Apple potwierdza problemy iPada z Wi-Fi?
Napisano 07 kwietnia 2010 - 14:10
Apple - Support - Discussions - Wi-Fi: Answers to Frequently Asked Questions
iPad: Does not automatically rejoin known Wi-Fi networks
Mówi o tym jak skonfigurować nowoczesny router dual band by współpracował z iPadem. Mało kto takie ma.
Wieszanie psów na Apple, bo starają się pomóc użytkownikom, którzy napotkali problemy w konfiguracji sieci Wi-Fi, szczególnie kiedy zazwyczaj działają transparentnie, nie jest potwierdzeniem problemów iPada z Wi-Fi.
Nic z tych informacji nie potwierdza jakichkolwiek problemów czy to programowych, czy sprzętowych z iPadem.
Napisano 07 kwietnia 2010 - 14:35
Te rady z pierwszego posta nie dotyczą jedynie iPada, a wszystkich urządzeń Wi-Fi.
Apple - Support - Discussions - Wi-Fi: Answers to Frequently Asked Questions
Czytałeś to: iPad: Troubleshooting Wi-Fi networks and connections czy jesteś tak zapatrzony w Apple, że pomijasz tego typu wiadomości? Rady specjalnie przygotowane z myślą o iPadze. A, że polegają na przysunięciu iPada do routera - a co innego może na własną rękę zrobić użytkownik doświadczający takiego problemu?
Ok, czyli jeżeli jestem posiadaczem tego specjalnego routera to się nie liczy, że mam problem i muszę szukać rozwiązań w internecie?iPad: Does not automatically rejoin known Wi-Fi networks
Mówi o tym jak skonfigurować nowoczesny router dual band by współpracował z iPadem. Mało kto takie ma
Wieszanie psów na Apple, bo starają się pomóc użytkownikom, którzy napotkali problemy w konfiguracji sieci Wi-Fi, szczególnie kiedy zazwyczaj działają transparentnie, nie jest potwierdzeniem problemów iPada z Wi-Fi.
Nic z tych informacji nie potwierdza jakichkolwiek problemów czy to programowych, czy sprzętowych z iPadem.
Zaprzeczenie - nie ma żadnych problemów. Ignorowanie - nie odwoływanie się do problemu, brak wzmianek na ten temat przez jakikolwiek organ Apple. Apple nie chowa jednak głowy w piasek i stara się jednak pomóc użytkownikom - świadczą o tym wymienione w pierwszym poście poradniki i odpowiedzi na forum Apple. To chyba jasny przekaz, że coś jest na rzeczy.
Przyznam jednak, że tytuł jest trochę "na wyrost", stworzony by przyciągnąć uwagę czytelnika. Oficjalne potwierdzenie nastąpi zapewne przy aktualizacji oprogramowania iPada ("Fixed: Wi-Fi issues) albo oficjalnym oświadczeniu jeżeli będzie to problem sprzętowy.
Tak między nami to mam małą uwagę, która cisnęła mi się na usta, gdy przeglądałem Twoje wpisy w dziale iPad. Naprawdę bardzo mnie cieszy, że jesteś wielkim fanem iPada jeszcze zanim widziałeś go na oczy, to rzeczywiście "rewolucyjne" urządzenie ale nie musisz na każdym kroku nam tego przypominać.
Napisano 07 kwietnia 2010 - 14:36
Oczywiście, a ci wszyscy ludzie, którzy narzekają i piszą skargi, robią to z czystej złośliwości. Bo sami już mają iPada, ale chcą być oryginalni i próbują zniechęcić innych, żeby nie kupowali.

Napisano 07 kwietnia 2010 - 14:48
@dawxxx666
Gdyby nie tytuł, to dałbym spokój. Jak już pisałem jest możliwość, że w sofcie lub sprzęcie iPada są błędy. Po prostu nie mam jak tego sprawdzić, bo w życiu iPada na oczy nie widziałem. Jednak wiem, że Wi-Fi can be tricky, bo nie wiem jak to lepiej po polsku wyrazić.
Pozdrawiam
Napisano 07 kwietnia 2010 - 15:04

Napisano 07 kwietnia 2010 - 15:09
Napisano 07 kwietnia 2010 - 15:15
Na szczescie moj dziala sprawnie
Wydaje mi sie nawet, ze sygnal mam lepszy niz na moim MBP, ale to moze byc efektem wyswietlania graficznego sily sygnalu wifi. Ogolnie jestem zadowolony z iPada. Jednak wersje wifi sprzedam, i przesiade sie na 3g, nieograniczony transfer za 30$/miesiac to kuszaca propozycja + brak zobowiazania 2 letnim kontraktem, przynajmniej w stanach. Wiec gdyby ktos chcial iPada 16gb WiFi to zapraszam na priv
pozdrawiam
No teraz to z pewnością będziesz miał masę chętnych

Gość_tygrysio_*
Napisano 07 kwietnia 2010 - 15:17
Napisano 07 kwietnia 2010 - 15:19
Napisano 07 kwietnia 2010 - 15:22
Napisano 07 kwietnia 2010 - 15:39
Najlepszą radą, jaką dają pracownicy Apple jest w tej chwili „przysunięcie iPada bliżej routera Wi-Fi lub hotspotu”. No cóż, gratulujemy profesjonalnego podejścia do sprawy.
Z tym że takie FAQ jest także dla osób które mają znikome pojęcie chociażby o technologi wifi. Wiem że osoba pisząca gdy łączyła się z netem przez wifi wiedziała że nie może odejść od routera na jakąś większą odległość, ale nie dla wszystkich jest to oczywiste.
Ale autor newsa, lub raczej jego "poprawnego" tłumaczenia podszedł do tego nieprofesjonalnie łącząc problemy użytkowników z najidiotyczniej brzmiącą podpowiedzią w sprawie wifi, do tego jeszcze mylący tytuł.
Rozumiem że chcecie przyciągnąć jak najwięcej czytelników ale bez przesady...
Teraz w innych tematach będzie wysyp znawców z tekstami "apple pomimo że przyznało się publicznie do problemów wciska nam ipadło buahaha lol12"
wrrhgh...
Napisano 07 kwietnia 2010 - 16:19
Napisano 07 kwietnia 2010 - 16:24
Napisano 07 kwietnia 2010 - 16:42

Napisano 07 kwietnia 2010 - 16:49
Moze problemem jest znowu nieszczesna obudowa alu.
Jedna z anten jest z tyłu za plastikowym jabłuszkiem, więc powinno działać.
Napisano 07 kwietnia 2010 - 17:40
Napisano 07 kwietnia 2010 - 17:42
Napisano 07 kwietnia 2010 - 17:44
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:24
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:43
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:50
Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:55

Napisano 07 kwietnia 2010 - 19:56
Napisano 07 kwietnia 2010 - 20:03
bzyqu , albo nie czytasz albo najpewniej /co widac w opisie/ nie masz nowosci Apple na biurku.I tak dla przypomnienia: w nowych MacBook Pro fatalnie działa SuperDrive / czasem nie oddaje płyty/, MacPro ma probemy natury przegrzewania przy obróbce dzwieku, iMac problemy z matrycami , kartami graficznymi,iPad z WiFi.Chyba za duzo jak na odsetek lub niewielki procent?
Nie wiem dlaczego się dziwisz przecież w takim kierunku poszedł cały świat (szczególnie biznes). Szybko, tandetnie, szybciej, więcej forsy, jeszcze wiecej forsy, jeszcze szybciej az do wyrzygania a najwieksza cnota i motorem napędowym tych wielkich biznesmanóF jest bezgraniczna pazerność, szpan, lans, kompleksy lub a właściwie przede wszystkim impotencja i mało centymetrów tak jak by ta cała forsę do grobu zabrać mogli.
Jak ktoś chce porzadnie zarobić od zera, to musi zapomnieć o zasadach moralnych i tworzyć coś co sam uważa za coś nie do końca dobre a nawet gówniane byle się ludzie nie połapali i chętnie kupowali. Nie oszukujmy się bardziej lub mniej tak właśnie działa to wszystko. Co najgorsze, takie chore podejście napędza chory wyścig szczurów i zmusza garstkę uczciwych do tego samego. Apple zyskuje na popularności czyli wybija się do przodu w wyścig szczurów, który paradoksalnie go niszczy tak jak wszystko.
...no.... i tyle powiem.. bo ich nie(nawidze)lubie....i nie chodzi o apple...
ps. tym bardziej, że my i nasi bracia mają to w genach : od 0:28 do 1:15 : YouTube - Łapu Capu 30.03.2010
Napisano 07 kwietnia 2010 - 20:26
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych