Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Przeglądarka Opera mini już w App Store

• Please log in to reply
237 replies to this topic

#151 wenus525-0c4b384c28

wenus525-0c4b384c28
  • 152 posts

Posted 13 April 2010 - 16:22

ja mam to samo i nie wiem w czym może być problem ;)

Własnie też to mam. Nic nie można ustawić bo wszystko białe.

#152 snopek964

snopek964
  • 29 posts

Posted 13 April 2010 - 16:23

NIe wiem dlaczego nie dziala mi Opera instalowalem ja pare razy i po wi-fi jak i edge nie chce wczytywac .Mam caly czas biale tło pomoze mi ktos ?

#153 Begrin

Begrin
  • 23 posts

Posted 13 April 2010 - 16:42

sciagam wszystko ok chce zainstalowac - pupa;/ dla pewnosci obadalem kilka innych apsow i zaden przy synchronizacji nie chce sie zainstaowac;/ dzieje sie to hcyba od czasu najnowszej aktualizacji itunes, ktos mial taki problem? przeinstalowac itunes zeby pomoglo ? (listy mi przepadna... znowu :( :()

#154 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts
  • SkądKraków / StalowaWola

Posted 13 April 2010 - 16:43

Podstawowa różnica:

#155 kisio

kisio
  • 414 posts
  • SkądBartoszyce

Posted 13 April 2010 - 16:52

Na wielu stronach zoom nie dziala jak powinien.

#156 adriuns

adriuns
  • 58 posts

Posted 13 April 2010 - 17:04

Witam. Sciagnelem Opera uruchomila sie ale nic nie widac oprocz krecocego sie koleczka na gorze ekranu i nic pozatym... co mam zrobic?? mam 3.1.2 Iphone 2g...

#157 Morgoth_

Morgoth_
  • 221 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 April 2010 - 17:05

Powiem krótko - w końcu! Już straciłem nadzieję, a tu taki miły prezent ;) Na razie tylko spojrzałem tak sobie i jestem zadowolony. Jednakże wkrótce usiądę na dłużej i posprawdzam parę rzeczy. Dotychczas rzucił mi się w oczy brak możliwości użycia Drag&drop w szybkim wybieraniu. Może to jakoś działa, więcej powiem później. Ale i tak super. Szybkość powala! @adriuns - zapoznać się ze słownikiem ortograficznym...

#158 adriuns

adriuns
  • 58 posts

Posted 13 April 2010 - 17:12

Ok. nie wazne w koncu mam na to papiery.... zamiast mnie poprawiac wolalbym uzyskac pomoc:)

#159 Bystryyy

Bystryyy
  • 163 posts
  • SkądKnw

Posted 13 April 2010 - 17:12

Mówiąc o flashu miałem na myśli IMobileCinema które pozwala otwierać multum stronek z filmikami przez safari. Nie działa pod opere...

#160 PaOs

PaOs
  • 288 posts

Posted 13 April 2010 - 17:15

Szybkość jak szybkość(chociaż nie narzekam na szybkość w Safari),jednakże samo poruszanie się po Operze jest o wiele gorsze niż na Safari.Mam nadzieję,że szybko to usprawnią :)

#161 shepard

shepard
  • 50 posts

Posted 13 April 2010 - 17:20

ekghem korzystacie z wersji MINI która jest najprawdopodobniej testem czy w ogóle dopuszczą Opere do AppStore, jeśli wyjdzie Opera Mobile, Safari dostanie tak po dupie że skończy się tak jak w windowsie że każdy na dzień dobry instaluje ff/opere/chrome/coś innego bo z IE nie da się korzystać :D

ja baaaardzo dużo siedzę na necie przez iPoda i szlak mnie trafia jak widzę nie załadowane karty w tle dopiero jak w nie wejdę to się ładują -.-

#162 superjas

superjas
  • 107 posts

Posted 13 April 2010 - 17:21

Dla mnie rewela. Fajne patenty ze strona glowna np. Brakowalo mi opcji ,znajdz na stronie, teraz wreszcie ja mam. Super szybka. Czekamna apdejt. Napewno bedzie lepiej, choc juz jest swietnie

#163 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 13 April 2010 - 17:27

Ja bym chciał ale Opere Mobile na iPhone'a - tę z Windows Mobile - ona jest fajna. Bo Opere Mini to ja kojarzę z Sony Ericssonem k310i. Mam dla was porównanie renderowania stron,
Opera:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Mercury:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Na Operę aż ciężko patrzeć :(

#164 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 13 April 2010 - 17:33

No to jest jeden z bug'ów. Jak wczytasz w Landscape, zmienisz na Portrait lub na odwrót to strona nie renderuje się na nowo, zrób refresh i już wszystko będzie ładnie. Dla mnie to jednak żaden problem, bo tylko w Landscape oglądam ;). pozdrawiam, ed00c

#165 marcinek321

marcinek321
  • 147 posts

Posted 13 April 2010 - 17:55

Według mnie Opera jest beznadziejna. Nie obsługuje multi toucha i przez to niekomfortowo przegląda się strony internetowe. Może działa troszkę szybciej ale zniekształca strony internetowe. Ja już przyzwyczaiłem się do Safari i na pewno nie przerzucę się na Opere Mini ;D

#166 TomekB

TomekB
  • 310 posts

Posted 13 April 2010 - 18:00

Beznadziejna przeglądarka. Ale znając wersję desktopową nie spodziewałem się czegoś dobrego.

#167 kisio

kisio
  • 414 posts
  • SkądBartoszyce

Posted 13 April 2010 - 18:02

Według mnie Opera jest beznadziejna. Nie obsługuje multi toucha i przez to niekomfortowo przegląda się strony internetowe. Może działa troszkę szybciej ale zniekształca strony internetowe. Ja już przyzwyczaiłem się do Safari i na pewno nie przerzucę się na Opere Mini ;D

Albo nie wiesz co to multitouch, albo nie masz Opery Mini.

#168 GreGS

GreGS
  • 27 posts

Posted 13 April 2010 - 18:03

Safari jest wg mnie bardzo dobrą przeglądarką, ale niestety przy EDGE bardzo lami :/ Opera mini bardzo dobrze śmiga po edge i jestem zadowolony. Jak na pierwszą początkową wersję opery to jest dobrze :) czcionka podoba mi się, nie wiem co inni w niej widzą złego, da się przyzwyczaić do niej.

#169 pawel667

pawel667
  • 50 posts
  • SkądBydgoszcz, PL

Posted 13 April 2010 - 18:30

ahh jaakby tylko mi WiFi i iPku działało ;]

#170 MDW

MDW
  • 653 posts
  • SkądPolska

Posted 13 April 2010 - 18:32

Nie dziwie się że ją dopuścili, to nie jest żadna konkurencja dla Safari.
Jest szybsza ta wolniejszym łączu (EDGE) ale w Poznaniu cały czas mam 3G więc dla mnie to żadna zaleta. Poza tym strony wyglądają dużo gorzej, cały ten optymalizator Opery działa jak kompresja jpg z ustawionym kompresowaniem na maksa. Interface jest również tragiczny, zgodność ze standardem iPhona jest minimalna.

Dostała 1* i wylądowała w koszu.

W pełni się zagadzam. Wszyscy pieją nad tą całą prędkością i to faktycznie jest plus. Ale jedyny plus. Przecież to skandal żebym nie widział nawet animowanego GIFa. Poza tym to chamskie przeformatowywanie tekstu na stronie do jakiejś dziwnej kolumny rozwala niektóre strony zupełnie. To jest chore. Przywykłem do tego, że strona wygląda tak jak w komputerowej przeglądarce. Na pomniejszonym widoku obrazki i tekst to zupełna parodia rodem z javowej wersji przeglądarki MiniOpera. No a całości porażki dopełnia ten chory zoom. Jak można nie wziąć pod uwagę tej wspaniałem cechy iPhone jaką jest zoomowanie do którego przywykliśmy. Doskalowanie do szerokości kolumny i tak przecież mamy w Safari przed dwuklik na kolumnie/obiekcie i to zawsze działa.

Safari u mnie zostaje jako ciekawostka ale ląduje na ostatnim pulpicie. :)

#171 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 13 April 2010 - 18:33

Albo nie wiesz co to multitouch, albo nie masz Opery Mini.

to samo można powiedzieć o tobie bo opera faktycznie nie obsługuje multitouch , a co do przeglądarki to na wifi działa tragicznie wolno

#172 imbackingame

imbackingame
  • 640 posts

Posted 13 April 2010 - 18:38

Mi zadzialala w koncu jak uruchomilem miejac polaczenie z internetem. Wyglada na to ze Opera przy pierwszym uruchomieniu cos sciaga / uzgadnia z serwerem

#173 stolik

stolik
  • 396 posts
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Posted 13 April 2010 - 18:58

to samo można powiedzieć o tobie bo opera faktycznie nie obsługuje multitouch , a co do przeglądarki to na wifi działa tragicznie wolno

coooo ????
przecież jest możliwość "szczypaniem" robić zoom... a to chyba świadczy o multi taczu...

opera naprawde fajnie szybko działa na wifi, cyk i stronka sie pojawia !
nie tak jak w safari fragmentami sie laduje.

tylko jest jeden problem - javascript raczkuje w operze ( w safari pieknie działały skrypciki)
i niektóre strony sie "rozjeżdżają"... niestety...

#174 ishadow

ishadow
  • 288 posts

Posted 13 April 2010 - 19:07

Ja już byłem gotów zapłacić nawet 5 Euro, a tu niespodzianka - za darmo:) U mnie zasięg 3G jest mizerny, czasem złapie, ale mając Operę można na Edge śmiało śmigać, stronki łądują się wręcz błyskawicznie. Przydałaby się ładniejsza ikonka, samo O bez tła byłoby lepsze, a na pewno lepiej wyglądałoby w Docku.

#175 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 13 April 2010 - 19:13

coooo ????
przecież jest możliwość "szczypaniem" robić zoom... a to chyba świadczy o multi taczu...

chyba ci się opera z safari pomyliła , bo w operze nie ma żadnego szczypania

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users