Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Prezentacja iPhone OS 4 - relacja na MyApple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
563 odpowiedzi w tym temacie

#451 lukullus

lukullus
  • 194 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:03

za rok kończą nam się umowy :)

#452 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:03

A ja się cieszę ze 2G jeszcze pożyje,z MT mimo zainstalowanego ProSwitchera bardzo żadko kożystam,w zasadzie tylko jak słucham radia przez wifi przez iCarRadio

#453 pigmejek

pigmejek
  • 50 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:05

Wow! A mnie rozśmiesza tak prymitywny tok rozumowania godny głupiego pięciolatka!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Przecież to była ironia adekwatna do tej całej dyskusji.. -_-
Edit: Pozatym, wyrwane z kontekstu. Głupi pięciolatku.

#454 berko

berko
  • 1 285 postów

Uruchomilem 7 razy tyle, ale juz nie dalo sie pracowac.

Dołączona grafika

To jest rozumiem na 3G ?. Jeśli tak to chyba widać*wyraźnie, że przynajmniej z jedną aplikacją spokojnie MT na 3G pójdzie.

#455 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

A jednak patrz jak tworzenie potrzeb przez chociażby apple działa na ludzi.

na mnie działa co innego.
politykę apple już dawno miałem czas poznać i wolę pieniądze ładować w co innego
dla mnie telefon to telefon komputer to narzędzie do pracy, są ważniejsze sprawy w życiu niż śledzić wynalazki apple

#456 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:06

Szkoda, ze nie ma synchronizacji z lodówką i mikrofalą. I radia i kompasu w 3G.. I kamery, albo nie.. dwóch!
Skoro pozwolili np. aplikacji pocztowej dzialac w tle, to czemu nie pozwolili SMSom?

Od tego jest jailbreak.. jest sposób ale Wam i tak nie wystarczy.

To jest rozumiem na 3G ?. Jeśli tak to chyba widać*wyraźnie, że przynajmniej z jedną aplikacją spokojnie MT na 3G pójdzie.

Tak, to 3G. Wszystkie ikonki z kółeczkiem w lewym dolnym rogu są uruchomione w tle.

#457 pigmejek

pigmejek
  • 50 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:07

No, a ten MT na 4.0 do czterech aplikacji ;)

#458 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:07

zmień se na nokie 3310.
Hehehe troche mnie to śmieszy, że przez jeden dzień nagle każdy rezygnuje z modelu 3G, bo nie ma TYLKO multitaskingu. . .

Już kiedyś pisałem, że niektóre wpisy na myapple to ciekawy materiał na pracę doktorską z zakresu psychologii ;)

Co do 3G i braku MultiT, szczerze wątpię, że na 3G działałoby to tak jak na prezentacji. Prawda jest taka, że Jobs jest niesamowicie przeczulony na punkcie "user friendly" i "customer experience", można spokojnie przyjąć, że gdyby ktoś odpalił multiT na 3G i zaczęłoby mu przycinać i mulić tel. to byłby dużo bardziej zawiedziony niż teraz gdy go nie ma.. piszę oczywiście o statystycznym użytkowniku.. nie o "JB wyjadaczu" ;)

#459 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:08

Ludzie 3G jest zaraz po 3GS najlepszym telefonem na świecie!!!!!!!! Ze smartfonów miałem Motke A925, SE P800, Nokie 9200, Palma, Szajsunga Avile i NIC powtarzam NIC nawet do pięt nie dostaje iPhonowi 2G a co dopiero 3G i 3GS!!!!!!!!! Tamto z obsługa patyczkiem albo jak Motka A925 z czasem działania 4h to jest jedno wielkie G...... a wy jeszcze nazekacie??? Wstdzcie się wstydzcie to nawet posiadacze G5 tak nie marudzą że nie mogą zainstalować Snow Leoparda A wy to chcecie z waszego 3G zrobić nagle F16 z Multitaskingiem :D

#460 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:08

No to ciekawe bo iPhone 3G ma :

Processor Speed: 412 MHz
Onboard RAM: 128 MB*

A G1 :

Processor QualcommŸ MSM7201A™, 528 MHz
RAM: 192 MB

Także na bank jest w stanie uciągnąć kilka aplikacji, może nie 7 ale 3 na pewno. Z resztą dobrze że nie kupiłem iPhone'a bo mnie kusiło i to bardzo.

#461 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:09

Już kiedyś pisałem, że niektóre wpisy na myapple to ciekawy materiał na pracę doktorską z zakresu psychologii ;)

Co do 3G i braku MultiT, szczerze wątpię, że na 3G działałoby to tak jak na prezentacji. Prawda jest taka, że Jobs jest niesamowicie przeczulony na punkcie "user friendly" i "customer experience", można spokojnie przyjąć, że gdyby ktoś odpalił multiT na 3G i zaczęłoby mu przycinać i mulić tel. to byłby dużo bardziej zawiedziony niż teraz gdy go nie ma.. piszę oczywiście o statystycznym użytkowniku.. nie o "JB wyjadaczu" ;)

a mnie to cieszy:confused: bo jeszcze wśród nas są prawdziwi fanboye:-D

#462 berko

berko
  • 1 285 postów

Minimalizowac kalendarz, zegar, aparat, notatki, kalkulator... ja rozumiem, ze to tylko test byl, ale to juz przesada. Mowilem juz wiele razy - multitasking na wiecej niz 2 aplikacje potrzebny na gwalt raczej nikomu nie bedzie. iPod dziala w tle, safari zapisuje stan... Jedyny plus jaki na ten moment widze to mozliwosc zminimalizowania aplikacji do smsow, co by sie napisana juz wiadomosc nie kasowala. Jesli ktos poda mi jeszcze kilka NAPRAWDE PORZADNYCH argumentow za tym, iz funkcja ta faktycznie jest niezbedna, stawiam piwo. W przeciwnym wypadku nadal bede obstawal przy swoim.

Podpisuje się pod pytaniem kolegi.

#463 jakubor

jakubor
  • 133 postów

nie rozumiem was chłopaki i dziewczyny(?) soft zostanie złamany i będzie MT w 3g ;) bez ściągania aplikacji z cydii :)

#464 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:10

No to ciekawe bo iPhone 3G ma :

A G1 :

Także na bank jest w stanie uciągnąć kilka aplikacji, może nie 7 ale 3 na pewno. Z resztą dobrze że nie kupiłem iPhone'a bo mnie kusiło i to bardzo.

Jesteś na tyle ogarniety, ze porównujesz dane techniczne sprzętów z dwoma zupelnie roznymi systemami operacyjnymi. Pogratulować.

#465 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:11

i hmm...moj ostatni post w tym watku wiec pozwole sobie zacytowac: "Zabrałeś, nie pytałeś, jak nazwać co zrobiłeś Czuję się pokrzywdzony tym, co mi uczyniłeś" trzeba poczekac do premiery 4.0 pobojczylem sobie troche...i starczy mi;p Pozdrawiam

#466 Kuras77

Kuras77
  • 191 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:11

Przecież to była ironia adekwatna do tej całej dyskusji.. -_-
Edit: Pozatym, wyrwane z kontekstu. Głupi pięciolatku.

Ironią to się teraz bronisz.

EDIT:
Spadłeś właśnie do poziomu czterolatka :lol: :lol: :lol:

#467 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:13

A czy kupując brałeś pod uwagę że kiedykolwiek będzie miał MT??

Tak liczyłem na to, iphona 3G kupiłem zaledwie 11 miesiecy temu.

#468 pigmejek

pigmejek
  • 50 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:13

Ironią to się teraz bronisz.

EDIT:
Spadłeś właśnie do poziomu czterolatka :lol: :lol: :lol:

Nie będę kontynuować tej żałosnej dyskusji ;) Jeżeli czujesz się mało dowartościowany, żeby tak pisać to zapraszam na inne portale internetowe.
Edit: A ironia tam była od początku, taki był cel tego zdania. No ale to tam mało ważne dla Ciebie, bo w końcu trzeba rozpętać burzliwą dyskusję.

#469 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:14

Ale to juź nie chodzi nawet o system, faktem jest to że multitasking jest juź w telefonach od dawna i nikt nikt nie wymaga do tego telefonu za 3k zł, apple jak by chciało to na pewno by uruchomiło tą funkcje na 3G a może i nawet na 2G, ale tutaj chodzi o kase z nowych modeli telefonu.

#470 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:14

A tak przy okazji to kolega ma cholerną rację co do tego "user friendly" bo my Polacy to pomarudzimy pokombinujemy (patrz JB :) i będzie Git a w USA jakby tam wypuścili MT dla 3G to jak znam userów z USA po godzinie HelDesk Apple'a byłby czerwony że nie działa!!! że muli!!! więc po co to?? Po co sobie psuć renomę takimi pierdołami. Patrzecie na wpis tłumaczę ze słuchu "Bedziemy sczęśliwi jeżeli zakup nowego modeli Iphone'a (patrz 3GS) bedzie spowodowane brakiem MT w modelach nizszych) i tyle na temat chcesz kup sobie Apple na pewno będzie szczęśliwe :D

#471 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:15

hahahaha, ale mi się śmiać chce narzekacie na 3G, a co maja powiedzieć Ci co mają 2G. Może poczekajcie na iPhona 3432G bo będzie miał wbudowanych 6 aparatów z wymiennymi obiektywami w OS 342.0 jest możliwość mieć MT w 3G? to ściągać backgroundera i po sprawie...nie macie JB? to nie narzekajcie, tyle miesięcy wytrzymaliście bez MT to i teraz wytrzymacie.

#472 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:17

Tak więc 4.0 już oficjalnie bez supportu dla pierwszego telefonu spod znaku Apple.

#473 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:17

Tak liczyłem na to, iphona 3G kupiłem zaledwie 11 miesiecy temu.

Ale to tak jakbyś kupował Mercedesa z napędem na 2 koła a po roku chciał w nim mieć napęd na 4 koła... nie uważasz że to trochę dziwne kupować sprzęt i LICZYĆ na to że będzie miał za rok coś lepszego??

#474 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:19

czyli wymagany jest Touch 3G z 32 lub 64GB ?

#475 robberpl

robberpl
  • 336 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:19

ta, a wiekszosc narzekajacych i tak by pewnie wrocila do MT z cydii, bo "wygodniejszy, bo wiecej aplikacji otworze, bo sie przyzwyczailem" itd... rozumiem ludzi bez jailbreaka, ale na tym forum to rzadkosc (no, chyba ze sie ma 3GS z nowym bootromem, ale to jasna sprawa) poza tym: rownie dobrze Apple mogloby lac na nas cieplym moczem i nie robic zadnych aktualizacji OS, tylko to wszystko wprowadzic w nowym iPhonie. Przeciez Apple nic wam nie zabiera - daje tylko odrobine mniej, a nie mozecie zapominac o ogromie pozostalych funkcji. I tak jak mowilem, jak macie MT z cydii i mowicie ze jest wszystko cool, to jaki wy macie problem? Doprawdy ludzie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych