Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
909 odpowiedzi w tym temacie

#776 cwir

cwir
  • 17 postów

Napisano 19 października 2010 - 14:56

Belthazor, mam nadzieję, że masz rację. A można wiedzieć skąd jesteś ? Czyli konsultant oznajmił, że są na magazynach ? a wiadomo w jakiej ilości ?

#777 Sharper

Sharper
  • 10 postów
  • SkądOlsztyn, PL

Napisano 19 października 2010 - 14:56

Ja zamówiłem w sobotę, ale nadal mam status przekazane do realizacji... ;/

#778 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 19 października 2010 - 15:16

Zamówiony w czwartek dzisiaj dostarczony. Karta micro sim dołączona plus adapter.

#779 kuzma

kuzma
  • 141 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 19 października 2010 - 15:56

32 GB są teraz na orange.pl . Sam dzisiaj wyhaczyłem 16gb o 15:00.

#780 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 19 października 2010 - 16:17

Właśnie wróciłem z salonu. Od jutra (20.10) podwyżka cen iPhonów. Niestety nie wiedzieli o ile będzie drożej. Kto nie zdążył zamówić do dziś od jutra musi się liczyć z wyższą ceną :( Ja również do takich należę...

#781 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 19 października 2010 - 16:19

Właśnie wróciłem z salonu. Od jutra (20.10) podwyżka cen iPhonów. Niestety nie wiedzieli o ile będzie drożej. Kto nie zdążył zamówić do dziś od jutra musi się liczyć z wyższą ceną :( Ja również do takich należę...

A podobno ipki miały być po 400pln przy abo 99pln :]

#782 Belthazor

Belthazor
  • 9 postów

Napisano 19 października 2010 - 16:35

Ależ oczywiście iphon'y u mnie mają być dostarczane co 1000 sztuk od wtorku do czwartku.. Moja miejscowość to Mława podobno mój konsultant oprócz dla mnie zamowił jeszcze 5 sztuk nie wiem jaka pojemność ale gdy będę w salonie po mojego zapytam się i dam wam znać... jeżeli ktoś będzie miał nadal problemy z dostępnością narazie 1000 sztuk na ten tydzień w przyszłym będzie w ch.... :D Pozdro

#783 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2010 - 16:38

Coś mi się wierzyć nie chce... Z czego miałby wynikać podwyżka? Ze spadku cen waluty? Poza tym, jeśli od jutra miałaby być podwyżka to na telepolis.pl albo na gsmonline mielibyśmy już regulaminy nowych promocji.

#784 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 19 października 2010 - 17:37

Coś mi się wierzyć nie chce... Z czego miałby wynikać podwyżka? Ze spadku cen waluty? Poza tym, jeśli od jutra miałaby być podwyżka to na telepolis.pl albo na gsmonline mielibyśmy już regulaminy nowych promocji.

Właśnie zadzwoniłem do sklepu Orange.pl i zapytałem o podwyżkę - otrzymałem informację, że podwyżka cen ma być na telefony w salonach Orange, w sklepie internetowych orange.pl cena pozostaje bez zmian.
Pozdr

#785 ejnsofi

ejnsofi
  • 8 postów

Napisano 19 października 2010 - 17:42

U mnie (Inowrocław) iPhone'ów nadal brak a odnośnie tej podwyżki...pani w salonie powiedziała ,że osoby z "zaklepanymi" telefonami płacą tak jak przed podwyżką

#786 rozer

rozer
  • 29 postów

Napisano 19 października 2010 - 17:45

Ale jestem MEGA WQRWIO** Dzwonili dzisiaj do mnie z salony 3 razy o porze obiadowej , gdy byłem na uczelni (z racjonalnych powodów nie ładuje konta w obecnej sieci - przenosząc numer tracę wszystkie środki) i dopiero miałem możliwość oddzwonienia 3 godziny później. Mimo , że jestem pierwszy na liście , to wersja 32GB prawdopodobnie została sprzedana komuś innemu (z tego co wiem powinni jeszcze kilka razy spróbować się ze mną skontaktować) i dostępna jest jedynie 16GB. Jestem solidnie zmęczony i mega zawiedziony.Konsultantka miała do mnie dzwonić za chwile , a czekam już prawie godzinę. Telefonu potrzebuję natychmiast , a tu takie cuda. W takim stanie nie powinienem prowadzić samochodu , jednak nie odpuszczę , bo to jest już sprawa honoru.

#787 chudas94

chudas94
  • 144 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 października 2010 - 18:19

Właśnie odebrałem iPhone 4 16GB od kuriera i mam pewien problem. Dostałem kartę micro sim (orange przedłużenie umowy) i nie mam pojęcia jak ją aktywować. Prosił bym o pomoc a do takiego pytania nie będę specjalnie zakładał nowego tematu.

#788 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2010 - 18:24

Podstawowe pytanie nie usprawiedliwia odbiegania od dyskusji. Temat dotyczy dostępności iPhone'ów w Orange, a nie sposobu ich aktywowania. Instrukcja obsługi, podstawy i pierwsze kroki znajdziesz na stronie Apple.

#789 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 19 października 2010 - 19:14

Dziś po 11 dotarł do mnie iPhone 4.

Udział wzięli:

Sklep Internetowy Orange.pl
Salon Orange w Galerii Mokotów
Salon Orange w Galerii Kazimierz
Tajemnicza Firma Współpracująca z Orange
Pipulinka z infolinii Orange.

Zwycięzcą okazał się sklep internetowy Orange.pl, w którym zamówienia składałem przez cały wrzesień, ciągle były odrzucane — po czym 14 października nareszcie się udało, nie jako przedłużenie umowy, tylko jako nowa aktywacja.

Obiecanej informacji o dostępności iPhone'a 4 nie dostałem z żadnego salonu. Zobaczymy, czy w ogóle kiedyś zadzwonią.

Tajemnicza Firma Współpracująca z Orange to pan, który dzwonił do mnie z propozycją przedłużenia umowy, zaproponował lepsze warunki, ale obiecany 23 września kurier z iPhonem do dziś nie może do mnie trafić. Ciekawe, czy i kiedy trafi.

Pipulinka z infolinii Orange zajmuje osobne, ciepłe miejsce w mym sercu, bowiem poprawiła mi nastrój, najpierw prosząc o chwilę czasu na konsultację po każdym moim pytaniu (np. „czy minuty są wymienne na SMS-y”, „ile GB transferu jest w pakiecie internetowym”). Na końcu stwierdziła, że jeżeli nie potrzebuję 600 minut do wszystkich sieci, to mogę wziąć 450 za tę samą cenę, a jak chcę Internet, to może włączyć mi pakiet 20 megabitów.

Dołączona grafika

A, no i Retina Display jest super! :)

Właśnie odebrałem iPhone 4 16GB od kuriera i mam pewien problem.
Dostałem kartę micro sim (orange przedłużenie umowy) i nie mam pojęcia jak ją aktywować.
Prosił bym o pomoc a do takiego pytania nie będę specjalnie zakładał nowego tematu.

Ja kartę micro-SIM aktywowałem online na stronie http://orange.pl/aktywacja, wpisując tam swój numer zamówienia (z maila od Orange) oraz 19-cyfrowy kod, który był na kartce z kodem PIN i PUK. Ale ja podpisywałem nową umowę.

#790 wojtunio

wojtunio
  • 6 postów

Napisano 19 października 2010 - 19:31

chudas94 - też dziś dostałem swojego, aktywacja jeśli nie znalazłeś (też się naszukałem) - orange.pl/aktywacja, i podajesz kod aktywacyjny z maila od orange i jeszcze jeden który powinien być na jednej z kartek dołączonych do przesyłki:) pozdro

---------- Wpis dodano o 20:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:30 ----------

a no widzę dopiero teraz że ktoś już rzucił podpowiedź co do aktywacji...sorry

#791 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2010 - 19:41

ja jutro dostanę;]

#792 cwir

cwir
  • 17 postów

Napisano 19 października 2010 - 20:35

zadzwonił do mnie konsultant i powiedział że telefon będzie w piątek, jak do tego czasu zdrożeje (czego nie rozumiem bo jakim prawem ?! ) to orange straci zupełnie mój szacunek, o ile mam go jeszcze odrobinę. Jak można traktować w ten sposób 10 letniego klienta :|

#793 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 19 października 2010 - 20:48

Ale czasy. W normalnym kraju, telefony po pewnym czasie od premiery tanieją. A u nas będą drożeć? Jeszcze bym to zrozumiał gdyby euro czy dolar mocno poszły w górę... ale one spadają:) Może to jakaś plotka jedynie?

#794 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2010 - 20:48

oni genralnie maja to w dupie ile lat z nimi jesteś:]

#795 rozer

rozer
  • 29 postów

Napisano 19 października 2010 - 20:55

Ehh Byłem dzisiaj w tym salonie osobiście , przez to , że konsultantka nie zadzwoniła koło nosa przeszła mi i wersja 16GB. Z tego co wiem telefon w przypadku wersji 32GB ma zdrożeć o 300zł (100$) i przypuszczam , że orange robiło takie celowe braki , aby zbadać sytuacje na rynku. Nie będę wspominał o wizycie w salonie bo to jedna wielka TRAGEDIA , niekompetencja i o sytuacji w salonach można by pisać tylko przy użyciu sporej ilości wulgaryzmów. Podwyżka ceny to już po prostu skurw******* , szczególnie , że telefonu potrzebuje na gwałt , a zostałem zrobiony jednym słowem w ch*** jedynie dlatego , że ważniejsze była dla mnie ćwiczenia na uczelni niż czatowanie przy wysłużonej Noki. Jakby nie zależało mi na zachowaniu numeru , telefon posiadałbym już od jakiegoś czasu , a z tego co wiem , od tego tygodnia będą już spokojnie dostępne w każdym salonie po zawyżonej cenie.Chciałem przenieść numer z Tak Tak do POP , a następnie wykorzystać go w orange.pl , jednak taka opcja w gre nie wchodzi (orange.pl akceptuje tylko numery abonamentowe).Jestem już wykończony i jednocześnie załamany, bo chce się koniecznie wyrwać z Ery i staje aktualnie przed wyborem , albo Iphone 4 albo obecny numer. Nie wiem już co powinienem teraz zrobić , czy jest jakiś trik , żeby jednocześnie zachować obecny numer i móc kupić upragniony sprzęt na orange.pl , jeśli ktoś ma jakiś pomysł , chętnie wysłucham.Sory , że chaotycznie piszę , ale musiałem zrelaksować się przy czymś szkockim , bo inaczej bym nie wyrobił z nerwów , jakie dzisiaj przysporzył mi salon w M1 w Czeladzi.

#796 mr12hyde

mr12hyde
  • 20 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2010 - 21:04

Chciałem przenieść numer z Tak Tak do POP , a następnie wykorzystać go w orange.pl , jednak taka opcja w gre nie wchodzi (orange.pl akceptuje tylko numery abonamentowe).Jestem już wykończony i jednocześnie załamany, bo chce się koniecznie wyrwać z Ery i staje aktualnie przed wyborem , albo Iphone 4 albo obecny numer.
Nie wiem już co powinienem teraz zrobić , czy jest jakiś trik , żeby jednocześnie zachować obecny numer i móc kupić upragniony sprzęt na orange.pl ,

Nie trzeba trików. Wystarczy iść do salonu Orange i przenieść numer do Orange GO. Następnego dnia już jesteś w nowej sieci i zamawiasz iPhone'a przez net od pomarańczowych.

#797 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 19 października 2010 - 21:07

Na pocieszenie dla tych, którzy nie mogą dostać telefonu: iP 4 to jakaś tragedia, po tygodniu używania mam więcej rys na wyświetlaczu, niż przez rok używania 3GS.

#798 rozer

rozer
  • 29 postów

Napisano 19 października 2010 - 21:24

Nie trzeba trików. Wystarczy iść do salonu Orange i przenieść numer do Orange GO. Następnego dnia już jesteś w nowej sieci i zamawiasz iPhone'a przez net od pomarańczowych.

I tu jest pies pogrzebany , bo właśnie tak chciałem zrobić.
W 3 salonach otrzymałem odpowiedź , że tylko i wyłącznie abo.

#799 epi

epi
  • 184 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 października 2010 - 21:39

rozer Radzę wybierz się do salonu w Katowicach (3Maja 5) tam załatwisz bez szkockiej.

#800 mark74

mark74
  • 116 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 19 października 2010 - 22:05

Na pocieszenie dla tych, którzy nie mogą dostać telefonu: iP 4 to jakaś tragedia, po tygodniu używania mam więcej rys na wyświetlaczu, niż przez rok używania 3GS.

Jak to mozliwe przeciez 4 tez ma szklany wyswietlacz?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych