Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

UPDATE: Polskie Detroit i MyApple prezentują: iPad - wideo !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
126 odpowiedzi w tym temacie

#76 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 kwietnia 2010 - 08:13

...która ma ów gadżet już od 22 lutego czyli dnia urodzin... :grin: ;)

jakim cudem od 22 lutego? :shock:

edit:

eeeeeeeeeeeeeeej to jest wersja 3G

:shock:

#77 BlackSimon

BlackSimon
  • 240 postów
  • SkądPrzecław

Napisano 05 kwietnia 2010 - 08:18

"A więc tak to wygląda..."

#78 m@rcinek

m@rcinek
  • 378 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 09:25

Jakim cudem ona miała już wtedy iPada?

#79 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2010 - 09:33

iPad niestety nie spełnia moich wymagań - mimo maksymalnych 64gb brak flasha całkowicie dyskwalifikuje go w przeglądaniu internetu, a to jest jedna z najważniejszych funkcji. Ten "rewju" taki mało celowy, bo wszędzie już pokazują iPada w lepszej jakości, no i umieją go poprawnie wymówić (iped?obear?).

#80 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 kwietnia 2010 - 09:59

Kuras77, zaspokój naszą rządzę informacji i zdradź, jakim cudem twoja dziewczyna ma iPada 3G?

#81 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 05 kwietnia 2010 - 10:26

Woźniak w dzień premiery też dostał 3G wersję, w sieci jest nawet zdjęcie. No, ale Woźniak to trochę inny typ klienta. Apple pewnie sobie tak logistycznie ułożyło, że najpierw zwykłe z wifi niech trochę się sprzedadzą a dopiero później modele z 3G. Być może wersje z 3G są już popakowane, może nawet leżą na magazynach tylko nikt nie ma prawa ich brać na półki do sklepu. Wyjątkiem był Woźniak, ale jak napisałem to "exclusive" klient i jego nic nie obowiązuje co jest oczywiste.

#82 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 kwietnia 2010 - 10:30

może Kuras77 to Woźniak ;) ale tak na serio, to zaintrygowało mnie to zdjęcie bo nie wygląda na fake

#83 matthias

matthias
  • 188 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 kwietnia 2010 - 10:32

ipad nie dziala camera connector:(

klik

#84 PaOs

PaOs
  • 288 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 11:34

I coś ode mnie a właściwie od mojej dziewczyny...hm, dla mojej dziewczyny, która ma ów gadżet już od 22 lutego czyli dnia urodzin...

Przecież to ewidentny fake.. Kiedyś na pewnej stronie o iPodach,iPhonach i od pewnego czasu o iPadach,był news,że można sobie samemu zrobić takiego iPada. Była wówczas do wyboru wersja Wi-Fi oraz 3G. Wystarczyło wydrukować,powycinać,posklejać i miało się własnego iPada w wymiarach 1:1 :)

Dziwię się,że wzięliście to na serio. Widać,że jest to wydrukowane oraz boki są jakieś takie, nie swojskie :)

Co do samej polskiej prezentacji iPada,podobało mi się. Szkoda jedynie,że autor nie przygotował się do prezentacji za dobrze(czyt. nie wgrał zdjęć,muzyki,nie skonfigurował e-mal'a itd.). Przy tych rozmiarach pudełka,sama jego zawartość nie wygląda imponująco :P

Review oceniam na 4 :)

#85 Kuras77

Kuras77
  • 191 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 12:50

Przecież to ewidentny fake.. Kiedyś na pewnej stronie o iPodach,iPhonach i od pewnego czasu o iPadach,był news,że można sobie samemu zrobić takiego iPada. Była wówczas do wyboru wersja Wi-Fi oraz 3G. Wystarczyło wydrukować,powycinać,posklejać i miało się własnego iPada w wymiarach 1:1 :)

Bingo :!: :) Dwie godziny pracy z wyżynarką, papierem ściernym i klejem a zadowolenie i radość bliskiej osoby bezcenne :grin:
Ipad Cutout | Cocoa Touch Apps

Dziwię się,że wzięliście to na serio. Widać,że jest to wydrukowane oraz boki są jakieś takie, nie swojskie :)

No wiesz, a tak się starałem... ;)

#86 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 05 kwietnia 2010 - 13:16

Mi się review podobał ;) Zagłosowałem

#87 MxK

MxK
  • 335 postów
  • SkądBaltic Coast

Napisano 05 kwietnia 2010 - 13:34

Jak będę miał zbędne $500 to z chęcią kupię.

#88 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 05 kwietnia 2010 - 13:38

Wszystkim, którym się podobało - dziękuje.
Za slowa krytyki tez dziękuje - bede staral się w przyszlosci robic
tak, by wszystkich zadowolic. Z wymowy slowa iPad, braku odpowiedzi na
niektore pytania, zlego oswietlenia, potkniec jezykowych i innych
'nieprofesjonalnych' zachowan nie bede się tlumaczyl. Moge tylko
przeprosic.

Na koniec mala prosba: jest podoba Ci się to co robie, prosze oddaj
swoj glos na moj podcast w European Podcast Awards. Tutaj link:
European
Podcast-Award : Polskie Detroit

Nie trzeba się rejestrowac - wystarczy kliknac na przycisk VOTE.
Kazdy glosujacy wezmie udzial w losowaniu atrakcyjnych nagrod od firmy Olympus.
Dziękuje!

Głos już oddany. Wiesz a co do krytyki to już taki naród. Oczywiście każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie ale poziom malkontenctwa Polaków, no cóż wynika chyba z dużych kompleksów.

#89 luke_banks

luke_banks
  • 62 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 kwietnia 2010 - 19:34

nie jestem złośliwy i lubie takie relacje ale ten Pan nie zna ani języka polskiego ani angielskiego. Już nawet tego ajpeda przezyje ale zeby zapomniec ze screen to po prostu ekran? Pan pewnie niedawno do junajted stejts przyjechal i juz jezyka forgotten. ludzie, niektorzy cale zycie w stanach spedzili i normalnie bez akcentu po polsku mowia, wiec po co taki obciach sobie robic?

#90 Fracha

Fracha
  • 56 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 19:43

Pan pewnie niedawno do junajted stejts przyjechal i juz jezyka forgotten.

Sądząc po wcześniejszych podcastach to jest już tam 9 lat więc kawał czasu. Dla mnie plusem jest to, że nadal posługuje się językiem Polskim - a nie tak jak inni, wyjadą na rok i już akcent całkiem inny i o wiele więcej błędów językowych robią. Nie widzę więc sensu aby robić takie wywody za kilka małych błędów. A co do autora podcastu PD - dzięki za relację, miło się słuchało/oglądało. I radziłbym nie zwracać uwagi na pewne grono osób ale taki jest już nasz naród - sami nic nie zrobią a narzekać muszą :)

#91 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 05 kwietnia 2010 - 19:46

nie jestem złośliwy i lubie takie relacje ale ten Pan nie zna ani języka polskiego ani angielskiego. Już nawet tego ajpeda przezyje ale zeby zapomniec ze screen to po prostu ekran? Pan pewnie niedawno do junajted stejts przyjechal i juz jezyka forgotten.

ludzie, niektorzy cale zycie w stanach spedzili i normalnie bez akcentu po polsku mowia, wiec po co taki obciach sobie robic?

Ja jestem 4 lata na emigracji. I tak zamiast:
przerwa mówię break,
dużo pracy - busy,
idę zobaczyć - luknąć :),
itp. wplatam te słowa w polskie zdania. Jest to zupełnie normalne i tylko polski magister (nauczyciel z podstawówki) dla którego "bogactwo języka polskiego" to rzecz najważniejsza na świecie tego nie zrozumie. Informatycy, matematycy i prawdziwi inżynierowie wiedzą o czym mówię i nie będą się czepiać. No ale nie każdy ma ścisły umysł :)

#92 luke_banks

luke_banks
  • 62 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 kwietnia 2010 - 19:56

przerwa mówię break,
dużo pracy - busy,
itp. wplatam te słowa w polskie zdania. Jest to zupełnie normalne i tylko polski magister (nauczyciel z podstawówki) dla którego "bogactwo języka polskiego" to rzecz najważniejsza na świecie tego nie zrozumie. Informatycy, matematycy i prawdziwi inżynierowie wiedzą o czym mówię i nie będą się czepiać. No ale nie każdy ma ścisły umysł :)

cóż, widać tam gdzie mieszkałem było za mało polaków (całkiem blisko detroit) i potrafiłem przez kilkanaście lat utrzymać u siebie polski akcent i ludzie mnie za to szanowali. ale jezyk nie jest motywem przewodnim tego tematu, więc może skupmy się na samym produkcie i tym co dzięki niemu zyskujemy.

jak dla mnie to bardzo dobrze, że wprowadzają iPad do Polski, bo może jest to krok do przodu w otwarciu iTunes Store w Polsce, bo jeśli chcą to urządzenie sprzedawać, to muszą dać możliwość pełnego wykorzystania jego funkcji także w Polsce. Wiele osób może chieć kupić ebooka po polsku. Mam nadzieję, że tak się stanie i tego Wam i sobie życzę :)

#93 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 05 kwietnia 2010 - 20:10

"cóż, widać tam gdzie mieszkałem było za mało polaków (całkiem blisko detroit) i potrafiłem przez kilkanaście lat utrzymać u siebie polski akcent i ludzie mnie za to szanowali" Tak ale szanowali cię za to Polacy. Jak żyjesz czy żyłeś na emigracji to wiesz że akcent to właśnie brzemię którego im szybciej się*pozbędziesz tym lepiej a nie atut i powód do dumy.

#94 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 05 kwietnia 2010 - 20:22

Tak ale szanowali cię za to Polacy. Jak żyjesz czy żyłeś na emigracji to wiesz że akcent to właśnie brzemię którego im szybciej się*pozbędziesz tym lepiej a nie atut i powód do dumy.

Ale za to nigdy nie będziesz mówił tak, jakbyś urodził się w Stanach czy UK ;) Całkowicie tego się nie wyzbędziesz, a wracanie do PL i mówienie z zachodnim akcentem czy wplatanie polskich słów jest zabawne, za 10 lat, nie będziesz potrafił zadania po polsku powiedzieć? Są ludzie, którzy na raz potrafią biegle posługiwać się 3,4 czy 5 językami i jakoś w żadnym słowa im się nie plączą.

#95 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 05 kwietnia 2010 - 20:31

O matko każdy mówi jak chce, moralizatorzy od siedmiu boleści się znaleźli... Jeśli komuś nie odpowiada to mógł wyłączyć podcast po 5 min i po problemie. Znam angielski i polski, więc mi to wisi, czy ktoś wplata angielskie słowa, czy nie. Skoro koleś mieszka jakiś czas w stanach to ma do tego prawo.

#96 Olosz

Olosz
  • 27 postów
  • SkądSułkowice

Napisano 05 kwietnia 2010 - 20:35

przerwa mówię break,
dużo pracy - busy,

Zastawia mnie zawsze stanowczość w stwierdzeniach czy wypowiedziach, stanowczośc i pewność przemawiającą za tezą autora. Bedą osobą techniczną, rozmawiając w języku polskim, bedąc informatykiem nie uważam za chwalebne wtrącanie makaronizmów do ojczystej mowy. Nie znaczy to, że osoby tak robiące są gorsze albo robią źle, tak i jest nic tego nie zmieni. Jednak nie godzę się ze stwierdzeniem:
"...Informatycy, matematycy i prawdziwi inżynierowie wiedzą o czym mówię i nie będą się czepiać...", bo nie wiem co autor miał na myśli pisząc prawdziwi. Czyli ci co nie spełniają autora kryteriów nie sa prawdziwymi inżynierami?! Chwalebna postawa, godna podziwu, duma, indolencja, pycha i niezrozumienie tematu. Pogoń za nowomową nie jest złem ale i nie jest cudem, jedni mówią stosując literackie formy, inni je zmieniają, jednak nic to nie ma wspólnego z prawdziwym obrazem informatyka, inżyniera, biznesmena!!! Widać autor cytowanego tekstu przedkłada gadanie nad wiedzę. A tak dla przypomnienia szanownemu, lingwistyka to dziedzina typowo humanistyczna!

#97 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 05 kwietnia 2010 - 20:37

Oczywiście może i są tacy ludzie ale czy to ma znaczenie? Nie trolujmy. Sęk w tym że relacja fajna - przepraszam za użycie słowa "fajna" nie wiem czy nie jest za bardzo z angielskiego. :)

#98 Olosz

Olosz
  • 27 postów
  • SkądSułkowice

Napisano 05 kwietnia 2010 - 20:46

Oczywiście może i są tacy ludzie ale czy to ma znaczenie? Nie trolujmy. Sęk w tym że relacja fajna - przepraszam za użycie słowa "fajna" nie wiem czy nie jest za bardzo z angielskiego. :)

Słowo fajny pochodzi faktycznie od angielskiego słowa FINE, jest to neologizm.
Z angielskiego ma jedynie prefix.
Inaczej brzmi uzywanie słofa fajn, wtrącając do zdania wymowe angielską.
To sie nazywa makaronizm.

#99 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 05 kwietnia 2010 - 20:48

Olosz sorry ale nie możesz być prawdziwym informatykiem. Prostota kodu to podstawa. Napisać dobry program - genialny program to rozwiązać pewien problem w najprostszy z możliwych sposobów. Moja nauczycielka zawsze zarzucała mi że moje wypracowania piszę od myślników nigdy nie potrafiłem lać wody i teraz też nie potrafię. Pozdrawiam

#100 Olosz

Olosz
  • 27 postów
  • SkądSułkowice

Napisano 05 kwietnia 2010 - 20:56

:) zbyt humanistyczny, no może troszkę. Ale mogę Cię zapewnić, że jestem informatykiem, tylko z zacięciem literackim :D. Pozdrawiam,

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych