Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#9776 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 07 grudnia 2013 - 23:26

Tak, jeśli ticket został zapisany to simlock będzie nadal ominięty, ale tylko i wyłącznie na tą jedną jedyną kartę sim, która siedziała w telefonie podczas odblokowywania.

#9777 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 08:50

W necie jest mało informacji na ten temat, ale jak się domyślam ten "ticket" to coś w rodzaju backupu sama i jeśli wcześniej ktoś omijał tym sposobem simlocka i zrobił "ticket" to mimo tego iż sposób już nie działa dla nowych iphonów, dzieki "ticketowi" może dalej się cieszyć uwolnionym iphonem?
Powiedz że się mylę, i daj mi jakąś nadzieję... ;)

http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
Po co wg. ciebie jest ten temat ?

#9778 Marlice

Marlice
  • 105 postów

Napisano 09 grudnia 2013 - 11:24

Witam. Zna ktoś dobry sposób na ściągnięcie simlocka iPhone 5s Orange? Bo tam nic nie można z nimi załatwić, od tygodnia nie mogę się doprosić o ściągniecie...

#9779 Grzechasz

Grzechasz
  • 34 postów

Napisano 09 grudnia 2013 - 11:30

Simlock.pl - Uwolnij swój telefon od blokady simlock

- - - Połączono posty - - -

www.simlock.pl koszt 139zł ale jeśli chodzi o Orange to bratu kupowałem rok temu iP 5 i żeby ściągnąć simlocka to tylko dzwoniłem na infolinie, podałem kod abonencki i sim ściągnięty z tym że doliczyli 80zł do faktury ;)

#9780 Marlice

Marlice
  • 105 postów

Napisano 09 grudnia 2013 - 12:04

To ja mam jakieś niesłychane historie, najpierw telefon przyjechał uszkodzony, po wymianie Orange sobie tego nie odnotował i w systemie dalej widniał stary numer, poszedłem do salonu z pismem potwierdzającym wymianę telefonu na nowy (paranoja, że oni od razu sobie tego w systemie nie odnotowali), i po prawie tygodniu czekania dostałem sms, że "proszę sprawdzić numer IMEI" bo z podanego numeru nie idzie ściągnąć blokady. Teraz chcą abym ponownie szedł do salonu więc się wkur... i temu szukam alternatywnej metody. Dzięki za pomoc.

#9781 Grzechasz

Grzechasz
  • 34 postów

Napisano 09 grudnia 2013 - 18:39

Znając życie dostanę kolejną czerwoną kartkę bo wpisałem zapytanie nie w tym miejscu ale zaryzykuje... Mianowicie miałem dwa pytania i co do simlocka już wiem co i jak a tym bardziej że zadzwoniłem dziś do USA i rozmawiałem z Panem Polakiem Tadeuszem o akcencie pełno Amerykańskim no ale cóż... Jeśli ktoś jest ciekawy to z tego co się dowiedziałem to simlocka można zdjąć u nich z każdego iP nawet najnowszego no bo przecież ktoś mając umowę w USA chce pojechać do Europy i potrzebuje Swojego iP i w takim wypadku ściągają z niego blokadę, chciał mnie przełączyć do innego działu żeby mi wszystko dokładniej i obszerniej wyjaśnili ale raz że po Angielsku a dwa że nie stać mnie na te rozmowy, naprawdę totalnie drogo. A wracając to chciałbym wiedzieć jak się ma sprawa LTE iP z USA w PL? Ktoś to praktykował?

#9782 norbm

norbm
  • 2 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 18:24

Cześć, kupiłem iPhone'a 5 z simlockiem na T-Mobile UK, który chciałem ominąć za pomocą karty Gevey. Nie za bardzo się na tym znam i wygląda na to, że mogłem kupić podróbkę. Wyczytałem, ze nie istnieją karty 'gevey r-sim'. Zastanawiam się tylko czy nazwa nie była podana jako tag aby wyszukiwarka Allegro znajdowała przedmiot. Telefon działał przez chwilę na karcie NJU(bez mmsów i internetu) po czym calkowicie stracił sieć, działa na karcie Orange (bez internetu, bez mms), na karcie Play nie wykrywa sieci. Jeśli chodzi o T-Mobile PL wszystko działa bez zarzutu. Bardzo proszę o pomoc, oto link do aukcji:
[url=http://allegro.pl/najnowszy-r-sim-9-pro-iphone-5-5s-5c-4s-ios-5-7-i3696577886.html]NAJNOWSZY R-Sim 9 PRO iPhone 5/5S/5C/4S,ios 5-7 (3696577886) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

- - - Połączono posty - - -

udało mi się rozwiązać problem z internetem orange - ustawiłem odpowiedni apn. mam jednak w dalszym ciągu problem, gdyż chciałbym korzystać z nju mobile. po włożeniu karty nju iPhone przez cały czas 'szuka' sieci. jedynym rozwiązaniem jest opcja 'odtwórz iPhone' z pomocą iTunes. jednak po kilku dniach znów gubi sieć i znowu trzeba zaczynać od początku. wystarczy też kliknąć 'wyczyść ustawienia sieciowe' i bezpowrotnie sieć znika. proszę o pomoc

#9783 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 11 grudnia 2013 - 22:59

Witam, mam pytanie czy telefon kupiony w T-MOBILE NIEMCY czy USA będzie działał w sieci T-MOBILE POLSKA czy nie ? T-MOBILE to T-MOBILE na całym świecie czy co kraj to obyczaj i każdy zakłada simlocki na swoje sieci ? Wybaczcie za powtórzenia :)

#9784 Alex145

Alex145
  • 132 postów
  • SkądHrubieszów

Napisano 11 grudnia 2013 - 23:25

Nie. Konieczne będzie zdjęcie simlocka.

#9785 khx

khx
  • 4 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 08:23

Cześć, myślałem że uda mi się uniknąć tego wątku ale jestem bez wyjścia. Kupiłem ostatnio iPhone 4 od znajomego ze Stanów, telefon posiada simlock na sieć AT&T wg. [url=http://iphoneimei.info]iPhoneIMEI.info :: Free iPhone Unlock Checker[/url]. Na oficjalnej stronie AT&T jest formularz dzięki któremu można sobie zdjąć simlock, jednak gdy wysłałem go do nich otrzymałem info "We cannot find a valid current or former mobile number associated with this device.
This device is not associated with a current or former AT&T account." Czyli według tej informacji ten telefon nie był zarejestrowany u nich. W jaki inny sposób mogę dowiedzieć się jakiej sieci jest simlock? Telefon ma wgany iOS7 i niestety nie jest aktywowany więc nie da się na nim sprawdzić BB.

#9786 zaczunio

zaczunio
  • 54 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2013 - 11:42

witam, mam pytanie skoro serwisy typu simlock.pl ściągają dla nas simlocki to czy my sami możemy wysłać imei do Apple?

#9787 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 12 grudnia 2013 - 13:16

witam, mam pytanie skoro serwisy typu simlock.pl ściągają dla nas simlocki to czy my sami możemy wysłać imei do Apple?

Do Apple nie, ale do operatora owszem. Różni operatorzy mają różne procedury, dlatego też jest takie zróżnicowanie cen w serwisach typu simlock.pl.
Część sieci pobiera opłatę z karty (bodajże o2 uk pobierało 20funtów z karty), część robiła to po kontakcie telefonicznym (att usa chyba tak miało - stad niskie ceny na ebayu), a część ściągała za darmo po wypełnieniu formularza online (vodafone i tmobile niemcy). Simlock.pl to po prostu pośrednik, który ma rozeznanie jak wygląda taka procedura w każdej z sieci, które oferują.

#9788 grung

grung
  • 1 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 17:38

Mam prośbe. Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tymi simlockami? Mam iphone 5s z simlockiem na UK Tmobile i chciałem go sobie ściągnąc na stronie officialiphoneunlock.co.uk. Zrobiłem jakiś preorder i dostałem takie info "Once the unlock for that network is back online we will email you to inform of the additional cost to complete your order...". Co to znaczy, że unlock jest offline for network? Czy simlocki można sciagac tylko kilka razy w roku czy jak bo nie rozumiem?

#9789 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 12 grudnia 2013 - 18:46

Mam prośbe. Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tymi simlockami? Mam iphone 5s z simlockiem na UK Tmobile i chciałem go sobie ściągnąc na stronie officialiphoneunlock.co.uk. Zrobiłem jakiś preorder i dostałem takie info "Once the unlock for that network is back online we will email you to inform of the additional cost to complete your order...". Co to znaczy, że unlock jest offline for network? Czy simlocki można sciagac tylko kilka razy w roku czy jak bo nie rozumiem?

Aktualnie nie mają w ofercie usługi zdjęcia simlocka z tej sieci, ale napiszą do Ciebie jak tylko będą mieli taką możliwość.

#9790 1337

1337
  • 2 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 18:56

Witam,
dziś zostałem posiadaczem iPhona 4s z simlockiem na Orange UK.
Chciałbym ominąć na nim simlocka za pomocą karty Gevey lub R-Sim.

iOS : 6.1.2
Baseband : 3.4.02

Pytanie z tym związane.
1. Mając zamiar ominąć simlocka za pomocą karty Gevey lub R-Sim, powinienem aktualizować system do nowszej wersji ? Jeżeli tak to do jakiej.
2. Czy ze zmianą iOS zmienia się też automatycznie baseband?
Z góry dzięki :)

EDIT:
Myślę że na moim miejscu najrozsądniej byłoby kupić to : [url]http://allegro.pl/nowy-gevey-ultra-s-iphone-4s-ios-7-7-0-4-7-0-3-i3771562126.html[/url]

Kupił / Używał ktoś tego z was?

#9791 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 19:59

1. Mając zamiar ominąć simlocka za pomocą karty Gevey lub R-Sim, powinienem aktualizować system do nowszej wersji ? Jeżeli tak to do jakiej.
2. Czy ze zmianą iOS zmienia się też automatycznie baseband?

1. Nie powinieneś.
2. Tak, choć nie zawsze nowy iOS wprowadza nowy baseband.

#9792 zaczunio

zaczunio
  • 54 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2013 - 15:03

witam, mam pytanie, ponieważ zauważyłem, że niektóre serwisu ściągają też simlocki z telefonów znajdujących się na czarnej liście lecz cena wtedy jest o wiele wyższa. Skąd taka rozbieżność cenowa?

#9793 Grzechasz

Grzechasz
  • 34 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 19:20

Bo są na czarnej liście? Wiadomo że zdjęcie takiego simlocka nie jest do końca legalne, ktoś ma znajomości i przez to wiadomo musi zarobić. Osobiście polecam pozbyć się telefonu który widnieje na czarnej liście.

#9794 SexiMiki

SexiMiki
  • 7 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 20:39

Siema. Miałem w iphone 3.1.2 ale w Itunes pokazywało że moge wgrać nowszy, co zrobiłem niestety :cry: Wszystko ładnie się wgrało, lecz gdy włożyłem heayh w czasie aktyawacji w Itunes pokazał się komunikat że nie jest obsługiwana i nie mogę dokończyć aktywacji. Wcześniej telefon miał ściągnięty simlock, mial wgraną cydie, lecz sam nie wiem jak to się robi :bezradny: Prosiłbym dokładnie krok po kroku co zrobić, bo czytam już kilka różnych instrukcji i nadal nic nie rozumiem, chcciałbym mieć silmock zdjęty na stałe, aby po wyłączeniu nie musiałbym podpinać do kompa :)

#9795 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 20:45

1. Jaki iPhone?
2. Wszystko jest ładnie opisane na forum, wystarczy poszukać.
3. Najważniejsza zasada. Najpierw się myśli, potem się robi.

#9796 SexiMiki

SexiMiki
  • 7 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 20:48

iphone 3GS

#9797 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 21:21

Jaka wersja BootROM? Nowy czy stary?

#9798 SexiMiki

SexiMiki
  • 7 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 21:24

Stary

#9799 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 21:29

1. Tel możesz aktywować za pomocą Redsnow 0.9.15b3 2. Jeśli wgraleś oryg 6.1.3 i masz podniesiony BaseBand to będzie konieczna instalacja iPad BB 3.By ominąć SIMlocka zainstaluj Ultrasnow (Cydia).

#9800 SexiMiki

SexiMiki
  • 7 postów

Napisano 14 grudnia 2013 - 20:02

aha, no akutalizowałem przez itunes wiec raczej jest oryginalny, to teraz musze sciągnać 6.1.3 i przez redsnowa wgrać ipadbb i cydie ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych