Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowe funkcje w iPhone OS 4 - podsumowanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
95 odpowiedzi w tym temacie

#26 halucjan

halucjan
  • 148 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 23:45

najzabawniejsza jest "ladna, nowa, przyjemna i zabawna" platforma reklam iAd, zawsze to lepiej brzmi niz zly, brzydki i pamieciozerny flash.

#27 tomaszto

tomaszto
  • 22 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 kwietnia 2010 - 23:57

kocham ich za to-miliony ludzi wydadzą tysiące za softwarowe rozwianie, które jest od dawna dostępne...

#28 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 09 kwietnia 2010 - 00:18

Czyli Apple wprowadza większośc podstawowych możliwości, jakie miało się dzięki aplikacjom z Cydii :P

#29 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 01:01

Czyli Apple wprowadza większośc podstawowych możliwości, jakie miało się dzięki aplikacjom z Cydii :P

Apple znowu ściąga pomysły ze świata Jailbreak :D
Tylko u nich to jest naprawdę dopracowane.

Mając soft 4.0 można już zastanawiać się nad sensem łamania iPhone. Zaczyna brakować argumentów za łamaniem :P (pomijam sim-lock)
Wiele rzeczy zostało poprawionych, ja jestem bardzo zadowolony.

#30 rafals

rafals
  • 418 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 01:18

A ktos wi jak przebiega proces downgrade z 4.0 beta na 3.2????

#31 SQ08

SQ08
  • 262 postów
  • SkądGermany

Napisano 09 kwietnia 2010 - 02:17

Nie ma takiej mozliwosci. Tzn, uda sie Tobie wgrac np 3.1.3 aby iPhone aktywowac, ale iPhone nie wyjdzie z Recovery Mode. Bo wyskoczy blad 1015. Tak wlasnie sobie potestowalem dla rozrywki.

#32 noizo

noizo
  • 15 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 02:23

Apple znowu ściąga pomysły ze świata Jailbreak :D
Tylko u nich to jest naprawdę dopracowane.

Mając soft 4.0 można już zastanawiać się nad sensem łamania iPhone. Zaczyna brakować argumentów za łamaniem :P (pomijam sim-lock)
Wiele rzeczy zostało poprawionych, ja jestem bardzo zadowolony.

Jednak jest kilka rzeczy w cydii bez ktorych telefon jest niekompletny... imho :)

np: Firewall IP, iFile, iBluenova.
Mysle ze w nastepnych wersjach fw pojawi sie wybor interface'u zamiast winterboard.

Wiadomo że oficjalnie platforma zawsze będzie zamknięta, jednak co jakiś czas w apple rozwijają najlepsze rozwiązania ze świata JB, i chwała im za to :)

#33 rafals

rafals
  • 418 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 05:50

Nie ma takiej mozliwosci.
Tzn, uda sie Tobie wgrac np 3.1.3 aby iPhone aktywowac, ale iPhone nie wyjdzie z Recovery Mode.
Bo wyskoczy blad 1015. Tak wlasnie sobie potestowalem dla rozrywki.

Dobrze ze mam developa bo by byla kicha:).

Swoja droga niezly biznes mozna by na tym zrobic:).
Aktywowac tym niecierpliwym za oplata iPhony na rok:).

To bylo na marginesie a teraz powiem szczerze ze ta 4 calkiem niezle biega.
Bawilem sie narazie przez chwile na kumpla tel i bardzo mnie sie podoba.

A to narazie BETKA dopiero.

#34 Snipper42

Snipper42
  • 251 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 kwietnia 2010 - 06:09

Ogólnie rzecz biorąc..rozczarowanie i zniesmaczenie..brak wsparcia dla 2G i 3G-wsparcie częściowe? Apple ma w zwyczaju wbijać sobie nóż w plecy a potem na tym zarabiać...ale chyba tym razem mogą przekombinować... Jailbreak wydaje się być lepszym rozwiązaniem od tego całego 4,0-miejmy tylko nadzieje że nowe aplikacje nie przestaną obslugiwać poprzednich wersji OSa..

#35 wendiego

wendiego
  • 46 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 06:36

Apple podczas całego keynote nie powiedziało ani słowa na temat Opery?

#36 belrum

belrum
  • 336 postów
  • SkądŁodzia

Napisano 09 kwietnia 2010 - 06:38

@Snipper42 - co ty gadasz za głupoty. Mam 3G i z całą pewnością zainstaluje sobie 4.0 i ten cały multitasking mi wisi i powiewa. Więcej przy tym roboty niż co wszystko warte. Co gra się szybciej uruchomi ? Proszę Cię. Na IP wszystko wstaje w tempie błyskawicznym i zdecydowanie nie ma potrzeby żadnego MT. A do tych wszystkich którzy mają pretensje o brak wsparcia dla starszych modeli. Tak to w biznesie jest :), że jak się chce mieć nowości techniczne to trzeba za nie płacić. Przecież Apple mogło by wypuszczać co roku nowy OS ale tylko dla nowego modelu telefonu i co ? I nie mówicie mi też, że JB to tam może takie albo jeszcze inne rzeczy - to nie jest oficjalne rozwiązanie i nie można tego porównywać do oryginalnego softu. Pozdrawiam

#37 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 06:54

Nie nie nie ja się załamię a już tak marzyłem o 4.0 na swoim 2G a tu co ? Wielkie owłosione jajco :/

No to witaj w klubie :(

Ech... Mam nadzieję że programy z AppStore będą dalej działać na 3.1.3... :rolleyes:

I takim sposobem Apple traci klientów.

#38 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 06:59

rozpuszczeni jesteście przez kol. Jobsa Jak windows przez lata kręcił się w kółko, nikt nie chciał na stosie palić Balmera. Jak wreszcie pokazali 7 na mobilne bez multitaskingu i bez wsparcia starszych modeli, też jakoś gładko wszyscy to przełknęli. A Symbian? Zachowuje się jak dwusuw w świecie ery silników FSI. Ja patrzę na to z własnej perspektywy, posiadacza 2 lata temu iphone 2g z 1.1.4 i obecnie 3gs z 4.0, a jeszcze bardziej archaicznej psiona 5, sony clie, palm v,505,t3,treo 650 i powiem Wam-jestem pod wrażeniem. I Ipada też kupię.

#39 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 kwietnia 2010 - 07:05

I tak pewnie równocześnie z os 4 .0 wyjdzie nowy iphone...oj szybko się starzeją te telefony apple
3g poszedł do lamusa po roku, 3gs mam od pół i też za chwilę będzie już nie na czasie..ech

kup sobie HTC po pol roku nie bedzie dla niego aktualizacji ... i tak w apple z tym jest najlepiej

#40 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 09 kwietnia 2010 - 07:08

W d...pe niech sobie wsadzą ten 4.0 bez wsparcia dla 3G!!! Rozumiem, że jest postęp technologiczny, ale Apple tak cholernie traci ostatnio w moich oczach, za to w co się przeradza. To koszmar!! Kiedyś kupowałeś Apple, bo wiedziałeś, że to sprzęt niezawodny i na długie lata. Teraz sprzedają produkty pełne wad, niedopracowane w pełni, byś bardzo szybko, jak tylko dopracują do końca system, oprogramowanie, szybko dokupił nowszy sprzęt. Gdyby była alternatywa ("PC" nią nie jest!) to bym chyba już podziękował Steve'owi.

#41 Snipper42

Snipper42
  • 251 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 kwietnia 2010 - 07:14

No niestety-owszem belrum-my możemy na 3G zainstalować i problemow nie będzie z aplikacjami,tylko 2G szkoda bo jakby nie było to bardzo popularny model. Fakt że cały MT jest po prostu zbędny, i pod wzgledem sprawności działania iPhone i tak trzyma poziom,zmiana tapety też mi do szczescia potrzebna nie jest a pod względem softowego wsparcia i tak jesteśmy dużo przed Nokią,Samsungiem czy HTC. No ale cóż-Każdy chce zarobić. Pozdrawiam wszystkich użytkowników iPhone!

#42 Heniutek

Heniutek
  • 423 postów
Napisano 09 kwietnia 2010 - 07:30

Nowe oprogramowanie jest obsługiwane w pełni jedynie przez iPhone 3GS i iPody touch 3 generacji. iPhone 3G i iPody touch 2G, zdaniem Apple, "nie poradzą sobie ze wszystkimi funkcjami", stąd też iPhone OS będą obsługiwać częściowo, nie otrzymają np. multitaskingu.

To to jest nawet fajne. Zwłaszcza, że Taczka 8GB to fizycznie ten sam odtwarzacz, czy to 2G czy 3G :-)

Tomek

#43 michal911

michal911
  • 161 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 07:49

Apple przesadza, mogliby dla 3G dać ustawianie tapety i foldery moim zdaniem 3G nie jest za słaby do tych funkcji...

#44 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 kwietnia 2010 - 07:50

No to już było pewnie ze będą ograniczenia dla 3G ! Jak wychodził rok temu OS to już nie dali możliwości kręcenia filmów bo za slaby jest niby 3G, wyszło dużo aplikacji umożliwiających kręcenie filmików i jakoś filmy wyglądają świetnie nawet lepiej niż w niektórych telefonach z aparatem 5 mpx ! Ale ze nie chca dać możliwości zmiany tapety w 3G to jakiś żart !! PS Trzeba szybko zbierać kasę na 3GS i sprzedać 3G bo za rok już go uśmiercą pewnie

#45 wikal1910

wikal1910
  • 501 postów
  • SkądRadom

Napisano 09 kwietnia 2010 - 07:53

czytałem inny wątek i po odtworzeniu oprogramowania podobno wróciło ustawianie tapety pod ikonkami i bateria procentowa.

#46 Snipper42

Snipper42
  • 251 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 kwietnia 2010 - 08:02

hmmm ciekawe czy możliwe było by jakieś przekonwertowanie softu i zainstalowanie 4.0 na 2g..przecież to to samo co 3G(tak samo jak nieobsługowany iPod touch 2G-a 3G jest obsługiwany) no dziwna sprawa z tym softem...Pewnie że nie jest za słaby, przyczyna leży w zyskach zapewne

#47 CrYSTaL

CrYSTaL
  • 69 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 09:18

Jestem ciekawy kiedy aplikacje przestaną obsługiwać OS 3 a wtedy iphone 2g i ipod touch 1g będą już raczej mało użyteczne ...

#48 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 kwietnia 2010 - 09:21

Minęły prawie 3 lata od premiery pierwszego iPhone'a. Nic dziwnego, że powoli o nim zapominają. Natomiast Wy nie zapominajcie, że jest w pełni użyteczny z oprogramowaniem w wersji 3.1.3.

#49 Remek.B

Remek.B
  • 463 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 kwietnia 2010 - 09:21

Sztuka marketingu i tyle... Mam 2G i nie mam zamiaru go zmieniać żeby mieć kilka nowych wodotrysków, wszytko co potrzebuje to mam w cydi.

#50 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 kwietnia 2010 - 10:21

Jak kupiłem swojego 3GSa z drugiej ręki to był na nim wgrany backgrounder i wiecie co? nawet mi się nie chciało go konfigurować.. Uważam to za zbędne narzędzie, cały ten multitasking. Muzyka z iPoda leci w tle cały czas, nawet pod niektórymi grami (chyba, że mają swoją muzykę), safari dopóki nie zostanie wyłączone z braku pamięci albo z poziomu SBSettings to trzyma zakładki otwarte, SMSy wstają w moment itd.. Miałem multitasking w WinMobile na Omni i to była załamka, bo za każdym razem jak chciałem włączyć coś, co żarło więcej RAMu to trzeba było wejść w Menagera zadań i pozabijać procesy w tle.. A dla właścicieli 2G i 3G - włączcie sobie w SBSettings wyświetlanie ile macie dostępnego RAMu. Zobaczyćie, że już bez Multitaskingu z zainstalowanym Winterboardem, muzyką w tle i pisaniem SMSa na pierwszym planie macie poniżej 10MB RAMu dostępnego i telefon już wyłącza np safari bo nie wyrabia.. I gdzie jeszcze chcielibyście coś wepchnąć, żeby pracowało w tle? Później będzie płacz, że iP się zawiesza..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych