Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8751 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 marca 2013 - 19:20

Witam dostałem dzisiaj IP no zrobienia, gość zaktualizował do najnowszego softa czyli 6.1.2 ale wcześniej był lock ominięty systemowo,niestety po aktualizacji lock się pojawił i bb podniósł do 05.16.08 co radzicie wgrać bb od ipada? i potem ultrasnow???

Obsługa forum poziom : Ultra Miszcz
http://myapple.pl/ip...tml#post2091312
W życiu nie dałbym komuś takiemu telefonu aby mi cokolwiek z nim robił.

#8752 pat166

pat166
  • 26 postów

Napisano 18 marca 2013 - 19:48

nr seryjny to QR13637X3NQ
imei 012855009303507

- - - Połączono posty - - -

Obsługa forum poziom : Ultra Miszcz
http://myapple.pl/ip...tml#post2091312
W życiu nie dałbym komuś takiemu telefonu aby mi cokolwiek z nim robił.

Dzięki za szczerość ale mam taką zasadę póki nie dowiem się wszystkiego dokładnie jak coś zainstalować i jakie są z tym problemy to nic nie kombinuje w IP

#8753 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 18 marca 2013 - 20:18

nr seryjny to QR13637X3NQ
imei 012855009303507

- - - Połączono posty - - -

Dzięki za szczerość ale mam taką zasadę póki nie dowiem się wszystkiego dokładnie jak coś zainstalować i jakie są z tym problemy to nic nie kombinuje w IP

Masz link z dokładnym opisem co i jak...

#8754 grzesio06

grzesio06
  • 7 postów

Napisano 18 marca 2013 - 23:49

Witam wszystkich. Jestem nowym użytwkonikiem tutaj na forum, więc prosze o wyrozumiałość. Jesli temat jest w złym miejscu to proszę o przeniesienie. Przejdę od razu do konkretów. Od 2 tygodni posiadam iPhone 4S z oprogramowaniem 6.1.2. Iphone jest ze Stanów i posiadał simlocka na sieć Verizone. Jak był simlock to zadna karta sim nie działała w telefonie. Po zainstalowaniu kilku programów i przeszukaniu wielu stron w internecie - jakoś udało sie zrobić, ze " chyba " simlocka nie ma. W końcu po włożeniu karty sim z PLAY, jest nazwa operatora i zasieg rownież sie pokazuje, ale nie mozna nigdzie zadzwonić - wiec o co chodzi ?? Bez karty sim pokazauje mi sie w ustawieniach operatora - " VERIZONE" - czy tak powinno byc ?? J/W nie znam sie na tych telefonach - nokia i samusng nie sa mi obce - ale teraz sam sie zakreciłem - po instalacju Jailbreak - zamieniło sie w Cydia - a po resecie telefonu - nie można uruchomic tego programu - czy tak ma byc ?? Ściągniecie simlocka to koszt okolo 400 - 600 zł - to też normalna kwota ? a co myśleć o kartach Gevey ? z góry dziekuje za odpowidzi

#8755 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 marca 2013 - 00:02

Witam wszystkich. Jestem nowym użytwkonikiem tutaj na forum, więc prosze o wyrozumiałość. Jesli temat jest w złym miejscu to proszę o przeniesienie. Przejdę od razu do konkretów. Od 2 tygodni posiadam iPhone 4S z oprogramowaniem 6.1.2. Iphone jest ze Stanów i posiadał simlocka na sieć Verizone. Jak był simlock to zadna karta sim nie działała w telefonie. Po zainstalowaniu kilku programów i przeszukaniu wielu stron w internecie - jakoś udało sie zrobić, ze " chyba " simlocka nie ma. W końcu po włożeniu karty sim z PLAY, jest nazwa operatora i zasieg rownież sie pokazuje, ale nie mozna nigdzie zadzwonić - wiec o co chodzi ?? Bez karty sim pokazauje mi sie w ustawieniach operatora - " VERIZONE" - czy tak powinno byc ?? J/W nie znam sie na tych telefonach - nokia i samusng nie sa mi obce - ale teraz sam sie zakreciłem - po instalacju Jailbreak - zamieniło sie w Cydia - a po resecie telefonu - nie można uruchomic tego programu - czy tak ma byc ?? Ściągniecie simlocka to koszt okolo 400 - 600 zł - to też normalna kwota ? a co myśleć o kartach Gevey ?
z góry dziekuje za odpowidzi

Zrób restore jak aktywuje się kartą z play tzn że nie ma simlocka.

#8756 grzesio06

grzesio06
  • 7 postów

Napisano 19 marca 2013 - 00:07

w iTunes pokazało sie " Karta SIM włożona do telefonu iPhone nie jest obsługiwana. Aby aktywować telefon iPhone, należy włożyć kompatybilną kartę SIM obsługiwanego operatora. Włóż kartę SIM, która została dostarczona z Twoim telefonem albo odwiedź sklep obsługiwanego operatora, aby wymienić kartę SIM. wiec skąd zasieg i nazwa operatora ?? Wcześniej nie dało sie uruchomić karty w Play bo jakaś aktywacje telefon chciał robić - teraz juz tego pytania, normalnie uruchamiam iPhone i zasieg jest i operator sie pokazuje

#8757 peyter

peyter
  • 3 postów
  • SkądGliwice

Napisano 19 marca 2013 - 12:13

Witam wszystkich. Kupiłem niedawno 3GS,a 8GB prze tablicę....sprzedawca gwarnatował mi że jest na nim simlock na polski T-Mobile . (miałem zamiar ściągnąć bo sam jestem w Play). Przyznam ze to moj pierwszy Iphone i chyba dałem się wrobić. Bo jak juz dostałem do reki telefon...to okazało się ze ma simlocka na sieć Sunrise ( Szwajcaria), w dodatku jesgo baseband to 05.16.07...i poki co nie znalazłem w necie dobrych informacji na ten temat...podobno jest to nie do odblokowania...(jedynie przez operatora...a to koszt około 300 zł lub więcej)... czy ktos się orientuje czy jest jakies rozwiazanie zeby to zdjąc samemu lub taniej? aha i telefon jest 2011 46 tydzień.

#8758 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 marca 2013 - 12:19

Witam wszystkich.

Kupiłem niedawno 3GS,a 8GB prze tablicę....sprzedawca gwarnatował mi że jest na nim simlock na polski T-Mobile . (miałem zamiar ściągnąć bo sam jestem w Play). Przyznam ze to moj pierwszy Iphone i chyba dałem się wrobić. Bo jak juz dostałem do reki telefon...to okazało się ze ma simlocka na sieć Sunrise ( Szwajcaria), w dodatku jesgo baseband to 05.16.07...i poki co nie znalazłem w necie dobrych informacji na ten temat...podobno jest to nie do odblokowania...(jedynie przez operatora...a to koszt około 300 zł lub więcej)... czy ktos się orientuje czy jest jakies rozwiazanie zeby to zdjąc samemu lub taniej? aha i telefon jest 2011 46 tydzień.

Od kiedy polskie T-Mobile zakłada simlcoki ? -,-
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
Poczytaj wyciągnij wnioski.

#8759 peyter

peyter
  • 3 postów
  • SkądGliwice

Napisano 19 marca 2013 - 13:57

Od kiedy polskie T-Mobile zakłada simlcoki ? -,-
[url]http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/239873-bez-zadawania-pytan-kompendium-wiedzy-na-temat-simlockow-i-sposobu-ich-ominiecia_.html[/url]
Poczytaj wyciągnij wnioski.

Dzięki..... swoją droga koles mnie walnął w perfidny sposób bo w telefonie najwyrazniej jest wlozona karta szwajcarska (Sunrise - jej tył jest zamalowany na czarno) ale iphone wyswietla nazwe sieci jako Tmobile.pl -czyzby było to jakos zhackowane? - natomiast jak wkładam prawdziwą karte Tmobile to sieci nie widzi...

#8760 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 marca 2013 - 14:31

JB czyni cuda,Ale tak już jest jak się kupuje przez tablicę.

#8761 Faz

Faz
  • 21 postów

Napisano 19 marca 2013 - 16:05

Witajcie, jak w nagłówku posiadam zwykłego iPhone 4, z systemem 4.3.3. POSIADAM eż SIM LOCKA, co stanowi ogromny problem, telefon jest z Islandii więc koszt zdjęcia jest niedorzeczny. Czy istnieje możliwość zdjęcia locka z 4? z 1,5 roku temu się w to bawiłem ale wtedy jeszcze nie można było. Teraz jest jakas technika SAM, ale chyba wymaga systemu 5 i wyżej, bo jak chciałem paczke dodac do Cydii odmówiło. Również miło by mi było jakbym miał nowsze oprogramowanie, bo 4.3.3 jest już bardzo stare. Baseband jest: 03.10.01. Każda odpowiedź (konstruktywna) będzie cenna na wage złota... Dzięki

#8762 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 19 marca 2013 - 16:13

1. SAM już nie działa.
2. Pozostaje ci tylko omijanie SIMlocka za pomocą Gevey Ultra Untethered iPhone 4 Unlocker - Gevey SIM - The Worlds First iPhone 4/4S Unlock Tool

#8763 Faz

Faz
  • 21 postów

Napisano 19 marca 2013 - 16:16

Jestem za granicą w Polsce kupiony Gevey nie działa na tutejsze sieci...

A co z tym:
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
??

Gdybym obniżył wersje do 4.0.2? gdzie możliwe jest ultrasnowem?

#8764 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 19 marca 2013 - 16:22

Nic to nie da. BaseBand pozostanie ten sam.

#8765 wacko_jacko

wacko_jacko
  • 2 postów

Napisano 19 marca 2013 - 17:02

Witam Dostałem od siostry 4s'a z 6.0.1 (info po IMEIu), baseband'u nie znam, bo nie jest aktywowany. Sim na EE UK. Tu moje pytanie. Czy GEVEY, albo X-SIM ściągną simlock'a? Oczywiście po aktywowaniu.

#8766 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 marca 2013 - 17:11

Oryginalny Gevey Ultra S niektórym osobom działa na 6.0.1

#8767 wacko_jacko

wacko_jacko
  • 2 postów

Napisano 19 marca 2013 - 17:17

Oryginalny Gevey Ultra S niektórym osobom działa na 6.0.1

O taką odpowiedź chodziło. 'Niektórym' wystarczy mi, żeby sprzedać to dziadostwo tak jak jest.

#8768 Flliko

Flliko
  • 13 postów

Napisano 19 marca 2013 - 17:20

Witajcie,
Mam iPhone'a 5 z simlockiem na Orange UK (6.1) :C
Wiem, że mogę ze spokojem ominąć simlocka geveyem, ale mój rpblem jest inny:
Nie mogę telefonu aktywować. Kupiłem już 4 różne karty sim z orange UK i za każdym razem ten sam komunikat- karta nieobsługiwana.
W ustawieniach jest jak byk: Operator: Orange UK (13.0)
Właściwie to tak było napisane, bo potem próbowałem w desperacji użyć SAM i utknąłem na etapie aktywacji bez karty SIM (telefon nie pozwala na korzystanie z niego nawet bez SIM)
Błagam o pomoc, przeszukałem już chyba cały internet :C

#8769 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 19 marca 2013 - 17:33

Spróbuj upewnić się z jakiej sieci i jest ten iP 5.

Jak sprawdzic operatora sieci z jakiej pochodzi iP? Nalezy zrobic JB na iP.
W CYDIi dodaj repo: repo.bingner.com instal SAM. W SAMPrefs sprawdz czy ustawiona jest metoda wykrywania na automatycznie. Następnie klikamy na - More Informationi ujrzymy numer IMSI naszego iP -Pięć pierwszych cyfr tego numeru to kod operatora macierzystego IPHONE. Pozostaje tylko sprawdzić na liście kodów operatorów jaki jest operator naszego iP.

Poniżej lista kodów operatorów :

23420 - Hutchinson 3G (3) - Wielka Brytania
23410 - O2 - Wielka Brytania
23415 - Vodafone - Wielka Brytania
23430, 23431, 23432 - T-Mobile - Virgin - UK (również użyć MNC 31 i 32)
23433 - Orange - Wielka Brytania
23450 - ****** Telecom GSM - Wielka Brytania
23455 - Guernsey Telecoms GSM - Wielka Brytania
23458 - Manx Telecom Pronto GSM - Wielka Brytania
23400 - Virgin 3510i
23400001 - Virgin

#8770 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 marca 2013 - 17:33

Do usuniecia

#8771 Flliko

Flliko
  • 13 postów

Napisano 19 marca 2013 - 17:43

Spróbuj upewnić się z jakiej sieci i jest ten iP 5.

Jak sprawdzic operatora sieci z jakiej pochodzi iP? Nalezy zrobic JB na iP.
W CYDIi dodaj repo: repo.bingner.com instal SAM. W SAMPrefs sprawdz czy ustawiona jest metoda wykrywania na automatycznie. Następnie klikamy na - More Informationi ujrzymy numer IMSI naszego iP -Pięć pierwszych cyfr tego numeru to kod operatora macierzystego IPHONE. Pozostaje tylko sprawdzić na liście kodów operatorów jaki jest operator naszego iP.

Poniżej lista kodów operatorów :

23420 - Hutchinson 3G (3) - Wielka Brytania
23410 - O2 - Wielka Brytania
23415 - Vodafone - Wielka Brytania
23430, 23431, 23432 - T-Mobile - Virgin - UK (również użyć MNC 31 i 32)
23433 - Orange - Wielka Brytania
23450 - ****** Telecom GSM - Wielka Brytania
23455 - Guernsey Telecoms GSM - Wielka Brytania
23458 - Manx Telecom Pronto GSM - Wielka Brytania
23400 - Virgin 3510i
23400001 - Virgin

Niestety- "(telefon nie pozwala na korzystanie z niego nawet bez SIM)"
Jeśli to obstawiasz, to zapłacę te kilkanaście złotych na simlock24.pl
Myślałem, że jeśli w ustawieniach jest Orange UK, to musi być na to simlock.

EDIT: simlock24.pl nie ma tego IMEI w bazie danych O.o Jakieś pomysły dlaczego?
Telefon ciągle chce się aktywować po wyciągnięciu SIM, wcześniej tego nie robił, ktoś może wie co mogę z tym zrobić?
Nie mogę go nawet odtworzyć, bo jest uruchomiona aktywacja....

#8772 mckaczka

mckaczka
  • 188 postów
  • SkądTychy

Napisano 19 marca 2013 - 20:49

Witam Kupiłem iphone 4s,sprzedający zarzekał się że simlocka nie ma.Ip ma ios 5 z jb,przy mnie wyciągnął działającą oragne. Po przyjeździe do domu(nie mogłem sprawdzić na miejscu,nie miałem microsim) okazało się że karta PLAY nie działa wyskakuje ten komunikat że nie jest obsługiwana. Dodam że telefon kupiony był za 1200, ta okazja niezbyt dobrze mi wyszła;/ Dzwoniłem już do niego,niby zgodził się jutro spotkać i zwrócić kase.Czy jeżeli te jego orange działała beż żadnych genvey to jest lsimlock na Oragne PL?Chyba nie warto kupować kod za 139zł?

#8773 Flliko

Flliko
  • 13 postów

Napisano 19 marca 2013 - 21:05

Wyżej masz opisany sposób, jak sprawdzić skąd jest simlock. Wydaje mi się, że lepiej kod za 139zł, niż gevey za 100zł. Czy ten iPhone jest warty 1339zł to już sam musisz sobie powiedzieć.

#8774 mckaczka

mckaczka
  • 188 postów
  • SkądTychy

Napisano 19 marca 2013 - 22:26

A jak to jest że ludzie piszą że wystarczy karta z tej sieci co jest simlock ,a potem swoją włożyć i będzie działało. U mnie była wyciągnięta orange wlożona moja ,pojawia się logo apple i proces aktywacji.

#8775 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 marca 2013 - 22:33

To że zrobi się proces aktywacji kartą macierzystą,to nie znaczy że simlock zniknie.A się ciesz że to Orange Pl,bo dużo kasy nie trzeba by się tego pozbyć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych