Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8801 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 22 marca 2013 - 22:49

Nic nie czytałeś, nie ściemniaj.

#8802 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 23 marca 2013 - 11:53

Witam dostałem IP 4s z Play z softem 6.0.1, potrzebuje go uruchomić na karcie Orange. Czytałem wasze posty ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi lub nie rozumiem dokładnie jak to jest. Czy istnieje możliwość aby pozbyć się tej babilońskiej smyczy na tym sofcie? Pozdrawiam!

Zadzwoń do Play i poproś o usunięcie - będziesz miał na stałe

#8803 majkaEm

majkaEm
  • 10 postów

Napisano 24 marca 2013 - 14:07

Czy zablokowany ip4 w O2 UK bedzie chodził w Polsce z tą własnie kartą?

#8804 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 marca 2013 - 14:11

Tak.

#8805 krusarka

krusarka
  • 10 postów

Napisano 24 marca 2013 - 18:47

Siemanko wszystkim, mam maly problem z simlockiem (iphone 4g 6.1.3 po jailbreak'u). Telefon juz od poczatku mi nie pasowal, trzeba bylo bardzo dlugo czekac az zlapie siec, mial powgrywanych mase aplikacji (nie chodzi mi tutaj o gry ;)), ktore nie mialy wiekszej racji bytu na tym telefonie, po prostu byly). Jailbreak mi sie udal, skorzystalem z redsnow'a, tutorial zaczerpnalem od ekipy z jailbreaknation.com. Niestety zostalem wprowadzony w blad i okazalo sie, ze telefon ma simlocka, nie wiem na jaka siec itp itd, wczesniej smigal bez zadnego problemu, soft 4.X bodajze (widocznie ktos wczesniej sciagnal sima). Pomimo problemow z siecia, zawsze udawalo mu sie zlapac zasieg. Teraz jest to definitywnie problem z simlockiem. Moje pytanie brzmi: jaka metoda, oprocz simlock.pl oraz karty gevey moge sciagnac simlocka? Przeszukalem forum ale ciezko wyciagnac info z 800 stron ;) Czy ktos z szanowych forumowiczow moglby mi doradzic? ps. nie dzialaja mi przyciski glosnosci, glosniki dzialaja, jednak zeby zmienic na tryb wibracji musze wchodzic przez ustawienia, czy ktos spotkal sie z podobnym problemem? Z gory dziekuje za odpowiedz! krusarka

#8806 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 marca 2013 - 19:09

Pewnie miał bb 01.59.00 i simlock był ominięty ultrasnowem. Zaktualizowałeś, podniosłeś BB i tym samym pozbawiłeś się możliwości darmowego odblokowania telefonu. Tyle w temacie.

#8807 krusarka

krusarka
  • 10 postów

Napisano 24 marca 2013 - 19:54

Chcesz mi powiedziec, ze w tym momencie zostaje mi tylko simlock.pl?

#8808 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 24 marca 2013 - 20:02

Chcesz mi powiedziec, ze w tym momencie zostaje mi tylko simlock.pl?

Tak.

#8809 Peczus

Peczus
  • 17 postów
  • SkądOkolice Jawora

Napisano 24 marca 2013 - 20:44

Ktoś może mi napisać dlaczego nie ma kart gevay na iphone 4 ? ( mowa o IOS 6 i firmware modem ktory jest przypisany do softu)? na 4S jest pełno kart.. ale na 4 juz nie...?

#8810 Adek 22

Adek 22
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 marca 2013 - 22:16

Nie ma i nie będzie a swoją droga powinieneś dobrze wypytac przed zakupem czy telefon jest bez Sima Fabrycznie czy ominiety jakimis sposobami.

#8811 Robsonsz

Robsonsz
  • 9 postów

Napisano 24 marca 2013 - 22:29

Witam,

Potrzebuje informacji czy można ufać tej stronie [url=http://www.officialiphoneunlock.co.uk]Unlock iPhone 3GS 4 4S and 5, Official iPhone Unlock, Apple iTunes Unlock[/url] ?
tzn chciałbym odblokować mojego iphone-a 4, mają interesującą oferte na kanadyjską śieć bell.
Może ktoś z was już korzystał z ich usług ?

Dzięki

#8812 Basho

Basho
  • 4 postów

Napisano 24 marca 2013 - 23:04

W nadchodzącym tygodniu maja być karty omijajace simloka na iphone 4 do softu 6.1.2 z najnowszymi basebandami. Czy ktoś o tym słyszał ? Mnie tak powiedziano w serwisie GSM , a na jakimś forum przeczytałem ze R Sim 5+ działa z iphone 4, ktoś z was testował może ?

#8813 piter123

piter123
  • 51 postów

Napisano 25 marca 2013 - 10:24

To jak już podajesz takie info to chociaż wstaw link do strony www tego serwisu gsm ( o ile ma stronę), a pewnie chodzi o IP5....

#8814 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 25 marca 2013 - 10:27

Ktoś może mi napisać dlaczego nie ma kart gevay na iphone 4 ? ( mowa o IOS 6 i firmware modem ktory jest przypisany do softu)? na 4S jest pełno kart.. ale na 4 juz nie...?

Napisz do producentów kart to się dowiesz.

W nadchodzącym tygodniu maja być karty omijajace simloka na iphone 4 do softu 6.1.2 z najnowszymi basebandami. Czy ktoś o tym słyszał ? Mnie tak powiedziano w serwisie GSM , a na jakimś forum przeczytałem ze R Sim 5+ działa z iphone 4, ktoś z was testował może ?

Bzdura. Było by o tym bardzooooo głośno...

#8815 Paulina Humerczyk

Paulina Humerczyk
  • 1 postów
  • SkądLubon, Poland

Napisano 25 marca 2013 - 18:03

Przejrzałam już naprawdę wszystko.. kupiłam w normalnej cenie, krótko używanego Iphone 5, oczywiście, sprzedawca zapewniał, że jest on bez simlocka. Okazało się, że ma on simlocka na sieć O2 UK i nie wiem jak się go pozbyć. Kupiłam kartę gevey, ale jak się później dowiedziałam - nie jest ona do iosa 6.1.2 i nie odblokuje mi telefonu na sieć play (podobno). Próbowałam już wszystkich programówch chyba.. W pobliskich serwisach najniższa cena ściągnięcia tego simlocka to powyżej 400zł. Na moje nieszczęście, sprawa jest dosyć pilna (pilna, nie mam i tak już telefonu od kilku tygodni, bo nie mogę nic wymyślić), bo wymieniłam już kartę na nano. Proszę, pomóżcie mi.

#8816 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 25 marca 2013 - 19:13

Jeżeli jest ktoś zainteresowany to mam karty SAMSIM po jailbreaku działaja z siecią PLAY na iphone 5 :) Działa internet EDGE, MMSy, SMSy

więcej informacji PW

- - - Updated - - -

Przejrzałam już naprawdę wszystko.. kupiłam w normalnej cenie, krótko używanego Iphone 5, oczywiście, sprzedawca zapewniał, że jest on bez simlocka. Okazało się, że ma on simlocka na sieć O2 UK i nie wiem jak się go pozbyć. Kupiłam kartę gevey, ale jak się później dowiedziałam - nie jest ona do iosa 6.1.2 i nie odblokuje mi telefonu na sieć play (podobno). Próbowałam już wszystkich programówch chyba.. W pobliskich serwisach najniższa cena ściągnięcia tego simlocka to powyżej 400zł. Na moje nieszczęście, sprawa jest dosyć pilna (pilna, nie mam i tak już telefonu od kilku tygodni, bo nie mogę nic wymyślić), bo wymieniłam już kartę na nano. Proszę, pomóżcie mi.

Wszystko ma Pani w PW. Na dzień dzisiejszy nikt nie ściągnie simlocka z iPhone 5 O2 UK nawet za 500zł :P Nie ma takiej możliwości, dlatego proszę uważać. :)

- - - Updated - - -

Witam,

Potrzebuje informacji czy można ufać tej stronie Unlock iPhone 3GS 4 4S and 5, Official iPhone Unlock, Apple iTunes Unlock ?
tzn chciałbym odblokować mojego iphone-a 4, mają interesującą oferte na kanadyjską śieć bell.
Może ktoś z was już korzystał z ich usług ?

Dzięki

Opini jest dużo na internecie... Wystarczy poszukać... Osobiście odradzam... Sam słyszałem same negatywne...

#8817 Kubix17

Kubix17
  • 53 postów
  • SkądKorczyna, Poland

Napisano 25 marca 2013 - 19:45

Witam, upatrzyłem sobie iP 4S z simlockiem na Verizona USA, jakie są możliwości sciągniecia? Co jest najbardziej bezpieczne i w miare po cenie? Pytałem w pobliskim apple, 420 zł, troche duzo... Jeśli ktoś ma sprawdzone coś typu Aukcja z Ebayu, proszę o komentarze niżej. Zastanawiałem się na karta gevey, ale podobno dużo komplikacji z tym :/

#8818 Basho

Basho
  • 4 postów

Napisano 26 marca 2013 - 20:47

Jeśli chodzi o simlocka z Three UK to najtaniej znalazłem za 62 f

[url=http://ukmobilecare.com/imei/29/233/THREE-3-UK-Clean-Imei-only-iPhone-4]UK Mobile Care :: iPHONE UK UNLOCKING :: THREE 3 UK (Clean Imei only) iPhone 4[/url]

Czy ktoś wie gdzie można taniej zdjąć ?

#8819 krusarka

krusarka
  • 10 postów

Napisano 26 marca 2013 - 20:52

A co jesli bym zszedl do 6.1.2 i wtedy sprobowal sciagnac sima? Czy tutaj glowna role gra baseband? W tym momencie baseband wynosi 04.12.05, schodzac do 6.1.2 bede w stanie sciagnac sima "od srodka" telefonu ;)? Dzieki z gory za wszystkie odpowiedzi.

#8820 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 marca 2013 - 21:09

Nie.
Polecam lekturę :
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

#8821 Basho

Basho
  • 4 postów

Napisano 26 marca 2013 - 22:02

co powiecie o tej stronce ? to jakiś wałek ?

[url=http://iphone5break.com/HowitWorks.html]HowitWorks[/url]

#8822 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 27 marca 2013 - 11:23

co powiecie o tej stronce ? to jakiś wałek ?

HowitWorks

After you successfully have unlock your phone, you will now have access to new brand features and Apps that you usually don’t have access to through the App store.

wałek.

#8823 thep

thep
  • 4 postów

Napisano 27 marca 2013 - 14:37

Witam, Kilka dni temu na allegro.pl dokonałem zakupu iPhone'a 4 niestety z blokadą sim-lock na sieć Orange UK (Anglia). Telefon posiada WERSJE FIRMWARE (iOS - 5.0) z BASEBANDEM 04.11.08 Jestem początkującym posiadaczem i dopiero się na tym sprzęcie poznaje. Nieustannie od wczoraj szukam w necie na allegro.pl i innych portalach jak poradzić sobie ze zdjęciem sim locka. Rozważam cały czas opcje z kartą gevey, ale bez skutku nie mogę znaleźć karty, która odpowiadałaby basebandowi 04.11.08. Znalazłem kilka kart z wersją firmware 5.0, ale z takim basebandem jeszcze się w ogóle nie spotkałem . Co prawda pewna osoba zapewnia mnie, że ta karta gevey właśnie wszystko się da ominąć! Naprawdę nie znam się na tym jak to zrobić. Czytał na forach już o różnych Jailbrekach, Cydii itd., ale chcę spróbować inaczej. Proszę Was bardzo aby ktoś szczerze mi powiedział czy rzeczywiście da się ominąć tego sim-locka z takimi wersjami za pomocą kart gevey! Jeśli nie to czy da się jakoś zmniejszyć baseband, bo wszędzie widzę tylko < 04.10 albo jakie inne rady i propozycje macie dla mnie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

#8824 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 27 marca 2013 - 16:03

Nie da sie obniżyć basebandu, a geveya na 4.11.08 póki co brak.

#8825 PLEC

PLEC
  • 47 postów

Napisano 27 marca 2013 - 21:25

Witam Mam iphona 4 IOS 4.3.3 bb 4.10.01 simloc na angielska siec chciałem zdjąć w nim simlocka, kupiłem odpowiednia karte gevey która opowiada mojemu ios i bb ale karta nie działa ;/ wyskakuje 1 kreska zasięgu po chwili awaria sim i w górnym lewym rogu nieprawidłowa karta sim. w iphonie jest zrobiony JB , chciałem najpierw zresetować iphona ale nie idzie wchodze w ustawienia > ogólne > zeruj > wszystkie ustawienia i zawartość po chwili iphone sie zamyka, wyświetla sie jabłko i pasek zerowania czekałem 5h i żadnego postępu na pasku Co robić ? nie chce otworzyć go za pomoca itunesa bo łączy sie to z wgraniem najnowszego softa Prosze o szybką odpowiedz Z góry dziękuje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych