Uchwyt samochodowy do iPhona 4?
Napisano 27 grudnia 2010 - 16:00
Napisano 29 grudnia 2010 - 19:55
PURO Italian Style | Forcetop – Wyłączny partner marki PURO w Polsce
Napisano 29 grudnia 2010 - 20:04
ja nagrywalem z uchwytu TT - swietnie wyglada.
co do uchwytu z YouTube to idze ustawic tak zeby nie bylow go widac.
w jaki sposób? Przecież ustawił telefon poziomo.
Napisano 31 grudnia 2010 - 15:58
Napisano 03 stycznia 2011 - 21:44

No cóż, szukam dalej...
---------- Wpis dodano o 21:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:29 ----------
Co myślicie o tym:
Obrotowy uchwyt 360 stopni Iphone 3G (1355121574) - Aukcje internetowe Allegro
fakt, że droższa jest wysyłka... ale bardziej mnie martwi to, żeby nie wyleciał z tego uchwytu.
albo to Apple Uchwyt Samochodowy do iPhone 4G +GRATIS!! (1357007546) - Aukcje internetowe Allegro
Napisano 05 stycznia 2011 - 19:21

Napisano 19 marca 2011 - 14:45
Napisano 19 marca 2011 - 19:51
Witam,
Przejrzałem temat, ale od czasu ostatnich konkretnych postów minęło trochę dni, w związku z tym pozwolę sobie zapytać:
Czy ktoś z Was znalazł jakiś rozsądny uchwyt do IP4 spełniający poniższe wymagania:
- możliwość wrzucenia telefonu z bumperem;
- montaż albo na długim ramieniu do szyby (mam ją dość płaską, stąd potrzebne mi dłuższe ramię) albo do kratki nawiewu wentylacyjnego
- opcjonalnie GPS
- cena do 300 zł
Navigon odpada, bo telefon w ochronce do niego nie wejdzie... Dzisiaj sprawdzałem Dexim w iSpocie i telefon z bumperem wchodzi nieźle (chociaż potem ciężko trochę go wyjąć, ale chyba bym to przeżył) tyle tylko, że sam uchwyt jest bardzo krótki...
Mógłby mi ktoś doradzić jakiś ciekawy produkt?
Dla Ciebie polecam uchwyt Macally mam go aktualnie. Posiada długie ramie ok 30cm (tutaj jego wada, jest nie stabilny przez cały czas prawie telefon sobie dynda

Ale brakuje mi FM transmitera i myślę nad zakupem tego Dexima. Jeśli go ktoś posiada proszę o opis jak się sprawuje FM oraz czy też można wkładać telefon w pokrowcu?
Napisano 19 marca 2011 - 20:01
Dla Ciebie polecam uchwyt Macally mam go aktualnie. Posiada długie ramie ok 30cm (tutaj jego wada, jest nie stabilny przez cały czas prawie telefon sobie dynda
). Bez problemu telefon wchodzi z bumperem, ja posiadam go w pokrowcu SGP Neo Hybrid. Jest możliwość przestawienia uchwytów bocznych w 3 różne miejsca z obu stron co daje nam dużo konfiguracji.
O! Wygląda nieźle i do tego cena całkiem rozsądna. Zakładam, że jeśli się go oprze o konsolę, to nie będzie tak straszliwie dyndał, prawda? :-) Z tego co widzę można go obracać poziom/pion, a czy można do tego na boki (w sensie, żeby był zwrócony po ukosie do kierowcy)?
Ale brakuje mi FM transmitera i myślę nad zakupem tego Dexima. Jeśli go ktoś posiada proszę o opis jak się sprawuje FM oraz czy też można wkładać telefon w pokrowcu?
Z tego co widzę rozmiarowo jest taki sam jak ten, który testowałem w iSpocie (tam jest model bez transmittera), więc... W pokrowcu włazi (ja mam bumper Puro z szybką na tył). Jeśli masz gdzieś iSpot pod ręką, to podskocz i zerknij, bo wydaje się, że to praktycznie to samo.
Aha, tylko drobna uwaga. Ja np. nie zdecydowałbym się chyba na tego Dexima, bo o ile telefon w miarę gładko wlazł w bumperze (Pan w iSpocie stwierdził, że "pasuje jak ulał"), to z wyciągnięciem było trochę problemów. Jeżeli często wychodzisz z auta, etc. - wydaje mi się, że może to być trochę problematyczne.
Napisano 19 marca 2011 - 22:49
Tak, głowica jest obracana 360 stopni. Można ustawić jak się chcę, całe ramie jest giętkie więc ustawiasz jak chcesz. Jeśli jesteś zainteresowany nagram ci jutro filmik tego uchwytu jak dynda i ogólny zarys.O! Wygląda nieźle i do tego cena całkiem rozsądna. Zakładam, że jeśli się go oprze o konsolę, to nie będzie tak straszliwie dyndał, prawda? :-) Z tego co widzę można go obracać poziom/pion, a czy można do tego na boki (w sensie, żeby był zwrócony po ukosie do kierowcy)?
Napisano 19 marca 2011 - 22:56
Napisano 27 marca 2011 - 00:03
Napisano 27 marca 2011 - 12:05
Jeżeli nie potrzebujecie wzmocnienia GPS, czy zestawu głośnomówiącego, a chcielibyście używać uchwytu dla Iphone'a z bumperem/pokrowcem - za tę cenę jest to całkiem niezły wybór (chociaż uprzedzam lojalnie, że bez oparcia na konsoli uchwyt dość mocno się giba, bo ma po prostu bardzo długie ramię).
Napisano 27 marca 2011 - 15:32
YouTube - Nokia cr 115 problem ???
Napisano 27 marca 2011 - 17:32

Napisano 05 kwietnia 2011 - 14:14
Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad uchwytem do iP4, długo zwlekałem... i w końcu nabyłem uchwyt pasywny firmy BrodIt.
Niestety uchwytów nie ma na miejscu zazwyczaj, wiec trzeba poczekać na sprowadzenie, w moim przypadku trwało to bagatela 4 tyg. i za każdy z elementów musiałem wyłuskać po 95zl :/ (+ przesyłka).
Wcześniej miałem uchwyt Navigona (do iP3G), była to solidna konstrukcja, byłem z niego bardzo zadowolony..., ale miała tez swoje wady, wiszący telefon na szybie był dosyć daleko, przez co za każdym razem kiedy chciałem coś na nim wykonać musiałem się pochylać do przodu odrywając plecy od fotela.
Tak wiec wracając do uchwytu BrodIt, otrzymałem oto dwa takie pakuneczki:

Po rozpakowaniu wygląda to tak:

...w komplecie są jeszcze 4 śrubeczki, do mocowania obu elementów ze sobą, niestety przy wkręcaniu nie sprawiają one wrażenia, żeby dobrze były umiejscowione w bazie, i w sumie trochę się bałem je mocniej dokręcać, bo wg mnie bardzo łatwo jest przekręcić gwint w plastikowej części wkręcając na siłę wspomniane wkręty (w bazie nie ma żadnych otworów, tworzymy bezpośrednio wkręcając śruby).
Sam uchwyt z telefonem wygląda tak:

jak widać zamówiłem wersje do telefonu z niefirmowym bumperem. Sam uchwyt ma regulowaną szerokość, wiec bez problemu każdy dostępny futerał na rynku będzie pasował, wadą takiego uniwersalnego systemu są rynienki w które się wsuwa telefon, ponieważ ich szerokość nie zawsze odpowiada gabarytom telefonu z futerałem, przez co może być on lekko podatny na bujanie się przód/tył. Ale sama regulacja pozwala na tyle ściśle wszystko ustawić, że w moim przypadku nie ma problemu 'gibania się' telefonu w uchwycie. W trakcie używania, pojawiła się kolejna wada takiego rozwiązania - 4 śruby którymi zaciska się uchwyt są dosyć pokaźne - przez co wygodnie się je dokręca palami, ale ograniczają one ruch uchwytu kulowego. Tak wiec zakres regulacji położenia telefonu już w zamocowanym w samochodzie zestawie jest mały jak na to czego się spodziewałem

Zamocowanie bazy w samochodzie zajęło mi jakieś 30s

Po zamocowaniu wygląda to tak:

Na razie użytkuje to ustrojstwo od 2 dni, wiec ciężko się w szerszej perspektywie wypowiedzieć, z czasem może uzupełnię moje spostrzeżenia. W każdym razie, jestem zadowolony

Podsumowując zalety:
+ łatwy montaż
+ estetycznie wykonane
+ wygodne usytuowanie uchwytu
+ stabilność (nic nie drży, telefon pewnie trzyma się w uchwycie)
wady:
- ograniczona regulacja na przegubie kulowym (ruch ograniczony przez śruby)
Napisano 08 kwietnia 2011 - 13:16
iSpot Apple Premium Reseller Macbook, iPad, iPod, iPhone, akcesoria, oprogramowanie.
Napisano 17 kwietnia 2011 - 14:37
Uchwyty samochodowe PURO iPhone 4
iSpot Apple Premium Reseller Macbook, iPad, iPod, iPhone, akcesoria, oprogramowanie.
czy da sie tam zamocować iphona 4 z orginalnym bumperem appla ?

dzieki!
Napisano 17 kwietnia 2011 - 21:14
mam ten uchwyt Nokii i mi nic nie wypada, bo żeby go obracać trzeba trzymać za ten chwytak i razem z tą kulką obracać.
to był chyba jedyny zakup za 15 zł, z którego byłem i jestem zadowolony - mały, solidny i stabilny uchwyt
Ja dostałem ten uchwyt do noki e52 , może i nie jest idealny , ale w porównaniu do innych uniwersalnych uchwytów sprzedawanych po allegro i po mini sklepikach z akcesoriami do komórek nie wygląda jak szajs i zrobiony jest z o niebo lepszych plastików. Jakość wykonania na najwyższym poziomie, a cena za niego wręcz śmieszna. Ja również nie mam problemów z jakimś wypadaniem i kręceniem, i nie bardzo rozumiem narzekania innych na ten produkt, tak jakbyście musieli za każdym razem kręcić żeby pokazać że wypada, albo mięli jedną rękę i nie mogli przytrzymać drugą przy wyciąganiu telefonu. Mam na iphonie bumpera i uchwyt spisuje sie bardzo dobrze.
Napisano 18 kwietnia 2011 - 13:47
czy da sie tam zamocować iphona 4 z orginalnym bumperem appla ?
dzieki!
Powinno - uchwyt ma regulowane "szczęki"
Napisano 20 kwietnia 2011 - 16:04

Napisano 14 maja 2011 - 21:50
masz na myśli ten transmiterek?? jak z jakością dźwięku? ja jestem właśnie na etapie łączenia IP4 z autkiem
Napisano 17 czerwca 2011 - 19:33

Napisano 17 czerwca 2011 - 20:11

Napisano 17 czerwca 2011 - 20:17
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych