Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple wzywa Gizmodo do zwrotu nowego iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#101 Shimekk

Shimekk
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 kwietnia 2010 - 09:17

to dlaczego nie wrzucil zdjec gdy wygladal jak 3gs ? Widac ze ten "niby 4g" jest grubszy więc ciężko by było zaokrąglić mu boki zeby rzeczywiscie wygladal jak 3gs..

#102 kwasnejablko

kwasnejablko
  • 95 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 09:30

wrzucili zdjecia jak wygladal jak 3g. wystarczy przeczytac podlinkowany artykul, ale po co jak mozna kliknac "odpowiedz" i nastukac jakis bredni.

Dołączona grafika

#103 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 21 kwietnia 2010 - 10:04

Rozebrany iPhone 4G :)
The Next iPhone, Dissected - Iphone 4 - Gizmodo

Niby rozebrany, ale z tych części nic nie wynika, nic nie wiadomo. Pozakładane osłonki na układy. Zazwyczaj Apple swoje układy oznacza logiem jabłka a to byłby już niepodważalny dowód, że to iphone nowy lub jakiś ich engineenrig sample. Na tasiemkach niby jest apple, ale to można zmanipulować i podmienić z 3G/3GS. Żeby pokazali wlutowane układy np. z A4 applowym to już jest coś.
Co mnie zadziwia to bateria jest duża, chyba, że robi tylko takie wrażenie. Wygląda jakby miała z kilka tysięcy mAh. To byłoby niezłe, iphone zabija resztę smartphonów swoim długim życiem na jednym ładowaniu.

#104 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 21 kwietnia 2010 - 10:10

Osłonki są niezdjęte, bo koleś z GIZMODO nie chce ich wyrywać, bojąc sie, że coś uszkodzi, w sumie to mu się dziwie, bo telefon i tak sie nie włącza, więc co za problem nawet jak coś zniszczy... Jednak już po samym układzie poszczególnych części i wyglądzie elementów konstrukcji widać, że to urządzenie produkcji Apple, a nie żaden fake, czy podróba. A bateria jest większa o 19% w stosunku do 3GS. Zagadką dla mnie wciąż pozostaje fakt, czy wersja, która wyciekła jest jakimś wczesnym prototypem, czy też już finalnym lub niespełna finalnym urządzeniem, jakie znajdzie się na rynku. To wciąż pozostaje niewiadomą.

#105 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 21 kwietnia 2010 - 10:41

Drobne poprawki kosmetyczne tej obudowy a dokładnie tego aluminiowego paska razem z przyciskami i można wypuszczać w świat. Bardziej mi ta obudowa podoba się od poprzednich. Bardziej poważniejsza, męska. Wcale nie jest brzydka, jest OK. Dla mnie i tak bardziej liczy się hardware i jego szybkość i system operacyjny niż obudowa. Trochę ta obudowa nie pasuje do desginu applowego. Coś takiego już znany z innych firm. Taki trochę już oklepany styl, ale dla mnie może być. Oczekuję w środku a4 albo nowego ARM'a na instrukcjach cortexowych a9 i dobrze byłoby żeby siedziało w nim 512MB ramu.

#106 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 21 kwietnia 2010 - 10:43

#107 faj3r

faj3r
  • 270 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 16:20

coś czuję że pan Gray Powell może stracić robotę i to bardzo szybko...

#108 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 16:47

Jesteś taki pewien to co napisałeś? Uzasadnij z punktu technicznego bo tylko tak można, że nie ma żadnej różnicy technologicznej między oboma układami chipowymi. Cokolwiek, schematy blokowe, wyliczenia matematyczne, potwierdzenia napięć i taktowań kwarcu obu układów chipowych.
Ja takiej wiedzy nie posiadam. Obawiam się, że Ty też. Być może oba układy chipowe są takie same, tylko micro sim został zminiaturyzowany, ale stawiając tak odważną tezę jak Twoja wypada przedstawić jakieś dowody techniczne, bo napisać to każdy może.

Subscriber Identity Module - Wikipedia, the free encyclopedia - tak jak wspomniał. Nożyczki i ciach, ciach..

#109 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 17:06

Rozebrany iPhone 4G :)
The Next iPhone, Dissected - Iphone 4 - Gizmodo

takie zdjęcia to można sobie o kant nie powiem czego rozbić... wygląda to wszystko jak nakręcana afera, byleby tylko się działo w mediach.. a już nie wierzę że portal typu gizmodo nie potrafi takiego iPhone włączyć, czy zrobić dobrych jego zdjęć...

nawet nie bardzo mi się chce wierzyć, żeby samo Apple brało w tym udział... całą tą sytuację może przecież ot tak nakręcić sobie gizmodo...

#110 siamek

siamek
  • 55 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 19:03

mnie sie tam podoba :)

#111 creation

creation
  • 81 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:58

A wiadomo jaki rodzaj ekranu jest? Czy to jest AMOLED?:P A może LED?

#112 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 kwietnia 2010 - 20:26

Mnie tylko jedno dziwi... czemu nie zrobili nigdzie zdjęcia z włączonym telefonem? Nawet z logiem iTunes i kabelkiem? To jest najbardziej podejrzane wg mnie.

#113 Sekal

Sekal
  • 369 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 23:06

Myślę, że nie tylko Ty sobie zadajesz to pytanie. Machina marketingu Apple prze do przodu.

#114 DiegoRamirez

DiegoRamirez
  • 348 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 kwietnia 2010 - 00:20

Mnie tylko jedno dziwi... czemu nie zrobili nigdzie zdjęcia z włączonym telefonem? Nawet z logiem iTunes i kabelkiem? To jest najbardziej podejrzane wg mnie.

Dołączona grafika

to chyba jedyne zdjęcie z "connect to iTunes".. i pierwsze "nowego iPhona" :)

tu z kolei..

http://bg-video.cp.m...299da255ff1321e

..widać samo Jabłko - pęknietę?? :-)

i tylko tyle wobec kilkunastu zdjęć "martwego" modelu, zastanawiające ;)

#115 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 04:08

Ale zaawansowane śrubki są w tym nowym iphonie. Jak pluszowy Steve powiedział: ołsom end (lewo)rusionary. Dział prawny w apple wywala wilgotne jęzory. No czekamy gizmodo... no chociaż jeden scalaczek, troszkę podgiąć blaszkę. Pozew już czeka.

#116 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 04 lipca 2011 - 12:32

hehe, fajnie jest sobie ponad półtorej roku później przypomnieć jak wszyscy byli zniesmaczeni nowym, brzydkim, kanciastym Iphonem a teraz - it's amazing :D Dzięki Myapple za przypomnienie w newsie, tego starego ;)

#117 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 04 lipca 2011 - 12:41

Dokładnie pamiętam tę dyskusję:) Wszyscy: -jejku jaki on brzydki -ochyda on jest kanciasty Teraz połowa tych hejterów ma iPhone'a 4:D Lubię wracać do takich starych artykułów jak ten... W sumie ja też trochę narzekałem,ale wyszło jak wyszło...(patrz na sygnaturkę) Zobaczcie na zdjęcie w poście #114 użytkownika DiegoRamirez. Na czym leży nowy iPhone:D...?

#118 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 04 lipca 2011 - 18:00

Na czym leży nowy iPhone:D...?

ale post był już po premierze Ipada.
Z resztą, strasznie gruby ten Ipad :P

#119 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 04 lipca 2011 - 18:02

Widzę koledzy również archeologią zaiteresowani...

#120 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 04 lipca 2011 - 23:22

oj bardzo, bardzo!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych