Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S

• Please log in to reply
278 replies to this topic

#76 neg

neg
  • 134 posts

Posted 15 August 2010 - 18:13

3. Obudowa i jakosc wykonania.
Pomimo plastikowej obudowy samsung sprawia bardzo dobre wrazenie - lepsze niz wiekszosc telefonow z "metalowymi" obudowami jakie mialem okazje uzywac. Widocznie wzorowana na iPhone 3g/3gs obdowa nie skrzypi, dobrze trzyma sie w reku i sprawia ze telefon jest lekki.
Ocena 9/10

Ja daje 10/10. Telefon mam od 2-3 tyg a zdążyłem go już konkretnie obić o beton i posadzki... Ani śladu. iPhone przy takiej "zabawie" miałby dość już po pierwszym locie po schodach. Wiem bo miałem 3G... Zmarł bidulek.
Ogólnie za żadną dopłatą nie zamieniłbym się na IP4. Pokochałem Androida i wielkie ekrany ;)
Poważnei zastanawiam się czy zamiast czekac na polską premierę IPada nie kupić chińskiej podróbki z Androidem za 1/10 ceny.

#77 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 15 August 2010 - 19:45

Ja daje 10/10. Telefon mam od 2-3 tyg a zdążyłem go już konkretnie obić o beton i posadzki... Ani śladu. iPhone przy takiej "zabawie" miałby dość już po pierwszym locie po schodach. Wiem bo miałem 3G... Zmarł bidulek.
Ogólnie za żadną dopłatą nie zamieniłbym się na IP4. Pokochałem Androida i wielkie ekrany ;)
Poważnei zastanawiam się czy zamiast czekac na polską premierę IPada nie kupić chińskiej podróbki z Androidem za 1/10 ceny.

Nie mialem okazji jeszcze upuscic Galaxy S ale iPhona 3G upuszczalem nie raz i nic mu nie bylo ;)

Co do samego Androida - ten OS sprawia wrazenie nieukonczonego, brak mu wielu podstawowych udogodnien ktore iPhone oferuje. Ja aktualnie czekam na iPhone 4 w Polsce i przy pierwszej okazji wracam do iOS. :P

#78 neg

neg
  • 134 posts

Posted 16 August 2010 - 08:37

Nie mialem okazji jeszcze upuscic Galaxy S ale iPhona 3G upuszczalem nie raz i nic mu nie bylo ;)

Co do samego Androida - ten OS sprawia wrazenie nieukonczonego, brak mu wielu podstawowych udogodnien ktore iPhone oferuje. Ja aktualnie czekam na iPhone 4 w Polsce i przy pierwszej okazji wracam do iOS. :P

Błagam Cie ;)
Nieukończonego ? A jaką miałem minę gdy wyjąłem iPhone 3G z pudełka w pracy i chciałem nagrać film i wysłać go mms'em... ;)

Przeprawa z konfiguracją poczty, właczanie/wyłączanie wifi po wejsciu do menu... Mega idiotyczny iTunes którego szczerze nienawidze (nadal go nienawidzę - bo mam ipoda)
Wiele z tego udało się poprawić, zmienić ale system w iPhone nadal jest piękny, z potencjałem ale sto lat za murzynami.
Zupełnie jak Polska ;)

#79 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 August 2010 - 08:51

o przepraszam, itunes dla mnie to najlepszy menedzer biblioteki audio/video :) w połączeniu z Apple TV daje mega możliwości ;) Brakuje mi tylko synchro iPoda/iPhona poprzez WiFi i będzie mega! Co do samego androida....się nie wypowiadam natomiast co do: "Nieukończonego ? A jaką miałem minę gdy wyjąłem iPhone 3G z pudełka w pracy i chciałem nagrać film i wysłać go mms'em..." a ja kiedy kupiłem iPhona 3G i zobaczyłem, że nie ma mmsów pomyślałem sobie....no tak mam internet, fotkę wysyłam w większej rozdzielczości na maila....brawo apple za takie podejście. ja w sumie w zyciu wysłałem może z 10 mmsów więc akurat nie dla mnie to zabawa.

#80 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 16 August 2010 - 09:26

ja w sumie w zyciu wysłałem może z 10 mmsów więc akurat nie dla mnie to zabawa.

bo mmsy to wynalazek dla gimbusow, zeby mogli sobie fotki w rozdzialce 160x120 otworzyc na jakiejs nokii 3310
ja przez dwa lata nie wyslalem ani jednego, teraz wysyla sie zdjecia mailem albo komunikatorem via Palringo na przyklad

#81 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 16 August 2010 - 09:53

Błagam Cie ;)
Nieukończonego ? A jaką miałem minę gdy wyjąłem iPhone 3G z pudełka w pracy i chciałem nagrać film i wysłać go mms'em... ;)

Przeprawa z konfiguracją poczty, właczanie/wyłączanie wifi po wejsciu do menu... Mega idiotyczny iTunes którego szczerze nienawidze (nadal go nienawidzę - bo mam ipoda)
Wiele z tego udało się poprawić, zmienić ale system w iPhone nadal jest piękny, z potencjałem ale sto lat za murzynami.
Zupełnie jak Polska ;)

Nie powiesz mi ze na iphone konfiguracja poczty na gmail/hotmail czy .me jest trudna ? Bo bardziej uprościć tego apple nie mógł już chyba ^^ ?
Wi-Fi, nigdy nie wyłączam, jestem w zasięgu to się łączy -jestem "gdzieś" to nie i tyle :)
Itunes to akurat najlepszy program do muzyki z jakim miałem do czynienia, na początku też myślałem że to wielkie g* bo byłem przyzwyczajony do drag&drop w jakichś mp3, ale teraz widzę że się bardzo myliłem :)
Co do mms no to każdy chyba wie jak to wygląda, przechodzą zdjęcia w jakiejś rozdzielczości 120x160 gdzie widać 3 kolory ,o wiele lepszym rozwiązaniem oczywiście mail :)

#82 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 16 August 2010 - 11:47

Błagam Cie ;)

Zupełnie jak Polska ;)

Tak. Niedokonczonego. Roznica miedzy Androidem a iOS jest taka ze poszczegolne funkcjonalnosci w iOS sa doszlifowane i dzialaja tak jak maja. Bo brak danej funkcji nie siwadczy o niedokonczeniu ale fakt ze dana funkcja na papierze jest a w rzeczywistosci nie dziala juz tak. Moze jedna z tak ostatnio popularnych analogii motoryzacyjnych pozwoli ci lepiej to zrozumiec: dzialajaca Honda Civic jest bardziej dokonczonym samochodem niz Bentley w ktorym silnik nie jest polaczony z kolami pomimo iz ma mniej funkcjonalnosci.

Wymienie ci teraz kilka przykladow niedorobienia Androida.

1. System nie radzi sobie z zarzadzaniem pamiecia i brak mu (w przeciewienstwie do iOS4) wbudowanego menagera zadan. Na szczescie Samsung zauwazyl to nidociagniecie i w nowszych romach zawarl swoj wlasny menager zadan. Nie zmienia to jednak faktu ze nie jest to czesc systemu a zarzadzanie pamiecia nadal ssie.

2. Odtwarzacz muzyki - Samsungowy odtwarzacz posiada ladne kontroli na lockscreenie ale tylko on. Zadna inna aplikacja nie moze takowych uzywac i moze nie bylo by to takie straszne godyby nie to ze sam odtwarzacz jest wybrakowany - brak mu jakiegokolwiek wsparcia dla audiobookow czy podcastow, nawet tak trywialna rzecz jak zapamietanie pozycji w podcascie jest rzecza niewykonalna. Konczy sie to tym ze musimy uzywac ososbnej aplikacji do audiobookow (audible.com), osobnej do podcastow i osobnej do muzyki.

3. Odtwarzacz Video - fajnie, dzialaja DIVX'y ale w przeciwienstwie do tego w iOS nie ma zadnej obslugi napisow ani wielu sciezek audio.

4. Poczta - w iOS systemowy mail nie ma problemow z push czy to po Exchange czy z mobileMe a nawet jezeli dostawca email nie oferuje pusha to nie ma problemu zeby system sprawdzal maila co parenscie minut. Skonfigurowany na sprawdzanie co 15min domslny klient poczty naszego kochanego Galaxy S zorientowal sie ze jest nowy mail po 57minutach od jego otrzymania i zakomunikowal o nim pomimo iz mail zostal juz przeczytany na komputerze co w wypadku IMAP nie powinno miec miejsca.

5. Brak platnych aplikacji w Markecie a nawet gdyby owe platne aplikacje byly dostepne to i tak w porownaniu z oferta AppStore za przeproszeniem G jest dostepne.

6. Zeby oddzwonic lub zadzwonic do kogos potrzeba wykonac 3 razy wiecej czynnosci niz na iOS a to ponoc jest telefon.

Te niedociagniecia i niedorobki ciagna sie w nieskonczonosc. iOS'sowi moze i brak kilku funkcji ale User Experience zawsze byl swietny czego o Androidzie powiedziec nie mozna.

#83 neg

neg
  • 134 posts

Posted 17 August 2010 - 09:43

bo mmsy to wynalazek dla gimbusow, zeby mogli sobie fotki w rozdzialce 160x120 otworzyc

To forum Apple i wiadomo jaki jest nastawienie. Nie ma mms ? To bardzo dobrze ;P Nie da się nakrecić filmu ? Po co takie ficzery w komórce... ;)
Jakby ipod nie miał możliwości odtwarzania muzyki to tez było by git bo muzy z mp3ek słuchają tylko geje na siłce ;P
Na wszystko jest wytłumaczenie ;) Więc nie ciągnę dalej tematu.

Wave 1.3 tyś, Galaxy S 1.7 tyś... iPhone po ile u nas biega ? ;) Dobra... Już nie zaogniam. Dla mnie eot ;)

#84 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 17 August 2010 - 11:05

miałem dwa tygodnie galaxy s wczoraj sprzedałem i kupilem IP4 32GB i powiem ze specjalnie nie warto przepłacać 2x za iphona chyba ze ktos lubi miec nagrywanie z ostrością , lampą błyskową , i edycje wideo a galaxy s z froyo to potęga divx i rmvb odtwarza z napisami i polskimi znakami plynnie nawet na tv-out jest flash 10.1 który odtwarza moją ulubiną stonkę redtubelive i ma masę fajnych pierdół jak google to phone , mmsy na iphonie 4 mam w standardzie tak samo wysylanie filmików

#85 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 17 August 2010 - 14:26

a galaxy s z froyo to potęga

Bzdura - obecne buildy Froyo nie maja zaimplementowanego JIT i nie sa wydajniejsze og 2.1.

divx i rmvb odtwarza z napisami i polskimi znakami plynnie nawet na tv-out

Nie za pmomoca domyslnego playera.

jest flash 10.1 który odtwarza moją ulubiną stonkę redtubelive

Nie ma, jest shakowana wersja flash 10.1 ale nie jest to oficjalna wersja dla Galaxy S i dziala tylko na firmware z 2.2 ktory jest niestabilny i nienajszybszy.

i ma masę fajnych pierdół jak google to phone ,

a co to takego "google to phone" bo gdzies juz slyszalem ale nie kojaze ;)

mmsy na iphonie 4 mam w standardzie tak samo wysylanie filmików

MMSy na iOS sa juz od bardzo dawna.

#86 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 17 August 2010 - 15:10

android 2.1 śmiga i beta froyo też, a potęga dlatego że dopiero na froyo ma lupke szukaj wklej, flash 10.1 , google to phone (w przegladarce google tam gdzie adres obok jest ikonka telefonu naciskasz ikonke a na telefonie otwiera się ta strona z tym linkiem) divx i rmvb z napisami idzie przy pomocy rockplayer tak jakby na iphonie coś chodziło przy pomocy domyślnego odtwarzacza flash nie jest oficjalny bo nie ma jeszcze oficjalnego froyo w ciągu miesiąca będzie jedno i drugie a ma być nawet android 3.0 na galaxy więc jeśli komuś nie zależy na porządnym nagrywaniu video nie widzę sensu przepłacać x2 za iphona 4 a galaxy s jest szybszy czy na 2.1 czy froyo od iphona 4 wiec nie rozumiem co znaczy że froyo jest nie najszybszy , że będzie jeszcze dużo szybszy ?

#87 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 17 August 2010 - 16:56

google to phone (w przegladarce google tam gdzie adres obok jest ikonka telefonu naciskasz ikonke a na telefonie otwiera się ta strona z tym linkiem)

no to cuekawe rozwiazanie ale poza pobieraniem aplikacji nie widze zastosowania.

divx i rmvb z napisami idzie przy pomocy rockplayer tak jakby na iphonie coś chodziło przy pomocy domyślnego odtwarzacza

Domyslny player iPhone co prawda DIVX nie odtwarza ale z napisami i wieloma sciezkami audio nie ma problemow.

flash nie jest oficjalny bo nie ma jeszcze oficjalnego froyo w ciągu miesiąca będzie jedno i drugie a ma być nawet android 3.0 na galaxy

Nie ma zadnej informacji ze Galaxy S ma dostac 3.0 - to sa jeydnie marzenia wlascicieli.

więc jeśli komuś nie zależy na porządnym nagrywaniu video nie widzę sensu przepłacać x2 za iphona 4

2x To nie kosztuje nawet iPhone 4 z 32gb pamieci a zeby uzyskac taka konfiguracje w Galaxy S o chocby zblizonej predkosci zapisu wydamy niewiele mniej.

a galaxy s jest szybszy czy na 2.1 czy froyo od iphona 4 wiec nie rozumiem co znaczy że froyo jest nie najszybszy , że będzie jeszcze dużo szybszy ?

Galaxy S nie jest szybszy od iPhone 4 - szybciej laduje strony, nic wiecej ale nie jest to wina sprzetu. Przez androida nie moze nawet pokazac mocy swojego Gpu ktory ma szybszy niz iPhone 4. Co do Froyo - ma byc znacznie szybszy ale glownie w benchmarkach.

#88 krl.krl

krl.krl
  • 522 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 August 2010 - 17:14

Żeby odtworzyć film z napisami na iPhone trzeba się trochę nagimnastykować. Już łatwiej prościej wkleić napisy bezpośrednio w film.

#89 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 17 August 2010 - 17:24

Android 3.0 ma wej
jest wolniej choćby z powodu rozdzielczości iphone 4 960x640 a galaxy s ma efektywną tylko 392x653 procek w iphonie 4 ma wiecej roboty

#90 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 17 August 2010 - 17:38

Android 3.0 ma wej

Zlinkowany artykul mowi jedynie ze Galaxy S spelnia wymagania Androida 3.0 a nie ze takowy dostenie.

PS. Procek w iPhone nie przetwarza grafiki - interface iOS jest sprzetowo wspierany przez gpu.

#91 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 18 August 2010 - 08:35

Żeby odtworzyć film z napisami na iPhone trzeba się trochę nagimnastykować. Już łatwiej prościej wkleić napisy bezpośrednio w film.

Mylisz się, napisy wybierane z menu nie wklejone w film robi się banalnie łatwo za pomocą dwóch darmowych programików : SRT Tool i Handbrake. Mnie konwersja zajmuje 15-20 minut na 1 płytę. Całość sprowadza się do kilku kliknięć. Nie wiem jak na Pc, ale ma Maku jest to banalnie proste.

---------- Wpis dodano o 09:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:34 ----------

Android 3.0 ma wej
jest wolniej choćby z powodu rozdzielczości iphone 4 960x640 a galaxy s ma efektywną tylko 392x653 procek w iphonie 4 ma wiecej roboty

Skąd ty masz te informację o efektywnej rozdzielczości ekranu Galaxy? Ten telefon ma rozdzielczość 480x800, a nie taką jak podałeś...

#92 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 18 August 2010 - 10:43

tak tylko w amoled i superamoled jakos tam sie zapalają inaczj podwójnie
AMOLED-owe oszustwo - TELEPOLIS.PL
różnicę widać najlepiej w vnc miedzy iphonem 4 a galaxy s jest bardzo duża , przy zdjęciach , excel tez widac dalej juz jeden gips

---------- Wpis dodano o 11:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:35 ----------

a napisy na iphona to konwersje robie w 1 min na xp
workshopem zmieniam format na .smi a notepadem konwertuje na utf-8 zeby byly polskie znaki
i yxflash czy teraz odpowiednik w app yxplayer2 odtwarza divx z napisami

#93 zibiksior

zibiksior
  • 25 posts

Posted 22 August 2010 - 13:11

Witam, od tygodnia jestem posiadaczem Galaxy S i jak dla mnie jedyną wadą tego telefonu jest brak lampy błyskowej. Inne "wady" to kwestia gustu;) Co do "oszukanej" rozdzielczości super AMOLED to chyba trzeba lupy żeby zobaczyć jakieś niedogodności na tym ekranie...Za to kolory.... ahh te kolory:D Wszystko na tym wyświetlaczu wygląda świetnie w życiu nie widziałem lepszego wyświetlacza w telefonie komórkowym! Szczerze może IP 4 ma większa rozdzielczość ale co z tego AMOLED swoja przejrzystością powala a jak pisałem wcześniej żeby zobaczyć jakieś piksele potrzeba lupy;) Polecam ten telefon ze względu również na Androida fakt stock'owy rom działa troszke wolnawo, ale po zrootowaniu ten telefon pokazuje co potrafi:) A poza tym pod koniez sierpnia ma wejść aktualizacja do 2.2 Froyo. Dlatego jeśli ktoś nie jest zdecydowany to oczywiście polecam Samsunga no chyba że ktoś chce wydać dwa razy więcej na iPhone'a 4 tylko za większa rozdzielczość ekranu:P Pozdrawiam Zbigniew

#94 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 22 August 2010 - 14:02

Dlatego jeśli ktoś nie jest zdecydowany to oczywiście polecam Samsunga no chyba że ktoś chce wydać dwa razy więcej na iPhone'a 4 tylko za większa rozdzielczość ekranu:P

Ja tez polecam Maluszka bo po co przeplacac i brac Merca.

Roznica ceny miedzy tymi telefonami to 600pln (SGS i szybka karta 8GB a iPhone 4 16GB) i nie nie mowie o Allegro bo 1 nikt przy zdrowych zmyslach sprzetu za taka cene nie kupuje na allegro i 2 iPhone 4 jescze nie jest dostepny w Polsce (a jezeli Polski dystrybutor byl by uczciwy to powinien kosztowac 2550pln).

Za wyzsza cene dostajemy:
-Lepszy Ekran
-Wiecej ramu (tak SGS ma 384mb ramu i 128mb OneDRAM ktory sluzy do wymiany danych miedzy CPU a GPU i czy zostanie kiedykolwiek w pelni wykorzystany przez Androida tego nie wiadomo)
-Lepszy Aparat
-Flash
-Lepszy zestaw preinstalowanych aplikacji
-Lepsza jakosc dzwieku
-Lepszy glosnik zewnetrzny
-Lepszej jakosci obudowe
-Mniejsze wymiary
-Wiecej czasu na baterii
-Lepszy zasieg 3G
-Ogolnie szybszy telefon
-Mniejszy spadaek wartosci z czasem

Czy SGS ma jakies przewagi nad iPhone 4? Oczywiscie.
-Bardziej jaskrawe kolory (jezeli ktos woli jaskrawosc ponad realizm)
-Wbudowany Hotspot WiFi
-Wiekszy Ekran
-Mniejsza waga

I to wszystko po wyjeciu z Boxa - o Rootowaniu nie pisze bo po Jailbreake na iPhone mozna zrobic wszystko to samo co na SGS.
Wiec prosze przestancie pisac ze iPhone 4 kosztuje 2x wiecej i rozni sie tylko ekranem bo pokazuje to tylko fakt ze nie macie pojecia o iPhone 4 i tylko chwalicie to co macie.

#95 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 22 August 2010 - 14:28

@ClassicGOD , mógłbyś powiedzieć o co chodzi z tym wbudowanym HotSpot Wi-fi ?

#96 zibiksior

zibiksior
  • 25 posts

Posted 22 August 2010 - 14:35

@ClassicGOD widzę, że sam jesteś posiadaczem Galaxy a piszesz że IP 4 to nie wiadomo co, to dlaczego nie dołożyłeś "trochę" i nie kupiłeś iPhone'a? Może dlatego ze się go chyba nie doczekamy w Polsce... A poza tym nie mów, że to maluszek bo na pewno są to telefony z najwyższej półki...Ja napisałem tylko swoje zdanie. Po tym co się czyta o iPhonie i jego wadach oraz cenie (nawet w Play jest bardzo wysoka) to raczej nie kupił bym tego urządzenia . Te zalety które wymieniłeś nie są dla mnie warte różnicy pomiędzy Galaxy którego można kupić za 1 zł a iPhonem który najtaniej w Play'u kosztuje 3300zł dla użytkowników indywidualnych nawet te 2000zl dla firm... Dlatego uważam, że stosunek jakości i ceny jest tutaj bardzo dobry czego niestety nie można powiedzieć o Iphonie:/ a szkoda bo gdyby kosztował mniej myślę, że w tedy bym się nie zastanawiał:) @igiel chodzi tu o to, ze możesz zrobić z telefonu router i nadawać sygnał wifi np. dla laptopa i korzystać z pakietu internetowego;)

#97 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 22 August 2010 - 14:41

@ClassicGOD widzę, że sam jesteś posiadaczem Galaxy a piszesz że IP 4 to nie wiadomo co, to dlaczego nie dołożyłeś "trochę" i nie kupiłeś iPhone'a? Może dlatego ze się go chyba nie doczekamy w Polsce... A poza tym nie mów, że to maluszek bo na pewno są to telefony z najwyższej półki...Ja napisałem tylko swoje zdanie. Po tym co się czyta o iPhonie i jego wadach oraz cenie (nawet w Play jest bardzo wysoka) to raczej nie kupił bym tego urządzenia . Te zalety które wymieniłeś nie są dla mnie warte różnicy pomiędzy Galaxy którego można kupić za 1 zł a iPhonem który najtaniej w Play'u kosztuje 3300zł dla użytkowników indywidualnych nawet te 2000zl dla firm... Dlatego uważam, że stosunek jakości i ceny jest tutaj bardzo dobry czego niestety nie można powiedzieć o Iphonie:/ a szkoda bo gdyby kosztował mniej myślę, że w tedy bym się nie zastanawiał:)

@igiel chodzi tu o to, ze możesz zrobić z telefonu router i nadawać sygnał wifi np. dla laptopa i korzystać z pakietu internetowego;)

Wiesz,wyciągasz wnioski o cenie gdzie iPhone jeszcze nie wyszedł tak naprawdę u nas (play i plus mają go w ofercie bardziej żeby był) dopiero w tym tygodniu będzie więc wtedy można rozmawiać o cenie :]
Czyli ten hotspot wifi to to samo co Internet Tethering w iphone ?

#98 zibiksior

zibiksior
  • 25 posts

Posted 22 August 2010 - 14:46

No właśnie jeszcze nie wyszedł a SGS'a można już kupić od dłuższego czasu:) A ceny po tym co się słyszy niestety raczej będą wysokie. Tak, hotspot wifi to to samo co wifi tether tylko masz to od razu z marszu w telefonie;)

#99 krl.krl

krl.krl
  • 522 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 August 2010 - 15:12

iPhone 4 droższy o 600 zł od Galaxy S? Gdzie? Samsung kosztuje ok 1800 zł, iPhone 4000 zł. Oczywiście mówię o normalnych sklepach. Bo jeśli ktoś kupuje za granica to równie dobrze może kupić na Allegro. Poza tym, Galaxy S można trzymać równie dobrze prawą jak i lewą ręką ;)

#100 igiel

igiel
  • 1141 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 22 August 2010 - 15:26

No właśnie jeszcze nie wyszedł a SGS'a można już kupić od dłuższego czasu:) A ceny po tym co się słyszy niestety raczej będą wysokie. Tak, hotspot wifi to to samo co wifi tether tylko masz to od razu z marszu w telefonie;)

przecież to jest też w iphonie z pudełka od razu...
Wiesz, ja tam wolę poczekać aż wejdzie do ery/orange :) Wtedy się zobaczy i oceni ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users