Apple wzywa Gizmodo do zwrotu nowego iPhone'a
Napisano 20 kwietnia 2010 - 18:26
Napisano 20 kwietnia 2010 - 18:30
Napisano 20 kwietnia 2010 - 18:46
O jaaaa to oni serio zrobili takiego brzydala? fenk gad, że to tylko prototyp, może się jeszcze obudzą.
Oby nie.
Mi się podoba ten design (nie licząc przycisków "zgłaśniania"), będzie pasował mi do Maka ;P
Napisano 20 kwietnia 2010 - 18:47
niektórzy z Was piszą, żę chcieliby "full aluminium enclosure" a przecież aluminium skutecznie zablokuje sygnał gsm...
...eh dzieci, dzieci
W iPadzie nie blokuje sygnału 3G dla internetu, to czemu miałoby go blokować w iPhone?
Napisano 20 kwietnia 2010 - 19:00
W iPadzie nie blokuje sygnału 3G dla internetu, to czemu miałoby go blokować w iPhone?
w iPadzie dla modułu GSM jest wydzielona na górze przestrzeń, która jest z czarnego plastiku. Anteny wifi mają swoje wyjście dla fal radiowych poprzez plastikowe jabłko na tylnej ściance ipada.
To samo było w iphone 2G, przecież nie był cały aluminiowy. iPody Touch tak samo mają plastikowe wstawki.
Napisano 20 kwietnia 2010 - 19:24
Napisano 20 kwietnia 2010 - 19:35
Napisano 20 kwietnia 2010 - 19:41
Napisano 20 kwietnia 2010 - 19:41
Napisano 20 kwietnia 2010 - 19:45
Ta wersja wydaje się również mnie najbardziej prawdopodobna.nie no ludzie to nie mozliwe zeby prototypy dawali jakims inzynierom do domu. Po co? Oprogramowanie będą robić w firmie wiec aparat mógł zostac w sejfie apple:D Według mnie to specjalny ruch apple. Robią "Kontrolowany przeciek". Wiemy jakie beda nowe funkcje telefonu i zrobili go brzydkiego, żeby w czerwcu zaprezentować finalny produkt wygladajacy jak prawdziwy gadżet apple.
Napisano 20 kwietnia 2010 - 19:47
nie no ludzie to nie mozliwe zeby prototypy dawali jakims inzynierom do domu. Po co? Oprogramowanie będą robić w firmie wiec aparat mógł zostac w sejfie apple:D Według mnie to specjalny ruch apple. Robią "Kontrolowany przeciek". Wiemy jakie beda nowe funkcje telefonu i zrobili go brzydkiego, żeby w czerwcu zaprezentować finalny produkt wygladajacy jak prawdziwy gadżet apple.
Mam nadzieje ;]
Napisano 20 kwietnia 2010 - 19:55
Napisano 20 kwietnia 2010 - 21:19
---- Dodano 20-04-2010 o godzinie 22:22 ----
Wyjmowaną baterię mogli zrobić właśnie do testowania, żeby nie rozkładać całego telefonu w razie konieczności wymiany.
Napisano 20 kwietnia 2010 - 21:25
Napisano 20 kwietnia 2010 - 21:48
Napisano 20 kwietnia 2010 - 22:23
Pewnie. Przecież LG i Samsung to badziewie dla biednego plebsu bez krzty kreatywności, wyczucia designu, myslącego szablonowo...[...] Nie chce mi się wierzyć, żeby iPhone mógł wyglądać jak jakiś LG czy Samsung.
[...]
Uwielbiam takie stwierdzenia w stylu: "mam iPhone. czuję się lepszy niż inni i jestem lepszy niż inni. Mam więc jestem zamiast myślę więc jestem."
Tak się sklada, że mi iPhone cholernie się podoba, ale daleki byłbym od mówienia o innych markach z pogardą jak w poście cytowanym. Przed Apple istniał design i po Apple też będzie istniał. Ive nie jest jedynym designerem i wizjonerem.
Napisano 21 kwietnia 2010 - 00:10
Pewnie. Przecież LG i Samsung to badziewie dla biednego plebsu bez krzty kreatywności, wyczucia designu, myslącego szablonowo...
Uwielbiam takie stwierdzenia w stylu: "mam iPhone. czuję się lepszy niż inni i jestem lepszy niż inni. Mam więc jestem zamiast myślę więc jestem."
Tak się sklada, że mi iPhone cholernie się podoba, ale daleki byłbym od mówienia o innych markach z pogardą jak w poście cytowanym. Przed Apple istniał design i po Apple też będzie istniał. Ive nie jest jedynym designerem i wizjonerem.
Chodziło mi o to, że to nie jest styl Apple. Samsung i LG podałem dla przykładu bo w mojej opinii ich telefony niczym się nie wyróżniają i wszystkie są do siebie podobne.
Napisano 21 kwietnia 2010 - 01:04
http://www.porhomme....neva-2009-2.jpg
a następnie na to :
http://www.lincah.co...iew-588x441.jpg
To dwa te same samochody, ale link na górze to wersja prototypowa, a link na dole to finalny model.
Wątpie, żeby nawet inżynierowie Apple mogli wynieść nowy produkt poza obręby firmy z Cupertino, a szczególnie do Pubu ( o_O).
Moim zdaniem nie ma co się napinać, bo znając życie jeszcze 1000 osób zgubi-znajdzie, ukradnie, etc etc nowego iPhone'a 4G. Ale plotki zawsze były dobrą sprawą wprowadzania produktów przez Apple ; )
Napisano 21 kwietnia 2010 - 05:47
Napisano 21 kwietnia 2010 - 07:21
Szczerze? Podchodzi mi pod Nokie z N-series. Gdyby to dopracowac, to moze jeszcze cos by z tego bylo, ale narazie nie wyroznia sie tak designem, jak wyroznialy sie iPhony zaraz po premierze.
a że tak pozwolę sobie zapytać - bo to już któreś porównanie do Nokii N - N90, N80, N95 czy N97?
"Wygląda jak Samsung" (C100? E250? B2100?) lub "LG" (BL20? Cookie? Eco Solar?)
Czytając przypomniał mi się niedawno umieszczony wątek o miloionowym poście...
Napisano 21 kwietnia 2010 - 07:49
Napisano 21 kwietnia 2010 - 08:38
Napisano 21 kwietnia 2010 - 08:46
Napisano 21 kwietnia 2010 - 08:58
To teraz spójrzmy na to :
http://www.porhomme....neva-2009-2.jpg
a następnie na to :
http://www.lincah.co...iew-588x441.jpg
To dwa te same samochody, ale link na górze to wersja prototypowa, a link na dole to finalny model.
Wątpie, żeby nawet inżynierowie Apple mogli wynieść nowy produkt poza obręby firmy z Cupertino, a szczególnie do Pubu ( o_O).
Moim zdaniem nie ma co się napinać, bo znając życie jeszcze 1000 osób zgubi-znajdzie, ukradnie, etc etc nowego iPhone'a 4G. Ale plotki zawsze były dobrą sprawą wprowadzania produktów przez Apple ; )
Ale telefon znaleziony wyglądał jak 3G, dopiero wewnatrz byl ten 4.
http://gizmodo.pl/im...76/537case1.jpg
A ogólnie to taka ostatnio moda na testy publiczne, wystarczy wspomnieć o windows 7, przez rok przed premierą był dostępny za darmo od wersji alpha do ostatniej bety.
Załóżmy, że nowy iPhone będzie miał microSIM. Kupuję taki telefon i co mam zrobić żeby go używać? Mam się zgłosić do Orange żeby mi wymienili moją kartę SIM na microSIM? Trochę to jest chore, bo mogłem przekładać SIM do wszystkich telefonów (są różne sytuacje w życiu), a tak już nie będę mógł, bo micro-SIM przecież nic nie łyka.
Na początku telefoni komórkowej były karty sim 5V, tez trzeba było je wymieniać po zakupie nowego telefonu których ich nie obsługiwał, więc to żadna nowość, dzwonisz na infolinie i przesyłaja nową.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych