Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Napisano 15 września 2012 - 23:32
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL]. renqien
Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem.
Napisano 16 września 2012 - 00:51
Napisano 16 września 2012 - 23:32

Napisano 17 września 2012 - 00:38
Napisano 17 września 2012 - 10:25
Witam. Mam problem z moim iphone 4 ios 4.3.1 bb 4.10.01. Jest on z sieci o2 uk. Mam do niego gevey i nie chce mi odpalić sieci play. Reszta sieci śmiga dobrze bo sprawdzałem(t mobile, orange i plus). Zaznaczę że karta jest nowa i nie przycinana, raz udało mi się ją odpalić, ale musiałem wyłączyć iphone i teraz po ok. 50 próbach cały czas pokazuje komunikat nieprawidłowy sim i tak pozostaje cały czas, gdzie w przypadku innych kart po tym komunikacie po ok 3 sekund wyszukuje sieć. Boję się już dzwonić na 112 bo mogą mi zablokować fona. Jeśli ktoś wie jaka może być przyczyna tego to prosze o poradę.
Kolego prawdopodobnie masz ten sam problem co ja kiedyś..za dużo razy dzwoniłeś na 112 i zablokowali Ci SIMa..Fona Ci raczej nie zablokują ale karte tak, jeśli za dużo razy lączysz sie z numerem alarmowym..to jest właśnie minus GEVEYa..Pozdrawiam
PS. najlepiej i bezproblemowo ściągnąć tego simlocka z tej sieci na "simlock.pl" bo maja taką możliwość oczywiście jeśli możesz sobie pozwolić na wydatek 339zł :confused:
Napisano 17 września 2012 - 13:51
Witam Wszystkich.. czy wie ktoś może czy jest jakakolwiek możliwość sciągnięcia simlocka z sieci Vodafone DE z iPhone'a 4 OS 5.1 BB 04.12.01 Na simlock.pl niestety nie ma mozliwosci..
Orientujecie się może czy wyszło coś w stylu SAM'a?? Lub czy wyszedł GEVEY działający na tym BB?? Z góry dzięki za jakąkolwiek poradę..
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
Cytat z tego tematu :
Link przewija sie od 10 ostatnich stron. Ale po co fatygować się i czytać lepiej klepać posty :]Chciałbym, abyśmy zrobili trochę ładu i porządku na forum w temacie "smoków" i skończyli z niekończącymi się pytaniami o to samo. Dlatego uprzedzam, że w tym temacie nie będziemy odpowiadać na pytania i wałkować w kółko tego samego. Dopisujemy tylko nowe metody, znalezione w sieci i sprawdzone sposoby, uwagi do już zapisanych oraz ewentualne poprawki i aktualizacje.
Witam. Mam problem z moim iphone 4 ios 4.3.1 bb 4.10.01. Jest on z sieci o2 uk. Mam do niego gevey i nie chce mi odpalić sieci play. Reszta sieci śmiga dobrze bo sprawdzałem(t mobile, orange i plus). Zaznaczę że karta jest nowa i nie przycinana, raz udało mi się ją odpalić, ale musiałem wyłączyć iphone i teraz po ok. 50 próbach cały czas pokazuje komunikat nieprawidłowy sim i tak pozostaje cały czas, gdzie w przypadku innych kart po tym komunikacie po ok 3 sekund wyszukuje sieć. Boję się już dzwonić na 112 bo mogą mi zablokować fona. Jeśli ktoś wie jaka może być przyczyna tego to prosze o poradę.
http://myapple.pl/ip...arta-gevey.html
Wyszukiwarka fajna sprawa. Jeżeli robisz tak jak jest napisane w temacie do którego podałem link i nie działa tzn że najprawdopodobniej masz uszkodzoną kartę sim bo Gevey jest ok skoro działa kartami sim z innych sieci.
Napisano 17 września 2012 - 16:47
Chciałem kupić dzisiaj kartę omijającą simlock, nawet udałem się do sklepu. Na miejscu okazało się, że nie mogą uruchomić mojej sieci (Play) przy pomocy tej karty, ponieważ, nie posiadają jakiegoś tam kodu, potrzebnego do zaprogramowania owej karty. Może mi ktoś napisać, o jaki kod chodzi, czy to może IMSI, bądź ICCID (tyle "wygrzebałem" z neta)?! Dodam że ten kod wygląda tak 8947044, a karta, którą chciałem nabyć:
http://pl.polphone.c...e_iPhone_4s.php
Pozdrawiam.
Napisano 17 września 2012 - 17:12
Napisano 17 września 2012 - 22:20
Napisano 17 września 2012 - 23:11
Witam.
Mam taki problem.
Mam iphona 4 na ktorym zaistalowalem ostatnio nowy soft 5.1.1 (bb 04.12.01) (zrobilem tez jb z sn0wbreaze zeby aktywowac tel.). Telefon posiada simlocka na zagraniczna siec ale mam do niego karte gavey. Tu sie pojawia problem ze moja karta , poniewaz nie dziala na BB 04.12.01( wczesniej, przed upgrade dzialala).
Moje pytania:
1. Czy da sie downgrade'owac BB na jakis nizszy zeby moja kasta gavey dzialala? (jesli tak to jak)
2. Jesli sie nie da to czy z downgrade'em softu downgraduje mi sie tez bb ( jesli tak to jak)
3. Czy istnieje jakis inny sposob zeby moja karta zadzialala albo zeby zdjac simlocka?
Ty sobie jaja robisz ?
Napisano 17 września 2012 - 23:44
Napisano 18 września 2012 - 00:07
Napisano 18 września 2012 - 07:53
Prawie 800 stron to zbyt dużo do przeglądania. Moje pytanie dotyczy oficjalnego zdjęcia simlocka z 4s w sieci Three UK. Teoretycznie mam możliwość aby ktoś kto aktualnie jest w UK kupił mi kartę Three i doładował za 15 funtów bo z tego co wiem tyle właśnie kosztuje odblokowanie. Pytanie czy jest możliwość zdjęcia simlocka przez kogoś kto nie jest na umowie. Z drugiej strony mam możliwość kontaktu z osobą, która podpisała tą umowę ale chciałbym traktować to jako ostateczność. Spotkałem się również ze stwierdzeniem
, że w celu ściągnięcia simlocka trzeba być w zasięgu Three i nie można być w roamingu. Dotyczy to samej karty z której zostaną pobrane środki czy może również z jakiegoś powodu iPhone musi być fizycznie w UK? Pozdrawiam.
Nie prościej i szybciej będzie jak skontaktujesz się z obsługa klienta Three UK ?
Witam Panowie... Dośc długo sie zastanawiałem czy zapytać o porade jak sciagnac simlocka myslalem ze dam rade ale niestety mnie to przerosło...
Sprawa wyglada tak. Posiadam Iphone 3GS z norweskiej sieci ( nie wiem dokladnie jakiej) mialem wczesniej iOS 5.0.1 łacznie z JB oraz unlockiem. Nie dawno telefon zaczał mi swirowac a mianowicie restartowal sie co 2 minuty wiec postanowilem zrobic restore. System zaaktualizowal mi sie do iOS 5.1.1. Zrobilem JB redsn0wem lecz utknalem przy zdejmowaniu locka. 2 dni sie glowilem jak sie go pozbyc i niestety nie potrafie. Probowalem juz wszystko pobieralem ultrasn0w fixer 5.1.1 instalujac nastepnie ultrasn0w i nic... Downgradowalem BB do nizszej wersji dalej nic.. juz probowalem go sciagnac SAM'em i rowniez nic. Moj obecny BB to 6.15.00 .... nie mam pojecia jak to rozgryzc i zwracam sie do was z uprzejma prosba o jakies wsparcie bo mnie juz doslownie trafia szlag z bezradnosci... Pozdrawiam
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
Na tej same stronie jest link do tematu w którym jest dość dokładnie wszystko omówione...
Napisano 18 września 2012 - 08:24
Nie prościej i szybciej będzie jak skontaktujesz się z obsługa klienta Three UK ?
Z Polski to raczej mało ciekawy pomysł. Szukam osób, które przeszły osobiście taką procedurę odblokowania.
Napisano 18 września 2012 - 08:48
Napisano 18 września 2012 - 09:05
Z Polski to raczej mało ciekawy pomysł. Szukam osób, które przeszły osobiście taką procedurę odblokowania.
Fakt napisanie paru maili jest mało ciekawe

Napisano 18 września 2012 - 10:56
Napisano 18 września 2012 - 10:59
Nie rozumiem co było dziwnego w moim pytaniu?
To ja może Ci odpowiem co było dziwne. Jest 800 stron wątku w którym opisane jest nie jeden raz ale kilkanaście co możesz zrobić, ponadto jest kompedium wiedzy o simlocku w którym wskazano jakie rozwiązania możesz zastosować. A Ty olewasz to wszystko i po raz kolejny pytasz o to samo?
Tak dobrze nie ma, nikt nie przeczyta i nie zrozumie tego za Ciebie.
Napisano 18 września 2012 - 10:59
Witam.
Mam taki problem.
Mam iphona 4 na ktorym zaistalowalem ostatnio nowy soft 5.1.1 (bb 04.12.01) (zrobilem tez jb z sn0wbreaze zeby aktywowac tel.). Telefon posiada simlocka na zagraniczna siec ale mam do niego karte gavey. Tu sie pojawia problem ze moja karta , poniewaz nie dziala na BB 04.12.01( wczesniej, przed upgrade dzialala).
Moje pytania:
1. Czy da sie downgrade'owac BB na jakis nizszy zeby moja kasta gavey dzialala? (jesli tak to jak)
2. Jesli sie nie da to czy z downgrade'em softu downgraduje mi sie tez bb ( jesli tak to jak)
3. Czy istnieje jakis inny sposob zeby moja karta zadzialala albo zeby zdjac simlocka?
Nie da się obniżyć wersji BB (a przynajmniej na iP4), obniżenie oprogramowania również nie obniży wersji BB. Jedyną Twoją możliwością teraz jest zapłacenie za ściągnięcie simlocka operatorowi bądź próbowania na simlock.pl i podobnych.
Napisano 18 września 2012 - 11:09
Napisano 18 września 2012 - 11:43
Mam pytanie: wiecie może czy po wyjściu ios 6 będę mógł zdjąć simlocka przez itunes bez aktualizowania (zdejmowane przez allegro).
Kolego nie wiemy jaki masz telefon? Uważasz że tu są wrózki na forum?
Napisano 18 września 2012 - 11:52
Napisano 18 września 2012 - 11:56
Napisano 18 września 2012 - 11:59
Napisano 18 września 2012 - 12:10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych