Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Prezentacja iPhone OS 4 - relacja na MyApple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
563 odpowiedzi w tym temacie

#501 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:53

Cytat

Ale to tak jakbyś kupował Mercedesa z napędem na 2 koła a po roku chciał w nim mieć napęd na 4 koła... nie uważasz że to trochę dziwne kupować sprzęt i LICZYĆ na to że będzie miał za rok coś lepszego??

To zależy. Ja np: kupiłem amortyzator z mocowaniem na hamulec tarczowy bo wiedziałem, że w przyszłości dokupię.
Co innego gdybym liczył na to, że po update będę miał autofocus, 5mpix i procka zamiast 400mhz 600.
Tutaj sprawa jest trochę inna bo chodzi o oprogramowanie a nie sprzętową zmianę, tym bardziej, że iphone ma zaledwie 2 lata a nie 4 i więcej.

#502 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:56

Cytat

Ja Cię nie oceniam, wiec zamilcz jak nie masz nic więcej do powiedzenia.

No cóż... jak frustrat to frustrat... miłego wieczoru.

#503 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:58

Wk...... Się z lekka,Stefan i spółka chyba nie wiedzą że ipkó pierwszej generacji jest jeszcze sporo na chodzie,i w tym "pięknym "dniu pogrzebał je tak pięknie jak OS9,mam nadzieje że jakiś geniusz przeportuje 4.0 na starsze iPki,jako że niewiele się różnią od 3g....idę pobazgrolić....

#504 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:09

Trochę mnie zmartwili tym, że multitaskingu nie będzie na 3G...

#505 kubiklol

kubiklol
  • 22 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:11

a moze to tylko taka marketingowa sztuczka? moze multi tak na prawde bedzie dzialal na 2g i 3g, co? tylko teraz tak powiedzieli, zeby ludzie masowo zaczeli kupowac 3gsy;d przyszli, powiedzieli i poszli

#506 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:11

No mozliwe, bo tak samo bylo z mmsami - mowili ze nie beda dzialac a dzialaly juz wczesniej bez os 3.

#507 patrick1989

patrick1989
  • 495 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:15

Ciężko będzie przekopać sie przez ponad 500 wypowiedzi. W relacji nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Wiem, że na 3G multitaskingu nie będzie... Ale pytanie inne. OS 4.0 wychodzi na iPka 2G?

#508 Kuna

Kuna
  • 130 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:16

Nie

#509 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:17

Oficjalnie support nie dotyczy 2G czyli zapewne nie będzie 4.0

#510 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:17

Cytat

Ciężko będzie przekopać sie przez ponad 500 wypowiedzi. W relacji nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Wiem, że na 3G multitaskingu nie będzie...

Ale pytanie inne. OS 4.0 wychodzi na iPka 2G?

nie

#511 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:18

Na forum xse... cośtam ;) już zaczęli grzebać w nowym sofcie :D Dużo ludzi się "lekko" wkurzyło na brak pełnego (lub żadnego) supportu w starszych modelach...

#512 orius

orius
  • 370 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój, PL

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:19

postanowiłem dorzucić swoje 12 groszy.
osobiście mam 3G i brak MT mnie osobiście nie rusza, jak już ktoś wspomniał, tyle się ludzie bez niego obyli to i obędą się dalej, zresztą mało kto będzie to wykorzystywał.
ja tam najbardziej cieszę się z zapowiedzianych pierdół z os4, i jakby ktoś nie zauważył:
Dołączona grafika
min. IN APP SMS, czyżbyśmy mogli odpisywać na smsy nie wyłączając aplikacji? mi wystarczy jako największa nowość w czwórce.
Accelerate? mam nadzieję że 3G będzie chodził jeszcze lepiej.
no i tapeta na homescreenie! :D

EDIT: ponoć os4 obsługuje nowe animacje, może ktoś je opisać? :>

#513 patrick1989

patrick1989
  • 495 postów

Dzięki. Bardzo pocieszające kurr*#$%%^&$%

#514 Dj Dexter

Dj Dexter
  • 22 postów
  • SkądDabrowa Górnicza

Pytanko mam :] Ściągam Iphone Os 4.0 z torrentów wie ktos jak to zainstalować na mojego Iphona 3g ? Moż byc na Priv I czy można dostać dostęp dla Developerów jakis darmowy jesli nie dało by sie na lewo tego zainstalować :] Bo 99 $ jednak odstrasza

#515 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:22

Przyznam, że backgrounder z cydi mi jakoś umkną. Ale pozwoliłem sobie zrobić z nim test: Tomtom w tle + telefon + safari + mail + wiadomości i wszystko śmiga. ps. Oczywiście bateria jak to z tomtom-em szybko spada. ps.2 niestety w przypadku skype sprawa ma sie już źle, każdy ruch sprawia, że skype sniekształca rozmowę :/.

#516 kubiklol

kubiklol
  • 22 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:24

Cytat

Pytanko mam :] Ściągam Iphone Os 4.0 z torrentów wie ktos jak to zainstalować na mojego Iphona 3g ?
Moż byc na Priv
I czy można dostać dostęp dla Developerów jakis darmowy jesli nie dało by sie na lewo tego zainstalować :] Bo 99 $ jednak odstrasza

poczekaj jeszcze troszke, dopiero co sie skonczyla prezentacja ;)

#517 ekstro

ekstro
  • 51 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:28

YouTube - iPhone OS 4 multitask

iPhone OS 4 multitask

#518 Dj Dexter

Dj Dexter
  • 22 postów
  • SkądDabrowa Górnicza

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:31

wszytsko pieknie ładnie ale tak czytam na Wikipedi " iPhone SDK

Wprowadzony 6 marca 2008, SDK ten jest udostępniony członkom programu developerskiego za darmo, natomiast aby móc publikować aplikacje konieczna jest coroczna opłata członkowska dla osób indywidualnych (USD $99) lub zakładowa (enterprise, USD $299). Oprogramowanie odpłatne wyprodukowane za jego pomocą może mieć ceny ustawiane dowolnie przez jego autora, z czego 30% zostaje zainkasowane przez Apple Inc.. Oprogramowanie darmowe jest rozprowadzane darmowo.

Wszelkie oprogramowanie jest indywidualnie dopuszczane do obiegu przez Apple Inc. i rozprowadzane z jednego repozytorium centralnie tylko przez iTunes z obowiązkowym kryptograficznym podpisem potwierdzającym. Ten model dystrybucji, w prawdzie nie wolny, umożliwia zapobieganie rozprzestrzeniania złośliwego oprogramowania, a przy tym umożliwia centralnie rozpowszechnione naprawy i wycofania, a co za tym idzie, niespotykanie wysoki standard bezpieczeństwa i, w zamierzeniu, jakości, dla ogółu użytkowników."
Generalnie ja nie chce niczego programowac itd wiec jak moge wejsc w to za friko?

#519 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:34

Możesz się zarejestrować ale 4.0 nie dostaniesz, chyba że zapłacisz.

#520 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:36

Cytat

Xinoxie widze ze jestes biegly w tym temacie, HTML5 jest super tylko standardem bedzie za jakies minimum 2 lata kiedy Flash wyprzedzi go o kilka lat, a co do performancu to chyba nie widziales za duzo jakos widzialem strony na nexusach i innych telefonach i dzialaly normalnie. Pozatym nie wiem jak chcesz ladowac strone ktora zajmuje 100 KB przez 5 minut ale moze masz na to jakis magiczny sposob. Pozatym to mowiac o supporcie Flasha nie chodzi mi o pelne strony flashowe bo bez tego sie obejdzie ale masa komponentow stron jest we Flashu wiec mowienie ze urzadzenia Apple sa stworzone do surfowania po internecie jest poprostu smieszne :) Bo co rusz widac magiczny niebieski klockek ze znakiem zapytania...

Skoro mam Flasha to dlaczego mam nie otwierać całych stron napisanych we flashu?? Ty chyba nie widziałeś ile zajmuje cała strona napisana we flashu bo 100kb to ładny baner zajmuje. A co do HTML5 to standardem się stanie jak ludzie zaczną pisać za jego pomocą strony i zobaczą jaki potencjał ma 5-ka i zobaczą że nie trzeba kombinowąc stron... a tu aplet Java....a tu flasha przywalimy...... atu znowu HTML.... a tu PHP.......znowu jakiś Java script.....Po co to komu?? Większość da się zrobić na HTML5 ale skoro wszystkich stać na zakupienie oryginalnego Flasha to dlaczego nie ładować go na strony.
Zauważ że wyraźnie napisałem że pomimo dobrych układów z Adobe, Apple promuje HTML5. Nie daje ci to do myślenia dlaczego tak robią??? Przecież były już informacje na temat budowy flash playera specjalnie dla iPhone'a i to już rok temu. Dlaczego dalej go nie ma?? I pewnie nigdy nie bedzie bo FLASH nie jest dla komórek!!!! mimo że sa to telefony internetowe ale internet to nie tylko strona WWW z banerem FLASH!!!!

#521 robberpl

robberpl
  • 336 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:38

jestem ciekaw, czemu nie potrafili wprost odpowiedziec, jak zamykac aplikacje w multitaskingu. Chociazby przez zwykle wywalenie danej app z tego paska. a oni zaczeli kombinowac z tekstami, zeby user sie tym nie przejmowal... jestem ciekaw opinii ludzi, ktorzy maja dostep do bety.

#522 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:40

Cytat

To zależy. Ja np: kupiłem amortyzator z mocowaniem na hamulec tarczowy bo wiedziałem, że w przyszłości dokupię.
Co innego gdybym liczył na to, że po update będę miał autofocus, 5mpix i procka zamiast 400mhz 600.
Tutaj sprawa jest trochę inna bo chodzi o oprogramowanie a nie sprzętową zmianę, tym bardziej, że iphone ma zaledwie 2 lata a nie 4 i więcej.

No ok ale kupując tego amorka wiedziałeś że da sie do niego bez spawania (bo i takie cuda widziałem) podczepić tarcze więc tutaj MIAŁES 100% pewności że da się to zrobić. Kupując 3G takiej pewności nie miałeś bo nie było takiego rozwiązania ORYGINALNEGO, to co maja ludzie z JB albo Cydi to nic innego jak przyspawanie uchwytów do amorka żeby można było założyć tarczę. I nie patrz ile ma telefon on po prostu nie został stworzony do MT, a to że można coś tam z nim zrobić to juz inna sprawa ale robiz to na własne ryzyko (patrz spawane amorki pod tarcze :)

---- Dodano 08-04-2010 o godzinie 22:44 ----

Cytat

jestem ciekaw, czemu nie potrafili wprost odpowiedziec, jak zamykac aplikacje w multitaskingu. Chociazby przez zwykle wywalenie danej app z tego paska. a oni zaczeli kombinowac z tekstami, zeby user sie tym nie przejmowal... jestem ciekaw opinii ludzi, ktorzy maja dostep do bety.

Bo pewnie to działa jak ulepszony Push ;\ i nie zdziwiłbym się gdyby tak było

#523 mendyczek

mendyczek
  • 132 postów
  • SkądGdańsk, Słupsk

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:45

3G - 3GS Ktoś tu pytał czy bedzie współgrac z 2G? :-) Niestety, w relacji wyraznie jest napisane, że troszku nas potraktowali jak "klientów gorszej kategorii". Ani 3G, ani tymbardziej 2G nie będzie posiadało multitaskingu. Naprawde szkoda. Poraz pierwszy od czasu posiadania MacBooka jestem naprawdę niepocieszony...wręcz wściekły. Zaczynam się obawiać czy chęć dotarcia przez Apple do szerszej grupy odbiorców nie odbije się nam, klientom czkawką. Zaczyna mi to pooomaaaluuutkuuu przypominać problemy z Winsyfem. Czym wiecej odbiorców tym mniej dają radę zadowolić starych i nowych klientów. Cóż, tak czekaliśmy na tą konferencje a tu duuupaaaa! Pozdro

#524 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:47

Cytat

No ok ale kupując tego amorka wiedziałeś że da sie do niego bez spawania (bo i takie cuda widziałem) podczepić tarcze więc tutaj MIAŁES 100% pewności że da się to zrobić. Kupując 3G takiej pewności nie miałeś bo nie było takiego rozwiązania ORYGINALNEGO, to co maja ludzie z JB albo Cydi to nic innego jak przyspawanie uchwytów do amorka żeby można było założyć tarczę. I nie patrz ile ma telefon on po prostu nie został stworzony do MT, a to że można coś tam z nim zrobić to juz inna sprawa ale robiz to na własne ryzyko (patrz spawane amorki pod tarcze :)

Testuje właśnie na własnej skórze 3G i backgrounder. I w przypadku tomtom, sprawa ma się ok, ale niestety w przypadku skype to juz kapota ( wystarczy jakiś ruch ze skypem w tle i skype zniekształca rozmowę). Ciekawe czy taki efekt był by na 3Gs w skype pracującym w tle przez backgrounder-a ?. Jeśli nie, to faktycznie 3G jest za słaby raczej na MT. Wydawało mi się, że te 400 mhz, 256ram i iphoneOS powinno pociągnąć chociaż jedną mocniejszą aplikację w tle bez przeszkód...

#525 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 kwietnia 2010 - 21:47

Cytat

Naciskasz raz home ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych