartość i ustawienia. Czyli szybko posprzątałem sobie

- zacząłem czytać o kartach x-sim i r-sim. Zapewne to lekarstwo na tego simlocka. Tylko szczerze, nie wiem którą mam kupić. Czy x-sim czy r-sim, a jeśli tą drugą to jaką ? 8, 8+, 9PRO ... Trochę tego jest. Byłbym wdzięczny za info i podpowiedź co kupić aby było co najmniej OK

- chciałbym aby fon śmigał w sieci Orange (pre-paid). Czytalem, że o ile z smsami problemów nie ma, to ponoć jest problem z mms i netem po 3G

Docelowo czeka mnie wymiana karty sim w Orange z normalnej sim na nano-sim, bo nie wiem czy tą co aktualnie posiadam da się przyciąć (jakieś dziwnie wielkie te styki ma w porównaniu z teraźniejszymi, dokładnie jak tutaj: File:Orange Karta SIM.jpg - Wikimedia Commons ). Czy zwrócić przy wymianie na coś uwagę, są jakieś gorsze lub lepsze ? Ewentualnie, czy lepiej wymienić na docelową nano-sim czy może na microsim i dociąć samemu ?
- czy odpalenie karty x-sim czy r-sim jest jakieś skomplikowane czy raczej amator sobie powinien poradzić ?
Będę wdzięczny za info, nie omieszkam również wrócić i podzielić się info, jak poszło odpalenie tego fona (bo forum super, ale wielu jak już znajdzie lekarstwo na swoje bolączki to nie dzieli się informacjami - a szkoda ...)
PS. Być może na forum są odpowiedzi na moje pytania, ale ja 2 dni siedząc tutaj nie dotarłem do nich, więc jakby co to sorry.
Napisano 26 grudnia 2013 - 21:11
Mam taki problem.
Posiadam iP4s z lockiem na T-mobile DE, omijałem do tej pory blokade poprzez karte Gevey (żeby działała musze miec iOS 5.1) i na stronie T-mobile ( [url=http://www.t-mobile.de/sim-lock-entsperren/0,20638,23789-_,00.html]SIM-Lock entsperren | Telekom[/url] ) można sprawdzić czy jest możliwe trwałe zdjęcie locka i sprawdziłem, okazało się że jest to możliwe w moim przypadku. Ale teraz pojawia sie pytanie, co musze zrobić żeby to sie bez problemu udało, (gdzieś przeczytałem, że można tam wpisać fikcyjne dane, ale też pisali że na zdjęcie można nawet czekać do 4 tygodni)
Napisano 26 grudnia 2013 - 21:27
Cytując swój post z poprzedniej strony, w twoim przypadku najlepiej:
"
GEVEY R-SIM Mini iPhone 4S 5 5C 5S UNLOCK 7 X PLAY (3805267132) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Najlepiej to taką:
1. Najnowsza
2. Jak dokupisz specjalne urządzenie - możliwa aktualizacja, bez konieczności kupowania nowej karty z najnowszym oprogramowaniem
3. Działa z PLAY (Sporo kart nie działa z siecią Play) "
Poza tym nie ma ona problemów z siecią orange i bez problemu działają smsy i 3G, a nawet LTE z tego co wiem.
Niestety mmsy nie działają, nie wiem dlaczego, tak już jest, ale z drugiej strony... mmsy już powoli odchodzą w niepamięć, więc nie są nikomu potrzebne.
Chyba że wolisz odblokować telefon na stałe, to spróbuj tutaj - kontakt@telkom.pl, może będą w stanie odblokować twój telefon po dobrej cenie.
Pozdrawiam
Napisano 27 grudnia 2013 - 19:29
Napisano 27 grudnia 2013 - 20:23
Napisano 27 grudnia 2013 - 22:47
Siemano,
Mam taki problem.
Posiadam iP4s z lockiem na T-mobile DE, omijałem do tej pory blokade poprzez karte Gevey (żeby działała musze miec iOS 5.1) i na stronie T-mobile ( SIM-Lock entsperren | Telekom ) można sprawdzić czy jest możliwe trwałe zdjęcie locka i sprawdziłem, okazało się że jest to możliwe w moim przypadku. Ale teraz pojawia sie pytanie, co musze zrobić żeby to sie bez problemu udało, (gdzieś przeczytałem, że można tam wpisać fikcyjne dane, ale też pisali że na zdjęcie można nawet czekać do 4 tygodni)
Apple iPhone IMEI Factory Unlock T Mobile de Tmobile Germany Express Instant | eBay
Płacisz 15 zł i masz simlocka z głowy.
Napisano 27 grudnia 2013 - 23:52
Napisano 29 grudnia 2013 - 21:02
Napisano 29 grudnia 2013 - 21:05
Witam
Posiadam iphone 4s z simlockiem z sieci Ireland Three. Wersja ios 5.1 (9B179)
Czy da się go odblokować tak bym mógł z niego korzystać ?
Pozdr
Tak, da. Np. u operatora lub przez podkładki. Wszystko jest na forum, chyba po roku na nim wyszukiwarka nie jest już tajemnicą?
Napisano 29 grudnia 2013 - 21:16
Napisano 29 grudnia 2013 - 21:23
Dzięki przez podkładki próbowałem i różnie to bywało.
A czy możesz podpowiedzieć jak to zrobić u operatora ? Wiem że kiedyś nie było to możliwe.
A czy do cholery jasnej możesz użyć wyszukiwarki forumowej/poczytać podklejone tematy ? Czy jest to takie trudne ?
Ile razy można to samo wałkować, aż odechciewa się komukolwiek pomagać na tym forum i być miłym jak czytam takie posty.
Dostałeś podpowiedź gdzie możesz szukać informacji, ale nie. Przecież po co lepiej czekać na gotowe, zero własnego wkładu...
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html po co takie poradniki są pisane, jak nikt tam nie zagląda... Bo to takie trudne...
Napisano 29 grudnia 2013 - 21:37

Napisano 29 grudnia 2013 - 21:42
Wszystko masz tutaj, a osobę, która zna angielski znaleźć w tym kraju łatwo.Dzięki Paf
Tylko spokojnie...liczymy głośno...1...2...3...hihi ok sorry.
Szanuję Twoje zaangażowanie i wkład, powyższe kompendium też wcześniej przejrzałem pytałem tu i tam itp. ale jeśli chodzi o trwałe usunięcie blokady z tej sieci to kiepsko. Chyba że ktoś zna angielski to może prędzej. No i leży cegiełka już rok w szufladzie prawie nowa ( na szczęście mam drugiego 4-eskę kupioną w kraju) ale no tamtego iphonika trochę szkoda. No nic dzięki Paf będę próbował dalej. Pozdrawiam
Napisano 29 grudnia 2013 - 21:45
Może to Ci pomoże.
Napisano 29 grudnia 2013 - 21:47
Iphone 4 z Irlandzkiej 3 - Hutchison.Co robić? • Unlock-Simlock • forum.myiPhone.com.pl • Forum iPhone 5, 4S, 4, 3GS, 3G, iPhone, iPad, OS X, Apple
Może to Ci pomoże.
Właśnie kończę to czytać

Napisano 30 grudnia 2013 - 12:25
Napisano 31 grudnia 2013 - 16:38
Napisano 01 stycznia 2014 - 16:16
Z góry przepraszam bo ten tematy był wałkowany pewnie milion razy jednak ja nigdzie nie mogę się doszukać i poradzić sobie z moim iphone'm.
Otrzymałem wczoraj 3GS'a jednak wywala mi że muszę go aktywować, nie mam pojęcia jak mam to dokładnie wykonać jedyne co mi się udało dowiedzieć o tym iphone' że ma soft 6.1.3 i sprawdziłem wsio programem f0recast.
Tutaj podaje pełny screen z programu:
[url=http://zapodaj.net/93ebfbaebefc9.png.html]Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 93ebfbaebefc9.png[/url]
Jeśli ktoś jeszcze się na mnie nie zezłościł za kolejny taki temat prosiłbym o pomoc jak doprowadzić mojego iPhone do życia w sensie aktywacja i simlock?
Z góry dziękuje!
Napisano 02 stycznia 2014 - 11:16
Witam!
Z góry przepraszam bo ten tematy był wałkowany pewnie milion razy jednak ja nigdzie nie mogę się doszukać i poradzić sobie z moim iphone'm.
Otrzymałem wczoraj 3GS'a jednak wywala mi że muszę go aktywować, nie mam pojęcia jak mam to dokładnie wykonać jedyne co mi się udało dowiedzieć o tym iphone' że ma soft 6.1.3 i sprawdziłem wsio programem f0recast.
Tutaj podaje pełny screen z programu:
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 93ebfbaebefc9.png
Jeśli ktoś jeszcze się na mnie nie zezłościł za kolejny taki temat prosiłbym o pomoc jak doprowadzić mojego iPhone do życia w sensie aktywacja i simlock?
Z góry dziękuje!
http://myapple.pl/ip...-5_13_04-a.html
Jak nie wiesz czego szukasz, to nic dziwnego że nie możesz tego znaleźć.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych