Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Napisano 21 listopada 2013 - 08:25
Napisano 21 listopada 2013 - 11:25
Napisano 21 listopada 2013 - 11:47
Napisano 21 listopada 2013 - 18:00
Napisano 21 listopada 2013 - 18:04
Napisano 21 listopada 2013 - 20:29
@night_hunter to tak jak właśnie gadaliśmy wcześniej na ten temat, ja chyba zakupie najtańszy z możliwych na allegro...
Mam tylko jeszcze jedno pytanie okazało się, że mam bardzo starą kartę SIM nie ma możliwość przycięcia do nano. Zbieram się do zamówienia, no i właśnie tu jest moje pytanko, jaką? Zwykła SIM, micro SIM, nano SIM?
Jakiej sieci używasz? Dlaczego uwazasz, ze nie ma mozliwosci przyciecia? Probowales? Starsze karty SIM miały więcej styków z tego co pamietam mimo to da sie niektore z nich przyciac z powodzeniem. Tniesz po tych stykach, karta sie nie uszkadza bo sam chipset jest duzo mniejszy i jego nie uszkadzasz. Przed wymiana sprobuj dociecia obecnej karty. Paradoksalnie jej plusem jest to ze jest to karta starego typu i powinna dzialac bez problemu z R-Sim.
Chyba, ze obojetne Ci czy bedziesz mial transmisje edge lub 3g wtedy wymien na microsim.
Z tego co wiem to t-mobile, orange oraz plus posiadaja w swojej ofercie karty kompatybilne z R-Sim. Nie wszystkie karty sa kompatybilne najczesciej standardowe karty sim oraz niektore minisim dzialaja bez problemu. Wszystkie microsimy nie sa obslugiwane. Play oferuje tylko karty USIM i bez instalacji patcha sie nie obedzie.
Napisano 21 listopada 2013 - 23:14
Napisano 22 listopada 2013 - 08:31
Napisano 22 listopada 2013 - 10:53
Napisano 22 listopada 2013 - 12:14
Jeżeli nie masz zapisanych SHSH dla tego telefonu to nie wgrasz żadnego softu, oprócz aktualnego, czyli 7.0.4. Również jeżeli telefon nie miał zachowanego basebandu, a najprawdopodobniej nie miał to z simlockiem też nic nie zrobisz.Witam!
Mam pewien problem z telefonem. Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w naprawie jej iPhone 4. Niestety nie mam zbyt wielu informacji na jego temat. Telefon jest z jakiejś angielskiej sieci i ma simlocka. Niestety nie wiem jaki tam aktualnie jest soft, podejrzewam, że coś koło 6. 3/4 poradników na tym forum to straszne starocie niestety. Potrzebuje podnieść ten telefon i ściągnąć mu simlocka. Nie bardzo wiem jak sie za to zabrać, z uwagi na tego simlocka. Prosze o radę jaki soft powinien wgrać bym mógł ściągnąć również simlocka.
//Edit
Próbuje wgrać jakikolwiek soft - 6.0 oraz 6.1.3 oraz przerobiony przez sn0wbreeze 6.1.3 i w iTunes dostaje błąd 3194. Odpaliłem TinyUmbrella i tym razem podczas próby wgrania któregoś softu dostaje error 4014. Heh jakiś pomysł?
Napisano 22 listopada 2013 - 13:08
Tak też właśnie myślałem... Dzięki za pomoc.Jeżeli nie masz zapisanych SHSH dla tego telefonu to nie wgrasz żadnego softu, oprócz aktualnego, czyli 7.0.4. Również jeżeli telefon nie miał zachowanego basebandu, a najprawdopodobniej nie miał to z simlockiem też nic nie zrobisz.
Napisano 23 listopada 2013 - 10:04
iphone 5 simlock ee uk
mam karte orange
karte ee tez mam tylko pin na niej ktorego nie znam
wczoraj zainstalowałem itunes i zrobilem restore iphona to nie wiem jaka jest na nim wersja iOS i jaką karte R-Sim powinienem do niej dobrac
jaka jest procedura ?
bardzo prosze o wsparcie
stawiam browara osobie ze szczecina ktora odpowie na wszystkie pytania (ewentualnie przelew mbank)

Napisano 23 listopada 2013 - 11:05
iphone 5 simlock ee uk w jaki sposob sciagnac ?
Jaki trzeba być …. człowiekiem.
Masz jak wół : http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
I tam tak samo napisane : Allegro/ebay, operator bądź podkładka. Ale po co sie fatygować ;/
Napisano 23 listopada 2013 - 12:21
Napisano 23 listopada 2013 - 12:51
Napisano 23 listopada 2013 - 16:04
ale która r-sim kupić zeby iOS 7.x działał
bo na aukcjach sa karty za 40 a sa za 80.
czy jest jakas roznica
Różnice są, w stabilności, zależy dla jakiego telefonu. dla 4s i 5 wystarczy R-SIM 8+, dla 5c i 5s R-SIM 9 PRO lub R-SIM Mini. Najlepszym wyjściem w tej chwili jest R-SIM Mini obsługuje wszystkie telefony, można go w przyszłości uaktualnić do nowszego oprogramowania, obsługuje wszystkie karty SIM w tym nowe nano SIM orange. No i najtrudniej tą kartę uszkodzić, chip jest płaski wbudowany na środku karty, grubość podkładki to tylko 0,22mm i można używać z oryginalną tacką.

Napisano 23 listopada 2013 - 17:06
Różnice są, w stabilności, zależy dla jakiego telefonu. dla 4s i 5 wystarczy R-SIM 8+, dla 5c i 5s R-SIM 9 PRO lub R-SIM Mini. Najlepszym wyjściem w tej chwili jest R-SIM Mini obsługuje wszystkie telefony, można go w przyszłości uaktualnić do nowszego oprogramowania, obsługuje wszystkie karty SIM w tym nowe nano SIM orange. No i najtrudniej tą kartę uszkodzić, chip jest płaski wbudowany na środku karty, grubość podkładki to tylko 0,22mm i można używać z oryginalną tacką.
Masz już taką kartę? Sprawdzałeś w praktyce czy działa? Pytam bo do tej pory producent dużo obiecywał, a jednak z większością kart były problemy. Działa transmisja 3g na kartach nano sim?
Witam, mam taki problem, kupiłem Iphona 5 z USA z simlockiem na siec Sprint, zainstalowałem developerska bete ios7, simlock został ominięty chipem rsim8, dodatkowo zainstalowałem patch pobrany z strony rsim, (instalacja profilu który odblokowywał 3g + wysyłanie smsow) , i teraz jest taka sytuacja iż po aktualizacji do iOS 7.0.3, instalacja najnowszego patcha(profilu) nic nie zmienia, nadal wysyłanie smsow i uzywanie edge/3g jest nie mozliwe. Aktualizacji na stronie rsim nie widze.
Jakie mam teraz możliwości aby jakoś sensownie uzywac telefonu?
zaznaczam iż ten iphone nie ma jb i nigdy nie mial więc, zadnych plikow ssh czyli downgrade odpada.
Nic na razie z tym nie zrobisz. Niepotrzebnie aktualizowałeś do iOS 7. Musisz poczekać aż wyjdzie jailbreak albo działający patch z iOS 7. Nie wiadomo co będzie pierwsze i kiedy.
Napisano 24 listopada 2013 - 18:31
Tak mam już takie karty od przeszło tygodnia, na dzień dzisiejszy 3G nie da się uruchomić na kartach USIM, ale nowa karta jest stabilniejsza, działają z nią nowe karty nano Orange i co najważniejsze w przyszłości będzie można uaktualnić kartę, więc jak będzie szansa na 3G to będzie można wgrać update nie kupując nowej karty. Poza tym karty używa się z oryginalnym koszyczkiem SIM, jest naprawdę cieńka 0,22mm, nie trzeba zmieniać koszyczka Niestety R-SIMy to doraźne rozwiązanie, lepiej mieć EDGE i móc korzystać z telefonu niż mieć drogiego iPoda...
Napisano 25 listopada 2013 - 13:50
Napisano 25 listopada 2013 - 15:34
Napisano 27 listopada 2013 - 10:36

Napisano 27 listopada 2013 - 16:37
Pozdrawiam
- - - Połączono posty - - -
Przepraszam za post mial byc gdzie indziej.
Pozdrawiam.
Napisano 28 listopada 2013 - 17:20
- - - Połączono posty - - -
Jak to a wczesniej miałeś 3g z podkladka rsim ?
3G działa na zwykłych kartach 2G, niestety PLAY od dawna wydaje USIMy i internet działa tylko po EDGE... Niestety...
Napisano 29 listopada 2013 - 15:20

Napisano 29 listopada 2013 - 17:09
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych