Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple wzywa Gizmodo do zwrotu nowego iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#51 iMak

iMak
  • 81 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 15:38

jeszcze nie tak dawno czytalem (chodzilo zdaje sie o ipoda), ze kazdy prototyp jest chroniony jak amerykanski prezydent, a tu nagle gosc "gubi" po pijaku w knajpie nowy model. toz to przeciez smiechu warte. to jest wedlug mnie chwyt marketingowy i nic wiecej.

#52 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 20 kwietnia 2010 - 15:39

buahaha, jak już kilka osób pisało - to zgubienie to tak na prawdę "zgubienie" i chwyt marketingowy, żeby o marce mówiło się*coraz więcej i oczekiwanie na nowego iP rosło. Prawda jest taka, ze redakcja myapple, osoby piszące tutaj na forum, a także ja w tej chwili piszący tego posta, robimy dokładnie to, czego chce apple - spekulujemy, rozmawiamy, krytykujemy, czekamy... innymi słowy - wszystko kręci się*wokół nowego iPhona. A jeśli ten stan będzie się utrzymywał przez spory czas, to nie ważne co w nim będzie - na pewno znajdzie się*spora grupa ludzi, którzy kupią*go w ciemno.

Oczywiście, że jest taka możliwość, ale to nie znaczy, że jest to jedyna opcja. Faktyczny niekontrolowany wyciek nowego iPhone'a też jest możliwy. To jak było naprawdę pokaże dopiero przyszłość. Dobrze przemyślany PR Appla to jest pierwsze co przychodzi do głowy, ale nie można nie brać pod uwagę innych scenariuszy. Póki co wszystko to są tylko spekulacje. Jedno jest na bank pewne - przemyślana i celowa akcja Apple, czy nie, telefon jest autentyczny i jest autorstwa Apple, co potwierdziło już mnóstwo portali newsowych i dowodów w postaci zdjeć i filmów. Pozostaje kwestia czy to pierwotny prototyp, czy też już finalny następca iPhona 3GS, o czym przekonamy sie zapewne w czerwcu. Na pewno jednak telefon, którego zdjęcia wyciekły nie jest żadnym fake'iem, jak twierdzili niektórzy.

#53 shog

shog
  • 669 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 20 kwietnia 2010 - 15:40

buahaha, jak już kilka osób pisało - to zgubienie to tak na prawdę "zgubienie" i chwyt marketingowy, żeby o marce mówiło się*coraz więcej i oczekiwanie na nowego iP rosło. Prawda jest taka, ze redakcja myapple, osoby piszące tutaj na forum, a także ja w tej chwili piszący tego posta, robimy dokładnie to, czego chce apple - spekulujemy, rozmawiamy, krytykujemy, czekamy... innymi słowy - wszystko kręci się*wokół nowego iPhona. A jeśli ten stan będzie się utrzymywał przez spory czas, to nie ważne co w nim będzie - na pewno znajdzie się*spora grupa ludzi, którzy kupią*go w ciemno.

Bardzo dobrze napisane, zgadzam się w 100%.

#54 superjas

superjas
  • 107 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 15:41

Zgadzam Sie. To moze byc dobry test do wybadania ew preferencji klientow. Szczegolnie tych zorientowanych w produktach apple. A na marginesie to szpetny to twor jak diabli. Mialem leciec do nowego jorku tuz po premierze iphona 4. Jesli to sie bedzie potwierdzac to nie dosc ze nie pojade to mojego 3g zmienie najwyzej na 3gs. A tego szitu nie kupie. Chyba ze zmienia ta szkaradna obudowe.

#55 Mixersky

Mixersky
  • 424 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2010 - 15:51

HAHA ktoś wcześniej napisał żenująca prowokacja gubiony tel, tekst wystosowany za porozumieniem obu stron i to jescze pulicznie zaraz beda oficjalne przeprosiny giz no smiechu kupa..

#56 kwasnejablko

kwasnejablko
  • 95 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 15:58

przy indolencji umysłowej niektórych piszących, to sie nie zdziwie jak w dniu premiery nowego produktu odezwa sie głosy: TO FAKE! To nie Steve Jobs ogłasza nowy telefon, to FAKE! Przecież nie wyglada jak 3g/3gs to musi być FAKE! :lol:

#57 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 20 kwietnia 2010 - 15:58

Ja też uważam, że to zbyt grubymi nićmi szyte to zagubienie, dziwne listy itp. Natomiast jeśli chodzi o wygląd, to mnie się podoba bardziej niż 3Gs i już. Jest dla mnie bardziej elegancki, a mniej plastik-fantastik. Gust jak dupę każdy ma swoją ;) Natomiast dla mnie będzie porażką, jesli ekran pozostanie tej samej wielkości lub mniejszy - przy tej rozdzielczości nie ma to żadnego sensu...

#58 KuKocz

KuKocz
  • 121 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój / Gliwice

Napisano 20 kwietnia 2010 - 16:07

Ja też uważam, że to zbyt grubymi nićmi szyte to zagubienie, dziwne listy itp. Natomiast jeśli chodzi o wygląd, to mnie się podoba bardziej niż 3Gs i już. Jest dla mnie bardziej elegancki, a mniej plastik-fantastik. Gust jak dupę każdy ma swoją ;)
Natomiast dla mnie będzie porażką, jesli ekran pozostanie tej samej wielkości lub mniejszy - przy tej rozdzielczości nie ma to żadnego sensu...

Mnie równiez wygląd się podoba, poza tym najważniejsze są doznania organoleptyczne, gdyż z 3G i 3GS'em też jest tak, że lepiej wygląda na żywo w dłoni niż na zdjęciach...
Najważniejsze, żeby obudowa nie pękała pod naciskiem upływającego czasu...
Bo to w zasadzie chyba jedyna rzecz, która mnie irytuje. Niedoskonałości softwerowe idzie poprawić dzieki JB, ale kiepskiej konstrukcji nikt nie zmieni.

#59 3_Ohm_Back

3_Ohm_Back
  • 379 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 kwietnia 2010 - 16:09

ciekawość*pożera mnie w całości co do tego nowego iphone'a. A sytuacja jest śmieszna - taki głupi przeciek - tylko apetytu narobi fanom Apple.

#60 Performance

Performance
  • 87 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 16:24

Tylko dlaczego nie ma filmiku z OS, albo ile ma pamięci jaki processor? Aparat i inne to niepotrzebne gadżety.

#61 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 20 kwietnia 2010 - 16:29

powinni sprzedac chińczykom za milion dolarów

#62 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 20 kwietnia 2010 - 16:40

Jedno jest pewne, 3G idzie na sprzedaż ;) A na półce i w kieszeni szykuje się miejsce na 4 Gen :D

#63 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 16:43

Jeżeli tak będzie wyglądał nowy iPhone, to kupuje 3GS'a. Gdybym chciał Samsunga, LG lub inne badziewie, to kupiłbym już teraz :/

#64 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 20 kwietnia 2010 - 16:50

Jeżeli tak będzie wyglądał nowy iPhone, to kupuje 3GS'a. Gdybym chciał Samsunga, LG lub inne badziewie, to kupiłbym już teraz :/

Jak Samsung, LG to badziew, to iPhone też.

Co porównujesz ?

Firmware ?

Wykonanie ?

Może HTC też bardziew ? heh

ehh, jak masz tak pisać, to chociaż rozwiń swoja wypowiedź.

ps. osobiście, bardzo podoba mi się wygląd iPhone 4G, ładniejszy niż 3G/3Gs

#65 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 kwietnia 2010 - 16:57

Mi sie prawie podoba, te guziki powinny byc zmienione na takie jak ma ipad, czarne fajnie wygladaja a te z ipada fajnie dzialaja. Jedyne co mi sie nie podoba to wyjmowana bateria, nie wiem na cholere kazdy sie o to tyle pluje - pewnie tylko dlatego, ze w kazdym jest a w iPhone nie ma. Nigdy nie mialem potrzeby wymiany baterii, a 2G mimo leciwego wieku nadal dziala poparwanie z oryginalna bateria. No ale baterie tu ue wymusila i co zrobic, musieli sie dostosowac.

#66 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 17:05

Jak Samsung, LG to badziew, to iPhone też.

Co porównujesz ?

Firmware ?

Wykonanie ?

Może HTC też bardziew ? heh

ehh, jak masz tak pisać, to chociaż rozwiń swoja wypowiedź.

ps. osobiście, bardzo podoba mi się wygląd iPhone 4G, ładniejszy niż 3G/3Gs

Wykonanie, wygląd zewnętrzny...a mianowicie bardzo przeciętny wygląd zewnętrzny.
Jestem typowym gadżeciarzem i potrzebuję czegoś oryginalnego -taki jest iPhone, iPhone 3G (którego mam) oraz iPhone 3GS. Ten następca, jeśli ma tak wyglądać, niczym się nie różni od konkurencji - mówię o wyglądzie.

Przeboleję brak kamery z przodu w iPhone'ie 3GS, wolę to, niż kształt cegłówki (nowy iPhone).
No chyba, że nowy iPhone będzie miał co najmniej 2x szybszy procesor i co najmniej 2x więcej pamięci operacyjnej (operacyjnej zaznaczam) niż iPhone 3GS - wtedy jeszcze będę musiał się zastanowić.

Natomiast nie wydaje mi się, żeby jednak nowy iPhone wyglądał tak kwadratowo.
Przy okazji premiery iPhone'a 3G i 3GS Steve często powtarzał jego największą zaletę - "... and it's beautiful".

Co miałby mówić teraz? "...and it's ordinary"? Nie sądzę...a raczej, mam nadzieję, że nie.

#67 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 20 kwietnia 2010 - 17:12

Wykonanie, wygląd zewnętrzny...a mianowicie bardzo przeciętny wygląd zewnętrzny.

Przeboleję brak kamery z przodu w iPhone'ie 3GS, wolę to, niż kształt cegłówki (nowy iPhone).

Mi się iPhone 4G bardzo podoba. Ma znacznie lepsze kształty, ktore pasują do faceta. iPhone 3G/3GS to zaś mydelniczka typowy wygląd dla kobiet, moim zdaniem. iPhone 4G idzie w dobrym kierunku, a co do rzekomej "oryginalności" wyglądu 3G to nie masz racji, bo wiele telefonów jest na rynku, które mają podobną obudowę i są kierowane głównie dla kobiet właśnie... ;)

#68 Zephi

Zephi
  • 192 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 17:18

Szczerze? Podchodzi mi pod Nokie z N-series. Gdyby to dopracowac, to moze jeszcze cos by z tego bylo, ale narazie nie wyroznia sie tak designem, jak wyroznialy sie iPhony zaraz po premierze.

#69 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 kwietnia 2010 - 17:30

niektórzy z Was piszą, żę chcieliby "full aluminium enclosure" a przecież aluminium skutecznie zablokuje sygnał gsm... ...eh dzieci, dzieci

#70 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 20 kwietnia 2010 - 17:43

niektórzy z Was piszą, żę chcieliby "full aluminium enclosure" a przecież aluminium skutecznie zablokuje sygnał gsm...

...eh dzieci, dzieci

To co? Ja myślę że antenka będzie czymś "oryginalnym" ;)

#71 sebax

sebax
  • 113 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 17:47

Ściema ! gizmodo chyba jest strasznie biedne, jak musi robić fotki tak słabym aparatem. Szkoda że nie dali ikonek 80px / 80px więcej rzeczy by my widzieli jakie będzie miał. Jakby nie patrząc analitycy donoszą że Aplle ma ostatnią szansę na utrzymanie sprzedaży smartfonów. Gdyż już coraz mniej ludzi jest tak naiwna na kupno braków systemowych i ograniczeń sprzętowych spakowanym w ładny design.

#72 iPestek

iPestek
  • 564 postów
  • SkądKópertino

Napisano 20 kwietnia 2010 - 17:50

niektórzy z Was piszą, żę chcieliby "full aluminium enclosure" a przecież aluminium skutecznie zablokuje sygnał gsm...

...eh dzieci, dzieci

przypomina mi się narzekanie w dniu premiery MacBooków Alu Unibody na czarny plastik łączący ekran z resztą obudowy :)

#73 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 20 kwietnia 2010 - 17:53

Mi również przypomina Nokie z serii N.

#74 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 17:57

Dokładnie wygląd obecnego iPhona to duża zaleta. od niedawna jestem posiadaczem 3GS i jeśli kolejny model bedzie wyglądać jak ten prototyp to ciesze się zę nie czekałem z zakupem w 90 % przypomina pospolitą nokię. Nie mówię że Nokia jest zła ale to ma być wkońcu iPhone.

#75 stanik25

stanik25
  • 289 postów
  • Skądulica sezamkowa

Napisano 20 kwietnia 2010 - 18:22

idę się pociąć chyba -.- ten iPhone jest okropny.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych