Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#9701 marcin3ek

marcin3ek
  • 3 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 11:50

@lucasmaster dzieki za info! :)

#9702 marek

marek
  • 36 postów
  • Skądbb

Napisano 15 listopada 2013 - 16:00

Próbuję odnaleźć się w temacie wracają do stron wcześniejszych ale panuje tu trochę chaos i nie potrafię tego do końca ogarnąć. Poprawcie mnie proszę jeżeli źle myślę. Jeżeli zaktualizuję soft na moim iphone 4 to nie jestem w stanie zdjąć darmowo z niego simlocka? Czy istnieje tylko płatna opcja?

#9703 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 16:50

wie ktoś może czy będzie dostępny trwały jailbreak na 6.1.3 czy to już jest zapomniany soft ??

http://myapple.pl/cy...twierdzony.html

#9704 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 15 listopada 2013 - 16:53

Próbuję odnaleźć się w temacie wracają do stron wcześniejszych ale panuje tu trochę chaos i nie potrafię tego do końca ogarnąć.
Poprawcie mnie proszę jeżeli źle myślę. Jeżeli zaktualizuję soft na moim iphone 4 to nie jestem w stanie zdjąć darmowo z niego simlocka? Czy istnieje tylko płatna opcja?

W skrócie: tak. Jest coprawda możliwość zaktualizowania bez podnoszenia basebandu i wykorzystanie geveya, ale to też wiąże sie z kosztami.

#9705 gsn

gsn
  • 180 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 17:30

@lucasmaster dzięki za info:) Myślicie, że lepiej kupić już tą najnowszą R-SIM 9 PRO?

#9706 arturek507

arturek507
  • 18 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 20:47

Witam. Mam iPhone 5 z blokadą na sieć o2 i zakupiłem podkładkę RSIM9 PRO. Mam sieć Play i nie mam opcji wyboru 3G. Jak temu zaradzić?

#9707 mbos

mbos
  • 40 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 15 listopada 2013 - 22:17

Witam Panów, jako że od kilku dni sortuję internet w poszukiwaniu rozwiązania mojego problemu, postanowiłem napisać tutaj. Zakupiłem iphone 3gs 16gb od kolegi, telefon ma simlock na sieć angielską orange, pracował na sofcie 4.1. Kolega wyczyścił telefon odtwarzając w itunes i tutaj zaczęły się problemy. Założyłem macierzystą kartę sim tej sieci, lecz nawet po zarejestrowaniu telefonu, wyświetla się napis BRAK SIECI. Próbowałem wykonać jb za pomocą redsnow 0.9.15.B3 i w zasadzie zrobiłem upgrade do 6.1.3 tethered. Lecz problem braku sieci oraz "szukam..." pozostal. Zainstalowałem ultrasn0w, a nawet ultrasnow fixer 6.1 dalej brak sieci lub szukam... Mój telefon aktualnie stoi w miejscu na etapie Brak sieci. Poproszę o pomoc, najchętniej przyjąłbym poprzedni soft 4.1 lub jakikolwiek untethered. Dane: Iphone 3gs 16gb iOs 6.1.3(10b329) New Boot rom(tak wskazywał snowbreeze) Baseband:05.13.04 Numer seryjny: 880433BJ3NP Operator: EE 14.0 Z góry dziękuję za okazaną pomoc.

#9708 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 14:51

@lucasmaster dzięki za info:) Myślicie, że lepiej kupić już tą najnowszą R-SIM 9 PRO?

Ja bym poczekał na Twoim miejscu na R-Sim Mini. Sam posiadam R-Sim 8, abonament w orange i w iphone 5 działa tylko 2g. Rozwiązaniem jest wymiana karty na starszego typu 64k. Ale operatorzy już wycofują się z takich kart i ciężko je dostać. Play dla przykładu posiada tylko karty USIM i nic się z tym nie zrobi. Z tego co czytałem to R-Sim Mini ma mieć możliwość aktualizacji softu w uC. Podejrzewam, że wszystkie inne serie R-SIM 7, 8 i 9 pójdą w odstawkę i prawdopodobnie żadnego patcha dla nich nie będzie.

#9709 gsn

gsn
  • 180 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 17:55

@night_hunter Dzięki za odpowiedź:) Poczytałem trochę o tej karcie i jest ona dostępna na oryginalnej stronie za 26$. Czyli tak jak powiedziałeś lepiej taką zamówić? Zależy mi na tym, aby użytkować telefon w pełni jego możliwość. Kolega @lucasmaster nie wspominał, że bd tylko możliwość sieci 2g... Jeżeli R-SIM MINI da taką możliwość, aby wszystko działa jak należy, byłoby fajnie.

#9710 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 21:31

@gsn: Wcale nie jest powiedziane, ze na R-Sim mini bedziesz mial 3g. Chodzilo mi o to, ze R-Sim Mini moze miec aktualizowany firmware, przez to może mieć największe możliwości. Jak na razie to nie wiadomo czy jest jakiś postęp względem starszych kart. W kazdym badz razie jezeli chcialbys kupić ktoryś R-Sim z serii 7, 8 czy 9. To nie wiem czy różnią sie one czymkolwiek oprocz nazwy. Na żadnym nie będziesz miał 3g na karcie usim. Dlatego brałbym najtańszy.

#9711 pioootrrr67

pioootrrr67
  • 3 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 23:16

siema. mam do was pytanie gdy zaktualizuje swojego iphone 4s z ios 6.0.1 który obecnie mam do ios 7 czy może powrócić simlock? bo zakupiłem iphone juz używanego który jest zzagranicy i normalnie chodzi w polskich sieciach ale nie wiem czy miał kiedyś simlocka więc pytanie moje jest takie czy iphone może miec simlocka po aktualizacji?

#9712 donmikers

donmikers
  • 29 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 23:25

Iphone 5s AT&T USA, jest możliwość ściągnięcia simlocka a jak tak to gdzie ?

info jeżeli nie tu to prosze na PW

jednak jest możliwość:
IMEI: 0xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Model: IPHONE 5S 16GB SPACE GRAY
Activated: Yes
Telephone Technical Support: 13.02.2014
Repairs and Service Coverage: 14.11.2014
Purchase Date:
Contract Until: Unknown
Blacklist Korea Networks:
Blacklist Australia Networks:
Blacklist Japan Networks:
Blacklist Telenor (Sweden):
Carrier: Buy carrier check!
SIM lock: Unlocked

#9713 gsn

gsn
  • 180 postów

Napisano 17 listopada 2013 - 12:21

@night_hunter Cały czas jest w tym temacie mało informacji. A jak się coś znajdzie to nie zawsze znowu są spójne z tym co pisze producent... Tak jak mówiłem na stronie r-sim charakterystyka R-SIM MINI jest coś takiego: "Updateable and Reuseable Unlock SIM Plug & Play, All iOS7 3G/4G simcard (3G, 4G, LTE, EDGE,MMS) GSM, CDMA supported." Czyli wg producenta powinno działać normalnie 3G. Na popularnym serwisie aukcyjnym nie znalazłem jeszcze pozycji z R-SIM MINI. Szkoda, że wychodzą takie kwiatki. Myślałem, że te R-SIM'y ogarniają już wszystko...

#9714 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 17 listopada 2013 - 15:01

@gsn: Tylko że takie zapewnienia były również w przypadku R-Sim 8, 8+ i 9. Zmienia się tylko nazwa, funkcjonalność zostaje ta sama. Niestety, ale producentowi tych podkładek nie można wierzyć i trzeba poczekać, aż któryś z użytkowników przetestuje tego R-Sim'a. Gdyby nie to, że w moim przypadku koszt zdjęcia blokady to 500 zł już dawno bym się pozbył na stałe blokady

#9715 mbos

mbos
  • 40 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 17 listopada 2013 - 20:12

Witam Panów, czy mógłbym prosić o pomoc w pytaniu które zadałem? Pozdrawiam

#9716 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 17 listopada 2013 - 21:27

Witam Panów, czy mógłbym prosić o pomoc w pytaniu które zadałem? Pozdrawiam

4.1 jest nadal podpisywany przez Apple w przypadku 3gs, wiec po prostu sciagnij ten soft z netu na dysk, kliknij w iTunes Restore przytrzymujac Shift, wskaz mu polozenie pliku z softem na dysku, no i przywrocisz go do 4.1.
Wtedy jailbreak i wsio.

#9717 gsn

gsn
  • 180 postów

Napisano 17 listopada 2013 - 22:44

@night_hunter No właśnie wg producenta wszystko powinno działać prawidłowo i bez żadnych problemów... A z tym właśnie różnie bywa, na tą chwilę ciężko o jakieś komentarze ze strony użytkowników, którzy nabyli R-SIM MINI. To musi być na prawdę niższość... Mam jeszcze trochę czasu do zamówienia odpowiedniej karty "R-SIM", ale z każdym dniem co raz więcej wątpliwości do wyboru konkretnego "modelu"/"wydania".

#9718 mbos

mbos
  • 40 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 18 listopada 2013 - 08:22

4.1 jest nadal podpisywany przez Apple w przypadku 3gs, wiec po prostu sciagnij ten soft z netu na dysk, kliknij w iTunes Restore przytrzymujac Shift, wskaz mu polozenie pliku z softem na dysku, no i przywrocisz go do 4.1.
Wtedy jailbreak i wsio.

ó

Próbowałem, nie działało. Pojawiał się jakiś błąd, po pracy spróbuje ponownie i napisze Jaki to błąd. Pozdrawiam!

#9719 mbos

mbos
  • 40 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 18 listopada 2013 - 22:02

Próbowałem odtworzyć w iTunes 4.1 pojawił się komunikat: Nie można było odtworzyć iphona. Wystąpił nieznany błąd (20) Jakieś pomysły ?

#9720 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 23:38

Poszukaj na tym forum i w Google

#9721 veuve

veuve
  • 1 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 12:33

Mam problem ze ściagnięciem simlocka z iPhone 4s. Telefon został zakupiony ok. miesiąca temu w punkcie SFR (Francja), został aktywowany, ale niestety serwisy ściągające simlocki nie mogą zdjąć z niego simlocka(dwie próby zakończone odrzuceniem). Jest opcja darmowego zdjęcia simlocka dopiero po 3 miesiącach od zakupu telefonu, ale zależałoby mi na szybszym załatwieniu tej "sprawy". Czy może ktoś orientuje się jaka może być przyczyna problemu ze ściągnięciem simlocka i/lub potrafiłby poradzić czy jest możliwość zdjęcia simlocka wcześniej niż po 3 miesiącach?

#9722 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 23:34

Mam problem ze ściagnięciem simlocka z iPhone 4s. Telefon został zakupiony ok. miesiąca temu w punkcie SFR (Francja), został aktywowany, ale niestety serwisy ściągające simlocki nie mogą zdjąć z niego simlocka(dwie próby zakończone odrzuceniem). Jest opcja darmowego zdjęcia simlocka dopiero po 3 miesiącach od zakupu telefonu, ale zależałoby mi na szybszym załatwieniu tej "sprawy". Czy może ktoś orientuje się jaka może być przyczyna problemu ze ściągnięciem simlocka i/lub potrafiłby poradzić czy jest możliwość zdjęcia simlocka wcześniej niż po 3 miesiącach?

Odpowiedz jest prosta. Twoj iPhone z sfr jest na czarnej liscie, a Ty przyoszczedzales na zdjeciu simlocka placac 50 do 200 zl za jego zdjecie. Czarna lista sfr to 500 zl.

#9723 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 listopada 2013 - 20:20

iPhone 5 iOS 7 simlock EE UK, rsim'ka da radę ominąć?

#9724 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 23:21

iPhone 5 iOS 7 simlock EE UK, rsim'ka da radę ominąć?

Tak, tylko odpowiednia wersja r-sim. Bodaj 8+ ladnie smiga i zapewne wyzsze.

#9725 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 listopada 2013 - 23:35

Dzięki, prosiłbym jeszcze o potwierdzenie userów, którzy mają taką kombinacje. :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych