Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Posted 24 August 2012 - 19:42
Posted 24 August 2012 - 20:05
Posted 25 August 2012 - 00:17
---------- Wpis dodano 24.08.2012 o 00:29 ---------- Poprzedni wpis dodano 23.08.2012 o 23:36 ----------
Dobra poradziłem sobie zrobiłem soft ultrasnowem mam juz BB 05.16.00 i dalej brak sieci w f0recast pisze Unlockable:YES(-ultrasn0w) Jailbreakable:NO . I cały czas pisze brak sieci
---------- Wpis dodano 25.08.2012 o 01:17 ---------- Poprzedni wpis dodano 24.08.2012 o 23:39 ----------
poradziłem już sobie .
Posted 25 August 2012 - 10:20
OfficialiPhoneUnlock.co.uk - Official iPhone Unlock Prices
Posted 25 August 2012 - 10:41

Posted 25 August 2012 - 11:32
Posted 25 August 2012 - 13:47
Posted 25 August 2012 - 14:45
Posted 25 August 2012 - 19:46
Posted 26 August 2012 - 10:42
Czy jest jakikolwiek sposób, może ktoś miał podobny problem, od tego chyba jest forum prawda?
Ile razy to można wałkować...
Aby aktywować 4s musisz mieć kartę sieci macierzystej.
Jeżeli strony www typu simlock.pl nie zdejmują simlocka tzn że nie da się go zdjąć ewentualnie można zapytać operatora.
To wszystko przewija się przez ostatnich 10 stron tego tematu , ale pan nie jest łaskawy przeczytać ich prawda? Lepiej aby inni zaśmiecali temat ,powielając ostatnie strony bo wyszukiwarka jest mega trudna w obsłudze.
Posted 26 August 2012 - 12:30
Sprawdź na jakiejś stronie czy jest odblokowany
[url=http://www.imei.info/]Check IMEI - IMEI.info[/url]
Nie moge znaleźć żadnej strony gdzie by mi sprawdziło za darmo a paypala nie mam :< Może znasz jakąś inną stronke ?|
BTW Gdzieś wyczytałem, że Apple zablokowało dostęp do swojej bazy danych przez IMEI, czy to prawda?
EDIT
Strona [url]http://www.s-url.ro/[/url] pokazała mi, że telefon jest Unlocked. Czy moge jej zaufać ?
EDIT
Ok [url]http://dev.mk/imei-checker/[/url] pokazał to samo. Czyli bez obaw moge podnieść oprogramowanie do 5.1.1?

Posted 26 August 2012 - 13:03
Posted 26 August 2012 - 13:24
Posted 26 August 2012 - 14:48
Witam, dostalem od siostry iphone 4 z bb 4.12.01 oraz softem 5.1.1 , posiadam on simlocka na siec angielska orange. zrobilem na nim jailbreak . Probowalem zrobic programem SAM simlocka ale go juz zalatali wiec nie wychodzi. Jest mozliwosc zebym zdjal jakos sam simlocka, lub karta gevey jest mozliwa? Nie posiadam niestety zadnych ticketow z SAM
Z Gory dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam
Co za ludzie... Użyj wyszukiwarki albo bądź tak samodzielny (albo poproś kogoś z rodziny) i przeczytaj ostaniach 10 stron tego tematu. Sam odpowiadałem parę razy na te pytanie i nie zamierzam po raz kolejny.
Posted 26 August 2012 - 21:56
Po podłączeniu do itunes na macu każe mi włożyć kartę daną od operatora (Telenor) i skonfigurować iphone.
Sprawdziłem za około 10 zł na stronie imei.info, ma on simlocka na szwecje na telenor, zdziwiłem się że nowe telefony i montują jeszcze sim locki, pamiętam że mieli znieść już blokady ale to inną drogą.
- Szukam sposobu aby uaktywnić/odblokować iphona w sieci play i wgl móc go używać! Na wszelkich stronach gdzie są możliwe odblokowania rzędu 600 zł kodami, nie ma możliwości zdjęcia sim locka iphona 4s telenor sweden. Tu jest duży problem. Sprawdziłem simlock.pl, i chyba 5 innych stron zagranicznych.
- Obejść tego drogą jailbreaka też się nie da na iphonie 4S, bo sprawdziłem.
- Mam możliwość w przyszłym tygodniu kupienia karty telenor ze szwecji, czyli udałoby się go chyba aktywować w itunes i skonfigurować, ale tuaj moje pytanie, jeżeli aktywuję w itunes kartą telenor, wszsytko pójdzie dobrze, już włączonego i aktywowanego będę mógł włożyć kartę play i będzie ona działać? Domyślam się tak ponieważ gdy włożę kartę, szuka sieci, a następnie pokazuje 3g czyli połączono i jakby działało play, ale telefon jest nieaktywny i trzeba skonfigurować a mogę spróbować aktywować przez sieć komórkową, po 3 minutach wyskakuje niepowodzenie, włóż kartę operatora..
Proszę o pomoc, lub jakieś inne rozwiązanie, co mogę zrobić najlepiej i czy dobrze się domyślam. Dziękuje pozdrawiam.
Znalazłem kilka może możliwych rozwiązań:
simlock iPhone Zna ktoś tą stronę i może z niej korzystał? Piszą że ściąga z telenor.
Karta omijająca simlock w IPHONE 4s (wszystkie wer (2479180386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Korzystał ktoś może z takiej karty i może opisać czy działa, i czy zadziała na iphone 4s?
IPHONE 3G 3GS 4 4s TELENOR SWEDEN FAST ITUNES FACTORY UNLOCK SERVICE | eBay Korzystał ktoś może z tej usługi? Wydaje się jedyna na świecie jaka znalazłem na telenor szwecja.
ultimateiphoneunlocker.com i jakiś dziwny program który niby ściąga simlocka, ktoś korzystał lub wie o co chodzi?
Posted 27 August 2012 - 12:21
Ponawiam swoje pytanie : Witam, kupiłem od ręki używanego iphona ze Szwecji, iPhone 4s 16Gb ios 5.1.1 White (Dla szczegółów ;])
Po podłączeniu do itunes na macu każe mi włożyć kartę daną od operatora (Telenor) i skonfigurować iphone.
Sprawdziłem za około 10 zł na stronie imei.info, ma on simlocka na szwecje na telenor, zdziwiłem się że nowe telefony i montują jeszcze sim locki, pamiętam że mieli znieść już blokady ale to inną drogą.
- Szukam sposobu aby uaktywnić/odblokować iphona w sieci play i wgl móc go używać! Na wszelkich stronach gdzie są możliwe odblokowania rzędu 600 zł kodami, nie ma możliwości zdjęcia sim locka iphona 4s telenor sweden. Tu jest duży problem. Sprawdziłem simlock.pl, i chyba 5 innych stron zagranicznych.
- Obejść tego drogą jailbreaka też się nie da na iphonie 4S, bo sprawdziłem.
- Mam możliwość w przyszłym tygodniu kupienia karty telenor ze szwecji, czyli udałoby się go chyba aktywować w itunes i skonfigurować, ale tuaj moje pytanie, jeżeli aktywuję w itunes kartą telenor, wszsytko pójdzie dobrze, już włączonego i aktywowanego będę mógł włożyć kartę play i będzie ona działać? Domyślam się tak ponieważ gdy włożę kartę, szuka sieci, a następnie pokazuje 3g czyli połączono i jakby działało play, ale telefon jest nieaktywny i trzeba skonfigurować a mogę spróbować aktywować przez sieć komórkową, po 3 minutach wyskakuje niepowodzenie, włóż kartę operatora..
Proszę o pomoc, lub jakieś inne rozwiązanie, co mogę zrobić najlepiej i czy dobrze się domyślam. Dziękuje pozdrawiam.
Znalazłem kilka może możliwych rozwiązań:
simlock iPhone Zna ktoś tą stronę i może z niej korzystał? Piszą że ściąga z telenor.
Karta omijająca simlock w IPHONE 4s (wszystkie wer (2479180386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Korzystał ktoś może z takiej karty i może opisać czy działa, i czy zadziała na iphone 4s?
IPHONE 3G 3GS 4 4s TELENOR SWEDEN FAST ITUNES FACTORY UNLOCK SERVICE | eBay Korzystał ktoś może z tej usługi? Wydaje się jedyna na świecie jaka znalazłem na telenor szwecja.
ultimateiphoneunlocker.com i jakiś dziwny program który niby ściąga simlocka, ktoś korzystał lub wie o co chodzi?
ehh ta karta z Aukcji allegro to najtańszy sposób i będzie działać---> gevey jako że jest to 4s. Co do różnego rodzaju programów nie masz co wierzyc tym stroną bo to tylko naciąganie! ta jest sprawdzona officialiphoneunlock.co.uk ale cos twojej sieci nie widać, te co podałeś to jakieś mało znane... sprawdz na simlock.pl simlock24.pl to są sprawdzone polskie strony. Ja na twoim miejscu kupiłbym Kartę Gevey i po problemie i najtańsza opcja!
Posted 27 August 2012 - 12:26
Posiadam iPhone 4 z oprogramowaniem 4.2.1 i z simlockiem na AT&T. Chce wykonać na nim trwały JB i zdiąć simlocka, a najlepiej zaktualizować do nowszej wersji. Szukałem i przeczytałem wiele, ale przed tą czynnością chciałem się Was upewnić czy to na pewno zadziała. Więc tak, najpierw aktualizacja do 5.1.1, potem JB tym sposobem : NEW Untethered Jailbreak 5.1.1 iPhone 4S/4/3Gs iPad 3/2/1 & iPod 4G/3G - Absinthe 2.0 Jailbreak - YouTube (tutaj pisze, że jest to możliwe), następnie zdjęcie simlocka tym sposobem : How To Unlock iPhone 4S/4/3Gs 5.1.1/5.1/5.0.1/5.0 for Tmobile - 4.12.01/4.11.08/2.0.10/1.0.14/1.0.13 - YouTube (tu także piszę, że to możliwe). Powiedzcie mi czy to wszystko prawda i zadzaiała, a jeśli nie to proszę, doradzcie coś żeby zrobić JB i zdjąć sim locka z obecnej jeszcze 4.2.1 a najlepiej wyższej.
Pozdrawiam
Posted 27 August 2012 - 12:34
Nie łaska przeczytać 10 -15 ostatnich stron tego tematu i znaleźć samemu odpowiedz ?Witam
Posiadam iPhone 4 z oprogramowaniem 4.2.1 i z simlockiem na AT&T. Chce wykonać na nim trwały JB i zdiąć simlocka, a najlepiej zaktualizować do nowszej wersji. Szukałem i przeczytałem wiele, ale przed tą czynnością chciałem się Was upewnić czy to na pewno zadziała. Więc tak, najpierw aktualizacja do 5.1.1, potem JB tym sposobem : NEW Untethered Jailbreak 5.1.1 iPhone 4S/4/3Gs iPad 3/2/1 & iPod 4G/3G - Absinthe 2.0 Jailbreak - YouTube (tutaj pisze, że jest to możliwe), następnie zdjęcie simlocka tym sposobem : How To Unlock iPhone 4S/4/3Gs 5.1.1/5.1/5.0.1/5.0 for Tmobile - 4.12.01/4.11.08/2.0.10/1.0.14/1.0.13 - YouTube (tu także piszę, że to możliwe). Powiedzcie mi czy to wszystko prawda i zadzaiała, a jeśli nie to proszę, doradzcie coś żeby zrobić JB i zdjąć sim locka z obecnej jeszcze 4.2.1 a najlepiej wyższej.
Pozdrawiam
I jak mamy ci napisać czy zdejmiesz simlocka jak nie napisałeś najważniejszej rzeczy czyli nr Basbandu...
Posted 27 August 2012 - 14:03
---------- Wpis dodano o 15:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:03 ----------
Czytać cały temat od 1 strony do 767? Dzięki wielkie za NIE pomoc
PS.
Zróbcie może jakiś porządek, ,żeby wszystko było na jednej stronie tzn najważniejsze informację bo szukać po tylu stronach to mija się z celem.
Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz za brak pomocy
Posted 27 August 2012 - 16:58
Posted 27 August 2012 - 18:16
baseband : 03.10.01, oprogramowanie 4.2.1 (8C148)
Chcesz używać karty Gevey Ultra (iPhone 4) na inny sofcie nowszym sofcie ?
Nic prostszego. Wystarczy tylko zrobić soft który nie podniesie Basebandu.
Jak to zrobić ?
Są 2 sposoby.
1. Robimy soft przy użyciu snowbrezze. Uruchamiamy program, klikamy strzałkę w prawym dolnym rogu, wskazujemy oryginalny soft lub pobieramy go, wybieramy opcję „Baseband Preservation mode”. Czekamy aż soft skończy się robić, następnie wprowadzamy telefon w pwng DFU , odpalamy iTunes i trzymając shift klikamy odtwórz i wskazujemy soft zrobiony przez snowbrezze.
2. Używam Programu Redsnow. I kolejno pod odpaleniu programu klikamy „Extras”, „Custom ipsw „ i czekamy aż soft się zrobi. Potem klikamy „Pwned DFU” , wprowadzamy dzięki temu telefon w dfu i następnie podobnie jak w przypadku Snowbrezze z shiftem odtwarzamy oprogramowanie wskazując soft zrobiony przez Redsnowa
Proszę bardzo.
Posted 27 August 2012 - 18:43
Posted 27 August 2012 - 18:50
dzięki bardzo za odpowiedź, czyli wnioskuje z tego, że w mojej sytuacji jedyną metodą ściągnięcia simlocka są tylko karty gevey lub permanentnie przez operatora i nie da rady póki co programowo za darmo sobie tego zrobić?
http://myapple.pl/ip..._-new-post.html
Polecam lekturę Tobie i każdemu nowemu kto tu zajrzy.
Posted 27 August 2012 - 19:47
http://myapple.pl/ip..._-new-post.html
Polecam lekturę Tobie i każdemu nowemu kto tu zajrzy.
Dokładnie! Od tej pory nie ma tu pytań, na które jest odpowiedź w ww. poradniku:
- masz telefon z sim-lockiem na zagraniczną sieć i nie wiesz, czy da się z niego odpłatnie zdjąć blokadę przez serwisy simlock.cośtam?
- masz sim-locka i nie wiesz czy da się w nim ominąć blokadę metodą softwarową?
- nie wiesz na jaką sieć masz sim-locka?
tamten poradnik jest dla Ciebie.
Posted 27 August 2012 - 20:27

2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users