Prezentacja iPhone OS 4 - relacja na MyApple
Posted 08 April 2010 - 21:47
Posted 08 April 2010 - 21:52

Posted 08 April 2010 - 21:58

Posted 08 April 2010 - 22:01
Posted 08 April 2010 - 22:03
Ale ludzie, po co tyle komentarzy ? Mam brnąć przez 50 stron żeby znaleźć coś ciekawego ? Ciaśniej, ciaśniej !
Chcesz podsumowania rozmowy ?.
Odkładajcie na iphona 4G lub 3gs, IphoneOS 4.x jeśli cheć full wypas nowości ale z okrojoną wersją iphone OS 4.x na 3G też będzie okey. A słowa krytyki nie traktujmy aż tak poważnie w końcu to naturalna reakcja obronna na nowośći

Posted 08 April 2010 - 22:03
...cut...( wystarczy jakiś rych ze skypem w tle i skype zniekształca rozmowę). ...cut...

ale tak na poważnie to nawet się zastanawiałem czy to nie jest jakiś chwyt reklamowy. Bo patrząc na 3G i 3GS to dla użytkowników z prepaidem to żadna skucha żeby zmienić na 3GS tylko żeby mieć kompas i szybszego iPhona za 3 koła?? Patrząc na abonamentowców to oni i tak wezmą wyższy model bo głównie za złocisza biorą. Zastanawiałem sie czy aby nie zrobili specjalnie wiekszej różnicy żeby była większa motywacja do zmiany. Z innej strony jak zobaczyłem 3GS w akcji to po włączeniu mojego 3G zarumieniłem się że taki wolny

Posted 08 April 2010 - 22:07

Posted 08 April 2010 - 22:09

Posted 08 April 2010 - 22:11

Posted 08 April 2010 - 22:12
Apple udowodnilo po raz kolejny ze nie wymyslaja nowych pomyslow tylko kopiuja wszystko co fajne w jailbreaku...na zagranicznych forach byly takze dosyc watpliwe plotki ze hackerzy od jailbreaka wspolpracuja z Apple...sam w to nie wierze ale nie ma co ukrywac...ktos wpada na genialny pomysl robi jakas aplikacje typu multitasking, wrzuca ją do Cydii i full ludzi to sciaga (testuje), powstaja alternatywne aplikacje ktore cos poprawiaja, nowe wersje....przychodzi czas na wersje stabilna...a tu nagle Apple wszystko to laduje do swojego oprogramowania...taki masowy betatest nowosci w dodatku jak cos sie popsuje nikt nie moze zwrocic sie z pretensja do Apple...
Troche mnie to bawi...inny przyklad to insomnia (czy jakos podobnie)...aplikacja podtrzymuje polaczenie nawet po wlaczeniu sleep...to samo dodano aby podtrzymac polaczenie w Skype...
Dzis pobralem sobie pogram Citcuritous... smieszne jest to ze Steve uwaza ze na iPodzie Touch 2gen nie mozna z powodzeniem korzystac z multitaskingu...minimalizuje safari...notatki...maile...zdjecia...nadal wszystko chodzi plynie... wiadomo nie jest to 120 MB RAMu ale czasem nie trzeba minimalizowac wszytskich aplikacji ktore ma sie w iPhone ale np. zminimalizowac maile i sprawdzic cos w kalendarzu...tyle by wystarczylo
No i co mnie najbardziej bawi... tylko Steve Jobs potrafi wcisnac ludziom reklamy uzywajac przy tym slowa "amazing"-_-... rozumiem jakby te rekalmy mialy wplynac jakos znaczaco na ceny aplikacji....przy takiej ogladalnosci reklam Apple moglby zrobic wszystkie apliakcje darmowe i wyszliby na swoim....ale pewnie aplikacje dalej beda kosztowaly kilka Euro a w dodatku bedziemy ogladac te "niesamowite" reklamy...
Osobiscie chyba zostane przy 3.1.1/3.1.3 i powiem szczerze ze dzisiejszy event zniechecil mnie do kupowania nastepnej generacji bo gdy wyjdzie OS4.0 a ja bede mial iPoda 3gen 32GB to wyjdzie nowy model z lepszymi parametrami a nowy iPod bedzie mial wsparcie jeszcze przez rok...dwa...nawet microsoft ma lepsze wsparcie dla produktow...
Guru mój Guru całą prawdę piszesz i tylko ciebie będę słuchał

A co do reklam to miałem to samo na myśli teraz ludzie odpalą gierkę i zamiast grać to przez 10 min bedą oglądać reklamę nowego filmu

Posted 08 April 2010 - 22:13
ale tak na poważnie to nawet się zastanawiałem czy to nie jest jakiś chwyt reklamowy. Bo patrząc na 3G i 3GS to dla użytkowników z prepaidem to żadna skucha żeby zmienić na 3GS tylko żeby mieć kompas i szybszego iPhona za 3 koła?? Patrząc na abonamentowców to oni i tak wezmą wyższy model bo głównie za złocisza biorą. Zastanawiałem sie czy aby nie zrobili specjalnie wiekszej różnicy żeby była większa motywacja do zmiany. Z innej strony jak zobaczyłem 3GS w akcji to po włączeniu mojego 3G zarumieniłem się że taki wolnywięc skoro różnicę widać naocznie to z tym MT w 3G to raczej lipa. Pewnie i tak prawda leży po środku.
Też gołym okiem widziałem różnicę w prędkośći 3Gs-a i 3G. Bawiąc, że 3GS-em mówiłem do siebie " to jest dopiero prawdziwy iphone, klikasz i masz " . Generalnie 3G działa i tak dość przyzwoicie ale zdaje się, że to jednak nie wystarczy, żeby tak bez problemowo mógł chodzić w MT. Nie bez powodu testowałem właśnie skype, którego w zasadzie można traktować jak telefon gdzie możliwość minimalizacji jest potrzebna. Niestety jak pisałem wcześniej nie da się z tego korzystać w trybie MT na 3G.
Posted 08 April 2010 - 22:15
Posted 08 April 2010 - 22:16

Posted 08 April 2010 - 22:26
Posted 08 April 2010 - 22:34
Niedługo na 2G przestaną się ukazywać gry i aplikacje.
Za rok czeka to 3G, za 2 lata 3GS'a
o zgrozo...
taki czarny humor
Zawsze pozostają nielegalne środki pokroju Installous,zchackowant Mobileinstallation + torrenty,skoro Apple pozostawia użytkowników starszych....."zabytkowych" modeli iPhone/iPoda Touch z ręką w nocniku,to z czystym sumieniem mogę sobie popiracić,albo odkładać kasę na Blackberry Storm,Nexusa One albo HTC HD2,bo niewiem czy przesiadac się na nowsze modele iPhone skoro za jakiś czas znowu będzie trzeba wydać ciezko zarobiona flote na nowszy model bo obecny zostanie usmiercony przez Stefana
Posted 08 April 2010 - 22:35
P.S. Lepiej mieć MT od apple niz z Cydii. a ta cala rozkmina o współpracy apple i hackerów to do Dan'a Brown'a...
to nie ja to wymyslilem z tym spiskiem:P
a czemu uwazasz ze lepiej od Apple?...z Cydii mozesz sam wszystko skonfigurowac, robic skorki....po prostu wybrac czy chcesz okrojone tylko do ikonek czy np. takiego proswitchera...tak to jest jak sie nie ma pojecia o czym mowi...zaloze sie ze multitasking z Cydii z programem Circuitous zabiera mniej zasobow systemowych niz ten od Apple...zreszta doczytajcie sobie...Apple tak naprawde nie dalo multitaskingu....rozszerzylo tylko dzialanie aplikacji w tle o pare innych standardowych (wczesniej byly tylko maile, safari i ipod)... pewnie aplikacji developerow oraz gier nie bedzie dalo sie minimalizowac...
---- Dodano 08-04-2010 o godzinie 23:37 ----
Smoczy, po obojerzeniu konferencji przeszla mi jedna mysl przez glowe:
"to teraz Windows Mobile 7 czy Android?":P
Posted 08 April 2010 - 22:53
Posted 08 April 2010 - 22:58
Posted 08 April 2010 - 23:03
Będzie się dało gry minimalizować, właśnie chyba nie masz pojęcia o czym mówisz.
Sam JB już zamula system (a raczej Cydia), więc porównanie nietrafne.
"• Multitasking
W końcu doczekaliśmy się wielozadaniowości, czyli działania kilku aplikacji w tle. Apple jak zwykle rozwiązało to całkowicie po swojemu - multitasking ogranicza się tylko do aplikacji, w których najbardziej jest to potrzebne. Obejmuje to np. GPS, VoIP czy odtwarzanie muzyki.
By przełączyć się pomiędzy programami wystarczy dwukrotnie wcisnąć przycisk Home i wybrać odpowiednią dla aplikacji ikonkę."
Cydia zamula system?

Posted 08 April 2010 - 23:06
Posted 08 April 2010 - 23:10

Posted 08 April 2010 - 23:21
Posted 08 April 2010 - 23:29

Posted 08 April 2010 - 23:57

Posted 09 April 2010 - 07:03

3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users