Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Uchwyt samochodowy do iPhona 4?

• Please log in to reply
147 replies to this topic

#76 luk4sek

luk4sek
  • 283 posts

Posted 18 June 2011 - 10:47

Kupiłem ten nadajnik belkina w wersji z ładowarką od razu i dźwięk jest całkiem dobry, wręcz bym powiedział bardzo dobry. Oczywiście w zakresie skompresowanych plików, bo do jakości oryginalnej płytki cd to mu trochę brakuje:) Innej opcji podłączenia niestety nie mam, bo radio fabryczne bez wejść jakichkolwiek, zresztą głośniki też standardowe więc i tak nie ma co szaleć.
Teraz muszę jeszcze uchwyt kupić bo mój obecny na wywiewie nie sprawdza się zbyt dobrze i niestety ze względu na bliskość radia promieniuje(ekranuje??) na nie. Jako, że szukam czegoś taniego to: iSpot Apple Premium Reseller XQISIT uchwyt samochodowy do iPhona - Akcesoria samochodowe iPhone mam nadzieję, że wystarczy;)

#77 pangelard

pangelard
  • 140 posts

Posted 21 June 2011 - 13:35

# TETRAX - Products #
najlepsze rozwiązanie jakie widziałem do tej pory. nie zajmuje miejsca, trzyma się bardzo mocno i ogóle IMO bije wszystkie inne uchwyty na głowę

#78 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 21 June 2011 - 13:58

Ze co? jesli dobrze rozmumiem to mam cos przyklejic do telefonu? chyba najgorsze rozwiazanie jakie widzialem lol moze kalkulator sobie w ten sposob mozna potraktowac a nie telefon ze szkla w dodatku...

#79 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 posts
  • Skądz przeciwnej.

Posted 21 June 2011 - 23:46

Panowie bardzo długo szukam odpowiedniego uchwytu. Koniecznie mocowanie z panelem. I chyba znalazłem. Co myślicie o tym.
KENSINGTON AssistOne UCHWYT SAMOCHODOWY iPhone FV (1659603292) - Aukcje internetowe Allegro
YouTube - ‪K39200EU - Kensington AssistOne™ Handsfree Car Device with Voice Activation, How to video [Polish]‬‏

#80 pangelard

pangelard
  • 140 posts

Posted 22 June 2011 - 16:47

element przyklejany do telefonu jest naprawdę mały i w zupełności nie przeszkadza w użytkowaniu ani podczas wkładania/noszenia w kieszeni. Przyklejany jest taśmą 3M, więc w każdej chwili można go odkleić i nie pozostawia śladu na telefonie. Wszystko kwestia gustu. Wole w 100% to niż uchwyty, które albo przykleja się do szyby co szpeci, albo montuje na stałe w aucie.

wyglada to tak
Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

#81 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 posts
  • Skądz przeciwnej.

Posted 22 June 2011 - 19:27

element przyklejany do telefonu jest naprawdę mały i w zupełności nie przeszkadza w użytkowaniu ani podczas wkładania/noszenia w kieszeni. Przyklejany jest taśmą 3M, więc w każdej chwili można go odkleić i nie pozostawia śladu na telefonie. Wszystko kwestia gustu. Wole w 100% to niż uchwyty, które albo przykleja się do szyby co szpeci, albo montuje na stałe w aucie.

wyglada to tak
Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Powiedz jak całość się zachowa np. wpadając w dziurę? Myślisz, że ten magnes to utrzyma?

#82 pangelard

pangelard
  • 140 posts

Posted 30 June 2011 - 09:04

od czasu jak go używam (jakieś 2 lata) w różnych samochodach telefon odczepił mi się tylko raz. Bez względu na to po jakiej nawierzchni, z jaką prędkością jeżdżę, a jeżdżę dużo.

#83 Kazimierz Gryglicki

Kazimierz Gryglicki
  • 37 posts
  • SkądStolyca

Posted 08 July 2011 - 15:38

krótkie ramię na szybę / na kokpit

Szukam sprawdzonego uchwytu do samochodu, najchętniej kompletu.

Chciałbym by w komplet wchodziła głowica do iPhone (4), uchwyt przyczepiany do szyby (kompatybilny z głowicą) oraz uchwyt przykręcany do deski rozdzielczej (kompatybilny z głowicą). Zależy mi na tym, by ramię na szybę było w miarę krótkie (będzie mocowane przy słupku i nie chciałbym by wychodziło "dużo" do przodu a gięcie długich ramion nie wygląda estetycznie) i z w miarę dużym kątem regulacji pochylania telefonu.

Czy ktoś może polecić sprawdzone rozwiązania, ewentualnie jakiegoś sprzedawce na allegro, jakiś konkretny model? Byłbym wdzięczny.

Dziękuję i pozdrawiam.

#84 damian987

damian987
  • 72 posts

Posted 11 July 2011 - 20:48

Chcialbym kupic uchwyt samochodowy dobrej jakosci do 150zl. Jednak na moim iPhone 4 mam naklejona folie INVISIBLEshield maximum, czyli przod tyl i boki. Boje sie, ze przy niektorych uchwytach folia zacznie sie odklejac bo telefon zapinany jest na zatrzaski. Myslalem o uchwycie gdzie telefon mozna wsunac, ale nie jestem przekonany. Jaki uchwyt mi doradzicie? Myslalem nad navigonem, ale boje sie ze folia zejdzie.

#85 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 11 July 2011 - 20:53

nokia cr-115 - bardzo tani, ale bardzo dobry - na pewno żadnej folii nie zniszczy. Mam taką i każdemu polecam, bo nie trzeba wydawać 100 - 150 zł żeby mieć dobry uchwyt.

#86 damian987

damian987
  • 72 posts

Posted 11 July 2011 - 21:18

Wolalbym dedykowane urzadzenie. Ten uchtyw z nokii nie wyglada przekonujaco, w kazdej chwili iphone moze poleciec bo jest tylko trzymany po bokach. Moze tom tom car kit ?

#87 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 11 July 2011 - 23:01

Panie kolego... Ja go testowałem w polskich warunkach i nawet duże dziury mu nie steaszne ;) Nawet jakość wykonania jest tu na zaskakującym dobrym poziomie. Dlaczego kupiłem ten uchwyt? Bo jest mały i nie przysłania kamerki podczas filmowania z uchytu. Poza tym "ryzykowałem" aż 14 zł i jakby był kiepski wylądowałby w koszu na śmieci ;) Ale skoro koniecznie chcesz wydać te 150 pln kup navigona czy tom toma - jeden pies...

#88 klim3k

klim3k
  • 25 posts

Posted 17 August 2011 - 12:32

Uchwyt dla iPhone'a 4 z zestawem głośnomówiącym

Hej,

a ja szukam uchwytu do iPhone'a 4 z zestawem głośnomówiącym (tzn z wbudowanym mikrofonem i głośnikiem/wykorzystaniem głośników samochodu).

Przyglądałem się uchwytowi od TomTom (Uchwyt TOMTOM Car Kit dla iPhone 2G 3G 3GS 4G - dostępne od ręki HURT GPS ), ale tu raczej jest obsługa Bluetooth, a nie własny mikrofon.

Ktoś cos doradzi?
Thx.

#89 bowman

bowman
  • 13 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 18 October 2011 - 10:12

Cześć,

zestaw TomToma zniknął z dystrybucji (jest trudnodostępny), a ja poszukuje jakiegoś zestawu głośnomówiącego do IP4. Czy ktoś ma doświadczenia z zestawem MIO?
[url=http://www.mio.com/product-iphone-accessories.htm]iPhone Cradle - Mio Technology[/url]

Może możecie polecić coś innego?

pozdrawiam
Piotr.

#90 Cinkers

Cinkers
  • 33 posts

Posted 05 November 2011 - 14:22

Ja także polecam ten uchwyt od Nokii. Jest uniwersalny, pasuje z różnymi telefonami. Ma bardzo dobrą przyssawkę, nigdy mi się jeszcze ten uchwyt sam nie odkleił - nie mam mowy o takich zajściach (a jest przyczepiony do szyby od jakiegoś roku-dwóch). Trzyma się solidnie, jest sztywny. Telefon się w nim nie rusza, trzyma się stabilnie. Nie ma opcji, że wyleci dołem jeśli się w odpowiednio go zaciśnie w uchwycie. Można obracać uchwyt w pionie i poziomie. Jednym słowem - nic lepszego za takie pieniądze nie można sobie wyobrazić. Moim zdaniem nie ma sensu wydawać sum rzędu 150zł na uchwyt, gdy za kilkanaście zł (lub teraz już może nawet kilka zł) można dostać coś takiego.

#91 razr

razr
  • 1664 posts
  • SkądKatowice, SI

Posted 26 February 2012 - 16:06

A zna ktoś może jakiś dobry uchwyt do iPhona z futerałem, który mocuje się w kratke od klimatyzacji albo do pustej wnęki po navigacji w XC60?

#92 ostell

ostell
  • 49 posts
  • SkądKrakau, Poland

Posted 10 June 2012 - 10:54

"Mam uchwyt samochodowy systemu HR mocowany do kratki nawiewu od paru lat - pierw MDA VARIO, a teraz iPhone. Jestem bardzo zadowolony i nic się nie złamało. Głowice do mocowania do kratki mam starszego typu i jedyną jej wadą jest że czasami (raz, dwa razy do roku) regulowane na szerokość wpinki do kratki potrafią się rozkalibrować/przesunąć na naszych wspaniałych drogach i trzeba je poprawić żeby uchwyt był ponownie stabilny. Zaletą tego systemu jest to, że wraz ze zmianą telefonu zmieniasz tylko mocowanie - uchwyt pozostaje bez zmian"

też jestem w trakcie poszukiwania, przeczytałem cały wątek, który jest jako tako pomocny i chciałbym wpiąć coś w kratkę (szyba odpada) ale jedyną głowicę jaką znalazłem żeby można zakładać z bumperem to GRIFFIN - a, (rozsuwana) ale nie ma uchwytu na kratkę...[ATTACH=CONFIG]11140[/ATTACH]
HR jest widać solidny, ale mam pytanie :
- czy mając założonego bumpera (incase bardzo cienki i w sumie na górze i na dole nie zakrywa telefonu) wejdzie mi telefon w głowicę HR?? [ATTACH=CONFIG]11138[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]11139[/ATTACH]

#93 LEM09

LEM09
  • 2 posts

Posted 11 July 2012 - 23:19

Brodit będzie chyba dla Ciebie najlepszy. Widziałem u kolegi jak ma zamontowanego w samochodzie iPhone i wyglądało profesjonalnie. Ja sam kupię sobie chyba Brodita na zagłówek do iPada.

#94 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 12 July 2012 - 11:30

A zna ktoś może jakiś dobry uchwyt do iPhona z futerałem, który mocuje się w kratke od klimatyzacji albo do pustej wnęki po navigacji w XC60?

chodzi o taki bez pałąka ?
PURO You Move It Moves | Kategorie

---------- Wpis dodano o 12:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:17 ----------

"Mam uchwyt samochodowy systemu HR mocowany do kratki nawiewu od paru lat - pierw MDA VARIO, a teraz iPhone. Jestem bardzo zadowolony i nic się nie złamało. Głowice do mocowania do kratki mam starszego typu i jedyną jej wadą jest że czasami (raz, dwa razy do roku) regulowane na szerokość wpinki do kratki potrafią się rozkalibrować/przesunąć na naszych wspaniałych drogach i trzeba je poprawić żeby uchwyt był ponownie stabilny. Zaletą tego systemu jest to, że wraz ze zmianą telefonu zmieniasz tylko mocowanie - uchwyt pozostaje bez zmian"

też jestem w trakcie poszukiwania, przeczytałem cały wątek, który jest jako tako pomocny i chciałbym wpiąć coś w kratkę (szyba odpada) ale jedyną głowicę jaką znalazłem żeby można zakładać z bumperem to GRIFFIN - a, (rozsuwana) ale nie ma uchwytu na kratkę...[ATTACH=CONFIG]11140[/ATTACH]
- czy mając założonego bumpera (incase bardzo cienki i w sumie na górze i na dole nie zakrywa telefonu) wejdzie mi telefon w głowicę HR?? [ATTACH=CONFIG]11138[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]11139[/ATTACH]

ten |Griffin też nieźle wygląda

---------- Wpis dodano o 12:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:22 ----------

jesli chodzi o uchwyt dedykowany to na bank nie wejdzie z bumperem bo wszystkie uchwyty dedykowane są idealnie dopasowane aby urządzenie idealnie "siedziało".
Lepeiej kupić uchwyt rozsuwany i dopasować

---------- Wpis dodano o 12:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:24 ----------

sorry o ten mi chodziło

#95 cimilion

cimilion
  • 37 posts
  • SkądPyrlandia

Posted 16 July 2012 - 12:01

Osobiście korzystam z uchwytu Nokia CR-114 Nigdy mi się nie odkleił przez przypadek, mały - fajnie wygląda. Używanie w pionie i poziomie. Znalazłem jak na dzisiaj najtaniej na allegro po 29,50zł z przesyłką - Allegro NOKIA CR114.
Jedyny dla mnie minus, to głębokość całego uchwytu :???: Posiadam rocznego berlingo, więc mam dość daleko ręką do przedniej szyby. Dlatego mam go przyklejonego na bocznej trójkątnej szybie i nie sprawia żadnych problemów. Bym odradzał zakupu tego uchwytu do aut tego typu (van, bus, itp.)

#96 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 16 July 2012 - 12:07

Ja mam taki uniwersalny z Allegro za 11zł i sprawuje się bardzo dobrze. iPhone jest cały czas w pokrowcu i nie muszę go zdejmować.

#97 ostell

ostell
  • 49 posts
  • SkądKrakau, Poland

Posted 24 July 2012 - 17:51

sorry o ten mi chodziło

Kupiłem ten i jest klasa, wykonanie b.dobre, siedzi jak należy, nic nie trzeszczy, nie rusza się itd. Dzieki :)

#98 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 July 2012 - 18:55

bardzo fajny i funkcjonalny SGP VR373- SGP Kuel S20 Mobile Stand - YouTube
Widzę, ze jest dostępny na Allegro, ale nie jestem pewien czy są one oryginalne. Ogólnie polecam bardzo.

#99 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 24 July 2012 - 20:31

Kupiłem ten i jest klasa, wykonanie b.dobre, siedzi jak należy, nic nie trzeszczy, nie rusza się itd. Dzieki :)

A w jakim sklepie kupowales? W puro czy gdzie na allegro?

#100 ostell

ostell
  • 49 posts
  • SkądKrakau, Poland

Posted 24 July 2012 - 20:35

na allegro :
PURO Uniwersalny uchwyt samochodowy (kratka) F-VAT (2501289472) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

opakowanie oryginalne z plombami PURO, z resztą uchwyt - jego jakość nie nasuwaja nawet pytania o oryginalność :)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users