Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple wzywa Gizmodo do zwrotu nowego iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#26 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 12:56

[...]
Skoro nowy iP będzie szybki (a powinien), to niech ma wymienną baterię. Dzięki temu nie sprzedamy go szybko a baterie sobie sami dokupimy.

Taa... a znając appla takie baterie na 100% będą tanie :D

#27 loskamillos20

loskamillos20
  • 51 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2010 - 12:57

Mi też się podoba. Szczególnie z tyłu. Jednak wydaje mi się, że to tylko prototyp i finalna wersja może się bardzo różnić!

#28 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:08

Ja również mam wątpliwości co do prawdziwości tego listu, a to dlatego, że Apple zawsze bardzo pilnowało tajemnicy wokół nadchodzących nowych produktów. Wspominał o tym przed premierą iPada jakiś wywalony z Apple za niedyskrecję inżynier. Mówił, że nawet w Apple wiedzą tylko tyle ile muszą wiedzieć i tylko tyle osób ile minimalnie się da. Natomiast stosując taki list jednoznacznie potwierdzają pochodzenie prototypu. Mogliby po prostu powiedzieć, że to jakaś chińszczyzna - mało to chińskich ajfonów z wymiennymi bateriami na allegro schodzi?

#29 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:18

A mi się NIE podoba. Taki kanciasty, bez chromowanej ramki (chociaż to złe całkiem nie jest). Ale te przyciski głośności, te dziwne pasy na bokach obudowy to jakaś pomyłka.
Dołączona grafika

przecież to już nie iphone
Wyciągana bateria?
Karty micro sim, które do polski nie wiadomo kiedy dotrą.
Ohydny kanciaty design.
Nie, nie i jeszcze raz nie !

A pod tym się podpisuje.

a może ten list od Apple to też FAKE... nie zastanawialiscie sie nad tym ? :)

Tak też być może. Popatrzcie na logo Apple na liście.

Dołączona grafika

Wydaje mi się, że wygląda inaczej. Podpis wydaje mi się też wklejany. Ale to być może moje tylko wrażenie.

Bardzo prawdopodobne:

- przednia kamera do rozmów/konferencji wideo
- znacznie ulepszona tylna kamera z flashem
- ulepszona ekran, większa rozdzielczość (być może 960x460 )
- drugi mikrofon (redukcja szumów)

Mniej prawdopodobne (Apple wciąż nad tym pracuje):

Dołączona grafika

- wyjmowana bateria o większej pojemności niż dotychczasowe
- karta Micro-Sim zamiast standardowej SIM

Nie. To koło wejścia mini-jack to "otwór" do wyjmowania klapki od baterii. Zresztą popatrzcie na zdjęcie wyżej - lewy, dolny obrazek: "Battery Door Pin Release". Huh?
Kolejna sprawa: Szufladka na kartę SIM nie wydaje Wam się za duża na kartę micro-SIM?

A zresztą cała ta akcja wydaje mi się na zrobioną specjalnie, żeby ludzie myśleli że tak będzie wyglądał nowy iPhone. Specjalnie to zrobili i dlatego jest o tym głośno. Teraz może media dadzą Apple spokój, przecież "iPhone HD / 4" już wiadomo jak wygląda. Nie wiem jak można w to wierzyć. Apple nigdy by nie zrobiło takiej wpadki.

A jeśli to prawda (w co szczerze wątpię), to iPhone i tak nie będzie tak wyglądał, bo przecież obudowę się robi na końcu.

Moja opinia: Fake, fake, fake :roll:

---- Dodano 20-04-2010 o godzinie 14:21 ----

Ja również mam wątpliwości co do prawdziwości tego listu, a to dlatego, że Apple zawsze bardzo pilnowało tajemnicy wokół nadchodzących nowych produktów. Wspominał o tym przed premierą iPada jakiś wywalony z Apple za niedyskrecję inżynier. Mówił, że nawet w Apple wiedzą tylko tyle ile muszą wiedzieć i tylko tyle osób ile minimalnie się da. Natomiast stosując taki list jednoznacznie potwierdzają pochodzenie prototypu. Mogliby po prostu powiedzieć, że to jakaś chińszczyzna - mało to chińskich ajfonów z wymiennymi bateriami na allegro schodzi?

Ooo właśnie. Testy z pewnością odbywały sie w pilnie strzeżonych miejscach, wiadomo było kto używa danego iPhona.
Szczerze mówiąc, takie coś jest prawie niemożliwe.

#30 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:24

Jeden z najpopularniejszych portali komórkowych - GSM Arena, obwieścił już specyfikację nowego iPhone'a :)

Wg nich technikalia nowego telefonu Apple to:
wymiary: 114.3 x 58.7 x 9.4 mm
waga: 140 g
ekran: 640 x 960 pixels, 3.5 inches
pojemności: 64/80 GB
aparat foto: 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash

źródło Apple iPhone 4G - Full phone specifications

Robi się coraz ciekawiej:grin:

#31 KromuS

KromuS
  • 184 postów
  • SkądEłk / Ostrołęka

Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:42

Jest zupelnie odwrotnie, nie wiem skad masz te informacje. spojrz na ankiete:

MacRumors Poll: Design of the Leaked Next-Generation iPhone - Mac Rumors

az 68% glosow to glosy ze design tego iphona jest lepszy od starego. 26% ze jest gorszy. mi to daje zdecydowana mniejszosc.
i to nie byle ankietka - 80 tysiecy glosow lacznie :)

mój błąd, chodziło mi o użytkowników tego forum, a wniosek opierałem na pierwszym temacie o tym iPhone, nie pomyślałem że ktoś mi wystrzeli z tanką ankietą skądś tam :D

#32 kkrzysiek

kkrzysiek
  • 7 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:52

A może Apple po prostu weźmie przedni panel z 3GS, tylko że z kamerką a tył będzie w stylu iPada - mi by się podobało

#33 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:52

Znamy sprawcę, który zgubił nowego iPhona ;)
Dołączona grafika
To on zgubił nowego iPhone'a

#34 Radosław Madecki

Radosław Madecki

• 342 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:56

Jezu ludzie pomyślcie trochę :P 1. Wszystko zaczynają robić bez wymienialnej baterii a teraz nagle na to pozwolą? 2. Apple ma talent to przepięknych designów które się każdemu podobają - to na pewnie nie on!

#35 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:01

Kurcze przecież ten telefon jest piękny ;) W końcu mam na co zamienić mojego 3G. Taki iPhone 4G z softem 4.0 to to co właśnie potrzebuję.

#36 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:01

2. Apple ma talent to przepięknych designów które się każdemu podobają - to na pewnie nie on!

Mylisz się, ludziom się podoba:

Dołączona grafika

źródło MacRumors Poll: Design of the Leaked Next-Generation iPhone - Mac Rumors

#37 dekanex

dekanex
  • 44 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:02

Jezu ludzie pomyślcie trochę :P
1. Wszystko zaczynają robić bez wymienialnej baterii a teraz nagle na to pozwolą?
2. Apple ma talent to przepięknych designów które się każdemu podobają - to na pewnie nie on!

Swego czasu Komisja Europejska nakazała aby wszystkie telefony miały wymienną baterię, więc może się dostosowują :)

#38 Kijax

Kijax
  • 79 postów
  • SkądLewin Brzeski

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:02

złośliwość ludzka nie zna granic :) Drunk Gray Powell | Facebook albo Willkommen bei Facebook

#39 danielghost

danielghost
  • 106 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:04

A ja coś czuję, że to kolejna zagrywka Apple, aby podsycić zainteresowanie ich produktem... Myślę, że wygląd będzie jeszcze ładniejszy!! Apple nie tylko ma zdolności do tworzenia przepięknych i stylowych gadżetów, ale także do rewelacyjnego ich wypromowania :) Jeszcze wspomnicie moje zdanie:) Pozdrawiam, Daniel

#40 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:15

Mi też się wydaje, że całe to zajście jest niemożliwe (zwłaszcza jak się poczyta jakie zabezpieczenia Apple ma firmie, o tym jak team A nie wie co robi Team B, etc... Ta cała sensacja trochę SF zalatuje. Na moje oko, to jest wypuszczenie jakiegoś alpha-iPhona tylko po to, aby za darmo: - mieć MEGA odzew społeczności - darmowe debaty o każdym calu wyglądu ze zdjęć - feedback w sprawie kamery, flasha, obudowy, wielkości Następnie podsumują, coś zmienią i wypuszczą finalną wersję :-) Applowi marzą się ponownie kolejki do Apple Store jak za czasów iphone 2G.

#41 Fejk

Fejk
  • 303 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:20

Wszystko wskazuje na to, ze jest to prowokacja ze strony Apple, zeby narobic szumu o kompletnie zmienionym, lepszym iPhone. Czesciowo im sie to udalo ;)

#42 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:21

Pomijajac czy to fakt czy marketing.

rok 2012 Apple w swoim telefonie wprowadza wymienną kartę mini SD... ludzie sa w szoku... niektórzy odczytują to jako ostatni przepowiedziany znak, że to koniec świata...

Ludzie kogo to obchodzi :) chyba tylko kilku maniaków :D

Będzie to będzie i tyle jak nie będzie to będzie coś innego :)

#43 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:24

Ten list to fake jak i cała ta historia ze "zgubionym" prototypem iPhone'a. To część marketingu Apple! Chcą tym samym dowiedzieć się, jak świat przyjmie nowy design iTelefonu, który zdążył już się zadomowić w sercach wielu fanów marki spod znaku "nadgryzionego jabłka", zanim popełnią "gafę" kosztującą ich miliardy dolarów... ;)

Kurcze przecież ten telefon jest piękny ;) W końcu mam na co zamienić mojego 3G.
Taki iPhone 4G z softem 4.0 to to co właśnie potrzebuję.

Też tak sądzę! :-D Moim zdaniem, jest taki bardziej "PRO", a nie jak ta "zabawka" 3G lub 3GS... ;)

#44 krzysiekmie

krzysiekmie
  • 17 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:30

przecież to już nie iphone
Wyciągana bateria?
Karty micro sim, które do polski nie wiadomo kiedy dotrą.
Ohydny kanciaty design.
Nie, nie i jeszcze raz nie !

Gdy przeczytałem newsa, pierwsze moje słowa do kolegi siedzącego obok to:
Wyciągana bateria i taki design? To już przecież nie iPhone. Jeszcze brakuje tu tylko czytnika kart SD i byłby zwykły, brzydki telefon (jakich wiele z Androidem).

#45 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:51

Ja mam mieszane uczucia. Design nie jest najgorszy, ale jakoś mnie nie przekonuje. Ogólnie cała ta akcja wydaje mi się bardzo nieprawdopodobna z powodów, które już pisaliście. Apple by do tego nie dopuściło po prostu. Ja myślę, że nowy iPhone będzie bardziej przypominał iPada, będzie z tyłu precyzyjne aluminiowe unibody enklołżer i to by mi się podobało :]

#46 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:54

smiać mi sie chce z ludzi "krzykaczy" dokładnie - fake hahaha :D ladne macie miny :D?

#47 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:55

buahaha, jak już kilka osób pisało - to zgubienie to tak na prawdę "zgubienie" i chwyt marketingowy, żeby o marce mówiło się*coraz więcej i oczekiwanie na nowego iP rosło. Prawda jest taka, ze redakcja myapple, osoby piszące tutaj na forum, a także ja w tej chwili piszący tego posta, robimy dokładnie to, czego chce apple - spekulujemy, rozmawiamy, krytykujemy, czekamy... innymi słowy - wszystko kręci się*wokół nowego iPhona. A jeśli ten stan będzie się utrzymywał przez spory czas, to nie ważne co w nim będzie - na pewno znajdzie się*spora grupa ludzi, którzy kupią*go w ciemno.

#48 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 15:19

Moim zdaniem jest to zwykły chwyt marketingowy apple , całe to zajście tworzy im całkiem niezłą reklamę nowego produktu który na dobrą sprawę nie ujrzał światła dziennego a już owiany jest legendą ....

#49 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 15:29

Jesteś taki pewien to co napisałeś? Uzasadnij z punktu technicznego bo tylko tak można, że nie ma żadnej różnicy technologicznej między oboma układami chipowymi. Cokolwiek, schematy blokowe, wyliczenia matematyczne, potwierdzenia napięć i taktowań kwarcu obu układów chipowych.
Ja takiej wiedzy nie posiadam. Obawiam się, że Ty też. Być może oba układy chipowe są takie same, tylko micro sim został zminiaturyzowany, ale stawiając tak odważną tezę jak Twoja wypada przedstawić jakieś dowody techniczne, bo napisać to każdy może.

Coś o Micro-SIM można poczytać na Wikipedii
micro-SIM - Wikipedia, the free encyclopedia

#50 ERNI

ERNI
  • 39 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 15:34

O kurcze! Komentujecie to jakby to był spisek ala atak na WTC! Wyluzujcie, życie pisze czasem najbardziej nieprawdopodobne scenariusze. Musze zapamietać ten wątek bo sądze że to może być prototyp który jest naprawde blisko finalnej wersji a jeśli tak będzie to całe wasze spiskowe teorie bedą jeszcze śmieszniejsze :D Design zajebisty! A wykonanie i materiały napewno będą powalały na kolana. Mylicie troche design tylko z wyglądem. Na to składa sie znacznie więcej rzeczy. Inna sprawa że dla iPhona konkurentem designu jest.... sam iPhone bo takie porównania w 99% padaja a to mówi samo za siebie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych