Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#9726 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 08:25

@Sony156: Kilka postów wyżej masz gadkę na temat kart R-Sim i działaniem z iPhone'm 5. Nie łaska przeczytać? Nie dziwię, się że ten temat ciągnie się jak tasiemiec, skoro większość zamiast użyć wyszukiwarki tworzy nowe posty. PS. Potwierdzam działanie karty R-SIM 8 z kartą abonamentową Orange bez instalacji patch'a w iPhone 5. Warunkiem jest posiadanie karty STK. Minusem jest to, że kartę należy docinać bo standardowo jest to SIM z możliwością wyłamania do Micro SIM. Koszt operacji wymiany na taką kartę 25 zł, wcześniej miałem USIM. Wczoraj wymieniłem i działa bez problemu transmisja 3g.

#9727 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 listopada 2013 - 11:25

A jakbym kupował z allegro, to jaką? Bo są za 39 i za 79..

#9728 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 11:47

R-Sim 7, 8, 8+, 9 niczym się nie różni oprócz nazwy ja bym brał najtańszą dostępną. Producent twierdzi inaczej, ale na każdej z tych kart jest problem z działaniem na większości dostępnych kart SIM. Jest dostępny darmowy patch, po instalacji takiego patcha karta zaczyna działać, ale patch wymusza transmisję Edge. Jest jeszcze R-SIM Mini, ale to jak na razie jest wielka niewiadoma.

#9729 gsn

gsn
  • 180 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 18:00

@night_hunter to tak jak właśnie gadaliśmy wcześniej na ten temat, ja chyba zakupie najtańszy z możliwych na allegro... Mam tylko jeszcze jedno pytanie okazało się, że mam bardzo starą kartę SIM nie ma możliwość przycięcia do nano. Zbieram się do zamówienia, no i właśnie tu jest moje pytanko, jaką? Zwykła SIM, micro SIM, nano SIM?

#9730 ppienio

ppienio
  • 2 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 18:04

iPhone 5 z simlockiem Hutchison 3 Ireland da radę to jakoś ominąć ?

#9731 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 20:29

@night_hunter to tak jak właśnie gadaliśmy wcześniej na ten temat, ja chyba zakupie najtańszy z możliwych na allegro...
Mam tylko jeszcze jedno pytanie okazało się, że mam bardzo starą kartę SIM nie ma możliwość przycięcia do nano. Zbieram się do zamówienia, no i właśnie tu jest moje pytanko, jaką? Zwykła SIM, micro SIM, nano SIM?

Jakiej sieci używasz? Dlaczego uwazasz, ze nie ma mozliwosci przyciecia? Probowales? Starsze karty SIM miały więcej styków z tego co pamietam mimo to da sie niektore z nich przyciac z powodzeniem. Tniesz po tych stykach, karta sie nie uszkadza bo sam chipset jest duzo mniejszy i jego nie uszkadzasz. Przed wymiana sprobuj dociecia obecnej karty. Paradoksalnie jej plusem jest to ze jest to karta starego typu i powinna dzialac bez problemu z R-Sim.
Chyba, ze obojetne Ci czy bedziesz mial transmisje edge lub 3g wtedy wymien na microsim.

Z tego co wiem to t-mobile, orange oraz plus posiadaja w swojej ofercie karty kompatybilne z R-Sim. Nie wszystkie karty sa kompatybilne najczesciej standardowe karty sim oraz niektore minisim dzialaja bez problemu. Wszystkie microsimy nie sa obslugiwane. Play oferuje tylko karty USIM i bez instalacji patcha sie nie obedzie.

#9732 gsn

gsn
  • 180 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 23:14

Moja sieć to: NJUmobile. Uważam, że mojej karty nie da się przyciąć ponieważ ma już jakieś ~8-9lat i po tym jak zmierzyłem wymiary chipsetu dł:1,4cm szer:~1,1 gdzie NANO sim mają wymiary: 1,2 cm na 8,8cm. Jak nic właśnie muszę wyciąć kawałek chipsetu.. Wg Ciebie dociąć ręcznie czy przez specjalne urządzenie (wycinarkę)? No właśnie na 3G zależy mi bardzo więc jest to istotna kwestia w doborze odpowiedniej karty sim jak i r-sim. Właśnie wyciąłem swoją starą kartę do nano wg Twojej porady, wykorzystałem adapter i włożyłem do 3GS'a karta normalnie działa, mam nadzieję, że tak samo będzie na iP5 jak dojdzie:)

#9733 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 08:31

@gsn: No właśnie tak jak mówiłem, to co zmierzyłeś to rozmiar styków. Sam chipset jest dużo mniejszy, przez co karta dalej działa mimo uciętych styków. Na iP 5 zapewne będzie działać, jednym problemem jest to, że karta nanosim jest standardowo cieńsza od minisim czy sim standardowego wymiaru. Jak dojdzie do tego podkładka to całość ciężko wchodzi do środka.

#9734 omeniq

omeniq
  • 80 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 10:53

Witam! Mam pewien problem z telefonem. Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w naprawie jej iPhone 4. Niestety nie mam zbyt wielu informacji na jego temat. Telefon jest z jakiejś angielskiej sieci i ma simlocka. Niestety nie wiem jaki tam aktualnie jest soft, podejrzewam, że coś koło 6. 3/4 poradników na tym forum to straszne starocie niestety. Potrzebuje podnieść ten telefon i ściągnąć mu simlocka. Nie bardzo wiem jak sie za to zabrać, z uwagi na tego simlocka. Prosze o radę jaki soft powinien wgrać bym mógł ściągnąć również simlocka. //Edit Próbuje wgrać jakikolwiek soft - 6.0 oraz 6.1.3 oraz przerobiony przez sn0wbreeze 6.1.3 i w iTunes dostaje błąd 3194. Odpaliłem TinyUmbrella i tym razem podczas próby wgrania któregoś softu dostaje error 4014. Heh jakiś pomysł?

#9735 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 22 listopada 2013 - 12:14

Witam!

Mam pewien problem z telefonem. Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w naprawie jej iPhone 4. Niestety nie mam zbyt wielu informacji na jego temat. Telefon jest z jakiejś angielskiej sieci i ma simlocka. Niestety nie wiem jaki tam aktualnie jest soft, podejrzewam, że coś koło 6. 3/4 poradników na tym forum to straszne starocie niestety. Potrzebuje podnieść ten telefon i ściągnąć mu simlocka. Nie bardzo wiem jak sie za to zabrać, z uwagi na tego simlocka. Prosze o radę jaki soft powinien wgrać bym mógł ściągnąć również simlocka.

//Edit

Próbuje wgrać jakikolwiek soft - 6.0 oraz 6.1.3 oraz przerobiony przez sn0wbreeze 6.1.3 i w iTunes dostaje błąd 3194. Odpaliłem TinyUmbrella i tym razem podczas próby wgrania któregoś softu dostaje error 4014. Heh jakiś pomysł?

Jeżeli nie masz zapisanych SHSH dla tego telefonu to nie wgrasz żadnego softu, oprócz aktualnego, czyli 7.0.4. Również jeżeli telefon nie miał zachowanego basebandu, a najprawdopodobniej nie miał to z simlockiem też nic nie zrobisz.

#9736 omeniq

omeniq
  • 80 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 13:08

Jeżeli nie masz zapisanych SHSH dla tego telefonu to nie wgrasz żadnego softu, oprócz aktualnego, czyli 7.0.4. Również jeżeli telefon nie miał zachowanego basebandu, a najprawdopodobniej nie miał to z simlockiem też nic nie zrobisz.

Tak też właśnie myślałem... Dzięki za pomoc.

#9737 tresbien

tresbien
  • 30 postów

Napisano 23 listopada 2013 - 10:04

Panowie, czy ktoś z Was mógłby mi proszę z łaski swojej napisać konkretnie co kupić (moze link do aukcji) i co zrobić aby ominąć tego simlocka ?

iphone 5 simlock ee uk
mam karte orange
karte ee tez mam tylko pin na niej ktorego nie znam
wczoraj zainstalowałem itunes i zrobilem restore iphona to nie wiem jaka jest na nim wersja iOS i jaką karte R-Sim powinienem do niej dobrac

jaka jest procedura ?

bardzo prosze o wsparcie

stawiam browara osobie ze szczecina ktora odpowie na wszystkie pytania (ewentualnie przelew mbank) :) taka symboliczna nagroda ponieważ z roznych przyczyn nie moge czytac forum i zaglebiac sie w temat

#9738 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 23 listopada 2013 - 11:05

iphone 5 simlock ee uk w jaki sposob sciagnac ?

Jaki trzeba być …. człowiekiem.
Masz jak wół : http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
I tam tak samo napisane : Allegro/ebay, operator bądź podkładka. Ale po co sie fatygować ;/

#9739 tresbien

tresbien
  • 30 postów

Napisano 23 listopada 2013 - 12:21

ale która r-sim kupić zeby iOS 7.x działał bo na aukcjach sa karty za 40 a sa za 80. czy jest jakas roznica

#9740 karek314-03ec1848cb

karek314-03ec1848cb
  • 28 postów

Napisano 23 listopada 2013 - 12:51

Witam, mam taki problem, kupiłem Iphona 5 z USA z simlockiem na siec Sprint, zainstalowałem developerska bete ios7, simlock został ominięty chipem rsim8, dodatkowo zainstalowałem patch pobrany z strony rsim, (instalacja profilu który odblokowywał 3g + wysyłanie smsow) , i teraz jest taka sytuacja iż po aktualizacji do iOS 7.0.3, instalacja najnowszego patcha(profilu) nic nie zmienia, nadal wysyłanie smsow i uzywanie edge/3g jest nie mozliwe. Aktualizacji na stronie rsim nie widze. Jakie mam teraz możliwości aby jakoś sensownie uzywac telefonu? zaznaczam iż ten iphone nie ma jb i nigdy nie mial więc, zadnych plikow ssh czyli downgrade odpada.

#9741 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 23 listopada 2013 - 16:04

ale która r-sim kupić zeby iOS 7.x działał
bo na aukcjach sa karty za 40 a sa za 80.
czy jest jakas roznica

Różnice są, w stabilności, zależy dla jakiego telefonu. dla 4s i 5 wystarczy R-SIM 8+, dla 5c i 5s R-SIM 9 PRO lub R-SIM Mini. Najlepszym wyjściem w tej chwili jest R-SIM Mini obsługuje wszystkie telefony, można go w przyszłości uaktualnić do nowszego oprogramowania, obsługuje wszystkie karty SIM w tym nowe nano SIM orange. No i najtrudniej tą kartę uszkodzić, chip jest płaski wbudowany na środku karty, grubość podkładki to tylko 0,22mm i można używać z oryginalną tacką. :)

#9742 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 23 listopada 2013 - 17:06

Różnice są, w stabilności, zależy dla jakiego telefonu. dla 4s i 5 wystarczy R-SIM 8+, dla 5c i 5s R-SIM 9 PRO lub R-SIM Mini. Najlepszym wyjściem w tej chwili jest R-SIM Mini obsługuje wszystkie telefony, można go w przyszłości uaktualnić do nowszego oprogramowania, obsługuje wszystkie karty SIM w tym nowe nano SIM orange. No i najtrudniej tą kartę uszkodzić, chip jest płaski wbudowany na środku karty, grubość podkładki to tylko 0,22mm i można używać z oryginalną tacką. :)

Masz już taką kartę? Sprawdzałeś w praktyce czy działa? Pytam bo do tej pory producent dużo obiecywał, a jednak z większością kart były problemy. Działa transmisja 3g na kartach nano sim?

Witam, mam taki problem, kupiłem Iphona 5 z USA z simlockiem na siec Sprint, zainstalowałem developerska bete ios7, simlock został ominięty chipem rsim8, dodatkowo zainstalowałem patch pobrany z strony rsim, (instalacja profilu który odblokowywał 3g + wysyłanie smsow) , i teraz jest taka sytuacja iż po aktualizacji do iOS 7.0.3, instalacja najnowszego patcha(profilu) nic nie zmienia, nadal wysyłanie smsow i uzywanie edge/3g jest nie mozliwe. Aktualizacji na stronie rsim nie widze.

Jakie mam teraz możliwości aby jakoś sensownie uzywac telefonu?
zaznaczam iż ten iphone nie ma jb i nigdy nie mial więc, zadnych plikow ssh czyli downgrade odpada.

Nic na razie z tym nie zrobisz. Niepotrzebnie aktualizowałeś do iOS 7. Musisz poczekać aż wyjdzie jailbreak albo działający patch z iOS 7. Nie wiadomo co będzie pierwsze i kiedy.

#9743 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 24 listopada 2013 - 18:31

[QUOTE=night_hunter;2219447]Masz już taką kartę? Sprawdzałeś w praktyce czy działa? Pytam bo do tej pory producent dużo obiecywał, a jednak z większością kart były problemy. Działa transmisja 3g na kartach nano sim? /QUOTE]

Tak mam już takie karty od przeszło tygodnia, na dzień dzisiejszy 3G nie da się uruchomić na kartach USIM, ale nowa karta jest stabilniejsza, działają z nią nowe karty nano Orange i co najważniejsze w przyszłości będzie można uaktualnić kartę, więc jak będzie szansa na 3G to będzie można wgrać update nie kupując nowej karty. Poza tym karty używa się z oryginalnym koszyczkiem SIM, jest naprawdę cieńka 0,22mm, nie trzeba zmieniać koszyczka Niestety R-SIMy to doraźne rozwiązanie, lepiej mieć EDGE i móc korzystać z telefonu niż mieć drogiego iPoda...

#9744 arturek507

arturek507
  • 18 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 13:50

Używam podkładki rsim 9 i zniknął wybór sieci 3G. Można temu jakoś zaradzić? Czy restrore i aktywacją iphone z podkładka i karta której używam? Mam iphone 5 o2

#9745 tresbien

tresbien
  • 30 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 15:34

Jak to a wczesniej miałeś 3g z podkladka rsim ?

#9746 SpoON16

SpoON16
  • 1 postów

Napisano 27 listopada 2013 - 10:36

Witam serdecznie. Posiadam iPhone 5S z simlockiem na Szwedzki Telenor. iOS 7.0.4 Pytanie jaką r-sim kupić aby to wszystko dobrze działało? Telefon ma współdziałać z kartą Play - micro sim wycięta nożyczkami do nano sim ;)

#9747 mowe

mowe
  • 25 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 27 listopada 2013 - 16:37

Posiadam karte 3 irlandzkiej, bo tez mialem podobny problem i kumpel mi przyslal.
Pozdrawiam

- - - Połączono posty - - -

Przepraszam za post mial byc gdzie indziej.
Pozdrawiam.

#9748 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 28 listopada 2013 - 17:20

Kup sobie R-SIM Mini. Używasz z oryginalnym koszyczkiem, karta jest naprawdę cieńka 0,22mm i będzie poprawnie chodziła z iPhone 5S, na PLAY internet tylko po EDGE.

- - - Połączono posty - - -

Jak to a wczesniej miałeś 3g z podkladka rsim ?

3G działa na zwykłych kartach 2G, niestety PLAY od dawna wydaje USIMy i internet działa tylko po EDGE... Niestety...

#9749 matir881

matir881
  • 1 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 15:20

Witam Mam takie pytanie czy istnieje jakis rsim na iphona 4? firmware 7.0.2 bb: 4.12.9 simlock: AT&T czy jest jakiś sposób na ominiecie czy zostaje tylko całkowite zdjęcie simlocka (co w przypadku AT&T troche kosztuje) z góry thx :P

#9750 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 17:09

Istnieje Gevey, ale do basebandu 4.10.01. Tobie zostaje niestety ta droższa opcja, czyli factory unlock. Sam sprawdziłem z ciekawości ile stoi takie odblokowanie na ebayu i się zdziwiłem. Kiedyś jak sprawdzałem, to były to koszty rzędu paru dolców.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych