UPDATE: Polskie Detroit i MyApple prezentują: iPad - wideo !
Napisano 04 kwietnia 2010 - 17:36
Napisano 04 kwietnia 2010 - 18:19

Napisano 04 kwietnia 2010 - 18:26

Napisano 04 kwietnia 2010 - 19:13

Napisano 04 kwietnia 2010 - 20:02

Napisano 04 kwietnia 2010 - 20:25
Świetny materiał leciał w pewnym serwisie informacyjnym emitowanym o 19:00 codziennie
Fajne niektóre wypowiedzi i kolejki
Komentarz faceta 'z pieskiem' bezbłędny

Napisano 04 kwietnia 2010 - 20:47
Dla tych co się rzucają na wymowę polecam taką śmieszną książkę z napisem English Dictionary i sprawdzenie wymowy słowa "pad". Jest tam fonetyczna literka a/e, którą czytamy jako e, jak na przykład w słowie hang (lepszego przykładu nie znalazłem). Polecam się na przyszłość.
No i sam sobie odpowiedziałeś a/e a nie "e", a jego wymowa to brutalne, ostre "e". Sorki.
Ubawiło mnie to trochę na początku - choć nie tak jak "specjalnie dla mojeApple",ale potem zaczęło irytować jak to wymawiał.
Tak czy inaczej, dla nieznających języka, takie rodzime filmisko w potoku innych na YouTube, to miła odmiana.
Co do samego iPada, kupię jak zobaczę. Jakoś wyrosłem z tego ślinienia się na nowości. Nie spieszno mi. No chyba, że faktycznie jest to coś przełomowego, rewolucyjnego. (iPad nie jest).
Mam konkretne wymagania, które albo spełnia, albo nie i wtedy kupię Kindle.
Napisano 04 kwietnia 2010 - 21:07
Napisano 04 kwietnia 2010 - 21:11
Napisano 04 kwietnia 2010 - 21:19
Słaby i mało profesjonalny pokaz, osoba była nieprzygotowana, bez planu na realizację i eksponowanie ważnych elementów wraz z rzeczową oceną. Fatalny pokaz, amatorski!!!
Wszyscy przyzwyczajeni do wiadomość w TV, gdzie całe grono profesjonalistów od inżynierów dźwięku, dziennikarzy do wizażystów dba o jakość całości.
Kto tak komentuje relację prawie na żywo? Dla mnie to oznacza poziom kogoś, kto nie zdaje sobie choćby sprawy w różnicy słyszenia siebie "normalnie" i na nagraniu. Kuna wszędzie ci znawcy. Grrrrr.....
Napisano 04 kwietnia 2010 - 21:25
Wszyscy przyzwyczajeni do wiadomość w TV, gdzie całe grono profesjonalistów od inżynierów dźwięku, dziennikarzy do wizażystów dba o jakość całości.
Kto tak komentuje relację prawie na żywo? Dla mnie to oznacza poziom kogoś, kto nie zdaje sobie choćby sprawy w różnicy słyszenia siebie "normalnie" i na nagraniu. Kuna wszędzie ci znawcy. Grrrrr.....
Problemem nie jest jakość nagrania, czy operatorska praca ekipy ale merytoryczna strona pokazu.
Czy na żywo czy nagranie, nie czepiam się strony technicznej ale informacyjnej.
Osoba nie miała kompletnie planu na to jak pokazać table, technicznie pięknie to pokazano Grrrr
Napisano 04 kwietnia 2010 - 21:46
Napisano 04 kwietnia 2010 - 21:48
Napisano 04 kwietnia 2010 - 21:58
Napisano 04 kwietnia 2010 - 22:07
Ale ja nie wystawiam wideoartykułu na szacownym wortalu myapple, i nie o mleczko chodzi!
Jeżeli ten pokaz nie miał być podstawą merytorycznej oceny to chyba pomylił witryny i powinien być na youtube a nie na myapple? Zwracam uwagę, że całość opisu jest słaba, pokaz bezładny itd.
Zgadzam się z Tobą

Napisano 04 kwietnia 2010 - 22:08
Napisano 04 kwietnia 2010 - 22:38
Istnieje takie coś jak współczucie. Nie oznacza to użalania się na kimś. Przynajmniej w moim rozumieniu.
Oznacza to wczucie się w sytuację kogoś w danym momencie i okolicznościach.
Dałbyś tak radę?
Skończę już wywody, bo nie ma to sensu.
"Wszędzie specjaliści" to moje motto od jakiegoś czasu.
Pozdrawiam
W pierwszej kolejności powołujesz się na tematykę mojej merytoryki i poruszasz sprawy tego co ja wiem o tworzeniu takich materiałów. Zakładając w domyśle, że nie wiem nic! Następnie każesz mi skończyć wywody bo nie dostrzegasz w nich sensu. Zadam pytanie a dokładnie dwa:
- na jakiej podstawie każesz mi skończyć wywody skoro jesteś jednym z wielu wypowiadających się na tym forum i na tym wątku?
- czy uważasz że aby ocenić artykuł trzeba być dziennikarzem, aby docenić dobrą książkę muszę być literatem, aby zrozumieć fizykę muszę być Maxem Plancka, bo jeżeli tak to ten pokaz powinien być przedstawiony na innym wątku, np o programowaniu gdzie wypowiadają się spece z zastrzeżeniem, że dotyczy tylko speców? A lamerzy trzymać się daleko!!! Śmiem twierdzić, że właśnie ten artykuł był dla takich jak ja, ocena również jest dla takich jak ja bez względu na to czy jest ona pozytywna czy negatywna.
Napisano 04 kwietnia 2010 - 22:47
Napisano 04 kwietnia 2010 - 22:51
Napisano 04 kwietnia 2010 - 22:52
Napisano 04 kwietnia 2010 - 22:54
@Olosz
1. Nic nikomu nie kazałem.
2. Sam jestem lamerem jeśli chodzi o nagrania audio/video, ale zdaję sobie z tego sprawę, więc nie marudzę o "merytorycznych aspektach srania w banię".
3. Mi się podobało, lepiej bym tego nie zrobił.
Jeśli chodzi o ocenę czyjejś pracy to uważam, że należy być na ZNACZNIE wyższym poziomie od kogoś, by mu wspomnieć prywatnie jakie błędy popełnia.
Problem jest taki, że wszędzie tylu doradców - specjalistów, tylko "robić nie ma komu". :-)
Nie wiem czy mogę cokolwiek twórczego jeszcze wprowadzić w tym wątku...
I to jest merytoryczna wypowiedź

Co do iPad'a to czekam na samodzielną ocenę, opartą na organoleptycznym podejściu do tematu.
Mam nadzieję, że pojawią się inne recenzje przedstawiające te urządzenie, może ciut pełniejsze.
Pozdrawiam,
Napisano 05 kwietnia 2010 - 00:32

Jako podkładka pod kubek może być. Poza tym nic ciekawego. Pełno już jest takich "ipad unpacking" w necie.
Jednakże dobrze, że zrobił to ktoś po polsku. Dzięki.
Ale nie żebym miał coś przeciwko drogiemu badziewiu kupionemu w dniu premiery stojąc kilka godzin przed sklepem.
Pozdrawiam.

A co do relacji - fajna, na luzie i na tyle merytoryczna, na ile pozwalał czas na przygotowania...a właściwie jego brak. Krytykanci zwróćcie uwagę na ten "mały" szczegół...
I coś ode mnie a właściwie od mojej dziewczyny...hm, dla mojej dziewczyny, która ma ów gadżet już od 22 lutego czyli dnia urodzin... :grin:

Napisano 05 kwietnia 2010 - 03:51
Za slowa krytyki tez dziękuje - bede staral się w przyszlosci robic
tak, by wszystkich zadowolic. Z wymowy slowa iPad, braku odpowiedzi na
niektore pytania, zlego oswietlenia, potkniec jezykowych i innych
'nieprofesjonalnych' zachowan nie bede się tlumaczyl. Moge tylko
przeprosic.
Na koniec mala prosba: jest podoba Ci się to co robie, prosze oddaj
swoj glos na moj podcast w European Podcast Awards. Tutaj link:
European
Podcast-Award : Polskie Detroit
Nie trzeba się rejestrowac - wystarczy kliknac na przycisk VOTE.
Kazdy glosujacy wezmie udzial w losowaniu atrakcyjnych nagrod od firmy Olympus.
Dziękuje!
Napisano 05 kwietnia 2010 - 08:05

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych