Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przeglądarka Opera mini już w App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
237 odpowiedzi w tym temacie

#226 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 kwietnia 2010 - 06:59

Z wad, jakie zauważyłem to brak możliwości wyłączenia kompresji, jak w jej komputerowej wersji. Skoro nie dali "guziczka" do wyłączania kompresji to chociaż powinna się ona wyłączać samoczynnie przy dobrym łączu Wifi.

Stopień kompresji obrazów można zmieniać w ustawieniach. Całkowicie jej nie wyłączysz bo to by oznaczało, że Opera Mini musiałaby renderować strony na urządzeniu (z pominięciem serwerów Opery), a to jest niemożliwe, bo aplikacja nie ma własnego silnika, ona w uproszczeniu tylko odczytuje obraz strony przesłany z serwera.

#227 wustyle

wustyle
  • 153 postów
  • Skądwuwua

Napisano 15 kwietnia 2010 - 10:38

nie podoba mi sie nie bede uzywal

#228 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 15 kwietnia 2010 - 10:49

Spokojnie, pewnie nawet nie spodziewali się zaakcentowania Opery przez Apple ! Kolejne wersje będą bardziej dopracowane, a to dobrze bo i za safari się zabiorą, a konkurencja zawsze dobrze robi !

#229 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 15 kwietnia 2010 - 16:09

Mój post jako , chyba źle się wypowiedziałem...
Dziś usunąłem operę!
OPERA mnie zawiodła...Czemu?

Ogólnie ok...ale masakra powiększanie,szkoda pisac nie wiem nawet co...
na razie wole safari

#230 mikro123

mikro123
  • 1 274 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2010 - 17:32

Gdyby było powiększanie to była by to przeglądarka idealna. Na razie jest dobrze ale nie super

#231 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 20:35

Opera mnie rozczarowała. Na 3g nie jest szybsza niż Safari, brak powiększenia, brak synchronizacji zakładem z MobileMe. Kasuję. Z opery korzystałem na symbianie, tutaj jednak nawet nie ma podejścia do Safari.

#232 creation

creation
  • 81 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 21:39

A mi się podoba. Jest szybsza na wifi. Nie zamula mi. Fakt strony nie wczytują się dokładniej ale i tak o wiele mniej zamula niż Safari. JEszcze rozwiną tę Operę, zobaczycie;)

#233 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 21:45

Do okazjonalnego korzystania na EDGE do prostych stron się sprawdza, szybkość robi jednak swoje. Ale w codziennym użytku Safari nadal rządzi. I wielki minus za nie przystosowanie aplikacji do iPhone'owskiego UI, odpalając tę aplikację mam wrażenie że uruchomiłem jakieś dziadostow na Javie...

#234 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 21:50

slabo slabo, jesli ktos na konto w alior to nie w zab nie chce wejsc na operze, w moim odczuciu fajne lecz zbyt wczesnie wydane i niedopracowane

#235 grexlort

grexlort
  • 15 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 20:29

Nie wiem jak dla was, ale dla mnie opera mini to wybawienie od safari. Jestem tak przyzwyczajony do korzystania z opery na komputerze że na iphonie mi jej poprostu brakowalo;d Bardzo zaskoczyly mnie szybkosc przegladania, pasek z kartami i mozliwosc zapisywanie stron. Początkowo opcja full/zoom byla denerwujaca ale... musze przyznac że to zdaje egzamin. Cos czego nie uswiadcze w safari to szybkie cofanie sie w stronach rowniez jest bardzo przydatne. Ale niestety opera wlącza sie zauwazalnie za dlugo, niektore strony wygladaja jak po uderzeniu atomowym, do pokazywanie zdjęć jest używana czesciowo safari, zauwazylem tez problemy z uzywaniem javascriptu i niektorych okienek logowania. Szczeże powiedziawszy liczyłem jeszcze na możliwość downloadu i uploadu i chociaz skromna obsluge multitoucha ( szczegolnie jezeli chodzi o przegladanie zdjeć ) ale no coz na zalatanie bledow trzeba poczekac na upgrade'a. Moze razem z nowa wersja doczekam sie jakis nowych opcji? No coz czas pokarze ;)

#236 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 22:13

Fantastycznie. Dzieki temu ze strony renderuje serwer opery updaty nie musza czekac na akcpetacje apple. Pierwszego dnia nie dalo sie uzywac ipodowego motywu myapple, obecnie identycznie jak na safari. Mysle ze jeszcze jakis miesiac dwa i nie bedzie widac roznicy w wygladzie stron miedzy safari a opera:)

#237 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 24 kwietnia 2010 - 16:54

Zauważyłem tylko mały problem, gdy zaloguję się na moje konto na MyApple i wejdę w jakiś temat, to strona się*wyświetla, a po chwili przechodzi na stronę Tachobis'a i pokazuje, że nie ma takiej strony, w linku jest odwołanie do jakiegoś bannera, gdy się*wyloguje wszystko działa. Wcześniej wszystko było OK, mam nadzieję, że to jakieś chwilowe problemy ;). pozdrawiam, ed00c

#238 gawli1

gawli1
  • 226 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 19:26

Nie wiem czy was to zainteresuje. Opera Mini dla ipada z dostosowaną rozdzielczością.

Co wy na to??

Dołączona grafika
Na wszelki wypadek dam jako link też

[url]http://zapodaj.net/0aece2281abd.png.html[/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych