Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#7826 jazel

jazel
  • 21 postów

Napisano 19 września 2012 - 21:27

Witam, posiadam iP4 na 5.0.1, z bb 01.59.00 po redsn0le i ultrasn0le. Dzisiaj dostałem odmowę unlocka przez AT&T, zadzwoniłem, przeprosili za swój formularz online i simlocka (twierdza, że) zdjęli (dostałem maila z potwierdzeniem). Nie ufam jankesom (takie potwierdzenie można wygooglowac, nie jest spersonalizowane, nie ma IMEI) i nie chce robić restore'a, bo podniesie mi BB, a tego nie chce, bo lubię mój bb i przydaje mi się do unlocku ultrasn0wem. Czy jest opcja dezaktywowania iphona, żeby podlaczyc do iT z "obca" karta i sprawdzić, czy faktycznie zrobili unlock? Nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie na forum. Może źle szukam. Pisz tu, bo tu jest o aktywacji, a mi chodzi w zasadzie o proces odwrotny. Z góry dzięki za pomoc. pzdr, jazel

#7827 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 września 2012 - 21:29

Bodajże program z Cydii- Cookie ma taką opcję.

#7828 elmack

elmack
  • 4 postów

Napisano 19 września 2012 - 21:48

To jest oczywiste że po aktualizacje iPhone 4s na iOS6 podniesie się baseband 2.0.12 na wyższy ? Bo mam simlocka ściągniętego kartą R-SIM V i nie wiem czy moge na luzie aktualizować soft do iOS6 normalną drogą czy drogą na około pozostawiając ten sam baseband 2.0.12 ? Bo jeśli baseband zostanie taki sam to odrazu aktualizuje :)

#7829 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 września 2012 - 21:52

To jest oczywiste że po aktualizacje iPhone 4s na iOS6 podniesie się baseband 2.0.12 na wyższy ? Bo mam simlocka ściągniętego kartą R-SIM V i nie wiem czy moge na luzie aktualizować soft do iOS6 normalną drogą czy drogą na około pozostawiając ten sam baseband 2.0.12 ? Bo jeśli baseband zostanie taki sam to odrazu aktualizuje :)

Podniesie Ci się baseband więc uważaj.

#7830 elmack

elmack
  • 4 postów

Napisano 19 września 2012 - 21:54

Ok dzięki. Teraz tylko znajde sposób jak zaktualizować pozostając przy tym samym basebandzie. Z tego co czytam tutaj to albo snowbrezze albo Redsnow. Zobaczymy który podoła. Dzięki jeszcze raz

#7831 tomashek91

tomashek91
  • 3 postów

Napisano 19 września 2012 - 22:19

Witam, Posiadam od paru dobrych miesiecy iP 4s z karta gevey ultra s. Chcialem zrobic aktualizacje iOS'a do 6 ale sie wstrzymalem z tego wzgledu ze telefon dziala z karta gevey. Chodzi głownie o to (jak przegladam allegro) ze aukcje z kartami gevey ultra s tak jak jest napisane dzialaja do 5.1.1. Moje pytanie czy bedzie dzialala po aktualizacji na 6? czy sie wstrzymac az wypuszcza do sprzedazy takowe ktore beda dzialaly na 6 ? Pozdrawiam

#7832 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 września 2012 - 22:29

Witam,
Posiadam od paru dobrych miesiecy iP 4s z karta gevey ultra s. Chcialem zrobic aktualizacje iOS'a do 6 ale sie wstrzymalem z tego wzgledu ze telefon dziala z karta gevey. Chodzi głownie o to (jak przegladam allegro) ze aukcje z kartami gevey ultra s tak jak jest napisane dzialaja do 5.1.1. Moje pytanie czy bedzie dzialala po aktualizacji na 6? czy sie wstrzymac az wypuszcza do sprzedazy takowe ktore beda dzialaly na 6 ?

Pozdrawiam

Proponuje się wstrzymać.

Applenberry.com wants to remind everybody that GEVEY™ Turbo SIM unlock solutions have not been tested on iOS 6. Please do not upgrade!

#7833 Majkeliusz

Majkeliusz
  • 34 postów

Napisano 20 września 2012 - 22:09

Pytanie. iPhone 4 posiada BB 1.59.00 (bawiłem się z BB aby działała karta sim). Jeżeli chcę teraz zrobić update na 5.1.1 wgrywam normalny soft czy soft już jakiś gotowy z nie podniesionym BB. Potrzebuję pomocy.

#7834 kyniu07

kyniu07
  • 37 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 września 2012 - 23:55

Soft ugotowany sn0wbreezem zeby BB nie podniósł. Pozdrawiam

#7835 andy200

andy200
  • 2 postów

Napisano 21 września 2012 - 18:18

Witam . na początek chciałbym zaznaczyć ze mam iphone 4s od niedawna i nie bardzo sie orientuje jeszcze w skrotach ktore często padaja. Ale Przejde do rzeczy. Mam iphone 4s ios 5.1.1 z simlockiem na szwedzkiej sieci Telenor. Chciałem go zdjąć wiec zrobiłem JB, sciagnałem SAMprefs i tu zaczynaja sie schody.. cos tam namąciłem, tak że gdy wsadzałem inne karty niż Telenor, niby cacy nie bylo aktywacji ale rowniez mimo pokazywanego zasiegu ( max 2 kreski i napis 3G ) nie mozna było sie do mnie dodzwonic ani wyslalc sms, tak jak by telefon byl wyłączony. Wsadziłem spowrotem karte TELENOR i było tak samo jak napisalem powyzej.. Przywrocilem tel do ustawien fabrycznych, tzn usunełem wszystkie ustawienia. i tu tkwi wlasnie moj problem. Gdy Wkładam obojetnie jaka karte musze sie podlaczyc przez wifi lub itunes. i gdy to robie wyskakuje mi komunikat ze ta karta nie jest oblsugiwana.. tak samo mam nawet gdy telefon wlaczam bez karty . Co Robic ?? Błagam niech mi ktos pomoże , podpowie.. Z góry dziekuję za wszelkie rady , pozdrawiam !!

#7836 tobhor

tobhor
  • 2 postów

Napisano 21 września 2012 - 19:17

Witam. Czy redsn0w 0.9.14b2 umożliwia przerobienie iPhone 4G z każdym bb tak aby było można ominąć simlocka? Znalazłem stronę z poradnikiem i pisze że:
Krok 4
Aplikacja spyta nas jaki bootrom posiada nasze urządzenie. Jeśli nie znamy na pamięć naszego numeru seryjnego urządzenia, a z tego co wiem może się to zdarzyć ;) udajemy się do ustawień Settings > General > About i szukamy tam pola Serial Number. Jeśli 4 i 5 cyfra ma wartość poniżej 40 oznacza to, że mamy szczęście mieć stary bootrom i możemy kliknąć No. Jeśli wartość ta jest równa 40 lub wyższa to klikamy Yes. Następnie czekamy kilka minut aż utworzony zostanie nowy obraz systemu.
Krok 5
Obraz IPSW stworzony przez program redsn0w zawierać będzie prefix “NO_BB...” oznaczający skrót od "no baseband".
[url=http://www.dobreprogramy.pl/qbap/Jailbreak-iOS-aktualizacja-do-wersji,33605.html]Jailbreak iOS - aktualizacja do wersji 5.1.1 - blogi użytkowników portalu dobreprogramy[/url]
Proszę o pomoc, ponieważ chcę kupić iPhone 4g z simlockiem, bo są tańsze, a nie chcę mieć iPoda.

#7837 moon_l

moon_l
  • 19 postów

Napisano 21 września 2012 - 21:30

Korzystał ktoś z tej strony Unlock iPhone, Official iPhone Unlock, Apple iTunes Unlock ?
Oferują zdjęcie simlocka z mojej sieci za 20$ i nie wiem czy to nie jest wałek.... Jak myślicie ?

#7838 Przemo L.

Przemo L.
  • 32 postów
  • SkądKowary, PL

Napisano 21 września 2012 - 23:56

Śmiało możesz próbować, są wiarygodni! Na tym forum kilkadziesiąt postów wcześniej masz wymienione takie strony, którym można zaufać.

#7839 moon_l

moon_l
  • 19 postów

Napisano 22 września 2012 - 09:34

W takim razie jeszcze jedno pytanie - czy jak iphone jest zgłoszony jako kradziony lub zgubiony w kraju w którym ma simlocka (nie w Polsce) to będą mogli factory unlock zrobić?

#7840 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 22 września 2012 - 09:41

Z tego co wiem, to nie będą mogli. pozdrawiam

#7841 mateo96n

mateo96n
  • 39 postów

Napisano 22 września 2012 - 11:35

Witam. Mam teraz Iphona 4 z ios 4.3.5 i bb 4.10.01 i bez simlocka (ściągnięty za pomocą karty gevey). Chciałem sobie zaktualizować do Ios 5.1.1. Po ściągnięciu wybrałem opcje extras -> Custom IPSW - > Wybrałem ten plik i po naciśnięciu ok wyskakuje mi błąd Unrecognized builid (plik ściągnięty z iPhone, iPod, iPad and Firmware/Software Download ). Macie jakieś pomysły?

#7842 zinger

zinger
  • 348 postów

Napisano 22 września 2012 - 17:39

Witam, Mam blokadę na tele2 norway.
najtaniej gdzie znalazłem to tutaj > UnlockBase
niestety to jest serwis dla serwisów gsm.
unlock tele2 norway kosztuje tutaj 55$ natomiast trzeba im wplacic jednorazowo 200$ i można wykorzystać te 200$ na unlocki inne.
Pojedyncze ściągniecie tego simlocka kosztuje x2. (99$)
Czy jest ktoś zainteresowany permanentnym ściągnieciem simlocka z tej sieci lub innej w cenie unlockbase.com ?
Mam kasę na kontach w pl, $, i E. Może się złożymy na te 4 czy 5 SIM-locków? alb nawet więcej (byle powyżej 200$)
dla mnie 180 zl a 320 to jest znaczna różnica, aha i oni ściągają w 1 dzień.!
tutaj np. inna oferta> http://www.media4you...&category_id=24
zapraszam do grupy i do dyskusji http://www.facebook....472770409420665

#7843 kacper034

kacper034
  • 15 postów
  • SkądCzęstochowa,PL

Napisano 22 września 2012 - 23:59

Ok mam pytanie mam zdjętego simlocka programowo tzn przez Chinoli metodą SAM. Telefon iPhone 4 bb 04.11.08 sofcik 5.0.1 . Sstatnio zauważyłem że są duże wyprzedaże z ofertami permanentnego ściągnięcia simlocka na sieć AT&T. Teraz kwestia najważniejsza czy oferty z allegro gdzie możliwość ściągnięcia jest w granicach 70-140 zł. z porównaniem z ofertą simlock.pl gdzie jest 219 zł czy to działa korzystał ktoś z tego? Czy to nie jest naciąganie?

#7844 bafi

bafi
  • 15 postów

Napisano 23 września 2012 - 16:42

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#7845 bafi

bafi
  • 15 postów

Napisano 24 września 2012 - 07:08

imei: 012837001233858 family: iPhone type: iPhone 4 16GB BLACK version: 4.3.5 iccid: 8944110065315798240 purchase country: US warranty coverage: Limited Warranty registered: YES activated: YES carrier: O2 GBR chce usunąć simlocka ale niewiem jaka to jest sieć UK czy IRLANDZKA prosze o pomoc

#7846 size

size
  • 32 postów

Napisano 24 września 2012 - 09:03

iPhone 4S 5.1.1. Simlock sciągnięty kartą Gevey. Przestał działać mi aparat. Kiedy robię zdjęcie powraca do ekranu początkowego. Pytanie, czy mogę jeszcze raz wgrać soft 5.1.1 i zrobic Jailbreak ( bo teraz jest juz 6 i iTunes będzie nalegał na aktualizację ) aby dalej korzystać z karty Gevey, nie podnosić basebandu i tym samym nie założyć sobie simlocka na nowo ?

#7847 moon_l

moon_l
  • 19 postów

Napisano 24 września 2012 - 18:34

imei: 012837001233858
family: iPhone
type: iPhone 4 16GB BLACK
version: 4.3.5
iccid: 8944110065315798240
purchase country: US
warranty coverage: Limited Warranty
registered: YES
activated: YES
carrier: O2 GBR
chce usunąć simlocka ale niewiem jaka to jest sieć UK czy IRLANDZKA prosze o pomoc

O2 GBR - Great Britain czyli uk

#7848 CRSMTH

CRSMTH
  • 25 postów
  • SkądKRAKÓW

Napisano 24 września 2012 - 22:49

Witam. Mam iPhone'a 3G z softem 4.1.2, nie wiem czy ma simlocka... Na karcie Play jak i O2 UK wyskakuje "Brak sieci" (Poza tym wyskakuje samo z siebie, że podłączone akcesorium nie jest kompatybilne)... Da się jakoś sprawdzić czy ma simlocka i jeśli ma to na jaką sieć? Czy może to chodzi o antenę ze złączem... Może być walnięta i stąd ten brak sieci i ten monit o akcesorium? Pozdro.

#7849 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 25 września 2012 - 08:37

Witam.

Mam iPhone'a 3G z softem 4.1.2, nie wiem czy ma simlocka... Na karcie Play jak i O2 UK wyskakuje "Brak sieci" (Poza tym wyskakuje samo z siebie, że podłączone akcesorium nie jest kompatybilne)... Da się jakoś sprawdzić czy ma simlocka i jeśli ma to na jaką sieć?
Czy może to chodzi o antenę ze złączem... Może być walnięta i stąd ten brak sieci i ten monit o akcesorium?

Pozdro.

Dostałeś link w poprzednim temacie i nie umiesz z niego skorzystać , to aż takie trudne ?
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

#7850 CRSMTH

CRSMTH
  • 25 postów
  • SkądKRAKÓW

Napisano 25 września 2012 - 15:05

Nie jest trudne, przeglądałem ten temat n razy, bo n iPhone'ów JailBreak'owałem, ale chciałem się tylko upewnić czy może mieć simlocka, bo jak wgram niepotrzebnie BaseBand iPad'a to już tego nie cofnę i nie będzie się dało robić Restore... ;/ ...ale chyba jednak spróbuję JB, może akurat dlatego nie łapie sieci. :confused:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych