Nie jest trudne, przeglądałem ten temat n razy, bo n iPhone'ów JailBreak'owałem, ale chciałem się tylko upewnić czy może mieć simlocka, bo jak wgram niepotrzebnie BaseBand iPad'a to już tego nie cofnę i nie będzie się dało robić Restore... ;/ ...ale chyba jednak spróbuję JB, może akurat dlatego nie łapie sieci. :confused:
Coś słabo z tym twoim "czytaniem".Teraz parę uwag co do instalacji iPadowego BB.
-Jeżeli się na to decydujemy musimy liczyć się z możliwością trwałego uszkodzenia iPhona. Program poinformuje nas jak mamy sprawdzić tydzień produkcji telefon i czy możemy bezpiecznie wgrać BB.
-Po instalacji w większości przypadków tracimy możliwość użytkowania GPS. Wielu powie :” Ale gogle maps działa!” owszem ale należy pamiętać że mapy gogle używają nadajników GSM a nie GPS.
-Po instalacji jesteśmy zmuszeni wgrywać tzw. Custom Firmware (popularne CF-y) czyli softy wcześniej przerobione programem Snowbrezze.
-Teraz oczywiście jak większości wiadomo istnieje możliwość downgrade BB od iPada od ostatniego które obsługuję Ultrasn0w. Robimy to tak samo jak podczas podnoszenia tyle że zaznaczamy Downgrade iPad BB. Tak samo trzeba sprawdzić tydzień produkcji aby nie uszkodzić trwale telefonu.