Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8701 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 07 marca 2013 - 18:55

W przypadku iP z At&t mozna bez problemu zdjąć SIMlock oficjalnie-nie są potrzebne żadne chalupnicze metody typu Ultrasnow.

Serio ? Ekspercie przeczytaj post z pytaniem.
Użytkownik wyraźnie pytał o ominięcie blokady przez UltraSnow.

#8702 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 07 marca 2013 - 19:02

Jestem pewny ze gdyby wiedzial ze mozna to zrobić za $2-to nie pytałby o Ultrasnow.

#8703 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 07 marca 2013 - 19:49

Jestem pewny ze gdyby wiedzial ze mozna to zrobić za $2-to nie pytałby o Ultrasnow.

Może tak , może nie. Co nie zmienia faktu że zanim zaczniesz coś komuś zarzucać przeczytaj post z pytanie.

#8704 Karol_Czr

Karol_Czr
  • 26 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 marca 2013 - 15:10

Witam! Przeglądając internet w celu zebrania jak najwięcej informacji na temat simlock'a znalazłem ten o to filmik. Unlock iPhone 4S/4 - iOS 5.1.1/6.1.1 [Updated 08/02/2013] - YouTube Moje pytanie brzmi : Czy ktoś z Was robił coś takiego? Czy jest to bezpieczne? Korzystając z okazji także zapytam czy jest jakaś metoda aby usunąć simlocka z iPhone 4 soft 5.1.1 BB 04.12.05 chyba, że przywrócić jakiś wcześniejszy BB? Nie znam się więc proszę o proste odpowiedzi Pozdrawiam

#8705 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 marca 2013 - 16:05

Nie da się obniżyć BB. Tyle w temacie.

#8706 Karol_Czr

Karol_Czr
  • 26 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 marca 2013 - 16:47

Okej, a co myślisz o tej metodzie?

#8707 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 09 marca 2013 - 16:54

Okej, a co myślisz o tej metodzie?

Fake. Ten baseband aktualnie odblokujesz tylko u operatora bądź na stronach typu simlock.pl

#8708 Karol_Czr

Karol_Czr
  • 26 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 marca 2013 - 17:21

Dziękuje bardzo :)

#8709 Fuilares

Fuilares
  • 127 postów

Napisano 09 marca 2013 - 19:40

Jak ściągnąc simlocka z bb 05.16.08 na 3Gs z nowym bootromem?

#8710 Karol_Czr

Karol_Czr
  • 26 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 marca 2013 - 20:19

Jeszcze jedno pytanie. Jak sprawdzić na jaką sieć mam simlocka?

#8711 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 marca 2013 - 21:44

Jeszcze jedno pytanie. Jak sprawdzić na jaką sieć mam simlocka?

Allegro/ebay.com

Jak ściągnąc simlocka z bb 05.16.08 na 3Gs z nowym bootromem?

Dostałeś wcześniej odp.

#8712 Misza3G

Misza3G
  • 81 postów
  • SkądRybnik

Napisano 09 marca 2013 - 22:35

Czy iphone używany z kartą gevey ultra s może nie łapać sieci karty nieaktywowanej . Kupiłem starter z orange wyłamałem kartę i telefon po procesie aktywacji geveya nie łapie sieci bądź łapie sieć ale nie pokazuje żadnej kreski zasięgu . Dodam , że z moją starą kartą HEYAH telefon złapał sieć i zasięg od razu . Soft:6.0.1 Baseband:3.0.04 Proszę o podpowiedź :)

#8713 Adrian Kopiec

Adrian Kopiec
  • 4 postów

Napisano 10 marca 2013 - 12:43

Czy iphone używany z kartą gevey ultra s może nie łapać sieci karty nieaktywowanej . Kupiłem starter z orange wyłamałem kartę i telefon po procesie aktywacji geveya nie łapie sieci bądź łapie sieć ale nie pokazuje żadnej kreski zasięgu . Dodam , że z moją starą kartą HEYAH telefon złapał sieć i zasięg od razu .
Soft:6.0.1
Baseband:3.0.04
Proszę o podpowiedź :)

Włóż nową karte orange do innego telefonu i zdjemij z niej PIN
Gevey ma spore problemy z kartami zabezpieczonymi pinem

- - - Połączono posty - - -

LUUUUUDZIEEEE!!!!!
Zdjęłem Sim-Locka z Iphone`a 4 baseband 04.11.08 5.01 i najgorsze jest to że nie jestem pewny jak tego dokonałem *napewno nie został zdjęty przez operatora bo telefon pochodzi z "niepewnego źródła" z Norwegii

ale do rzeczy

Jakiś czas temu kupiłem córce w/w iphona od cyganów i miał wtedy soft 4-cośtam i kartę gevey = jako ze moja wiedza o tym telefonie w tamtym czasie równała się zeru to zrobiłem kretyńską rzecz i zaktualizowałem oporogramowanie bez preserve baseband`u co zakończyło się wynikiem w postaci bardzo drogiego ipoda (simlock wrócił i nie było możliwości go zdjąć) telefon poszedł do szafy ale później znalazłem przez przypadek w sieci metodę react0r z programem SAM... niestety i ta metoda mi nie podziałała bo dostałem w ręce tę metode kiedy apple juz ją zablokowało... w międzyczasie w telefonie zrobiłem Jailbreak i próbowałem jak głupek zdjąć simlocka przez ultrasnow itd - żadna z metod oczywiście nie zadziałała...

telefon znowu poszedł do szafy ale ostatnio zachciało mi się pograć w gierki na tym iphonie więc zaczełem w nim grzebać... musiałem zainstalowac jakąś alternatywe dla instalousa i podczas wszystkich tych operacji wykonałem następujące czynności (w tej kolejności jak piszę) - zainstalowałem z cydi cały pakiet aktualizacj do programów jakie tam były (miedzy innymi napewno zaktualizowało mi SAM`a i utrasnow) następnie zaczełem deinstalować niepotrzebne źródła i pakiety z cydii i usunęłem SAM`a... po usunięciu SAM`a tlefon zrobił mi restart do springboard i w momencie kiedy to robił zresetował się całkiem a następnie przy uruchomieniu wyskoczyło mi okienko aktywacji (nie wiem jak) po paru sekundach telefon po prostu się włączył i zaczęłem otrymywac smsy z HEYAH - wyobraźcie sobie moje zdziwienie!!! czy ktoś mi wyjaśni jak to zrobiłem i czy przypakiem nie wymyśliłem jakiejś nowej metody ? ludzie ponoć nie da się zdjąć simlocka z tego basebandu a u mnie teraz wszystko śmiga i to bez geveya :D jak ja to zrobiłem??

- - - Połączono posty - - -

p.s. nie czepiajcie się błędów - mam kilka DYS w tym Dysleksję...

#8714 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 10 marca 2013 - 13:01

Widocznie miałeś simlocka u operatora, który sam ściąga simlocka po upłynięciu kontraktu.

#8715 Adrian Kopiec

Adrian Kopiec
  • 4 postów

Napisano 10 marca 2013 - 13:08

Widocznie miałeś simlocka u operatora, który sam ściąga simlocka po upłynięciu kontraktu.

tak jak pisałem wcześniej - do momentu kiedy nie zaczełem grzebac w cydii z SAM`em i innymi ustawieniami - simlock był bo córka ciągle z tego iphona korzysta jako z konsolki do gierek - pozatym telefon jak już pisałem raczej nie jest pokontraktowy (źródlo - cygan w szwecji)

#8716 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 marca 2013 - 13:14

tak jak pisałem wcześniej - do momentu kiedy nie zaczełem grzebac w cydii z SAM`em i innymi ustawieniami - simlock był bo córka ciągle z tego iphona korzysta jako z konsolki do gierek - pozatym telefon jak już pisałem raczej nie jest pokontraktowy (źródlo - cygan w szwecji)

Odpowiedź dostałeś wyżej, innej możliwości nie ma.

#8717 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 10 marca 2013 - 13:32

Sam piszesz, że telefon leżał w szafie. Cygan skądś go musiał mieć, nieważne czy go kupił, ukradł czy znalazł, jest duża szansa, że telefon miał kontrakt, który wygasł.

#8718 Adrian Kopiec

Adrian Kopiec
  • 4 postów

Napisano 10 marca 2013 - 13:56

Sam piszesz, że telefon leżał w szafie. Cygan skądś go musiał mieć, nieważne czy go kupił, ukradł czy znalazł, jest duża szansa, że telefon miał kontrakt, który wygasł.

wybaczcie moja upierdliwość nowicjusza na forum - ale zgodnie z moją wiedzą telefon do zdjęcia simlocka przez operatora wymaga podpięcia do iteunes-a kablem (nie wiem czy przy synchronizacji przez wifi sie da)...
telefon nie miał sunchronizacji wifi-itunes nigdy włączonej a ostatni raz podpiety przez kabel był jakoś rok temu podczas robienia jailbreaka (wiem to doskonale bo musiałem porzyczać kabel specjalnie na te okazję bo ładowarke mam z kablem "na stałe")

innymi słowy nie może chyba operator mi zdjąć simlocka bez podpięcia telefonu do sieci (telefon z internetem łączył się przez wifi ale bez synchroniacji z itunes)

#8719 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 10 marca 2013 - 14:04

Wydaje mi się, że jeżeli operator ściągnie simlocka to telefon można aktywować przez wifi, bez podłączenia do iTunes. Wychodziłoby na to, że usuwając SAM tym samym deaktywowałeś telefon, po restarcie go aktywowałeś przez wifi, bo nie miał już simlocka. Jaki aktualnie masz baseband?

#8720 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 marca 2013 - 14:15

Dokładnie dezaktywowałeś go SAM-em a aktywowałeś przy włączeniu, no chyba że masz BB 01.59.00 i zainstalowałeś ultrasnow, ale z drugiej strony wtedy proces aktywacji by nie przeszedł.

#8721 Adrian Kopiec

Adrian Kopiec
  • 4 postów

Napisano 10 marca 2013 - 14:34

baseband pozostał dokładnie ten sam - 04.11.08 natomiast przy zdejmowaniu simlocka z mojego starego 3gsa dokładnie pamiętam że musiałem go podłączyć do kompa... jeśli żeczywiście można aktywowac telefon przez wifi bez itunes to troszke by się to kłuciło z moim doświadczeniem... mimo wszystko wstrzymam się a aktualizacją ios`a do wersji 6 - córka by mnie zabiła gdybym jej znowu zablokował telefon :)

#8722 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 marca 2013 - 15:01

Od softu 5.x.x można aktywować przez WI-FI.

#8723 Matysha

Matysha
  • 22 postów

Napisano 11 marca 2013 - 21:31

panowie a spotkaliscie sie juz z takimi czarodziejami ?

#8724 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 11 marca 2013 - 21:43

panowie a spotkaliscie sie juz z takimi czarodziejami ?Remove simlock iPhone 4/4s for Free ! Work 100 % - Free download ! - YouTube

Żeby rozpocząć pobieranie trzeba wypelnić ankietę i podać swój numer telefonu - naprawdę nie widzicie w tym nic co aż krzyczy na kilometr zwykłym oszustwem?

#8725 piter123

piter123
  • 51 postów

Napisano 12 marca 2013 - 16:07

I najlepsze w tym wszystkim jest to że jak doda taki noob filmik to takie same nooby, w tym samym dniu zaspamują i łapkują w górę że działa na 100%

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych