Na infolinii wszystkie rozmowy są nagrywane więc nie przesadzaj z ta niewiarygodnością.
Nie wszystkie a już możesz mi wierzyć że jak się będziesz chciał powołać na daną rozmowę to Ci powiedzą że ta akurat nie była nagrana itp.:]
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 16 października 2010 - 11:38
Na infolinii wszystkie rozmowy są nagrywane więc nie przesadzaj z ta niewiarygodnością.
Napisano 16 października 2010 - 12:18
Nie wszystkie a już możesz mi wierzyć że jak się będziesz chciał powołać na daną rozmowę to Ci powiedzą że ta akurat nie była nagrana itp.:]
Napisano 16 października 2010 - 12:23
Napisano 16 października 2010 - 12:55
Napisano 16 października 2010 - 13:10
Napisano 16 października 2010 - 13:15
Napisano 16 października 2010 - 13:16
Napisano 16 października 2010 - 13:18
Napisano 16 października 2010 - 13:22
Napisano 16 października 2010 - 13:42
Dla nowych klientów może i tak, natomiast przedłużającym umowę przedłuża się tylko czas oczekiwania...
Napisano 16 października 2010 - 15:19
Napisano 16 października 2010 - 19:47
Napisano 16 października 2010 - 19:48
Hey
Pytanko, czy ktoś wie kiedy będzie można kupić bez problemu iphone w salonie orange a nie na orange.pl ?
Nie wiem czy wiecie ale kupując na orange.pl macie 12 miesięcy gwarancji a kupując w salonie macie 24 miesiące rękojmi dlatego wolę kupić w salonie.....
Pozdr
TaKeN
Napisano 16 października 2010 - 21:27
Hey
Pytanko, czy ktoś wie kiedy będzie można kupić bez problemu iphone w salonie orange a nie na orange.pl ?
Nie wiem czy wiecie ale kupując na orange.pl macie 12 miesięcy gwarancji a kupując w salonie macie 24 miesiące rękojmi dlatego wolę kupić w salonie.....
Pozdr
TaKeN
Napisano 16 października 2010 - 23:16
Napisano 17 października 2010 - 08:13
Kupiłem telefon na firmę, i tak się zastanawiam czy te 24 miesiące też mnie dotyczą...
Wiem, że w tym przypadku obowiązuje 12 miesięcy rękojmi, ale po co w takim razie dodali mi tę kartę z info o możliwości oddania telefonu do salonu nie później niż 24 miesiące? Nie dopisali tam, że chodzi tylko o klientów indywidualnych, nie napisali także, że mają na myśli niezgodność towaru z umową.
Napisano 17 października 2010 - 10:50
Cytat z gwarancji otrzymanej przy zamówieniu przez orange.pl:
Informacja na temat gwarancji.
Producent telefonu nie dołącza do urządzenia karty gwarancyjnej.W celu uzyskania naprawy urządzenia , należy dostarczyć kompletny produkt do salonu sprzedaży Orange wraz z dowodem zakupu, nie starszym niż 24 miesiące liczące od daty sprzedaży urządzenia.
Więc szanowny kolego nie siej zamętu.
Napisano 17 października 2010 - 11:28
Panowie nie sieje zamętu tylko mówię co mi powiedziano!! - byłem w salonie Orange i zapytałem się czy jak kupię w sklepie orange.pl telefon to czy mogę oddać normalnie w ich salonie na gwarancję jeśli miałbym problemy - a Panienka powiedziała mi, że muszę oddać tam gdzie kupiłem czyli muszę wysłać do sklepu orange.pl - co ciekawe w drugim sklepie dokładnie otrzymałem taką samą informację!!!!
Właśnie rozmawiałem z koleżanką z Orange i powiedziała cytuje: "Salonów Orange jest BARDZO Mało" 90% to nie są salony Orange tylko Salony partnerskie które nie przyjmują na gwarancję telefonów kupionych na orange.pl.
W Warszawie jest tylko parę prawdziwych salonów Orange czyli Centertela reszta to są salony partnerskie.
Pozdr
Napisano 17 października 2010 - 13:30
Napisano 17 października 2010 - 14:02
Kolego czasami warto się podowiadywać zanim coś napiszesz.Jakbyś wpisał w google rękojmia a gwarancja to byś zobaczył, ze to dwie różne rzeczy i obie Cię obowiązują.I klient indywidualny i korporacyjny ma gwarancję do zakupionego produktu, a w przypadku rękojmi i niezgodności towaru z umową jest tak że niezgodność jest dla indywidualnego a rękojmia dla firm.
Napisano 17 października 2010 - 14:32
Napisano 17 października 2010 - 15:19
Rękojmia - 12 miesięcy. Niezgodność - 24 miesiące. Gwarancji jako takiej podobno nie ma, a nawet jeżeli jest to trwa 12 miesięcy. Nie rozumiesz o co chodzi? W przypadku telefonu na firmę wychodzi na to, że ma się 12 miesięcy rękojmi / 12 miesięcy gwarancji, a ja się pytam, czy na podstawie tej kartki, mogę domagać się naprawy w ciągu 24 miesięcy.
Napisano 17 października 2010 - 16:35
Napisano 17 października 2010 - 16:39
Napisano 17 października 2010 - 17:01
Ty nie rozumiesz...Producent nie daje Ci gwarancji ale sieć Ci daje i nieważne jak według prawa unijnego gwarancja jest na 24 miesiące niezależnie na co było kupione...A ty cały czas mieszasz gwarancję z rękojmią.Jednak co do iPhone'a i jej gwarancji w naszych sieciach to zawsze dają 12 miesięcy gwarancji:]teraz żebyś już wiedział i nie mylił masz to:
Rękojmia i gwarancja – wytyczne Sądu Najwyższego | Darmowe porady prawne | Prawo i Ty - Wiadomości prawne
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych