Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Posted 18 September 2012 - 12:53
Posted 18 September 2012 - 13:08
Dla mnie kłopot, ponieważ wyjeżdżam na kilka dni i po prostu myślałem, że ktoś wie. Nie pytam o rzeczy które były na 568 stronach tego wątku, tylko o coś czego nie było, może wiesz w takim razie o której godzinie przewidywana jest aktualizacja iOS6 ?
Za piętnaście po w pól do szebernastej.
Podali datę, nie podali godziny.
Posted 18 September 2012 - 13:15
Fakt napisanie paru maili jest mało ciekawe
Lub chat z konsultantem
To może pokażesz mi gdzie jest taki czat? Jestem na tyle zorientowany, że wiem, że trzeba kontaktować się telefonicznie z biurem obsługi. Gdybym mógł to zrobić w normalnej cenie to bym to zrobił. Nie mogę tego zrobić więc pytam na forum. Nie oczekuję pomocy od Ciebie tylko od kogoś kto miał z tym do czynienia.
To taki kłopot poczekać do jutra, pobrać najnowszego redsnowa i sprawdzić ?
Z czterech ostatnich Twoich postów żaden nie wniósł nic konkretnego do dyskusji. Skoro nie wiesz to po co pisać? Może wypowie się ktoś kto jest zorientowany w temacie.
Witam, spróbuje zapytać raz jeszcze, posiadam 4S 5.1.1 2.0.12 i kartę Gevey ultra S. Chciałbym się dowiedzieć, czy po wyjściu iOS6 będzie możliwość ugotowaniu softu bez podnoszenia BB i wgrania go do iPhone ? Może ktoś już próbował tak z Betą, albo po prostu wie, czy jest taka możliwość czy nie, na podstawie bety, bądź innych źródeł. Pozdrawiam
Najprawdopodobniej jutro nie będzie jeszcze takiej możliwości. Jedyne informacje na temat iOS 6 i GeveySIM jakie znalazłem to aby wstrzymać się z jakimikolwiek aktualizacjami.
Edit. Już 5 postów nie 4 nic nie wnosi do tematu.
Posted 18 September 2012 - 13:41
Posted 18 September 2012 - 13:45
To może pokażesz mi gdzie jest taki czat? Jestem na tyle zorientowany, że wiem, że trzeba kontaktować się telefonicznie z biurem obsługi. Gdybym mógł to zrobić w normalnej cenie to bym to zrobił. Nie mogę tego zrobić więc pytam na forum. Nie oczekuję pomocy od Ciebie tylko od kogoś kto miał z tym do czynienia.
Z czterech ostatnich Twoich postów żaden nie wniósł nic konkretnego do dyskusji. Skoro nie wiesz to po co pisać? Może wypowie się ktoś kto jest zorientowany w temacie.
Najprawdopodobniej jutro nie będzie jeszcze takiej możliwości. Jedyne informacje na temat iOS 6 i GeveySIM jakie znalazłem to aby wstrzymać się z jakimikolwiek aktualizacjami.
Edit. Już 5 postów nie 4 nic nie wnosi do tematu.
Oh nie...
Po 1. Z numeru w sieci masz obsługę klienta za free.
Po 2. Co do moich nic nie wnoszących postów. Info o gevey i iOS 6 jest zapewne na stronie producenta.
Po 3. Jeżeli wcześniej dało się przerabiać softy to czemu teraz ma być inaczej. Proste i logiczne.
Po 4. Tak naprawdę już dziś można to sprawdzić pobierając GM iOS 6 i najnowszego redsnowa (czy jest opcja zachowanie starego bb przy przerabianiu softu). Wystarczyło pomyśleć.
Po 5. Jestem ciekaw ile twoje posty wnoszą , bo na pewno simlock 3UK przewiną się przez ten temat.
Po 6. Wyliczaj sobie dalej ^^
iMarekPL@
Dziękuje Ci serdecznie za rzetelną odpowiedź, a pan Paf nie bardzo chyba wie do czego służy forum, grzecznie zadaje pytanie, którego nie było na tym forum i oczekiwałbym chociaż grzeczności, nie chamstwa, a jeśli nie zna się odpowiedzi na zadane pytanie, to po co się udzielać ?
Patrz wyżej.
Posted 18 September 2012 - 14:17
Witam.
Mam taki problem.
Mam iphona 4 na ktorym zaistalowalem ostatnio nowy soft 5.1.1 (bb 04.12.01) (zrobilem tez jb z sn0wbreaze zeby aktywowac tel.). Telefon posiada simlocka na zagraniczna siec ale mam do niego karte gavey. Tu sie pojawia problem ze moja karta , poniewaz nie dziala na BB 04.12.01( wczesniej, przed upgrade dzialala).
Moje pytania:
1. Czy da sie downgrade'owac BB na jakis nizszy zeby moja kasta gavey dzialala? (jesli tak to jak)
2. Jesli sie nie da to czy z downgrade'em softu downgraduje mi sie tez bb ( jesli tak to jak)
3. Czy istnieje jakis inny sposob zeby moja karta zadzialala albo zeby zdjac simlocka?
Ty sobie jaja robisz ?
Nie rozumiem? Nie da sie tego zrobic?
Posted 18 September 2012 - 14:20
Posted 18 September 2012 - 14:28
Posted 18 September 2012 - 14:31
Ty sobie jaja robisz ?
[url]http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/239873-bez-zadawania-pytan-kompendium-wiedzy-na-temat-simlockow-i-sposobu-ich-ominiecia_.html[/url]
Ok dzięki

Mam jeszcze jedno pytanie. Zainstalowalem juz soft ktory podniósł mi BB. Da sie go obnizyc? (Mam 04.12.01 chcialbym miec którys z 1.59.00, 2.10.04, 3.10.01, 4.10.01. aby karta gavey mi działała)
Posted 18 September 2012 - 14:37
Posted 18 September 2012 - 14:44
Nie da się obniżyć BB, nic sam nie zrobisz. Jedynie przez płatne strony za pośrednictwem operatora zdejmiesz SIM
A jak obniżę cały soft, to obniże BB?
Posted 18 September 2012 - 14:45
Niemieckie T-Mobile ściąga simlocka za darmo, ale dopiero po dwóch latach od zawarcia umowy. Aby sprawdzić ile jeszcze Ci zostało musisz wpisać swój IMEI tutaj:Dużo czasu spędziłem na szukaniu odpowiedzi - czy to będzie możliwe? Proszę o radę.
https://t-mobile-sim...om.com/PUBSILO/
bojar1090: Nie chce Ci się przeglądać 800 stron, spoko, nie każdy ma czas. Ale mógłbyś chociaż jedną stronę wcześniej obejrzeć, bo odpowiedziałem tam na Twój post, a Ty dalej zadajesz pytania, na które można znaleźć odpowiedź w 10 sekund.
Posted 18 September 2012 - 14:46
A jak obniżę cały soft, to obniże BB?
Obniżenie softu nic nie da, nie obnizy Ci to bb.
Posted 18 September 2012 - 14:54
---------- Wpis dodano o 15:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:46 ----------
Dziękuje za szybką odpowiedz. Telefonu nie posiadam od nowości jestem drugim właścicielem, nie mam macierzystej karty sim. No i ostatni problem nie znam niemieckiego. Rada
Posted 18 September 2012 - 15:07
Wejdź na stronę, którą Ci podałem. W jedynym możliwym do wpisywania tekstu miejscu na tej stronie wpisz/wklej swój IMEI. Następnie kliknij jedyny przycisk na tej stronie. Później z jedynej listy urządzeń na stronie wybierz swój model (ja mam tam do wyboru iP4 16GB Schwarz i 32GB Schwarz - logicznie myśląc, wybierz swój) i kliknij jedyny przycisk jaki tam będzie. Na kolejnej stronie na czerwono będzie napisane czy możesz odblokować już iPhona czy też nie, w tym drugim przypadku będziesz miał też podaną datę kiedy będziesz mógł poprosić ich o zdjęcie simlocka. I tyle. Orłem z niemieckiego być nie trzeba. Jeżeli umowa na Twój telefon już wygasła to simlocka będziesz mógł zdjąć online i spokojnie sobie z tym poradzisz jeśli tylko pomożesz sobie GoogleTranslate.NIC jest po umowie.
---------- Wpis dodano o 15:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:46 ----------
Dziękuje za szybką odpowiedz. Telefonu nie posiadam od nowości jestem drugim właścicielem, nie mam macierzystej karty sim. No i ostatni problem nie znam niemieckiego. Rada
Posted 18 September 2012 - 15:27
Posted 18 September 2012 - 16:00
---------- Wpis dodano o 17:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:59 ----------
Obniżenie softu nic nie da, nie obnizy Ci to bb.
Jak kolwiek moge to obnizyc?
Posted 18 September 2012 - 16:03
Posted 18 September 2012 - 16:04
Jeżeli wszystko wypełniłeś dobrze to dostałeś informację, że tak gdzieś do 24 godzin powinni ściągnąć Twojego simlocka - Ty musisz jedynie zrobić restore i mieć w nim włożoną jakąś kartę inną niż t-mobile.de, np. Twoją polską kartę - po restore w momencie aktywacji telefonu iTunes powinien pokazać informację, że Twój telefon jest już odblokowany.Zrobiłem wszystko tak jak pisało i jak dobrze zrozumiałem to teraz mam go odtworzyć w iTunes?
Proszę o odpowiedz
To nie fake, jest to metoda, która dotyczy iPhona 3gs. Na iPhonie 4 na dzień dzisiejszy NIE OBNIŻYSZ BASEBANDU (programowo)Czy ta metoda obnizenia BB (IPHONE: JAK ZMIENIĆ BASEBAND) to fake nie chciałbym sobie rozwalic tel.
---------- Wpis dodano o 17:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:59 ----------
choćbyś nie wiem ile razy jeszcze o to zapytał.
Posted 18 September 2012 - 16:38
Możesz. Wymiana płyty głównej na taką bez simlocka, lub przylutowanie chipu z BB który można dostać na ebayu.
Tyle że oba te sposoby są nie opłacalne.
Posted 18 September 2012 - 20:02
Przysłali mi karte gevey oraz białą kartę (multikartę). Byłem pewny że za pomocą jej aktywuje jakoś iphone ale chyba się nie da. Jak to zrobić, ktoś wie? Przy aktywacji gdy wkładam gevey+multicard wyskakują operatorzy , klikam inni, wpisuje kod operatora( tylko czyj?) no i co dalej?
Proszę o pomoc, pozdrawiam;)
Posted 18 September 2012 - 20:42
Posted 18 September 2012 - 20:54
Posted 18 September 2012 - 22:58
Posted 19 September 2012 - 14:43
Przysłali mi karte gevey oraz białą kartę (multikartę). Byłem pewny że za pomocą jej aktywuje jakoś iphone ale chyba się nie da. Jak to zrobić, ktoś wie? Przy aktywacji gdy wkładam gevey+multicard wyskakują operatorzy , klikam inni, wpisuje kod operatora( tylko czyj?) no i co dalej?
Proszę o pomoc, pozdrawiam
---------- Wpis dodano o 15:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:10 ----------
ok juz wszystko sie udalo,

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users